چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۰۱ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۰۹۰۳
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

افزایش خطر ابتلا به سرطان لوز المعده با رژیم‌های غذایی پرچرب

سرطان لوز المعده,افزایش خطر ابتلا به سرطان لوز المعده با رژیم‌های غذایی پرچرب
محققان دریافتند که رژیم غذایی پرچرب، خطر ابتلا به سرطان لوز المعده را افزایش می‌دهد.

یک مطالعه اخیر ارتباط بین رژیم های غذایی پرچرب و افزایش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را نشان داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایتک دیلی، طبق یک مطالعه جدید، موادی که گفته می شود عملکرد ورزشی را بالا می برند، میتوانند گیرنده ای را نیز فعال کنند که توسعه سرطان پانکراس (لوز المعده) را در موش ها سرعت می بخشد.

بر اساس تحقیقات مرکز سرطان "روگل" (Rogel) در دانشگاه میشیگان، پیشرفت ضایعات پیش سرطانی لوزالمعده به سرطان لوزالمعده توسط یک گیرنده هسته ای سلولی تحریک می شود که توسط رژیم های غذایی پرچرب و ترکیبات مصنوعی موجود در تقویت کننده های عملکرد ورزشی تنظیم نشده فعال می شود.

استراتژی هایی برای پيش‌گيري و درمان آدنوکارسینوم مجرای پانکراس، یک نوع سرطان (cancer) کشنده با شیوع فزاینده، ضروری است. تصور می شود که حدود ۵۵ تا ۸۰ درصد افراد بالای ۴۰ سال دارای این ضایعات بی صدای پیش سرطانی پانکراس با درجه پایین هستند که علت اصلی اکثر موارد سرطان پانکراس است.

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دکتر" عماد شوریقی"، ضایعات پیش سرطانی لوزالمعده در موش ها که شبیه به ضایعات یافت شده در انسان ها است، حاوی سطوح بیشتری از گیرنده ای موسوم به PPARδ هستند.

گیرنده PPARδ بیان چندین ژن مهم را کنترل می کند که بر فرآیندهای بیولوژیکی از جمله متابولیسم لیپید و ایجاد سرطان تأثیر می گذارد. زمانی که PPARδ فعال می شود، سرطان پانکراس از ضایعات پیش سرطانی بسیار سریع تر ایجاد می شود.

دکتر "شوریقی" می گوید: ما علاقه مند به مطالعه اثرات PPARδ بر سرطان زایی پانکراس شدیم، زیرا مشاهدات قبلی ما نشان داد که PPARδ به شدت سایر سرطان های دستگاه گوارش را ترویج می کند. ولی اطلاعات بسیار محدودی در مورد نقش PPARδ در ایجاد سرطان پانکراس وجود دارد.

فعال شدن گیرنده PPARδ با قرار گرفتن بیش از حد در معرض لیگاندهای خاص، طبیعی و مصنوعی، ارتباط دارد. برخی لیگاندها بطور طبیعی در رژیم های غذایی پرچرب وجود دارند که با افزایش خطر ابتلا به سرطان پانکراس در انسانها و مدل های حیوانی مرتبط است. رژیم های غذایی پرچرب با اسیدهای چرب غنی شده اند که لیگاندهای طبیعی PPARδ هستند.

سایر اشکال مصنوعی لیگاندهای PPARδ، مانند "کاردارین" (GW۵۰۱۵۱۶)، در مکمل های ورزشی یافت میشوند که هدف آنها افزایش عملکرد فیزیکی و استقامت است. GW۵۰۱۵۱۶ در ابتدا توسط شرکت های داروسازی طراحی شد تا بدن را به استفاده بیشتر از چربی و درمان بیماری های غیرسرطانی مانند چاقی (Obesity) و چربی خون تشویق کند.

توسعه دارویی GW۵۰۱۵۱۶ و سایر آگونیست های قوی PPARδ برای استفاده پزشکی مدت هاست که باتوجه به عوارض جانبی سرطانی بالقوه آن ها متوقف شده است. اگرچه مطالعات در مورد چگونگی تأثیر PPARδ بر سرطان روده بزرگ (Colorectal cancer) به سال ۱۹۹۹ بازمی گردد و شرکت های داروسازی توسعه لیگاند مصنوعی PPARδ را متوقف کرده اند، ولی فروشگاه های اینترنتی غیرقانونی همچنان موادی مانند کاردارین را می فروشند. این دارو عمدتاً برای جوانان عرضه می شود و ادعا می کنند که به آنها کمک می کند استقامت عضلانی و چربی سوزی داشته باشند.

دکتر" شوریقی" توضیح می دهد که در ابتدا محققان دریافتند که این لیگاندهای مصنوعی موجب کاهش خستگی در موش ها می شود. سپس این خبر به رسانه های بزرگ راه یافت و به آن لقب« قرص ورزش» دادند. وی می گوید:اما متاسفانه چیزی که رسانه ها به آن توجه نکردند، جنبه تاریک PPARδ بود. لیگاندهای مصنوعی PPARδ مانند سلول های ماهیچه ای به سلول های سرطانی کمک می کنند تا انرژی بیشتری از چربی ها به عنوان منبع سوخت دریافت کنند.

او ادامه داد: این برای من تکان دهنده است. مدل های حیوانی به طور مکرر رابطه قوی بین PPARδ و ترویج سرطان را در مورد سرطان روده بزرگ و سرطان معده نشان می دهند. اکنون ما در حال به دست آوردن اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی تأثیر آن بر سرطان لوزالمعده هستیم.

عوامل مهمی که باعث پیشرفت ضایعات پیش سرطانی خاموش پانکراس به سرطان پانکراس میشوند، به ویژه آنهایی که هدف قرار دادن آن ها آسان است، به طور کامل تعریف نشده اند. در حالی که بیشتر این ضایعات پیش سرطانی به سرطان تبدیل نمی شوند، درک چگونگی پیشرفت آنها هنوز برای یافتن مداخلاتی برای رسیدگی به نرخ فزاینده سرطان پانکراس بسیار مهم است.

یافته های این مطالعه نشان می دهد افرادی که دارای ضایعات پیش سرطانی خاموش هستند، حتی آنهایی که درجه پایینی دارند، می توانند با مصرف فعال کننده های طبیعی PPARδ، مانند رژیم های غذایی پرچرب یا مصنوعی مانند کاردارین، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش دهند.

توسعه روشی برای جلوگیری از فعال سازی PPARδ میتواند یک رویکرد جدید برای جلوگیری از پیشرفت ضایعات پیش سرطانی به سرطان پانکراس باشد. محدود کردن قرار گرفتن در معرض رژیم های غذایی پرچرب نیز می تواند برای افرادی که شیوع بالایی از ضایعات پیش سرطانی پانکراس دارند، در نظر گرفته شود. ولی در حال حاضر، فروش و استفاده متداول از مواد فعال کننده مصنوعی PPARδ در تقویت کننده ورزشی، مهم ترین نگرانی را ایجاد می کند.

دکتر "شوریقی" می گوید: این اطلاعات جدید باید افراد را از خطرات بالقوه جدی سلامتی ناشی از استفاده از آگونیست های مصنوعی PPARδ آگاه کند. ما در تلاش هستیم این پیام را منتشر کنیم که استفاده از آن مواد ایده خوبی نیست، چرا‌که امکان دارد استقامت عضلانی را افزایش دهد، اما در عین حال توانایی سرطان را برای استفاده از انرژی و توسعه نیز افزایش می دهد.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش