یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۳۱۸
امنیتی و دفاعی

محاکمه دانشمند موشک مافوق صوت روسیه به اتهام خیانت/ تهدید فرمانده گروه شبه‌نظامی ضد روسیه به انجام حملات جدید

محاکمه دانشمند موشک مافوق صوت روسیه به اتهام خیانت,تهدید فرمانده گروه شبه‌نظامی ضد روسیه به انجام حملات جدید
دادگاهی در روسیه هفته آینده یک دانشمند موشکی مافوق صوت روسی را به اتهام "خیانت" محاکمه خواهد کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، "آناتولی ماسلوف" ۷۶ ساله و ۲ همکار او از موسسه مکانیک نظری و کاربردی کریستیانوویچ (ITAM) متهم به خیانت شده اند.

"ماسلوف" اولین نفر از ۳ دانشمند موشکی مافوق صوت روسی که به ظن خیانت دستگیر شده، هفته آینده در پرونده ای "فوق محرمانه" که منابع می گویند شامل اتهام خیانت و فروش اسرار موشک های مافوق صوت روسی به چین است، محاکمه می شود.

دادگاه روز چهارشنبه در وب سایت خود اعلام کرد که جلسه محاکمه پرونده آناتولی ماسلوف در روز اول ژوئن در دادگاه شهر سن پترزبورگ برگزار خواهد شد.

ماسلوف و ۲ همکارش در موسسه مکانیک نظری و کاربردی کریستیانوویچ همگی در یک سال گذشته دستگیر شدند.

این سه نفر متخصص در موشک های مافوق صوت هستند - حوزه ای که برای توسعه نسل بعدی موشک های روسیه که قادر به پرواز با سرعت ۱۰ برابر صوت هستند، اهمیت کلیدی دارد.

دادگاه گفته که به دلیل ماهیت "فوق محرمانه" بودن این پرونده، روند محاکمه غیرعلنی خواهد بود. 

کاخ کرملین پیشتر گفته بود که مظنونان با "اتهامات بسیار جدی" روبرو هستند، اگرچه جزئیات اتهامات آنها طبقه بندی شده است.

پورتال خبری شهر علمی در سیبری که آنها در آن مستقر بودند، گفته که ماسلوف مظنون به انتقال اسرار موشک های مافوق صوت روسیه به چین است.

دو منبع به خبرگزاری رویترز گفتند که مظنون دیگر الکساندر شیپلیوک ۵۶ ساله، مدیر ITAM، مظنون به انتقال اسرار به چین در کنفرانسی در سال ۲۰۱۷ است.

 آنها گفتند که او این اتهام را رد می کند و می گوید اطلاعات مورد بحث در آن کنفرانس همگی در اینترنت و در دسترس عموم است.

موسسه مکانیک نظری و کاربردی کریستیانوویچ  روسیه پیوندهای بین المللی گسترده ای دارد و در وب سایت خود می گوید که به عنوان بخشی از مجتمع نظامی- صنعتی روسیه ثبت شده است.

محاکمه دانشمند موشک مافوق صوت روسیه به اتهام خیانت,تهدید فرمانده گروه شبه‌نظامی ضد روسیه به انجام حملات جدیدآزمایش موشک مافوق صوت "کینزال" روسی در سال ۲۰۱۸/ عکس: وزارت دفاع روسیه

ماسلوف در ژوئن سال گذشته در نووسیبیرسک، بزرگترین شهر سیبری دستگیر شد. بلافاصله پس از آن او را به زندان "لِفورتوو" در مسکو، یک سایت بازجویی سابق سازمان اطلاعات شوروی سابق (کی جی بی) فرستادند.

"اولگا دینزه" وکیل ماسلوف به رویترز گفته که موکلش در سن پترزبورگ و در زندان سرویس امنیتی " اف اس بی" روسیه در خیابان شالرنایا، جایی که بسیاری از ناراضیان شوروی سابق از سوی "کی جی بی" حبس می شدند، نگهداری می شود.

او از اظهار نظر بیشتر در مورد این پرونده خودداری کرد و گفت که "وضعیت بسیار دشوار است."

ماسلوف و دو مظنون دیگر این پرونده "شیپلیوک" و سومین فرد دستگیر شده" والری زوگینتسف" هفته گذشته نامه ای سرگشاده در دفاع از خود منتشر کردند و هشدار دادند که این پیگرد قانونی به روند پیشرفت علمی روسیه آسیب می رساند.

ماه گذشته پارلمان روسیه به افزایش حداکثر مجازات برای جرم " خیانت" به حبس ابد رای داد. حداکثر مجازات قبلی ۲۰ سال زندان بود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در پاسخ به سوالی درباره اتهاماتی که کارشناسان ITAM با آن‌ها روبرو هستند و همچنین پرونده‌های خیانت قبلی مرتبط با چین، گفت که سرویس‌های امنیتی کشورش مراقب موارد احتمالی مربوط به خیانت به کشور هستند.

روسیه در حالی ۳ دانشمند موشکی خود را به اتهام خیانت و انتقال اسرار نظامی به چین محاکمه می کند، که در ماه های گذشته و پس از آغاز جنگ اوکراین، نزدیک ترین روابط سیاسی و اقتصادی را با چین داشته و از این کشور انتظار کمک برای مقابله با غرب و ناتو در اوکراین را دارد.

وزارت خارجه چین در واکنش به دستگیری و محاکمه دانشمندان روسی به اتهام انتقال اسرار نظامی روسیه به این کشور موضع شفافی نگرفته و تنها در یک موضع گیری کلی گفته روابط پکن و مسکو مبتنی برعدم تعهد، عدم رویارویی و عدم هدف قرار دادن اشخاص ثالث است و ماهیت این رابطه اساسا با آنچه که برخی از ائتلاف‌های نظامی و اطلاعاتی بر اساس ذهنیت خود در جنگ سرد کنار هم قرار داده‌اند، متفاوت است.

روسیه خود را نخستین کشور از نظر فناوری تولید موشک های مافوق صوت می داند.

بر اساس گزارش ها فناوری تولید موشک های مافوق صوت در اختیار تعداد بسیار معدود و انگشت شماری از کشورها از جمله روسیه، ایالات متحده آمریکا، چین و ایران است.

***

تهدید فرمانده گروه شبه‌نظامی ضد روسیه به انجام حملات جدید

فرمانده یک «گروه شبه نظامی ضد روسیه» که پیشتر ادعا کرده بود حملاتی را علیه منطقه بلگورود انجام داده، تهدید کرده است طی روزهای آینده حملات بیشتری را در داخل خاک روسیه انجام خواهد داد.

محاکمه دانشمند موشک مافوق صوت روسیه به اتهام خیانت,تهدید فرمانده گروه شبه‌نظامی ضد روسیه به انجام حملات جدید

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، "دنیس کاپوستین" که خود را فرمانده یک گروه شبه نظامی ضد روسیه می‌داند، یک روز پس از آنکه مسکو حمله به منطقه بلگورود را خنثی کرد، با خبرنگاران در داخل مرز اوکراین با روسیه گفت‌وگویی داشت.

کی‌یف ادعا کرده که این حمله توسط شهروندان روسیه انجام شده و آن را به نوعی "درگیری داخلی روسیه" توصیف کرده است اما دو گروه شبه‌نظامی ضد روسیه در اوکراین مسئولیت این حمله را به عهده گرفته‌اند.

ارتش روسیه اعلام کرد، این شبه نظامیان که حمله خود را با استفاده از خودروهای زرهی انجام دادند، شکست داده و آن‌هایی که جان سالم به در برده‌اند به داخل اوکراین بازگشته‌اند.

کاپوستین ادعا کرد که دو تن از جنگجویانش "به طور خفیفی مجروح شده‌اند" و در حین این عملیات دو نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی داشته‌اند اما از طرفی مسکو هم ادعا کرد که حدود ۷۰ "ملی‌گرای اوکراینی" را کشته است.

این فرمانده گروه شبه نظامی ضد روسیه در پیامی گفت: فکر می‌کنم شما دوباره ما را در مرز خواهید دید. نمی‌توانم اتفاقات آینده را افشا کنم. حتی نمی‌توانم جهت را بگویم. مرز... بسیار طولانی است. مجددا نقطه‌ای وجود خواهد داشت که آنجا همه چیز داغ خواهد شد.

رسانه‌های غربی مدام از او سوالاتی مبنی بر اینکه آیا از تجهیزات نظامی ایالات متحده که برای کمک به اوکراین در برابر حملات روسیه ارسال کرده‌اند، استفاده کرده است یا خیر، می‌پرسند اما کاپوستین هیچ پاسخ مستقیمی نمی‌دهد.

وی در یکی از مصاحبه‌ها ادعایی را بدین شکل مطرح کرد: می‌دانم دقیقا از کجا تسلیحات را دریافت کردم؛ اما متاسفانه از سوی شرکای غربی نیستند. همچنین تجهیزات نظامی غربی که توسط روسیه در جنگ باخموت تصاحب شده را می‌توان در "بازار سیاه" خریداری کرد.

کاپوستین افزود: اوکراین فقط به لحاظ اطلاعاتی، سوخت، غذا و دارو از ما حمایت می‌کند. و البته ارتش اوکراین افراد مجروح ما را درمان کرد. هر تصمیمی که می‌گیریم، تصمیم خودمان است. هدف این گروه مبارزه برای اوکراین و مبارزه علیه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه است. ما در برنامه‌های آینده، قصد داریم سرزمین‌های جدیدی از فدراسیون روسیه را هدف قرار دهیم. فقط باید صبور باشید... و چند روز صبر کنید.

او گفت که گروهش متعلق به "جناح راست" است و وقتی از او پرسیده شد که آیا ناراحت نمی‌شود به او برچسب "نازی" بزنند، گفت فکر نمی‌کند که این یک "توهین" باشد؛ اما افزود: من مجموعه دیدگاه‌های خودم را دارم. این مجموعه دیدگاه‌های میهن‌پرستانه و سنت‌گرایانه من است. شما هرگز مرا در حال اهتزاز پرچم با صلیب شکسته نخواهید دید. من هرگز دستم را همچون هیتلر بلند نخواهم کرد. پس چرا من را اینطور صدا می‌کنید؟

فرماندار بلگورود روسیه که نزدیک مرز اوکراین است،‌ پیشتر اعلام کرده بود که "نیروهای اوکراینی" شامگاه دوشنبه چندین شهرک در منطقه بلگورود روسیه را با پهپادهای حامل مواد منفجره هدف قرار دادند. به گفته او، این منطقه در پی حمله "یک گروه خرابکار اوکراینی" تحت مقررات "عملیات ضد تروریسم" قرار گرفت.

اما این درحالیست که مرکز ارتباطات راهبردی و امنیت اطلاعات اوکراین این حمله را رد و ادعا کرد: افرادی که به منطقه بلگورود حمله کرده‌اند، متعلق به یک "گروه شبه نظامی روسیه و گروه‌های مقاومت" این کشور هستند اما از "اقدامات قاطعانه این مخالفان علیه رژیم جنایتکار پوتین" استقبال می‌کنیم.

براساس گزارش راشا تودی، ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار بلگورود در تلگرام نوشت که عصر دوشنبه چندین بمب دست‌ساز بر روی خانه‌های غیرنظامی در شهر گریوورون، که در هفت کیلومتری مرز اوکراین قرار دارد، پرتاب شد.

به گفته این مقام مسئول، دو خانه آتش گرفت؛ اما تلفات جانی نداشت.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش