پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۳۱ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۴۰۴
امنیتی و دفاعی

اهداف پهپادی کره شمالی چیست؟ / «کیم جونگ اون»: کشور قوی، ارتش قوی می‌خواهد

کیم جونگ اون,رهبر کره شمالی
کره شمالی احتمالاً این پهپاد را از طریق شرکت‌های اصلی در چین تهیه کرده است.

آخرین تجاوز پیونگ یانگ به خاک کره‌جنوبی یادآور چالش مقابله با پهپاد کوچک است. با این حال، صرف‌نظر از اثربخشی آنها، کره شمالی تقریباً به‌طور قطع اهداف بزرگ‌تری برای نیروی پهپادی در حال تکامل و تا حد زیادی دیده‌نشده خود دارد.

به گزارش روزنامه هم میهن از موسسه Rand Corporation ، در ۲۶ دسامبر سال ۲۰۲۲، ظاهراً برای اولین بار در پنج سال گذشته، پهپادهای کره‌شمالی به حریم هوایی کره جنوبی پرواز کردند.

چهار پهپاد از نوع ناشناخته برای انجام پرواز در اطراف جزیره گانگوا مورد استفاده قرار گرفت که پنجمین آن بر فراز شمال سئول مشاهده شد. به‌رغم یک عملیات پنج‌ساعته با شرکت هواپیماهای جنگی و هلیکوپترهای تهاجمی که یکی از آنها ۱۰۰ گلوله شلیک کرد، ارتش کره جنوبی نتوانست هیچ‌یک از پهپادها را نابود کند و احتمالاً همه سالم به خانه بازگشتند.

وزارت دفاع کره جنوبی به مشکلات در ردیابی پهپادهای کوچک توسط رادار اذعان کرد، اما گفت که قادر به شناسایی پهپادهای بزرگتر خواهد بود. پدافند هوایی کره‌جنوبی برای مقابله با اهدافی که آهسته و در ارتفاع کم پرواز می‌کنند، پیکره‌بندی نشده است. این تهاجم مجدداً فشار را برای بهبود قابلیت‌های ضدپهپاد کره‌جنوبی افزایش داد، اما اکثر سخت‌افزارهای متناسب با پهپادهای کوچک معمولاً برد بسیار محدودی دارند.

اگرچه انواع پهپادهایی که درگیر این عملیات بودند، شناسایی نشده است اما دو طرح از پهپادهایی که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ مورد استفاده قرار گرفته‌اند، پیکره‌بندی مشابهی با پهپادهای اخیر داشته‌اند. گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان ملل این طرح‌ها را با دو مدل پهپاد تجاری موجود در چین، Trancomm SKY-09 و UV10 طراحی‌شده توسط چین، مطابقت داده است. برد تخمینی آنها زیر ۳۰۰ کیلومتر است؛ به این معنی که این مدل‌ها خارج از تحریم تسلیحاتی سازمان ملل که در آن زمان بر کره‌شمالی اعمال شده بود، قرار می‌گیرند.

کره شمالی احتمالاً این پهپاد را از طریق شرکت‌های اصلی در چین تهیه کرده است. بازیابی یک پهپاد در سال ۲۰۱۷ با تصاویر ذخیره‌شده از سامانه دفاع هوایی و موشکی زمینی ایالات‌متحده در شهرستان سئونگجو حاکی از آن است که حداقل تلاش شده است تا این پهپاد یک سفر رفت و برگشت به طول ۵۰۰ کیلومتر انجام دهد.

هر دو نوع دارای خلبان خودکار و سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) بودند، درحالی‌که UV10 شبیه UV10 را می‌توان از یک واحد کنترل زمینی نیز به پرواز درآورد. به نظر می‌رسد که این دو مدل پهپاد مسیرهای پروازی از پیش برنامه‌ریزی‌شده را دنبال کرده‌اند و هرگونه اقدام متقابل مبتنی بر پارازیت بالا از ایستگاه زمینی بر روی آنها بی‌اثر است.

استفاده از محصولات تجاری برای نفوذ به یکی از تحت نظارت‌ترین و محافظت‌شده‌ترین مرزهای جهان، ماهیت ذاتی استفاده دوگانه از فناوری‌ها را برجسته می‌کند. حتی ممکن است کار به‌طور فزاینده‌ای به پهپادهای «اسباب‌بازی» کشیده شود که توسط بازیگران دولتی و غیردولتی به‌عنوان یک قابلیت کم‌هزینه اما ارزشمند در جنگ‌های یمن و اوکراین به کار گرفته شده است. درحالی‌که پهپادها می‌توانند تصاویر شناسایی نسبتا بی‌ارزشی را در اختیار کره شمالی قرار دهند، اما تصاویر را نمی‌توان از پهپاد به زمین منتقل کرد. پیونگ یانگ این را به‌عنوان یک محدودیت تشخیص داده و مدت‌هاست به دنبال خرید پلتفرم‌های توانمندتر و توسعه توانایی‌های خود بوده است.

در اواسط دهه گذشته، برخی موجودی پهپاد‌های کره‌شمالی را بیش از ۳۰۰ عدد اعلام کرده‌اند. این پهپادها نه‌تنها برای شناسایی مورد استفاده قرار می‌گرفتند بلکه در برخی موارد ظاهراً قادر به حمل سلاح نیز بودند. با این حال، درحالی‌که کره شمالی اغلب مایل است توانایی‌های نظامی خود را در سایر زمینه‌ها به نمایش بگذارد، مجموعه پهپادهای وارداتی و تولید داخلی این کشور تا حد زیادی پنهان باقی مانده است.

جاه‌طلبی کره‌شمالی برای بهبود قابلیت‌های پهپاد شناسایی خود در گزارش کنگره حزب کارگران در ژانویه ۲۰۲۱ مورد اشاره قرار گرفت که فهرست برنامه‌های گسترده‌ای از پیشرفت‌های نظامی را که باید به آن دست یافت، مشخص کرد.

این فهرست شامل توانایی انجام شناسایی هوایی بسیار دورتر در کره جنوبی و همچنین شناسایی ماهواره‌ای بود. اگرچه این کشور از آن زمان تاکنون در مورد اهداف پهپادی‌اش سکوت کرده است، اما به دنبال برجسته کردن سایر زمینه‌های پیشرفت، از جمله پرتاب‌های زیر مداری یک ماهواره شناسایی توسعه‌ای ادعایی در فوریه، مارس و نوامبر سال گذشته بوده است.

رهبر کره‌شمالی: کشور قوی، ارتش قوی می‌خواهد

رهبر کره شمالی در نشستی با کنشگران حامی ارتش این کشور خواستار تقویت قدرت دفاعی کشورش شد. 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی این اظهارات را در جمع فعالان حامی ارتش این کشور مطرح کرد.

کیم جونگ اون,رهبر کره شمالی

کیم جونگ اون این افراد را میهن‌پرستانی دانست که «می‌دانند ایجاد یک ملت قدرتمند بدون قدرت دفاع ملی بالا، امکان‌پذیر نیست و حمایت از ارتش واضح‌ترین نمونه وطن‌پرستی است».

ناظران بر این باورند که این رفتار با کنش‌گران حامی ارتش با هدف جلب حمایت مردمی برای برنامه‌های توسعه نظامی است، آن هم در حالی که مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌های جهانی و همه‌گیری کرونا، اقتصاد این کشور را دچار مشکل کرده است.

واحد موشکی جدید

در همین حال تصاویری که اخیراً از رژه کره شمالی منتشر شده نشان می‌دهند که پیونگ‌یانگ احتمالاً یک واحد نظامی جدید با محوریت موشک‌های بالستیک قاره‌پیما تاسیس کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کره شمالی هفته گذشته در یک رژه نظامی چندین موشک بالستیک قاره‌پیما را به نمایش گذاشت که به نظر می‌رسد به هر کجای کره زمین که بخواهند، می‌رسند. تحلیلگران همچنین نسخه اولیه یک موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت جامد را در میان موشک‌های به نمایش گذاشته شده، شناسایی گردند.

رویترز امروز (چهارشنبه) دریافت که در ویدیویی که رسانه‌های کره شمالی در ۹ فوریه از این رژه منتشر کردند، یک پرچم تازه بر روی پرتاب‌کننده موشک‌های قاره پیمای جدید دیده می‌شود. این بدین معناست که احتمالاً یک واحد تخصصی جدید برای کار با این موشک‌ها در ارتش کره شمالی تاسیس شده است.

بسیاری از واحدهای تخصصی در کره شمالی پرچم مخصوص خود را دارند و «چو هان بوم» عضو ارشد یک اندیشکده در سئول گفت: این پرچم عملاً تایید می‌کند که یک واحد موشک بالستیک قاره‌پیما تشکیل شده و ممکن است خبر از آزمایش موشکی با سوخت جامد در آینده داشته باشد.

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش