پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۵ - ۱۸ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۸۶۴
سیاست داخلی

آخرين خبرهای رسمی درباره بازداشت شدگان

بازداشت معترضان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

چند روزي از تجمعات و ناآرامي‌ها گذشته است، حالا بحث بازداشت‌شدگان و تعيين تکليف آنها در اولويت نهادها و همچنين خانواده‌هاي آنان قرار گرفته است. بر‌همين‌اساس، دادستان تهران روز شنبه در جلسه شوراي معاونان دادسراي تهران، وظيفه قضات را تعيين تکليف سريع متهمان تجمعات اخير در کشور دانست و گفت: «لازم است ميان افراد فريب‌خورده که در خيابان‌ها دستگير شده‌اند و عوامل اصلي اين جريانات تفکيک قائل شد. درباره دسته اول تسريع در رسيدگي و آزادي متهمان در دستور کار قرار گيرد و نسبت به عوامل اصلي آشوب‌ها، تحقيقات کامل‌تري انجام شود تا زمينه محاکمه فراهم شود.

 

به گزارش «ميزان»، عباس جعفري‌دولت‌آبادي، خواستار تسريع در رسيدگي به پرونده‌هاي مهم مربوط به آشوب‌ها مانند آتش‌زدن پرچم جمهوري اسلامي، واژگون‌کردن يک دستگاه خودروي آتش‌نشاني و حمله به مراکز نظامي و انتظامي شد.

 

او همچنين اعلام کرد: «تعداد ٧٠ نفر از متهمان آشوب‌ها با تکميل تحقيقات و اخذ ضمانت آزاد شدند. روند آزادي ساير متهمان به استثناي عوامل اصلي آشوب‌ها، پس از اخذ سوابق آنان از نهاد‌هاي امنيتي و ارزيابي دلايل تحصيل شده، ادامه خواهد يافت».

 

علت اختلاف آمار بازداشتي‌ها از زبان رئيس دادگستري تهران

نکته ديگري که درباره بازداشت‌شدگان حوادث اخير وجود دارد، اختلاف در تعداد افراد بازداشت‌شده است. در همين خصوص، غلامحسين اسماعيلي، رئيس کل دادگستري استان تهران، در گفت‌وگو با «مهر» در پاسخ به اين سؤال که در چند روز اخير مراجع مختلف آمارهاي متفاوتي از بازداشتي‌هاي اغتشاشات اخير ارائه دادند، به‌‌طوري‌‌که معاون فرماندار بيش از ۴۵۰ بازداشتي و مسئولان زندان تهران کمتر از ۱۰۰ بازداشتي را اعلام کردند، تعداد کل بازداشتي‌هاي اخير در استان تهران چقدر بوده است؟ گفت: «اختلاف آمار ناشي از اين است که افراد بعضا تحت قرار قضائي بودند و آزاد شدند يا بعضا تحت نظرگاه‌هاي نيروي انتظامي بودند که برخي از اينها بلافاصله به زندان معرفي شدند. اينکه مراجع مختلف آمار متفاوت بدهند به لحاظ وضعيت آمار و اطلاعاتي است که از منابع مربوطه به اينها مي‌رسد، بنابراين قابل‌توجيه است».

 

او افزود: «هنوز از نيروي انتظامي، وزارت اطلاعات، دادستاني و سپاه آمار جمعي نگرفته‌ايم. در مرحله دستگيري‌ها دادسراي تهران اقدامات قضائي را انجام مي‌دهد و دادستان تهران بايد آمار دقيقي از بازداشتي‌ها داشته باشد».

 

تأييد کشته‌شدن ٢٠ نفر

همچنين سخنگوي نيروي انتظامي در گزارشي درباره عملکرد ناجا در وقايع اخير از شناسايي طراحان و صحنه‌گردانان اصلي حوادث اخير زير چتر و اشراف اطلاعاتي پليس، همدلي و وفاق پليس و مردم و جداسازي صف مردم و معترضان و مخربان اموال شخصي و عمومي و متعديان به جان و مال مردم خبر داد و گفت: «عاملان هتک حرمت به پرچم جمهوري اسلامي و مسببان رهايي خودروي آتش‌نشاني شناسايي و دستگير شدند.

 

عاملان اصلي و ليدر‌هاي آشوبگر نزد سيستم قضائي و در بازداشت به سر مي‌برند». به گزارش ايلنا، سعيد منتظرالمهدي، افزود: «جان‌باختن حدود ٢٠ نفر در حوادث اخير که در بين آنان فرزند و پدري بود که با رهاشدن خودروي آتش‌نشاني توسط آشوبگران جان باختند، دل هر ايراني را به درد آورد. تعدادي نيز در حمله مسلحانه و يورش به مقر‌هاي نيرو‌هاي مسلح کشته شدند. نحوه و چگونگي کشته‌شدن برخي ديگر از جان‌باختگان، مبهم و در حال بررسي است». او همچنين از مصدوم‌شدن برخي کارکنان ناجا و ديگر رده‌هاي نظامي و شهادت يک نفر از عزيزان آن رده خبر داد.

 

نامه ٣٧ تشکل دانشجويي به وزير علوم

تعدادي از دستگيرشدگان تجمعات اخير، دانشجويان هستند، همين بهانه‌اي شد تا ٣٧ تشکل دانشجويي به منصور غلامي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري نامه نوشتند و خواستار پيگيري وضعيت دانشجويان دستگير‌شده، شدند. در اين نامه آمده است: «متأسفانه در چند روز گذشته عده‌اي از ياران دبستاني ما با دلايل مبهم بازداشت شده‌اند و اکنون از وضعيت آنان خبري در دسترس نيست.

 

طبق ماده ١٢ منشور حقوق دانشجويي، اجتماعات و اعتراضات مسالمت‌آميز در دانشگاه، آزاد و بلامانع است، از طرفي مطابق اصل ٢٧ قانون اساسي نيز تجمعات به شرط عدم حمل سلاح و عدم تعارض با مباني اسلام آزاد است، حال چگونه و با چه توجيهي مي‌توان عده‌ای از دانشجويان را بازداشت کرد؟ به علاوه موج ديگر بازداشت‌شدگان اين روزها، کساني هستند که پيگير وضعيت دوستان بازداشت‌شده خود بودند».

 

در اين نامه خطاب به وزير آمده است: «انتظار دانشگاهيان از شما اين است که قبل از آنکه صبر دانشگاه از اين همه بي‌مهري و بي‌تفاوتي بيش از اين لبريز شود، هر چه سريع‌تر نسبت به آزادي بي‌قيد‌و‌شرط دانشجويان بازداشت‌شده اقدام کرده و سازوکار و نتايج را به دانشجويان و خانواده‌هاي بازداشت‌شدگان اعلام فرماييد».

 

وزير علوم: پيگيري‌ها به‌طور جدي ادامه دارد

وزير علوم نيز در واکنش به انتشار اخباري مبني بر دستگيري برخي از دانشجويان در ناآرامي‌هاي اخير گفت: «مذاکرات لازم با مقامات انتظامي، امنيتي و قضائي به ‌عمل آمده و پيگيري‌ها براي حل مشکل اين دانشجويان به‌طور جدي ادامه دارد».

 

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دولت، منصور غلامي با اشاره به اينکه مشکل برخي از دانشجويان تاکنون حل شده، عنوان کرد: «در مواردي که اموال تخريب شده، گاهي پاي شاکي خصوصي در ميان است و متأسفانه رسيدگي به کار افرادي که مرتکب جرايم عمومي و مشهود شده‌اند، کمي زمان‌بر است. با‌اين‌همه و با توجه به نزديکي امتحانات ترم دانشجويان، اميدوارم با رايزني‌هايي که در حال انجام آن هستيم و با مساعدت مقامات انتظامي و قضائي، مشکل باقي‌مانده دانشجويان نيز به‌زودي حل شود و همه تلاش خود را براي پيگيري مسائل قضائي دانشجويان و حل مشکل آنها به عمل خواهند آورد».

 

رئيس دانشگاه اميرکبير: پيگير وضعيت دانشجويان بازداشتي هستيم

به گزارش ايسنا، رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير از بازداشت سه نفر از دانشجويان اين دانشگاه در تجمعات اخير خبر داد و گفت: اين دانشجويان در محيط بيرون از دانشگاه بازداشت شده‌اند و پيگير وضعيت آنها هستيم.

 

احمد معتمدي عنوان کرد: با وجود موقعيت جغرافيايي حساس دانشگاه صنعتي اميرکبير و قرارگرفتن اين دانشگاه در مرکز شهر،‌ خوشبختانه دانشجويان در تجمعات اخيري که اتفاق افتاد شرکت نداشتند و فعاليت‌هاي عادي دانشگاه در چند روز تجمع بدون اختلال ادامه پيدا کرد. اکثر دانشجويان در دوره فرجه امتحاني بودند و در کتابخانه‌ها و حتي خوابگاه‌ها خود را براي امتحان پايان ترم آماده مي‌کردند. تشخيص تشکل‌هاي دانشجويي دانشگاه صنعتي اميرکبير اين بود که تجمعات اعتراضي اخير تجمع اصيلي نيست، بنابراين هيچ‌کدام از تشکل‌هاي فعال با گرايش‌هاي اصلاح‌طلبانه و اصولگرايي در اين تجمعات مشارکت نکردند.

 

آزادي ۱۳ دانشجوي دانشگاه علامه

رئيس دانشگاه علامه طباطبايي نيز به ايسنا گفت: «تعدادي از دانشجويان اين دانشگاه به‌منظور پيگيري مسائل يکي از بازداشت‌شدگان تحولات اخير به دانشگاه مراجعه کرده بودند که بعد از خروج از دانشگاه با مشکل مواجه شدند و تعداد ۱۵ نفر از دانشجويان بازداشت شدند.

 

با پيگيري‌هاي انجام‌شده ۱۳ نفر از دانشجويان بازداشت‌شده دانشگاه علامه طباطبايي آزاد شدند و امیدواریم دو نفر باقي‌مانده نيز چند روز ديگر آزاد شوند». حسين سليمي افزود: «جزئياتي از پرونده دانشجويان بازداشتي دانشگاه علامه طباطبايي ندارم و براساس مسئوليتي که دارم هرکدام از دانشجوياني که با مشکل مواجه شوند، مسائل آنها را پيگيري و دنبال خواهم کرد. خوشبختانه در تجمعات اخير هيچ تشنجي در داخل دانشگاه علامه طباطبايي اتفاق نيفتاد و اتفاقات پيش‌آمده بيشتر يک مطالبه اجتماعي بود که در بيرون از دانشگاه‌ها اتفاق افتاد و متأسفانه عده‌اي ضد انقلاب از آن سوءاستفاده کردند».

 

آزادي تعدادي از دانشجويان دانشگاه تهران

دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشکي تهران هم از پيگيري‌هاي اين تشکل براي آزادي دانشجويان دستگيرشده در پي تجمعات اخير در کشور خبر داد.  محمد رهبري، در ارتباط با وضعيت دانشجويان دستگيرشده در روزهاي اخير گفت: «ما تا امروز (يکشنبه) پيگيري‌هاي زيادي براي آزادي دانشجويان بازداشتي داشته‌ايم، قول‌ها و وعده‌هايي داده شده که اين هفته تعدادي از آنها آزاد مي‌شوند و شنبه‌شب نيز تعدادي از دانشجويان آزاد شده‌اند.

 

البته آمار دقيقي از تعداد دانشجويان آزادشده نداريم. به نظر مي‌رسد آزادي دانشجويان به تأمين قرار کفالت نياز دارد و با قيد ضمانت امکان آزادي براي آنها فراهم است». او افزود: «تا شنبه صبح، در مجموع اسامي نزديک به ۴۰ دانشجوي بازداشتي در دو دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکي تهران از سوي دوستان و هم‌کلاسي‌هاي آنها به دست ما رسيده است که ما فهرست اسامي بازداشت‌شدگان را برای پيگيري وضعيت آنها و آزادي‌شان، در اختيار نهادهاي مرتبط قرار داده‌ايم و مسئولان امر را از اسامي بازداشت‌شدگان که کمتر اطلاعي از آنها وجود داشته، مطلع کرده‌ايم.

 

متأسفانه تا قبل از اعلام اسامي برخي از دانشجويان بازداشتي به مسئولان دانشگاهي، اطلاعي از بازداشت آنها در ميان مسئولان وجود نداشت که تلاش ما در وهله اول اين بود که مسئولان را نسبت به اسامي اين افراد آگاه کنيم تا امکان پيگيري پرونده آنها راحت‌تر شود. در ميان اسامي بازداشت‌شدگان، سلايق مختلف فکري ديده مي‌شود و انتساب بازداشت‌شدگان به يک جريان فکري صحت ندارد».

 

دانش‌آموزان در زندان نگهداري نخواهند شد

وزير آموزش‌وپرورش نيز درباره بروز مشکلاتي براي برخي دانش‌آموزان در روزهاي اخير گفت: «رايزني‌هاي اين وزارتخانه با دستگاه‌هاي ذي‌ربط از جمله وزارت اطلاعات و قوه قضائيه براي حل مشکل  اين دانش‌آموزان ادامه دارد. تاکنون بر اثر رايزني‌هاي انجام‌شده مشکل عمده دانش‌آموزاني که جرمي مرتکب نشده بودند، حل شده است».

 

محمد بطحايي، افزود: «با توجه به نزديکي فصل امتحانات، اهتمام جدي به عمل آورده‌ايم که با همکاري و رايزني با دستگاه‌هاي انتظامي، اطلاعاتي و قضائي مشکل ساير دانش‌آموزان نيز حل شود. تا مشخص‌شدن وضعيت و تعيين‌تکليف تک‌تک دانش‌آموزان و امور مربوط به آنان اين موضوع را پيگيري خواهيم کرد».

 

او اطمينان داد هيچ‌يک از دانش‌آموزاني که با مشکل مواجه شده‌‌اند تا تعيين‌تکليف نهايي در زندان نگهداري نخواهند شد.

 

آزادي تعدادي از  تجمع‌کنندگان کرمانشاه، اردبيل  و گلستان

دادستان عمومي و انقلاب کرمانشاه  نيز از آزادي تعدادي از تجمع‌کنندگان ناآرامي‌هاي اخير در کرمانشاه با اخذ تعهد خبر داد و گفت: «سطح برخورد با هدايت‌کنندگان، مديريت‌کنندگان و ليدرها با کساني که سهم کمتري داشته‌اند، متفاوت خواهد بود».

 

به گزارش ايسنا، محمدحسين صادقي، با بيان اينکه طرح اعتراض زمینه قانوني دارد و بايد از زمینه قانوني براي اين مسئله استفاده کرد، به آتش‌زدن يک حسينیه در کرمانشاه اشاره کرد و افزود: «با اين افراد پس از شناسايي برخورد جدي مي‌شود. کساني که اموال عمومي را تخريب کرده‌‌اند، بايد منتظر کيفر باشند. بايد ياد بگيريم در زمینه قانون مطالبات خود را دنبال کنيم و دستگاه‌هاي متولي نيز بايد خودشان را پاسخ‌گو بدانند».

 

دادستان عمومي و انقلاب مرکز استان اردبيل هم گفت: «در تحصن روز شنبه يک‌سري از افراد به دليل برخي شعارها و اقدامات مجرمانه دستگير شدند که تعداد آنها به ٤١ نفر مي‌رسيد که اغلب اين افراد با ارائه تذکر و اخطار آزاد شدند که همگي در قالب فضاي هيجاني دست به اقداماتي زده بودند و حتي شش نفر آنها نيز زير ١٨ سال بودند».

 

به گزارش تسنيم، ناصر عتباتي، افزود: «افرادي که در بازداشت ماندند، کساني بودند که مردم را تحريک کرده و اغلب آنها نيز در هفته جاري آزاد شدند؛ ولي سه نفر که تحت تأثير يک گروهک ضد‌انقلاب و ضد‌دين اقدام به آتش‌زدن درِ دو مسجد کرده بودند، دستگير شدند».

 

او عنوان کرد: «در ادامه بررسي‌ها چهار نفر از فعالان فضاي مجازي که مردم را براي حضور در اغتشاشات تحريک مي‌کردند، دستگير شدند که در بررسي‌هاي صورت‌گرفته ارتباط دو نفر از آنها با گروه نفاق محرز شده و بررسي‌ها درباره دو نفر ديگر نيز ادامه دارد».

 

دادستان عمومي و انقلاب مرکز استان گلستان در تشريح آخرين وضعيت پرونده ناآرامي‌هاي اخير در گرگان به ميزان، گفت: دو شعبه بازپرسي به صورت ويژه به اين پرونده‌ها رسيدگي مي‌کنند.

 

حجت‌الاسلام مصطفي حقي افزود: «تعداد زيادي از افراد بازداشت‌شده با تعهد و قرار تأمين وثيقه از زندان آزاد شده‌‌اند و به آنها تذکر داده شده که در صورت تحريک مردم در فضاي مجازي و برگزاري تجمعات غيرقانوني با آنان مماشات نخواهد شد. ۱۲ نفر از ليدر‌ها و عاملان اصلي اغتشاشات اخير هم در گرگان دستگير شده‌‌اند و به پرونده آنان به صورت ويژه رسيدگي خواهد شد».

 

نماينده تهران: تلاشمان اين است که پرونده‌سازي نشود

غلامرضا حيدري، نماينده مردم تهران، هم در توييتي نظر خود را درباره بازداشت‌شدگان اين‌گونه بيان کرد: «در حاشيه جلسه امروز مجلس به فرمانده نيروي انتظامي گفتم: شما خود داراي فرزند هستيد؛ پس بهتر است از پرونده‌سازي براي بازداشت‌شدگان که اکثرا جوان هستند، خودداري کرده و آنان را آزاد کنید. اين درخواستم با موافقت او مواجه شد. تمام تلاشمان اين است که براي دانشجوياني که غالبا بي‌گناه‌ هستند، پرونده‌سازي صورت نگيرد».

 

هدايت‌الله خادمي، نماينده ايذه نيز درباره بازداشت‌شدگان در وضعيت حوزه انتخابيه خود گفت:‌ «افرادي که در تجمعات ايذه بازداشت شده‌اند، غالبا نوجوان و جوان بين ۱۶ تا ۲۴ سال هستند، با خانواده‌هاي آنان گفت‌و‌گو‌هايي را انجام داده‌ام تا مشکلاتشان به‌زودي برطرف شود. قريب به اتفاق خانواده‌هاي اين افراد معتقد بودند فرزندان‌شان ارتباطي به اين درگيري‌ها ندارند و زماني که از دبيرستان به منزل بازمي‌گشتند، نا‌خواسته وارد اين جريانات شده‌اند».

 

او افزود: «از آمار تعداد بازداشتي‌ها اطلاع دقيقي ندارم و اميدوارم با صحبت‌هايي که شده، افرادي که نقش اساسي در‌اين‌ميان نداشته‌اند، به‌زودي آزاد شوند».

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش