شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۳۵۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف یک دارو موثر برای درمان سرطان مغز

سرطان مغز,کشف یک دارو موثر برای درمان سرطان مغز
دارویی که درمان سرطان مغز را متحول خواهد کرد.

مخترع و دانشمند یک درصد برتر جهان از پایان یک طرح تحقیقاتی برای تهیه داروی موثر بر بیماری های دستگاه عصبی مرکزی و سرطان مغز خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمودرضا جعفری، دیروز ۵ شهریورماه، در نشست خبری طرح های تحقیقاتی پایان یافته دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در سالن شورای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در خصوص نتایج طرح تیم تحقیقاتی با عنوان "تهیه نانولیپوزوم های دوکسورو بیسین هدفمند شده با گلوتاتیون و مشتقات آن و بررسی عبور از سد خونی مغزی در درمان سرطان مغز"، اظهار کرد: به علت وجود سد خونی مغزی، بیشتر داروهای موجود امکان ورود به محیط مغزی و اثر بر روی سلول های سرطانی را ندارند.

وی افزود:در تحقیق حاضر گلوتاتیون که دارای گیرنده ای روی این سد است بر سطح نانوذرات لیپوزومی متصل و موجب می شود که این نانو ذرات (Nanoparticle) بتوانند از سد خونی مغزی عبور کرده و در دسترس سلول های نامیرای انواع سرطان مغز قرار گیرند و در نهایت باعث از بین رفتن سلول های سرطانی شوند.

جعفری افزود: مشابه این طرح در خارج از کشور و در لایدن هلند انجام شده و در حال گذراندن فاز دو بالینی برای تایید و ورود تجاری به بازار است. روش ابداعی در دانشکده داروسازی مشهد نسبت به مشابه خارجی ساده تر و مقرون به صرفه تر است و در صورت گذراندن موفقیت آمیز مراحل تایید، وارد مرحله تجاری سازی خواهد شد. این دارو علاوه بر سرطان مغز برای درمان بیماری ام اس و بیماری هایی که سیستم عصبی مرکزی و مغز را درگیر می کند موثر است.

تاثیر شیر شتر بر درمان بیماری آسم و انسداد مزمن ریه

در ادامه نشست، دکتر محمد حسین بسکابادی، دکترای فیزیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تحقیقی در خصوص بررسی اثر شیر شتر بر تغییرات ریوی مدل تجربی بیماری انسداد مزمن ریه (CPOD)، در موش های صحرایی تصریح کرد : در این تحقیق اثر شیر شتر بر بیماری آسم و بیماری انسداد مزمن ریه که عامل اصلی آن سیگار است، بررسی شد.

وی بیان کرد :برای اولین بار در کشور توانستیم یک مدل بیماری انسداد مزمن ریه (Lung) در حیوانات ایجاد کنیم. موش های صحرایی را به مدت دو ماه و هر روز در معرض دود ۵ عدد سیگار قرار دادیم، به ازای هر کیلوگرم وزن، یک سی سی شیر در گروه های مختلف به آن ها خوراندیم و معیارهای مشخصی را اندازه گرفتیم.

بسکابادی اضافه کرد:تقریبا در تمامی معیارها در گروه هایی که با دوز بالای شیر شتر درمان شده بودند اثر بهبودی آن از اثر دگزامتازون به (عنوان شاهد مثبت)، بیشتر بود. ما همچنین بعد از ایجاد مدلی از آسم در حیوان و خوراندن دوز مشخصی از شیر شتر به گروه های مختلف، معیارهای متعددی را اندازه گرفتیم، همه معیارهایی که اندازه گیری کردیم بهبود پیدا کردند و نکته قابل توجه این بود که میزان بهبود در گروهی که با دوز زیاد شیر شتر درمان شده بودند نسبت به گروه شاهد مساوی یا بیشتر بود.

این استاد دانشگاه گفت: مشکلات مالی یکی از مهمترین موانع پیش روی طرح های تحقیقاتی و از جمله این طرح تحقیقاتی است.

استفاده از پودر پلاکت برای درمان زخم ها

در بخش دیگری از نشست حمیدرضا رحیمی، دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص طرحی با عنوان "مقایسه پلاسمای غنی از پلاکت لیوفیلیزه با پلاسمای غنی از پلاکت تازه در فاکتورهای رشد شامل VEGF و TGF-& beta و بررسی ایمنی پلاسمای غنی از پلاکت لیوفیلیزه"، اظهار کرد: PRP (پلاسمای غنی شده از پلاکت) در مباحث زیبایی و جوان سازی پوست، جلوگیری از ریزش مو ، زخم های متعدد ناشی از آکنه و جوش های غرور جوانی و ... کاربرد دارد.

وی افزود:یکی از استفاده های PRP برای بهبود زخم است؛ زیرا حجم قابل توجهی از فاکتورهای رشد دارد. پلاکت نقش انعقاد خون داشته اما در داخل هر پلاکت مقدار زيادي فاکتور رشد است که این فاکتورها وقتی تغلیظ و تجمیع شوند می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.

رحیمی با بیان اینکه پلاسمای غنی شده از پلاکت بر درمان زخم ها از جمله زخم های پای دیابتی، زخم های سوختگی، زخم بستر و... تاثیر دارد، عنوان کرد: در بسیاری از مواقع برای اینکه PRP بگیریم، باید از فرد خون گرفته، پلاکت آن را جدا، تغلیظ و دوباره به فرد تزریق کنیم اما در این بیماران خاص به دلیل کم خونی و ... خون گرفتن شرایط را برای بیمار سخت می کند به همین دلیل به فکر جایگزینی برای این موضوع افتادیم که استفاده از پودر پلاکت است.

دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد :پلاکت خون عمر بسیار کوتاهی دارد و ۵ روز بیشتر عمر نمی کند. وقتی از فردی خون گرفته می شود بعد از ۵ روز پلاکت را معدوم می کنند اما همین زباله برای ما قابل استفاده است؛ زیرا ما به دنبال انعقاد خون نیستیم و دنبال فاکتورهای رشد هستیم.

وی ادامه داد :با هماهنگی که با سازمان انتقال خون انجام شد، پلاکتی که تبدیل به زباله شده را تحویل گرفته و از آن پودر پلاکت تهیه می کنیم که این پودر پلاکت قابل استفاده برای درمان زخم ها است. در این طرح تحقیقاتی اثبات کردیم بین پودر پلاکتی که از فرآورده های منقضی شده انتقال خون تهیه شده با پلاکت تازه گرفته شده از یک فرد جوان سالم هیچ تفاوتی وجود ندارد.

رحیمی خاطرنشان کرد :امیدواریم به زوردی بعنوان یک محصول سلول های بنیادی و دانش بنیان در پژوهشکده بوعلی این پودر پلاکت را تولید کنیم و به عنوان یک محصول دانش بنیان از فرآوری محصولات و فرآورده هایی که تاریخ انقضاء آن ها گذشته و دور ریخته می شود، مجوز آن را از سازمان غذا و دارو بگیریم.

دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص طرح تحقیقاتی دیگری در زمینه زردچوبه و استفاده از آن برای درمان زخم های مختلف، گفت: طرح دیگر ما "بررسی اثر نانومیسل کورکومین بر بیان ژن های mexB- Ampc mexF- mexD- oprD در سودوموناز آیروژیناز مقاوم به آنتی بیوتیک “ در زمینه تاثیر کورکومین موجود در زردچوبه بر شکستن مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک بود.

او اضافه کرد: یکی از عفونت های خطرناکی که افراد دچار سوختگی دچار آن می شوند عفونت باکتری به نام سودوموناز آیروژیناز است. سویه هایی از این باکتری وجود دارد که تقریبا به همه انواع مختلف آنتی بیوتیک ها مقاوم است. با توجه به تحقیقاتی که قبلا انجام شده، متوجه شدیم کورکومین می تواند مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک را شکسته و از بین ببرد.

رحیمی گفت: تعداد قابل توجهی باکتری مقاوم به انواع آنتی بیوتیک ها را از بخش بالینی بیمارستان امام رضا (ع) تهیه، صحت سنجی و ثابت کردیم که این یک باکتری به شدت مقاوم است. این باکتری (Bacterium) را با غلظت های مختلف عصاره زردچوبه که به روش نانو تولید شده در یک محیط قرار دادیم و بعد ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک را از باکتری که مدتی در معرض زردچوبه بود، بررسی کردیم.

دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اهداف این تحقیق گفت: هدف این است پمادی برای بخش های سوختگی تهیه شود تا هنگامی که سوختگی را پانسمان می کنند از این پماد نیز روی سوختگی بزنند. این پماد علاوه بر بهبودی سوختگی از عفونت های مقاوم نیز جلوگیری می کند.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش