سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۵۴ - ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۳۳۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

شناسایی بیماران کرونایی با کمک توالت‌های هوشمند

ویروس کرونا,شناسایی بیماران کرونایی با کمک توالت‌های هوشمند
بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه استنفورد" نشان می دهد که نوعی توالت هوشمند میتواند یک راهبرد کارآمد برای تشخیص کووید- ۱۹ باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، پژوهشگران "دانشگاه استنفورد" (Stanford University)، یک راهبرد احتمالی را برای استفاده از توالت های هوشمند ارائه داده اند. نظر آن ها این است که از این فناوری برای نظارت بر بیماری کووید- ۱۹ استفاده شود.

افزایش موارد ابتلا به "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲" (SARS- CoV- 2)، انجام دادن آزمایش های گسترده، مکرر و مداوم را برای شناسایی مبتلایان و کاهش اپیدمي های جدید ضروری کرده است. اگرچه سواب های بینی معمولاً برای آزمایش استاندارد کووید- ۱۹ به کار میروند ولی با افزایش ناراحتی بیمار همراه هستند و به جمع آوری دستی نیاز دارند.

ماهیت پایدار همه گیری میتواند به خستگی (Fatigue) روانی منجر شود و حساسیت عمومی را نسبت به کنترل کووید- ۱۹ کاهش دهد. در این راستا، سیستم های نظارت مانند توالت های هوشمند کاملا خودکار که امکان تشخیص آران ای کروناویروس در مدفوع را فراهم می کنند، میتوانند روش ارزشمندی در تشخیص دادن کووید- ۱۹ باشند.

پژوهش های پیشین گزارش داده اند که حتی پس از رفع شدن نشانه های ریوی و تقریبا پنج هفته پس از اینکه آزمایش های تشخیصی با نتایج منفی همراه شوند، کروناویروس (Coronaviruses) را میتوان در مدفوع شناسایی کرد.

بررسی پیشین پژوهشگران این پروژه نشان داد که ساکنان خانه های هوشمند، بیشتر از توالت های هوشمند استقبال می کنند. بنابراین، آن ها آزمایش مبتنی بر توالت هوشمند را بعنوان یک راهبرد کلیدی در پیشبرد تشخیص دقیق کووید- ۱۹ در نظر گرفتند.

پژوهشگران در این پروژه جدید، کاربرد احتمالی توالت های هوشمند را برای تشخیص خودکار کووید- ۱۹ و نظارت بلندمدت گزارش داده اند.

پلتفرم توالت هوشمند موسوم به "COVI- ID"، ضمائم قابل نصب را شامل می شود تا امکان نصب آسان در فضاهای عمومی و پرجمعیت مانند مجتمع های خرید، میادین ورزشی، بیمارستان ها و مدارس را فراهم کند. این فناوری به تغییر دادن زیرساخت های موجود نیازی ندارد. توالت های هوشمند دارای ماژول هایی برای جمع آوری کامل نمونه مدفوع و تشخیص فوق سریع آران ای کروناویروس با استفاده از آزمایش اسید نوکلئیک هستند. علاوه‌براین، فناوری توالت هوشمند می تواند ضدعفونی کارآمد را تضمین کند.

توالت های هوشمند، کیوآر کد داخلی دارند که وقتی شخصی روی آن ها می نشیند، اسکن می شود و نمونه مدفوع به صورت خودکار مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج آزمایش طی چند دقیقه آماده میشوند و در شبکه ردیابی قرار می گیرند. این امر با شناسایی عوامل ایجادکننده، به پيش‌گيري از شیوع بیماری های همه گیر و محلی کمک می کند.

سیستم ردیابی پلتفرم COV- ID را میتوان با کمک بلوتوث به دستگاه های "گوگل" و "اپل" متصل کرد تا داده ها روی تلفن های همراه نمایش داده شوند. افرادی که نتیجه آزمایش آن ها مثبت باشد، اطلاعاتی را در خصوص آزمایش ها و پروتکل های قرنطینه (Quarantine) دریافت می کنند.

جمع آوری دستی نمونه های مدفوع، یک روش ناراحت کننده و نفرت انگیز است که استفاده از مواد مدفوع را برای تشخیص دادن کووید- ۱۹ محدود می کند. بنابراین، روش جمع آوری نمونه با پلتفرم COV- ID کاملا خودکار است. این امر، به کاهش مداخله انسانی و افزایش پذیرش بیمار انجامید.

علاوه بر این، توالت ها باید بهداشتی باشند و از بروز آلودگی ناشی از نمونه های آزمایش جلوگیری کنند. این پیش نیاز را میتوان با استفاده از ضدعفونی کننده های فرابنفش (UV) برای پاک سازی دقیق سطح دستشویی و دستگاه های تحلیلی در پلتفرم COV- ID برآورده کرد.

ویروس کرونا,شناسایی بیماران کرونایی با کمک توالت‌های هوشمند

توالت های هوشمند که یک سیستم مبتنی بر فناوری "اینترنت اشیا" (IoT) هستند، باید بتوانند به طور ایمن به شبکه های ردیابی متمرکز متصل شوند تا امکان مشارکت فعال کاربر و تعیین آسیب شناسی کووید- ۱۹ را فراهم آورند و نهایتا به تدوین دستورالعمل هایی برای جلوگیری از شیوع این بیماری در آینده کمک کنند. این امر با استفاده از ردیابی متمرکز و انتقال اطلاعات از طریق بلوتوث به دستگاه های هوشمند گوگل و اپل صورت گرفت.

یکی دیگر از پیش نیازهای مهم برای موفقیت COV- ID، حفظ حریم خصوصی کاربر است. پلتفرم توالت هوشمند، اطلاعات کاربر را از بین می برد و تنها در صورتی آن ها را در شبکه ردیابی متمرکز آپلود می کند که کاربر تصمیم بگیرد شماره تلفن همراه خود را ارائه دهد.

پلتفرم COV- ID علاوه بر تشخیص کووید- ۱۹ میتواند اطلاعات تکمیلی را در مورد سطح اشباع اکسیژن و دمای بدن ارائه دهد که پارامترهای مهمی برای ارزیابی شدت این بیماری هستند. همچنین پلتفرم COV- ID، تجزیه و تحلیل ساختار مدفوع را فعال می کند که میتواند اسهال را به عنوان یک نشانه بالقوه کووید- ۱۹ تشخیص دهد.

براساس یافته های این پژوهش می توان گفت که پلتفرم توالت هوشمند COV- ID، یک روش غیرتهاجمی، سریع و راحت برای نظارت بر کووید- ۱۹ است. این پلتفرم، تشخیص زودهنگام کووید- ۱۹ را در افراد آلوده بدون علامت امکان پذیر می کند و در نتیجه، پیشگیری از شیوع احتمالی را ساده تر می سازد. با وجود این، موفقیت پلتفرم تا اندازه زیادی به رضایت و پذیرش کاربر بستگی دارد.

این پژوهش، در مجله "Nature Digital Medicine" به چاپ رسید.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش