دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۱۲ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۹۱۴
مشاوره پزشکی

توده‌های غیرسرطانی که نیازی به درمان ندارند

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,توده‌های پستان غیر سرطانی
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت که لیپوما، عفونت ویروسی، فیبروآدنوم (توده‌های پستان غیر سرطانی) هستند که نیاز به درمان ندارند

حسن گنجی‌زاده زواره در گفت‎وگو با ایسنا، با بیان اینکه غدد لنفاوی زیر بازوی افراد واقع شده است، گفت: بسیاری از مردم، بویژه زنان، هنگام پیدا کردن یک توده زیر بغل عصبی می‌شوند.

 

وی با تاکید براینکه توده می‌تواند در اثر عفونت‌های باکتریایی، ویروسی، آلرژی‌ها، رشد بافت یا چربی بی‌ضرر و رشد سرطان ایجاد شود، ادامه داد: در صورت وجود توده، پزشک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و یا ممکن است با بیوپسی، به منظور تعیین علت تشکیل توده، نمونه برداشت کند.

 

گنجی‌زاده زواره اضافه کرد: توده زیر بغل معمولا با بزرگ شدن حداقل یکی از غدد لنفاوی زیر بازو ایجاد می‌شود و غدد لنفاوی کوچک، غددی بیضی شکل هستند که در سراسر بدن قرار دارند و نقش مهمی در سیستم ایمنی دارند.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به اینکه بیشتر توده‌های زیر بغل بی‌ضرر هستند و معمولا در نتیجه رشد بافت غیرطبیعی ایجاد می‌شوند، تصریح کرد: با این وجود توده زیر بغل می‌تواند به یک مشکل اساسی جدی در بحث سلامت مرتبط باشد. بنابراین هر توده غیر معمول باید به دقت توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

 

گنجی‌زاده، شایع‌ترین علل توده زیر بغل را عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، رشد بافت چربی بی‌ضرر (lipomas) ، واکنش‌های آلرژیک، واکنش‌های جانبی به واکسیناسیون، عفونت‌های قارچی، رشد بافت فیبروز غیر سرطانی (فیبرآدنوما)، سرطان پستان، سرطان سیستم لنفاوی (لنفوم)، سرطان خون در مغز استخوان (لوسمی)، لوپوس یا (SLE)  برشمرد و افزود: لوپوسیک بیماری خود ایمنی است که مفاصل و اندام را هدف قرار می‌دهد.

 

وی اظهار کرد: توده زیر بغل در مردان و زنان می‌تواند در تمام سنین رخ دهد؛ با این حال، یک توده در زیر بغل ممکن است سرطان پستان را نشان دهد و زنان باید آزمون‌های ماهانه پستان را انجام دهند و در صورت رویت هر گونه توده‌ای به پزشک متخصص مراجعه کنند.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم یادآورشد: توجه داشته باشید که سینه‌ها در طول چرخه قاعدگی تحت تغییرات هورمونی هستند و ممکن است تمایل به ناصاف بودن در طول این زمان داشته باشند که این امر کاملا طبیعی است و لذا برای دقیق‌ترین نتایج، معاینه سینه‌ها در حدود یک تا سه روز پس از پایان دوره قاعدگی انجام شود.

 

گنجی‌زاده زواره با بیان اینکه  انجام معاینه جسمی، اولین گام در تشخیص توده زیر بغل است و از لمس یا ماساژ، برای تعیین سازگاری بافت توده استفاده می‌‎ شود و این روش منحصرا با دست انجام می‌شود، افزود: توده‌های خوش خیم مانند« lipomas » نیازی به درمان اضافی ندارند و با این حال اگر توده آزاردهنده است پزشک می‌تواند گزینه‌های درمانی برای حذف آن را توصیه کند.

 

وی تصریح کرد: براساس نتایج حاصل از بررسی فیزیکی، ممکن است پزشک آزمایش‌های بیشتر به منظور رد کردن عفونت، واکنش‌های آلرژیک یا تغییرات سرطانی را درخواست کند و پزشک معالج ممکن است ترکیبی از آزمون‌های تشخیصی نظیر شمارش کامل خون، بیوپسی(برداشتن یک قطعه کوچک از بافت توده برای تست) و تست آلرژی را انجام دهد.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم  با اشاره به روش درمان توده زیر بغل گفت: در این راستا پزشک دوره درمانی را توصیه می‌کند که به علت زمینه‌‎ ای توده بستگی دارد.

 

وی با تاکید براینکه عفونت‌های باکتریایی را می‌توان با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی درمان کرد، پس از چند روز، توده زیر بغل باید شروع به ناپدید شدن کند، عنوان کرد: اگر توده با آلرژی در ارتباط باشد باید هنگام شروع دارو و یادگیری جلوگیری از محرک آلرژی، فروکش کند.

 

وی با اشاره به اینکه  توده‌هایی که نیاز به درمان ندارند عبارتند از لیپوما، عفونت ویروسی، فیبروآدنوم (توده‌های پستان غیر سرطانی)، تاکید کرد: اگر توده زیر بغل سرطانی باشد ممکن است پزشک شما را به متخصص برای مراقبت بیشتر ارجاع دهد، البته درمان به نوع سرطان و مرحله آن بستگی دارد و ممکن است ترکیبی از جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی باشد.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم یادآور شد: چشم انداز یک توده زیر بغل بستگی به علت آن دارد؛ به عنوان مثال، چنانچه توده از عفونت ویروسی ناشی شود، نهایت به خودی خود از بین می‌رود؛ با این حال، لیپوم، در حال بی‌ضرری، دائمی است.

 

وی اضافه کرد: چشم‌انداز یک توده زیر بغل ناشی از سرطان به عوامل مختلف از جمله مرحله سرطان و اینکه آیا تومور به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته یا خیر، بستگی داردکه البته بهترین شانس بهبودی، تشخیص به موقع است.

 

گنجی یادآور شد: حتی چنانچه فکر نکنید که توده مضر باشد، بهتر است باپزشک معالج برای تشخیص دقیق تماس بگیرید.

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش