پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۲۴۲
سیاست داخلی

دوباره زندان

«بهاره هدايت» كنشگر دانشجويی و سياسی به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزيری محكوم شد

بهاره هدایت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
بهاره هدایت به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محكوم شد. این كنشگر دانشجویی و سیاسی كه قبل از این و به دنبال انتخابات بحث برانگیز سال ۸۸ به تحمل بیش از ۹ سال حبس محكوم شده بود، اکنون بار دیگر و تنها ۴ سال بعد از ازادی و سپری کردن ۷ سال حبس، به ۴ سال حبس دیگر محكوم شده است.

بهاره هدايت، از كنشگران دانشجويي دهه شصتي، و متولد سال ۶۰ است. او كه دانشجوي دانشگاه علوم اقتصادي و از اعضاي فعال جنبش زنان، زنداني سياسي و عضو شوراي مركزي و سخنگوي دفتر تحكيم وحدت در سال ۱۳۸۴ بوده، در جريان اعتراضات مردمي به نتايج انتخابات دور دهم رياست‌جمهوري سال ۸۸ بازداشت شد و بابت اتهاماتي ازجمله فعاليت تبليغي عليه نظام، اخلال در نظم عمومي از طريق شركت در تجمعات، توهين به رهبري و توهين به رييس‌جمهوري و ورود (غيرقانوني) به دانشگاه اميركبير ازسوي قاضي مقيسه به ۷ سال و نيم حبس محكوم شد.

در همين راستا حكم ۲ سال حبس تعليقي هدايت به اتهام اقدام عليه امنيت ازطريق برگزاري تجمع ۲۲خرداد ۸۵ هم به اجرا درآمد و به اين حكم اضافه شد تا بهاره هدايت مجموعا به ۹ سال و نيم حبس محكوم شود. حكمي كه تير ماه ۹۸ ازسوي دادگاه تجديدنظر هم تاييد شد. درنهايت هدايت پس از گذراندن حدود ۷ سال از حكمش در شهريورماه ۹۵ از زندان اوين آزاد شد. خبري كه امين احمديان، همسر او با انتشار آن در صفحه اينستاگرامش، نوشت: پس از ۷ سال انتظار «بهار آمد». 

۲ سال و نيم بعد اما بار ديگر بهاره هدايت بازداشت شد، اين‌بار به‌دليل اعتراض به حادثه اسقاط هواپيماي مسافربري ايران- اوكراين و در دانشگاه. ساعات ابتدايي روز هجدهم دي‌ماه ۹۸، هواپيماي مسافربري اوكرايني، تهران را به مقصد كي‌يف اوكراين ترك كرد. هنوز دقايقي نگذشته بود كه اين هواپيما سقوط كرد. از همان زمان پرسش افكار عمومي درباره چرايي سقوط اين هواپيما آغاز شد. پرسشي كه ۳ روز بي‌پاسخ ماند و درنهايت ساعات ابتدايي شنبه، بيست و يكم دي‌ماه ستادكل نيروهاي مسلح در اطلاعيه‌اي اعلام كرد كه خطاي انساني سبب شليك موشك به اين هواپيما و انهدام آن شده است. موضوعي كه شهرونداني را كه چند روزي بود عزادار ۱۷۶ مسافر از دست رفته اين هواپيما بودند، براي ابراز همدردي و عزاداري به خيابان‌ها كشاند.

عصر همان روز گروهي در همدردي با اتفاق رخ داده مقابل دانشگاه اميركبير گرد‌هم آمدند؛ گردهمايي كه به خشونت كشيده شد و درنتيجه آن بهاره هدايت بار ديگر بازداشت شد. البته بهاره هدايت نه آن روز و نه روزهاي بعد، بلكه ۳۰ روز پس از واقعه و در دانشگاه محل تحصيلش بازداشت شد.

بنابر اخباري كه همان زمان منتشر شد، ظاهرا بهاره هدايت به دفتر حراست دانشگاه تهران فراخوانده مي‌شود اما پس از حضور در اين دفتر ديگر خبري از او در دسترس نبوده تا اينكه يك روز بعد، خبر بازداشتش را تلفني به اعضاي خانواده‌اش اعلام مي‌كند. همان زمان هم صحبت‌هايي درباره ضرب و شتم بهاره هدايت به‌دليل مقاومت برابر انتقال به زندان و بازداشت شدنش منتشر شد كه البته ازسوي رييس پليس تهران بزرگ تكذيب شد. با اين حال ماجراي بازداشت بهاره هدايت در دانشگاه آن‌قدر واكنش به همراه داشت كه رييس حراست دانشگاه تهران را ناچار به توضيح كرد. چنان‌كه گفت بهاره هدايت پس از خروج از ساختمان و بيرون از دانشگاه بازداشت شده و بازداشت او ربطي به حراست و دانشگاه ندارد.

۹ روز بعد از بازداشت بهاره هدايت، سخنگوي دستگاه قضايي از احتمال آزادي اين كنشگر دانشجويي و سياسي خبر داد. غلامحسين اسماعيلي اگرچه اظهارات رييس حراست دانشگاه را تاييد كرد و گفت كه بازداشت در حراست دانشگاه انجام نشده و خارج از دانشگاه بوده اما موضوع ضرب و شتم بهاره هدايت هنگام انتقال به زندان را تكذيب نكرد و وعده داد كه اگر ادعايي درمورد ضرب و شتم او هنگام انتقال به زندان اوين وجود دارد، دستگاه قضايي بنابر قانون به اين موضوع رسيدگي مي‌كند. او در ادامه گفت كه بهاره هدايت، بيست و نهم بهمن‌ماه آزاد مي‌شود. وعده‌اي كه عملي شد و امين احمديان (همسر بهاره هدايت) در اين رابطه گفت: «دستور آزادي بهاره هدايت از دفتر آقاي رييسي صادر شده است.» درنهايت عصر همان روز، خبر آزادي بهاره هدايت به قيد وثيقه همراه با انتشار تصاويري از او، در شبكه‌هاي اجتماعي منتشر شد. 

حالا ۵ ماه و ۵ روز بعد از آزادي بهاره هدايت، اين فعال دانشجويي ديروز از صدور حكم در اين پرونده خبر داد. بهاره هدايت در صفحه توييتري خود نوشت: «دادگاه مربوط به بازداشتش در ۲۱ بهمن‌ماه ۹۸ هفته گذشته در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شد و امروز حكم ۴ سال حبس تعزيري به اتهام اجتماع و تباني، بابت شركت در تجمع جلوي دانشگاه اميركبير و ۸ ماه به اتهام تبليغ عليه نظام، بابت توييت‌هايم ابلاغ شد.» اين كنشگر دانشجويي و سياسي همچنين از محروميت عضويت خود در گروه‌هاي سياسي و اجتماعي به مدت ۲ سال و ۳ ماه ارايه خدمت در آسايشگاه سالمندان خبر داده است.

البته از آنجا كه به نظر مي‌رسد اين راي در دادگاه بدوي براي هدايت صادر شده، براي اطمينان از حكم نهايي اين فعال سياسي بايد منتظر برگزاري دادگاه تجديد و راي آن بمانيم. چه آنكه در برخي پرونده‌ها كه به وكلا و متهمان اجازه حضور و دفاع در دادگاه تجديدنظر داده شده، شاهد تغيير راي دادگاه بدوي بوده‌ايم و درنهايت حكم قطعي براي هر پرونده‌اي بعد از برگزاري دادگاه تجديدنظر مشخص مي‌شود.

etemadnewspaper.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش