پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۰ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۶۱۸
سیاست داخلی

چه جرياني به‌دنبال بازشدن اماکن مذهبي در شرايط کروناست؟

بازشدن اماکن مذهبي در شرايط کرونا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

روزنامه کيهان در ستون خوانندگان خود به نقل از يک خواننده نوشته بود: «درحالي‌که به اذعان وزارت بهداشت اماکن ديني و زيارتي سهم بسيار ناچيزي در انتقال کرونا مي‌توانند داشته باشند، چرا بايد بازشدن اماکن زيارتي مانند حرم امام رضا  (ع) به روي مردم در رديف آخر برنامه دولت قرار بگيرد؟ پاساژهاي مسقف را باز کرده‌اند، ولي خبري از بازشدن اماکن مقدس نيست. انسان‌هاي مؤمن به رعايت اصول بهداشتي و فاصله‌گذاري در اين اماکن بسيار مقيد خواهند بود». 

غلامحسين اسماعيلي، سخنگوي قوه قضائيه هم در نشست مجازي خود، پيشنهاد کرد مانند بازگشت برخي مشاغل با پروتکل، براي جلسات مذهبي محدود و نمازهاي جماعت پروتکلي بنويسند و ساده‌ترين راه را که تعطيلي مساجد است، برنگزينند. به گفته او، مي‌شود مساجد را با تدوين دستورالعمل‌هايي براي استفاده از اين فرصت ماه مبارک مهيا کرد. حسن روحاني با اشاره به مصوبات جلسه روز گذشته ستاد ملي مقابله با کرونا درباره استفاده از اماکن مقدس، گفته بود: «قرار بود تا پايان ارديبهشت‌ماه، شرايط ويژه براي حضور در اماکن مقدس رعايت شود؛ اما آقاي اعرافي که از حوزه علميه در اين جلسات حضور دارد، درخواست کرد که اين زمان تا نيمه ارديبهشت عقب بيايد و در نيمه ارديبهشت مجددا شرايط را براي حضور مردم در اين اماکن بررسي کنيم». 

همه اين شائبه‌هايي را مطرح مي‌کند مبني بر اينکه ستاد ملي مقابله با کرونا براي بازکردن اماکن زيارتي و مذهبي تحت فشار است. گفته شده بود اين فشار از سوي حوزه‌هاي علميه است. پيش‌تر برخي ائمه جماعات مانند علم‌الهدي با بسته‌شدن اماکن مذهبي مخالفت کرده بودند. يا جماعتي جلوی حرم حضرت معصومه به قصد شکستن در ورودي تجمع کرده و شروع به شعاردادن عليه دولت کرده بودند. بااين‌حال مدير حوزه‌هاي علميه سراسر کشور گفته است: نهاد حوزه نهايت همکاري را با ستاد ملي مبارزه با کرونا دارد و در اينکه اماکن زيارتي باز شود يا نشود، کاملا تابع پروتکل‌هاي وزارت بهداشت هستيم و نظر کارشناسي را اصل و مبنايي فقهي و ديني مي‌دانيم. 

مرکز خبر حوزه، اعلام کرده آيت‌الله عليرضا اعرافي در ديدار رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم با انتقاد از کساني که به حوزه و نهاد روحانيت نسبت‌هاي ناروا مي‌دهند، گفته است: «اين‌گونه اتهامات دور از واقع آن‌قدر واضح است که حتي نيازي به تکذيب نيست. ملت ايران و مخاطبان بين‌المللي شاهد نقش‌آفريني مثبت و تبلور گفتمان عقلانيت در قاطبه تصميم‌سازي‌هاي نهاد حوزه بوده‌اند، ولي به‌عنوان کسي که در جريان همه جزئيات بوده عرض مي‌کنم که از سوي حوزه و روحانيت و نهادهاي ديني هيچ‌گونه فشاري وجود ندارد».

عضو فقهاي شوراي نگهبان در ادامه گفته است: «مطلقا چنين چيزي که ستاد ملي مبارزه با کرونا تحت ‌فشار حوزه براي بازکردن اماکن زيارتي و مذهبي است، صحت ندارد و چنين چيزي وجود نداشته‌ است. روشن است که اين موضع رسمي کل حوزه است که ما نگاه کارشناسي و علمي را اصل مي‌دانيم و اکنون نيز در ادامه کار در کنار وزارت بهداشت و نهادهاي متولي قرار داريم و زين پس نيز در پيامدهاي اقتصادي و آثار اجتماعي پساکرونا، نهاد حوزه و روحانيت، دوشادوش خادمين ملت خواهند بود».

اعرافي با اشاره به اينکه تمام فعاليت‌هاي آموزشي را به فضاي مجازي برديم و به‌لحاظ پيشرفت در محدوده‌هاي آموزشي از سال‌هاي ديگر جلوتر هستيم و خوشبختانه در اين عرصه گام بزرگي در جهت مجازي‌سازي و بهره‌گيري از فناوري نو برداشته شد که در شرايط عادي شايد ميسر نمي‌شد، گفته است: «‌در ايام کرونا يک موضع يک‌دست و يک‌صدا از حوزه شنيده شد و همه نهادهاي حوزوي در اين رابطه هماهنگ عمل کردند و استادان و فضلا در يک مسير قرار گرفته‌اند و کار به سامان خوبي رسيد و تلاش شده است اين روند ادامه داشته باشد».

به گزارش ايرنا رئيس پيشين شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه يعني سيدرضا تقوي که نماينده دوره يازدهم مجلس هم هست، درباره اينکه سخنگوي قوه قضائيه درخواست کرده مساجد در ماه مبارک رمضان دوباره شروع به فعاليت کنند، گفته است: «در مرحله اول با توجه به نظر همه مسئولان و مقام معظم رهبري و حق، سلامت مردم بايد از همه‌چيز مهم‌تر باشد و نبايد فعاليت‌هايي که به سلامت جامعه لطمه وارد مي‌شود، انجام شود. اگر مشکلي پيش آمد، بايد راه‌هايي را پيدا کنيم که کمترين مشکل را ايجاد کند؛ مانند راه‌حلي که براي مشاغل مردم پيدا شد، فاصله‌گذاري اجتماعي و رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي. براي مساجد و اجتماعات ديني هم شايد بتوان راه‌هايي پيدا کرد. بالاخره بايد به‌دنبال طرح‌ها و ايده‌هاي جديد باشيم».‌رئيس پيشين شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در پاسخ به اين پرسش که اگر نظر متخصصان مبني بر اين بود که بازشدن مساجد به سلامت عمومي جامعه لطمه وارد مي‌کند، نبايد مساجد باز شوند، توضيح مي‌دهد: بله، اگر نظر متخصصان اين است نبايد باز شود. مساجد و نمازهاي جماعت با نظر ستاد مقابله با کرونا تعطيل شدند و با نظر همين ستاد هم بايد باز شوند. قوه قضائيه هم بر اين حسب که يک مسلماني است و احساس نياز کرده، در‌اين‌باره صحبت کردند».‌

  • 16
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش