یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۰ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۳۹۵
سیاست داخلی

 جنازۀ مالک و سازندۀ متروپل چه کسانی را خوش‌حال کرد؟

حسین عبدالباقی,متروپل
ما ایرانیان -غالباً- مهربان‌تر از آنیم که هر قدر هم با کسی اختلاف داشته باشیم به مرگ او راضی باشیم ولی چرا غالبا؟ چون دست کم در این فقره می توان حدس زد کسانی خرسند شده باشند.....

به گزارش عصرایران، مهرداد خدیر- صدا و سیمای مرکز آبادان، فیلمی منتشر کرده که در آن بستگان حسین عبدالباقی مالک و سازندۀ برج فروریختۀ «متروپل» آبادان، هویت جنازه را تأیید می‌کنند یا دست‌کم انکار نمی‌کنند و در پی آن گریه‌کنان از سردخانه خارج می‌شوند.

   این صحنه که کشوی سردخانه گشوده و از یکی از بستگان خواسته شود هویت متوفا را شناسایی کند برای هر کسی که نمی‌خواهد خبر مرگ عزیز خود را باور کند دردناک است و یکی از فراموش‌ناشدنی ترین تجربیات و خاطرات هر فرد می‌تواند باشد درتمام این هفتاد هشتاد سال که روی این دنیا زندگی می‌کنیم و کاش هرگز تجربه نشود.

   در این ویدیو البته تصویری از چهرۀ عبدالباقی دیده نمی‌شود بلکه تنها جسدی پوشانده‌شده و سوگ‌وارانی را می‌بینیم که  حُزن آنان و «حاج‌حسین حاج‌حسین» گفتن‌ یکی دو نفر برای مرد ۴۰ ساله را می‌توان به این معنی دانست که بستگان نزدیک او هستند. (مهم‌ترین نکته همین لفظ "حاج حسین" است چرا که در غیر این صورت گفته می‌شد از کجا معلوم که جنازه متعلق به خود اوست و یکی از بستگان نیست؟ مثلا برادرزاده یا خواهرزاده که در پروژه‌های بزرگ با عمو و دایی کار می‌کنند. "حاج" یا "حاجی" اما برای "رییس" به کار می‌رود).

  همچنین می‌توان حدس زد چهره را نشان نمی‌دهند چون نمایش صورت له شده زیر آوار مناسب نبوده وگرنه نشان می‌دادند تا به شایعات پاسخ داده شود و حرف و حدیثی هم باقی نمانَد.

   شایعاتی که البته بیشتر بر پایۀ این پرسش استوار است که چگونه ساعاتی پس از اعلام خبر بازداشت خبر مرگ منتشر شد و این که خود او در ساختمان و در دفتر کار و زیر آوار بوده و مرده است؟

   روشن است که در سردخانه نمی‌توان تئاتر راه انداخت و از بستگان یا کسانی به نام بستگان خواست شیون و زاری راه بیندازند؛ فیلم «چند می‌گیری گریه کنی» که نیست. پای اعتبار صدا وسیما در میان است و نمی‌توان گفت فعلا زاری کنید تا آقای عبدالباقی به کانادا برسد وبعد برای شما هم دعوت‌نامه بفرستد و باقی عمر را با آقای عبدالباقی در آن سوی دنیا سپری کنید تا بهترین گزینه برای رهایی از خشم بازماندگان قربانیان ساختمانی باشد که روی لجن و به احتمال زیاد با پول لجن (آلوده) بنا شد و بر سر آدم های بی گناه آوار شد.

حسین عبدالباقی,متروپل

   حادثه، خبر نمی‌کند اما این یکی از آن دست حوادث بوده که خبر کرد و توجه نشد و کاملا هم قابل پیش‌بینی بوده چون هشدار داده بودند و عبدالباقی و کسانی که اجازه دادند باید به این پرسش در محکمه پاسخ می‌دادند.

   فیلم، ناراحت‌کننده است و ما ایرانیان -غالباً- مهربان‌تر از آنیم که هر قدر هم با کسی اختلاف داشته باشیم به مرگ او راضی باشیم و هر چه هم او مقصر، زن و فرزند و خویشان را ضجه‌کنان بپسندیم.

   بنا بر این با فرض صحت این ویدیو و امید به این که کسانی درصدد فریب صدا و سیمای مرکز آبادان برنیامده باشند می‌توان حدس زد تنها کسانی که از مشاهدۀ آن خرسند شده‌اند آنانی هستند که جاهای مختلف از عبدالباقی و تیم او رشوه گرفته‌اند تا بتواند موانع را کنار بزند و ساختمان را بالا ببرد و ضرورت توجه به استحکام بنا و هشدارهای نظام مهندسی را نادیده بگیرد و اینجا و آنجا به او لوح و لقب بدهند.

   حالا باید مشخص شده باشد که چرا دربالا قید «غالباً» را آوردم. چون اینها هم ایرانی هستند و شوربختانه دریافت رشوه در ساختار اداری ما رخنه کرده و کلیدی است که بسیاری از قفل‌ها را می‌گشاید. وقتی به مرحوم «سلطان رشوه» در دادگاه گفتند چرا رشوه می‌دادی، پاسخ داد: کلیدی است که هر درِ بسته‌ای را باز می‌کند و شوربختانه باید گفت پاک‌ترین انسان‌ها را هم در مظان اتهام قرار داده است.

   ساختمان متروپل را روی خاک سست و زمین لجن ساختند. پروژه‌ای که به گفته معاون پارلمانی رییس جمهوری - بهترین سخن او تا کنون - حاصل زد و بند بوده یعنی با پول لجن. این همه تخلف اما مگر بی‌رشوه شدنی است؟

   پس می‌توان گفت هر چند غالب ایرانیان از دیدن تصویر جنازۀ دیگران ولو دشمن‌شان باشند خرسند نمی‌شوند اما رشوه بگیران را باید مستثنا کرد چون خاطرشان آسوده می شود که لو نمی‌روند.

   در این فقره هم مراد، کسانی است که کارهای عبدالباقی را اینجا و آنجا راه انداختند و حالا ته دل ولو بروز ندهند از مشاهدۀ این فیلم احساس رضایت می‌کنند و حتی شاید به خاطر خرسندی از شنیدن خبر مرگ کسی که آنها را به نان و نوایی رسانده عذاب وجدان هم نداشته باشند و مثل «العاذر» خود را این گونه تسکین بدهند که «اگر می‌خواست، می‌توانست» یا «ان‌شاءالله که زنده است» و دیگری را جای او تصور کرده‌اند.

  آن دیگران که حالا سر به ۱۴ نفر زده‌اند اما قطعا مرده‌اند و به قاعده باید به خاطر آنها هم که شده لبخند بر چهرۀ این رشوه بگیران بماسد. البته اگر اندک وجدانی در آنان مانده باشد و سوسو بزند در این جامعۀ پول‌زده که حال آدم از خیلی چیزها به هم می‌خورد.

حسین عبدالباقی,متروپل

  متروپل با پول رشوه بالا رفت و چون قواعد و ضوابط را دور زدند محکم نبود و فروریخت. ساختمان رشوه در این مُلک اما انگار فرونمی‌ریزد حتی اگر سر سلطان رشوه بالای دار رفته باشد...

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش