جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۴۸ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۱۸۳۸
امنیتی و دفاعی

حضور نظامی چراغ خاموش آمریکا در اردن برای مقابله با ایران

آمریکا در اردن,حضور نظامی چراغ خاموش آمریکا در اردن برای مقابله با ایران
ارتش آمریکا از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، هزاران نیرو را در "خاورمیانه" مستقر کرده است، اما از افشای پایگاه های نظامی یا حتی کشورهای میزبان استقرار خودداری می کند - نه به دلایل امنیتی، بلکه برای در امان ماندن از شرمندگی کشورهای میزبان.

به گزارش عصرایران، پایگاه خبری" اینترسپت" با اشاره به استقرار چراغ خاموش واحدهای نظامی جدید ایالات متحده در اردن نوشت: یکی از این پایگاه ها، پایگاه هوایی " شهید موفق السلطی" در اردن، ماه گذشته از چندین جت تهاجمی جدید F-15 استقبال کرد، همان هواپیماهای مورد استفاده برای بمباران تاسیسات مورد استفاده شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه که طی ماه گذشته ۳ بار از سوی آمریکا در مناطقی از سوریه به مورد اجرا درآمده است. 

علیرغم تشدید تنش ها، پنتاگون به دلایل سیاسی از اعلام عمومی استقرار واحدها و تجهیزات جدید در پایگاه های خود در خاورمیانه خودداری کرده است، چرا که بیش از دلایل امنیتی نمی خواهد کشورهای میزبان از این بابت به دردسر بیفتند.

بروس ریدل، کارشناس ارشد غیرمقیم در موسسه بروکینگز درباره تنش های اخیر در منطقه می گوید:" مجموعه عواملی ایالات متحده و ایران را به سمت یک درگیری نظامی مستقیم سوق می دهد، از جمله افزایش نیرو، اقدامات تلافی جویانه در سوریه توسط نیروهای آمریکایی و تحریکات نیروهای نیابتی ایران و این یک وضعیت خطرناک است."

سوابق دولتی بررسی شده توسط اینترسپت نشان می‌دهد که پایگاه هوایی "شهید موفق " در اردن همچنان به عنوان یک پایگاه نظامی ایالات متحده در مرکز تنش‌های فزاینده با ایران عمل می‌کند.

آرون استاین در گزارش سال ۲۰۲۱ موسسه تحقیقاتی فارین پالیسی گفت: مرکز اصلی عملیات هوایی ایالات متحده در سوریه اکنون پایگاه هوایی شهید موفق در اردن است، اما حضور آمریکا به دلیل حساسیت های کشور میزبان تایید نشده است."

سخت نیست که بفهمیم چرا دولت ایالات متحده نمی‌خواهد استقرار واحدهای جدید خود در این پایگاه اردن را اعلام عمومی کند، چون اردن کشوری است که میزبان بیش از ۲ میلیون پناهنده فلسطینی است و در پی عملیات طوفان الاقصی تحت تاثیر احساسات و اعتراضات ضد آمریکایی و اسراییلی قرار گرفته است.

از آنجایی که ایالات متحده به سمت یک جنگ منطقه‌ای بالقوه با ایران می‌رود، دولت آمریکا حساسیت بالایی با ملاحظه احتمال آسیب زدن به نیروهای آمریکایی، ایجاد کرده است.

به گفته پنتاگون، در زمان نگارش این مقاله، از ۱۷ اکتبر به بعد، ۵۵ حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه صورت گرفته است که منجر به جراحت ۵۹ نفر از نیروهای آمریکایی شده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که ارزیابی پایان این حملات برای ارتش آمریکا نامشخص است.

کارشناسان می گویند که استقرار نیروهای ایالات متحده نه تنها ممکن است در جلوگیری از حملات ایران شکست بخورد، بلکه ممکن است حنی محرکی برای افزایش این نوع حملات باشد.

پل پیلار، عضو غیر مقیم موسسه کوئینسی در این باره به اینترسپت گفت:" گسترش حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه خطر درگیری مسلحانه با ایران را افزایش می دهد، زیرا به معنای افزایش نقاط تماس بالقوه خصمانه بین نیروهای آمریکایی و عناصر مسلح متحد با ایران است.. همانطور که در مورد اجزای نظامی ایالات متحده در عراق و سوریه اتفاق افتاده است، چنین حضوری کمتر به عنوان یک بازدارنده عمل می کند بلکه بیشتر یک هدف مناسب برای هر کسی است که می خواهد به ایالات متحده حمله کند."

محل های نامشخص

"پت رایدر" سخنگوی پنتاگون در پاسخ به پرسشی درباره محل استقرار نیروهای آمریکایی پس از جنگ اخیر بین حماس و اسراییل از عبارت " محل های نامشخص در خاورمیانه" استفاده کرد.

خبرنگار دیگری پرسید: آیا می توانیم بگوییم که برخی کشورهای عربی در منطقه یا حوزه خلیج فارس؟ و باز این سخنگوی پنتاگون جواب داد: من نمی توانم به محل های آن اشاره ای کنم.

الیاس یوسف، تحلیلگر پژوهشی در برنامه دفاع متعارف مرکز "استیمسون" در این باره گفت: "واشنگتن در تلاش است تا در زمانی که ارتباط با ایالات متحده به عنوان یک مسئولیت سیاسی تلقی می شود، انکار قابل قبولی برای کشورهای میزبان فراهم کند."

علیرغم محرمانه بودن، عکس‌های منتشر شده توسط وزارت دفاع نشان می‌دهد جنگنده های F-15 آمریکا در پایگاه هوایی شهید موفق السلطی اردن فرود می آیند.

بر خلاف جنگ اوکراین، رازداری ویژه ای درباره تلاش های ایالات متحده در جنگ غزه وجود دارد و اطلاعات کمی در مورد مقدار و ماهیت تسلیحاتی که ارتش ایالات متحده در اختیار اسرائیل قرار داده است، در دسترس است.

سرنخ هایی در مورد پایگاه "موفق السلطی" در سراسر سوابق فدرال پراکنده است، از جمله اشاره به پایگاه در ضمیمه یک توافقنامه همکاری دفاعی بحث برانگیز که توسط ایالات متحده و اردن در سال ۲۰۲۱ امضا شد. این توافقنامه که به ارتش ایالات متحده اجازه می دهد با دست بازی در داخل اردن عمل کند، با فرمان سلطنتی و با دور زدن پارلمان اردن به تصویب رسید.

حتی قبل از جنگ اسرائیل علیه غزه نیز حضور ایالات متحده در پایگاه موفق السلطی در حال گسترش بود. در دسامبر ۲۰۲۱، پنتاگون یک ارتقاء اساسی در پایگاه هوایی انجام داد تا همانطور که هفته نامه "جینز دیفنس" گزارش داده: "آن را به یک پایگاه دائمی تر تبدیل کند."

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش