پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۳۵ - ۱۸ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۷۰۲
سیاست داخلی

فاضل میبدی: به اعدام یک‌جوان دلخوش نباشید فرجام کار را بنگرید

فاضل میبدی,واکنش ها به اعدام محسن شکاری

 سایت بهارنیوز نوشت: سیداحمد خاتمی امام جمعه تهران و عضو هیات رییسه مجلس خبرگان با اشاره به اعدام محسن شکاری، جوان معترض ۲۳ ساله در تهران گفته بود: «ما تشکر می‌کنیم از قاطعیت قوه قضاییه که در همین روزها اولین اغتشاشگر را به حکم قانون پای چوبه دار فرستاد تا بدانند قانون در این کشور حکم‌فرماست.»

در واکنش، محمدتقی فاضل میبدی (استاد حوزه) در متنی نوشت: آقای احمد خاتمی! اعدام یک انسان، مستحق اعدام باشد یا نباشد، جای تشکر و خوشحالی نیست. آخرین وصیتهای پیامبر اسلام، به نقل از امام صادق(ع) حفظ و اهتمام”عرض”، “مال “ و حرمت “خون” انسانها بود. اگر دل در گرو قدرت خود را دارید، بدانید با اعدامها، پایگاه و بقای قدرت تقویت نمی‌شود. اگر دل در گرو حفظ نظام را دارید، از خود بپرسید چرا مردم از عملکرد حکومت روحانیون ناراضی هستند؟

آقای خاتمی! چه کردیم که کار جامعه و جوانان و دانشجویان به این جا رسیده که حدود سه ماه صحنه را ترک نکرده‌اند.

آقای خطیب محترم جمعه! چرا به فکر ریشه‌ها و عوامل اعتراضات نیستی؟ چرا نمی‌پذیرید که نارضایتیها ریشه در عملکرد حاکمیت دارد؟ با ادبیات خشن امثال شما و جناب علم‌الهدی چه گره‌ای از مشکلات کشور گشوده‌اید؟

آقای احمد خاتمی؛ این دولت مطلوب شما کار اقتصاد را به کجا رسانده؟ افزایش دلار، سکه و سایر اقلام پایه‌ای در هیچ زمانی چون اکنون رها و رو به افزایش نبوده. از آمار مهاجرت پزشکان، پرستاران و سایر اقشار و اصناف خبر دارید؟

خواهش می‌کنم با اعدام یک جوان دلخوش نکنید. فرجام کاررا نیک بنگرید. این روزها شاید حال خیلی‌ها خوش نباشد. هر قطره خونی که از مردم، از هر طرف، ریخته شود، آسیب بزرگی بر کشور و امنیت وارد می‌کند، اما علاج آن کشتن و اعدام نیست‌؛ به قول مولانا:

خون بخون شستن محالست و محال /چه زیبا گفت سعدی: حکومت به دست کسانی خطاست/ که از دستشان دستها بر خداست

سخنگوی جبهه اصلاحات، اعدام محسن شکاری را محکوم کرد

علی شکوری‌راد، سخنگوی جبهه اصلاحات در ایران، اعدام محسن شکاری را محکوم کرده و گفته است این کار برخلاف تصور حکومت برای منفعل کردن معترضان نتیجه عکس داده و مانند «ریختن بنزین بر آتش» عمل کرده است. شکوری‌راد با اشاره به گورنوشته مهسا (ژینا) امینی، گفته حالا «نام محسن شکاری پرآوازه و رمز همدلی و اتحاد معترضین» شده است. بر مزار ژینا به زبان کردی نوشته شده بود: «ژینا جان، تو نمی‌میری، نام تو رمز (نماد) می‌شود.» گفتنی اینکه، اعدام محسن شکاری موج گسترده‌ای از خشم معترضان را به دنبال داشته و طیف بزرگی آن را به شدت محکوم کرده‌اند.

میرحسین موسوی هم در پیامی از حصر نوشت:

بسم الله الرحمن الرحیم

به این‌گونه اعدام‌های پشت پرده و سیاست‌زده خاتمه دهید. حقوق ملت را پاس بدارید و تلاش برای خوارکردن شهروندان و جوانان را متوقف کنید. وظیفه‌ی شما حفظ جان آحاد ملت بود نه گرفتن جان شهروندان. مطمئن باشید با این روش‌های ظالمانه و خون‌آلود، طول عمر حکومت شما تضمین نخواهد شد. نه تیربارها و مسلسل‌ها و نه چوبه‌های دار، جنبش مردم برای آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خویش را متوقف نخواهد کرد. انقلاب ۵۷ برای خالی کردن زندان‌ها بود و نه پر کردن و آتش زدن آنها. برای استقلال کشور از یوغ ابرقدرت‌ها بود، نه قبول این یکی و طرد آن دیگری. برای وحدت بود و نه تفرقه‌ی خانمان‌سوز بین خودی و ناخودی. و برای حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش بود نه تضمین حاکمیت ظالمانه‌ی یک عده‌ی معدود بر مردم. این‌گونه حکمرانی به کشتار و ویرانی و از دست دادن همه سرمایه ملی می‌انجامد و لاجرم مردم نیز در مقابل آن یکپارچه مقاومت خواهند کرد.

بخشایش اردستانی: بخشی از معترضان از جمهوری اسلامی عبور کرده‌اند/ نظام فضا را برای شنیدن صدای همه فراهم کند

احمد بخشایش اردستانی نماینده پیشین مجلس ایران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با رویداد۲۴ درباره اعتراضات مردمی و شرایط کنونی کشور گفته «هرچند اعتراض‌ها وارد چین شده و در آینده به خیابان‌های روسیه خواهد رسید و از شدت اعتراض‌های ایران کاسته شده است. اما با وجود این سراشیبی مردم همچنان اعتراضاتی جدی دارند. چون بخشی از معترضان امروزی از جمهوری‌اسلامی عبور کرده‌اند و به‌همین دلیل معنی و مفهومش این است که مقامات رسمی را قبول ندارند و فکر می‌کنند، مقامات مشکل دارند.»

او می‌گوید: با وجود اینکه این‌روز‌ها موضوع حجاب داغ است، اما اگر سیاست جمهوری‌اسلامی به‌گونه‌ای پیش برود و که بشود، فضای اقتصادی را ترمیم کرد، در نتیجه گره معیشت و ازدواج و ... باز خواهد شد و معتقدم شرایطی رخ خواهد داد که موضع مردم تغییر خواهد کرد. وقتی اکثریت مردم طرفدار نظام شدند، نسبت به اعتراض‌های گروهی که با بهانه‌های مختلفی مثل حجاب به خیابان می‌آیند، واکنش منفی نشان می‌دهند. اما در حال حاضر که بیشتر مردم گرفتاری مالی دارند، بدشان نمی‌آید عده‌ای بریزند و در خیابان به حجاب‌اجباری معترض شوند. چون فکر می‌کنند، از این طریق به مطالبه‌شان که چیزی جز ترمیم اقتصادی نیست، برآورده خواهد شد. در واقع بستر مباحث اقتصادی است اما شعار‌ها تنوع زیادی دارند.

او در پاسخ به این سوال که تکلیف نظام حکمرانی با آن‌هایی که «از جمهوری‌اسلامی عبور کرده‌اند» چیست، اظهار کرد: در قدم اول که اتفاقا قدمی بسیار مهم است، حاکمیت باید اعتراض‌ها را مثل کشور فرانسه به رسمیت بشناسد. در این صورت عده‌ای می‌آیند و کسب مجوز از وزارت کشور تجمع می‌کنند و در جای معلومی، شعار‌های مشخصی را می‌دهند و کاخ الیزه هم کاری به کارشان ندارد. اما در ایران فقط در حرف، معترضان را جدی می‌گیرند و در عمل تا به‌امروز هیچ معترضی نتوانسته است از دولت مجوز بگیرد.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: این غفلت در حالی است که نظام اگر از صدا و سیما و گروه‌های متکثر بهره ببرد و فضا را برای شنیدن صدای همه فراهم کند، مردم سراغ بی‌بی‌سی و ایران‌اینترنشنال نمی‌روند. به‌ویژه اگر انتخاباتی با فضای باز و با حضور همه سلیقه‌ها داشته باشیم، می‌توانیم به کاهش مشکلات و در نتیجه رضایت‌مندی عمومی امیدار باشیم. البته ناگفته پیداست، هیچ قدمی مهمتر از این قدم نیست که نظام تصمیم‌گیری اجازه بدهد، نمایندگانی روی کار بیاید که به تعبیر امام (ره) در راًس امور باشند. در واقع هیچ جامعه‌ای با نمایندگانی که وکیل‌الدوله هستند، رشد نخواهد کرد.

او توضیح داد: راه دیگر این می‌تواند باشد که مثل «میخائیل گورباچف» نباشیم که همزمان هدف‌های سیاسی و اقتصادی داشت. یعنی اصلاحات سیاسی را کنار بگذاریم و فقط در پی اصلاحات اقتصادی باشیم. حرف من این است، در کلاس دانشجو‌های زیادی به من می‌گویند، مساله اصلی‌شان حجاب نیست و معیشت است.

بحشایش اردستانی خاطرنشان کرد: صدا و سیما و همچنین روند انتخاباتی رویه‌ای غلط دارند که از نظر مردم، سیاست صداوسیما و روش انتخابات را حاکمیت تعیین می‌کند و به‌همین دلیل مردم با اصحاب قدرت زاویه پیدا می‌کنند. اگر بخواهیم تعصب را کنار بگذاریم و واقعیت را ببینیم، نظام برای بقا باید یک‌مقداری آزادی اجتماعی را بیشتر کند و البته ساختار را برای بازشدن گره‌های اقتصادی آماده کند، حتما می‌تواند در جلب اعتماد مردم موفق شود.

بخشایش می‌گوید: با تداوم سیاست‌های یک‌جانبه‌نگرانه، رویه غلط صدا و سیما، محدودیت دانشگاه و دانشجو، ترویج تبعیض، بی‌تفاوتی نسبت به مشکلات مالی و ... نظام با چالشی بسیار بسیار دشوار خواهد شد. مشکل این است، برخی در درون سیستم فکر می‌کنند، اگر مثلا درباره حجاب کمی کوتاه بیایند، نظام باید در همه موارد هم کوتاه بیاید و این خیلی بد است! تا زمانی که این گروه دستِ بالا را در عرصه اداره کشور و تصمیم‌گیری دارند، مشکلات همچنان مشکل خواهد ماند.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
منافع دینی را به منافع شخصی گره زده اند بدجوری که خودشون هم باورشون شده منافع شخصیشون همان منافع دین است
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش