شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۹۴

طرز برخورد با شوهر خسیس در زندگی مشترک

شوهر خسیس,همسر خسیس,عاقبت شوهر خسیسشوهر خسیس دوست دارد که همسرش شاغل باشد
خسیس بودن همسر یکی از مشکلات جدی در زندگی های مشترک میباشد که برای حل این مشکل اول باید نوع خساست شوهر خود را بدانید. خساست یک صفت است و یک رفتار محسوب میشود. افرادی که دچار این خصلت هستند مثل شوهر خسیس، میلی به خرج کردن دارایی های خود ندارند و مدام در حال جمع آوری بیشتر و حرص خوردن در کسب کردن منابع مالی هستند.

با شوهر خسیس چطور رفتار کنیم؟

یکی از تناقض های رفتاری و غیر هماهنگی ها در افکار و.. در زندگی مشترک، خساست شوهر است که باعث ازهم پاشیدن زندگی مشترک می شود بدین ترتیب بهترین راه برای حل این مشکل شناخت نوع خساست و رفع آن از راه و روش اصولی است. یکی از مشکلاتی که برخی از زنان امکان دارد با آن دست به گریبان باشند، خسیس بودن شوهر است. به عنوان مثال زمانی که از خرید برمی گردند، دعوا و درگیری زیادی با یکدیگر دارند. به دلیل آنکه شوهر خسیس اعتقاد دارد آنچه خریداری شده، ضروری نبوده و نباید برای آن خرج می شده است. در رفتار با همسر خسیس، اول از همه نباید فراموش کنیم که حل مشکل خساست همسر کار ساده ای نیست براین اساس صرفا باید تلاش کنیم تا رفتار او را تعدیل کنیم.

در صورتیکه بین شما و همسرتان رابطه عاطفی و محبت قلبی برقرار است و در دیگر امور زندگی با هم تفاهم دارید و صرفا خساست او شما را آزار می دهد باید توجه داشته باشید که خساست یک مشکل روان شناختی است و ریشه در ناامنی درونی افراد دارد. روان شناسان خساست را یک نوع مشکل «روانی» می دانند زیرا معتقد هستند افراد مبتلا به این اختلال روحی- روانی در تمامی رفتارهایشان دچار خست و امساک هستند؛ بنابراین شوهر خسیس حتی در ابراز احساسات و نشان دادن محبتش به همسر، فرزندان و اقوام نزدیک خود دچار خست و امساک است.

شکل گیری خساست در دوران کودکی

کودکانی که از پوشک گرفته می شوند امکان دارد اشتباهاً در فرصت هایی، خود، خانه و محیطی که در آن هستند را کثیف کنند ولی آنچه که مهم است شیوه برخورد والدین با کودک است. هراس کودک از دستشویی رفتن و ترس از لحظه ایی که به اشتباه خود را کثیف کرده است و با واکنش تند و غیراصولی والد روبرو میشود سبب میشود کودک از دستشویی رفتن و دستشویی کردن اباع پیدا کند و دست شویی خود را نگه دارد. بنابراین این شیوه از نگهداری ادرار و مدفوع به علت ترس و واهمه از رفتار والد سبب میشود خصوصیات اخلاقی در کودک بوجود بیاید که خساست یکی از مهمترین این ویژگی ها است.

خسیس عاطفی

هرچند خیلی از ما برداشتمان از خسیسی در مورد مالی (پول) و مادی (سایر دارایی ها) است ولی امکان دارد شخص در مسائل دیگر هم خسیس باشد. یکی از این مسائل در روابط عاطفی است. این افراد بیشتر گیرنده هستند تا دهنده یعنی با دیگران احساسات و هیجاناتشان را شریک نمی شوند و همیشه از صمیمیت و تحت کنترل قرار گرفتن می ترسند و شادیشان را با دیگران شریک نمی شوند. خسیس بودن تنها به مسائل مالی محدود نمی گردد، همچنین صرفا مختص مردان نیست. شوهر خسیس در مسائل مالی و دارایی ها به دلیل این که سرپرست خانواده و مدیرمالی هستند، امکان دارد در آن ها بیش از زنان باشد ولی زن خسیس هم میتواند باعث چالش در زندگی مشترک شود.

با شوهر خسیس خود چه کنیم,شوهر خسیس,چگونه با شوهر خسیس رفتار کنیمدر رفتار با شوهر خسیس، فقط باید تلاش کنیم تا رفتار او را تعدیل و ترمیم کنیم

خساست ژنتیکی است؟!

خساست یک خصوصیت شخصیتی است. خصوصیات شخصیتی صفاتی هستند که همیشه با شخص و مشخصه او هستند. ما افراد را با صفات شخصیتی شان می شناسیم. به عنوان مثال زمانی که می گوییم شوهر خسیس، یعنی خساست در اکثر رفتارهای او دیده می شود. ژن ها بسیای از صفات شخصیتی را تعیین می کنند. یا دست کم، بر بروز و شدت صفات شخصیتی اثر دارند و اما در خصوص خساست ژن مشخصی یافت نشده است. تصور می شود ژن ها روی منش افراد (که بخشی از شخصیت آن هاست و خساست هم یکی از صفات منش شخص است) اثر زیادی ندارند، ولی شخص را مستعد الگوهای رفتاری خاصی می کنند که امکان دارد به بروز صفات مشخصی منجر شود. به عنوان مثال ژن ها شخص را مستعد استرس می کنند و اضطراب با خسیس بودن مرتبط است. اخیرا مشخص شده ژنی به نام COMT که در سوخت و ساز یک ماده شیمیایی به نام دوپامین، نقش دارد، با صفت «سخاوت» مرتبط است.

خساست، اختلال روان پزشکی است؟

خسیس بودن به خودی خود یک اختلال روان پزشکی نیست و بیشتر یک دیدگاه نسبت به زندگی است، لیک در صورتیکه شدید باشد، به اندازه خیلی از اختلال های روان پزشکی بر زندگی خود شخص و نزدیکان او (بالاخص همسر و فرزندان) اثر دارد.

در نگاه اول و طبق متون رسمی روان پزشکی، خسیس بودن یکی از علائم مهم در تشخیص نوعی اختلال شخصیت، به نام اختلال شخصیت وسواسی جبری است، ولی توجه داشته باشیم که در این اختلال، شخص هم نسبت به خودش حساسیت دارد و هم نسبت به دیگران. در صورتیکه شخصی فقط نسبت به دیگران به طور مثال شوهر خسیس، خساست داشته باشد، باید دنبال دیگر نشانه های افراد خودشیفته باشیم. همینطور اگر شخصی فقط نسبت به همسرش خساست نشان بدهد، ولی در مورد خودش و دیگر اطرافیان خسیس نباشد، باید مشکلات عاطفی و ارتباطی بین ۲ نفر را در نظر بگیریم.

راه حل های درمان شوهر خسیس,همسر خسیس,شوهر خسیسدر رفتار با شوهر خسیس، اول از همه بدانید که حل این مشکل کار ساده ای نیست

خسیس یا مقتصد؟!

اصولا” تغیین مرز برای تشخیص «خساست» آسان نیست. آنچه مهم است فرق گذاشتن بین خسیس بودن و مقتصد بودن است. شخص مقتصد در زندگی هدف مشخصی دارد، ولی این هدف مشخصا «جمع آوری پول» نیست. هدف شخص مقتصد امکان دارد خریدن خانه یا خودرو، فرستادن فرزندان به دانشگاه، تامین هزینه های بیماری یا پس اندازد دوران پیری و بازنشستگی باشد. این هدف، هرچه باشد، برای تامین رفاه شخص یا خانواده است. هر شخصی باید بتواند درآمد محدود و مشخص خود را طوری به تمام مخارج اختصاص بدهد که در هیچ مورد اساسی کم نیاورد. این رفتار را رفتاری عاقلانه، هدفمند و قابل درک می دانیم، ولی شخص خسیس، حتی برای موارد ضروری هم خرج نمی کند. شوهر خسیس پول را فقط برای فجایع آتی می خواهد. هرچند غالبا این فجایع مبهم اند، اغلب به صورت «اگر» هایی با احتمال اندک بیان میشوند که دیگران آنرا درک نمی کنند. برعکس شخص خسیس، شخص مقتصد خود را به بدبختی نمی اندازد یا سلامت جسمی و روانی خود و خانواده اش را به خطر نمی اندازد تا از یک بحران احتمالی در آینده جلوگیری کند.

خساست شوهر خسیس احساس ناامیدی را ایجاد می کند

زمانی که فردی شوهر خسیسی داشته باشد، نه تنها برای برآورده نشدن خیلی از خواسته های خود حس ناخوشایندی دارد، بلکه در اکثر موارد حس ناامیدی از بی توجهی و کم ارزشی حاصل از خساست طرف مقابل می تواند او را آزار بدهد. پیش از هر تصمیم مهم و قطعاً قبل از ازدواج باید نشانه هایی برای ایده آل های خود در نظر بگیرید و مسئولیت انتخاب خود را خودتان به عهده داشته باشید که پس از ازدواج تماماً درگیر چالش هایی از این دست نشوید.

شوهر خسیس,چگونه با شوهر خسیس رفتار کنیم,با شوهر خسیس خود چه کنیمشوهر خسیس دوست دارد که همه لوازم و وسایل را جمع آوری کرده و نگهدارد

روح و روان شوهر خسیس، اسیر امساک

بررسی ها نشان می دهد «افسردگی» یکی از مهم ترین اختلال های روحی- روانی است که شوهر خسیس به آن دچار می شود. روان شناسان علت اصلی بروز این حالت را گوشه گیر شدن آن ها می دانند. از طرفی عناد دائمی آن ها با جمع، سبب تنها ماندن شان می شود و همین امر سبب تشدید بیماری افسردگی خواهد شد. در واقع عقاید آن ها سبب می شود تا همیشه تنها بمانند؛ حتی اگر به ظاهر، دیگران آن ها را طرد نکنند. یکی دیگر از مشکلات روحی- روانی این افراد، «بیتابی و بروز حالت های هیجانی» است. نگرانی در مورد همه چیز، به خصوص مخارج (فقط فکرکردن به مخارج و نه خرج کردن واقعی)، آن ها را به افرادی عیب جو، بی تاب، ایرادگیر و... تبدیل می کند. این نکته را هم فراموش نکنیم که حالتی «تهاجمی و عصبی» در رفتارهای آن ها دیده می شود که هم سبب آزار خانواده و هم سبب آزار خودشان می شود.

راهکارهایی برای رفتار با شوهر خسیس

در رفتار با شوهر خسیس، اول از همه نباید فراموش کنیم که حل مشکل خساست همسر کار ساده ای نیست بدین ترتیب فقط باید سعی کنیم تا رفتار او را تعدیل کنیم. امیدواریم با این راهکارها بتوانید بیشتر با همسر خسیس تان مدارا کنید:

- قبل از خرید هر وسیله ای برای منزل با همسرمان مشورت کنیم. با وجود اختلاف نظر، مشورت کردن ضروری است تا بعد از خرید با لجبازی او روبرو نشویم. به این ترتیب در برخورد با شوهر خسیس، مانع از جنجال شده و زمینه سازی کرده ایم.

- به علت خسیس بودن همسرتان، با اقوام و فامیل قطع رابطه نکنید. برای خرج و مخارج خانه فکری کنید و در آرامش و با همدلی برای هزینه های خانه برنامه ریزی کنید. تلاش کنید در موارد دیگر به شوهرتان نزدیک شوید و رابطه تان دوستانه باشد. مطمئنا در چنین شرایطی شوهر خسیس میتواند به تغییر رفتار خود فکر کند و شنونده حرف های شما باشد. اگر توانستید به او نزدیک شوید و رابطه تان را تقویت کنید از او بخواهید که خرج خانه در دست شما باشد و با همفکری این کار را پیش ببرید. به این ترتیب احتمالا بتوانید بر خیلی از مشکلاتتان غلبه کنید.

- برخی از افراد مبتلا به خساست، تلاش می کنند تا این صفت نامناسب را اصلاح کنند. در اینصورت با درک مشکل شان باید به آنها کمک کنیم. نباید این افراد را مسخره کنیم یا دائم از آنها ایراد بگیریم. بلکه باید کنارشان باشیم تا با کمک هم کم کم بر مشکل غلبه کنیم.

- درصورتی که شخصی شوهر خسیس دارد قطعاً باید در مواردی به توانایی های خود و دستاوردهای خود اتکا کند. ایجاد یک منبع مالی و کسب میزانی درآمد سبب میشود در زندگی بتوانیم خیلی از هزینه های جانبی خود را خودمان متقبل شویم. مثلاً اگر در ماه مایل هستیم دو بار به آرایشگاه و یا سینما برویم میتوانیم خودمان برای خودمان هزینه کنیم و از شرایط ایجاد شده لذت ببریم. قطعاً هیچ کسی نمیتواند فرد خسیسی را راغب به خرج کردن پول هایش بکند، بدین ترتیب نشستن و شکایت کردن از همسر خسیس هیچ دستاوردی به جز ایجاد حس ناخوشایند بیشتر برای هیچ کسی ندارد ولی ایجاد فرصتی برای به دست آوردن میزانی از درآمد می تواند شرایط را بسیار بهتر از گذشته کند.

- هنگامی که از رفتار شوهر خسیس خودناراحت و عصبانی می شوید، ناراحتی تان را ابراز کنید، البته نه با دعوا و جنجال بلکه به او توضیح دهید که از رفتارهای او غمگین می شوید و خجالت می کشید. این توضیح و ابراز ناراحتی ما به شکل منطقی، تلنگری برای تجدیدنظر در رفتارهای نامناسب اوست.

- برای خرید های شخصی تنها برویم ولی پیش از بیرون رفتن از خانه، حتماً به همسرمان اطلاع بدهیم تا حس کنارگذاشته شدن به او دست ندهد. توافق کنیم که این تصمیم برای سلامت روحی- روانی هر دوی ما لازم است.

- افراد خسیس با وجودیکه امکان دارد سلیقه خوبی داشته باشند ولی برای خرید هر چیزی، اول به مبلغ آن توجه می کنند؛ بدین ترتیب به جای ناراحت شدن یا مسخره کردن شوهر خسیس خود، از او تشکر کنید. همین که او هزینه ای را بابت خرید چیزی پرداخت کرده، کافی است. تشکر شما نوعی تشویق برای تکرار این رفتارهای مثبت و از بین رفتن بعضی مشکلات رفتاری همسرتان است.

راه حل های درمان شوهر خسیس,شوهر خسیس,عاقبت شوهر خسیستصمیم‌گیری برای خرید هر وسیله ساده‌ای برای منزل باید با اجازه زن یا شوهر خسیس باشد

- طبیعت شوهر خسیس را باور کنید و بپذیرید که به بیماری خساست دچار است. این باور سبب می شود تا رفتارهای آنها برایتان قابل تحمل باشد.

- در صورتیکه فرزندمان از رفتار شوهر خسیسمان رنجید، مقابله به مثل را به او یاد ندهیم. صرفا به فرزندمان توضیح بدهیم که این عقیده پدر یا مادر توست و باید به عقیده آن ها احترام بگذاری. فقط دفعه بعد طوری رفتار کن که با سرزنش او روبرو نشوی.

- گذشت کنید، شما برای درمان شوهر خسیس خود دو راه حل دارید، نخست این که این وضعیت را بپذیرید و با تکیه به نقاط قوت فراوانی که همسرتان دارد با او زندگی کنید. دوم اینکه به مشاور مراجعه کنید و تلاش کنید که این ویژگی رفتاری را تغییر بدهید که البته احتمال شکست در این باره زیاد است و در آخر به همان راهکار اول می رسید. به دلیل آن که شوهرتان با این خصوصیت اخلاقی بزرگ شده و تغییر دادن آن بسیار سخت است. راهکار اول به شما کمک می کند که به آرامش فکری و روحی برسید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش