پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۵۶ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۳۳۸
سیاست داخلی

پناهیان: من از نوجوانان می‌خواهم هر کدام یک وصیت‌نامه بنویسند، انگار می‌خواهند به شهادت برسند

علیرضا پناهیان,صحبت های پناهیان درباره شهادت
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در سوگواره احلی من العسل در حرم امام خمینی(س) گفت: رسم روزگار این است که پسرها و دخترها یا از پدر و مادر خودشان دیندارتر می شوند و یا دین پدر و مادرشان را کنار می گذارند؛ چون پسرها و دخترها تغییر می خواهند.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در سوگواره احلی من العسل در حرم امام خمینی(س) گفت: حضرت امام با جوانان دبیرستانی انقلاب کردند. وقتی دبیرستانی ها انقلاب امام خمینی(س) را فهمیدند و به میدان آمدند، انقلاب پیروز شد. بن مایه بسیج را همین دبیرستانی ها تشکیل دادند. حضرت امام با دبیرستانی ها مقابل جریان های تروریستی سهمگینی ایستادند. ما دبیرستانی بودیم که در بسیج محله ها اسلحه دست می گرفتیم و امنیت شهر را در کوچه پس کوچه های محله ها حفظ می کردیم.

امام به دبیرستانی ها یاد داد که باید روی پای خودتان بایستید

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: الآن هم اگر بخواهد در توسعه علم و یا در هر زمینه دیگری پیشرفتی اتفاقی بیفتد با دبیرستانی ها است. حضرت امام به دبیرستانی ها اعتماد کردند و دبیرستانی ها در مکتب امام دیدند به حساب می آیند. حضرت امام به دبیرستانی ها یاد داد شما آدم های کاملی هستید و باید روی پای خودتان بایستید. یادم هست وقتی به عنوان یک دبیرستانی در دفاع مقدس حاضر می شدیم، آنجا احساس می کردیم که از نظر اعتبار اجتماعی در حد و اندازه های انسان کامل هستیم.

وی افزود: بسیاری از شهدا یا دبیرستانی بودند و یا از دبیرستان به جبهه رفته بودند. بسیاری از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس از دبیرستان آغاز کردند. وقتی به دبیرستانی ها «دانش آموز» می گوییم، دوران ابتدایی هم به او دانش آموز می گفتیم و احساس می کند هنوز همان هویت را دارد؛ اسم این باید عوض شود. شاید به او باید «دانشجو» و به دانشجویان «دانش پژوه» گفت. این اسامی دست خود ما است، کار ساده ای است اما همت بزرگ می خواهد. امیدوارم این اتفاق بیفتد.

پناهیان اظهار داشت: اهل بیت(ع) در مورد دبیرستانی ها می فرمایند که باید مثل وزیر در کنار بزرگتر خودش باشد، بزرگتر آنها را در کار مشارکت می دهد و به زندگی جدی وارد می شوند؛ فرق می کند با دبستانی که فقط باید فرمان بپذیرد و ادب یاد بگیرد.

وی ادامه داد: من از شما می خواهم در این طور جلسات یا زندگی خودتان تأمل کنید در وصیتنامه های دبیرستانی هایی که امام آنها را به اوج رساند. متأسفانه بعد از دفاع مقدس کمی به دبیرستانی ها بی توجهی شد و نظام آموزش و پرورش تحول لازم را پیدا نکرد. ممکن است الآن نظام آموزش و پرورش فرقی بین متوسطه اول و دوم قائل نشود. از این جهت که اینها انسان های مکلف و شرعا مسئول در برابر خداوند عالم هستند. شاید نظام آموزشی مدرسه هم باید تغییر کند. تا حدی این تغییرات هست و ما باید گام های بسیار بلندتری را برداریم.

این پژوهشگر مسائل دینی یادآور شد: شهید بزرگوار کربلا حضرت قاسم بن حسن(ع) در ۱۳ سالگی الگویی برای تمام دبیرستانی های شهید شد. در یکی از مناطق جنوب شهر تهران یکی از دبیرستانی ها به من گفت با فلانی خواب دیده ام که هر دو به شهادت می رسیم. زمانی خواب دیده بودند به شهادت می رسند که هنوز جنگ شروع نشده بود و فکر می کردند با جریان های تروری که در شهرها بود به شهادت می رسند. بعد از آغاز جنگ خوشحال بود که زمینه شهادت بیشتر فراهم شد. من گفتم شما بچه هستید و شما را راه نمی دهند. بعد گفت مادرم خواب دیده من حتما به شهادت می رسم و خودم هم خواب دیده ام؛ ولی می ترسم خواب مادرم تعبیر شود.

وی افزود: بعد از شهادت در این دانش آموز ۱۶ ساله، شهید محسن، از مادرش پرسیدم، مادرش هنوز هست، گفتم چه خوابی دیده که نگران بود؟ گفت خوابی که من دیده ام این بود که پای رکاب امام زمان(عج) دو شهید می دهم و حضرت دو شمشیر مرصع به من هدیه می دهند. محسن گفت مادر می ترسم تعبیر خواب تو این باشد که من بمانم و زمان ظهور حضرت به شهادت برسم؛ اگر آن زمان به شهادت برسم «السابقون السابقون» چه می شود؟ من یقین دارم شهید محسن زیارتی در هیچ جلسه ای این را نشنیده بود و در هیچ کتابی این را نخوانده بود؛ خودش دریافت عمیقی داشت.

من از نوجوانان می خواهم که هر کدام یک وصیتنامه بنویسند انگار می خواهند به شهادت برسند

پناهیان گفت: حضرت امام به بزرگان اهل معرفت و علم می فرمود که وصیتنامه های این شهدا را بخوانید. حرف هایی که بین من و محسن رد و بدل می شود برای دوران ۱۴ سالگی ایشان است. ما روضه هایی که در مورد حضرت قاسم بن حسن(ع) هست را باور می کنیم. چون فرزندان مکتب امام حسین(ع) به ما نشان دادند اینها شدنی است؛ عشق به شهادت در یک نوجوان شدنی است. من از نوجوانان می خواهم که هر کدام یک وصیتنامه بنویسند انگار می خواهند به شهادت برسند؛ الهی ۱۰۰ سال دیگر عمر کنند ولی به تأسی از این شهدای بزرگ که بسیاری از آنها نوجوان بودند یا از نوجوانی شهادت طلبی را شروع کردند، یک وصیتنامه بنویسید.

مثل خیلی از شهدا، از پدر و مادرتان جلو بزنید

وی افزود: کسی که از خداوند درخواست شهادت کند به سرعت شهید نمی شود؛ امیرالمؤمنین(ع) ۵۰ سال برای شهادت گریه کرد. کسی که وصیتنامه بنویسد عمرش طولانی خواهد شد ولی من می خواهم وصیتنامه ای شبیه وصیتنامه شهدا بنویسید. شب عاشورا از بگویید یا اباعبدالله(ع) من می خواهم سرنوشتم این طور شود؛ قاسم سلیمانی شدن از شما بعید نیست. شهید قاسم سلیمانی پیرمرد شده بود که به شهادت رسید؛ از نوجوانی که در گود زورخانه فعالیت می کرد، به سمت رزمندگی آمد.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان تأکید کرد: رسم روزگار این است که پسرها و دخترها یا از پدر و مادر خودشان دیندارتر می شوند و یا دین پدر و مادرشان را کنار می گذارند؛ چون پسرها و دخترها تغییر می خواهند. مثل خیلی از شهدا، از پدر و مادرتان جلو بزنید.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش