سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۱۲ - ۱۹ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۰۳۱
سیاست خارجی

عباس موسوی سفیر ایران است یا وکیل علی‌اف؟!

سید عباس موسوی,سید عباس موسوی سفیر ایران
تبریک سالگرد استقرار تکفیری‌ها در قره‌باغ توسط سفارت ایران در باکو، درست یک روز پس از انتشار بیانیه نهاد امنیتی چه معنایی دارد؟ توضیحات وزارت اطلاعات صحت ندارد یا «عباس موسوی» به خط تهاجمی رقیب پیوسته؟!

به گزارش فرازدیلی،روشن است که حراست از منافع ملی برای افرادی که در نظام اجرایی کشور مسوولیتی دارند، در صدر اولویت‌ها است. منافع ملی ایران در روزهایی که بار فشار خارجی و داخلی از هر سو، روی دوش کشور سنگینی می‌کند اما با کوچکترین اشتباه، متحمل سنگین‌ترین ضربه خواهد شد. گاهی اوقات، مهره دفاعی تیم طوری در زمین عمل می‌کند که گویی مدت‌هاست به خط مهاجمان رقیب پیوسته و چشم‌انتظار فرصتی برای حمله است. «سیدعباس موسوی» می‌تواند مثال روشنی از این بحث باشد.

روز ۱۶ آبان، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه در توضیح عملیاتی حادثه تروریستی شاه‌چراغ شیراز، جمهوری باکو را یکی از عناصر «هدایتگر» و «هماهنگ‌کننده» این عملیات دانسته است. در این بیانیه آمده «عنصر اصلی هدایت و هماهنگ کننده عملیات در داخل کشور، تبعه جمهوری آذربایجان بوده است». تنها یک روز پس از اعلام موضع نهاد امنیتی، صفحه توییتر سفارت ایران در باکو، سالروز پیروزی باکو در جنگ کوهستانی قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ را تبریک گفت. تبریک سالگرد استقرار تکفیری‌ها در قره‌باغ توسط سفارت ایران در باکو، درست یک روز پس از انتشار بیانیه نهاد امنیتی چه معنایی دارد؟ توضیحات وزارت اطلاعات صحت ندارد یا «عباس موسوی» به خط تهاجمی رقیب پیوسته؟!

نزاع نظامی ۲۰۲۰ قره‌باغ در نهایت به بازپس‌گیری شهر «شوشی» توسط ارتش باکو منتهی شد. این شهر پیش‌تر در تصرف ارمنستان بود و از اهمیت استراتژیک بالایی برخودار است. «شوشی»، قلب تپنده منطقه قره‌باغ است و برای هر دو کشور ارمنستان و جمهوری باکو، از لحاظ فرهنگی، سیاسی و مذهبی پر اهمیت است. در ۷ نوامبر ۲۰۲۰، نیروهای ویژه ارتش «الهام علی‌اف» وارد شهر شوشا شده و به سرعت ارمنی‌ها را از شهر بیرون کردند. در ۸ نوامبر، الهام علی اف و در ۹ نوامبر وزارت دفاع جمهوری باکو، کنترل کامل بر شوشی را تأیید کردند.

پیروزی ارتش باکو در نزاع ۲۰۲۰ قره‌باغ اما یک پیروزی معمولی نبود. حمایت اطلاعاتی رژیم اسراییل و استفاده از نیروهای تکفیری، نقش یاری‌رسان خوبی در تصرف شوشی بازی کرد. در واقع، بازپس‌گیری این شهر و اخراج فوری ارمنی‌ها فرصت خوبی را برای استقرار نیروهای تکفیری در این منطقه استراتژیک مهیا کرد. به عبارت دیگر، سالروز پیروزی ۸ نوامبر علی‌اف، جشن یک ائتلاف موفقیت‌آمیز است. ائتلافی که امروز به مثلثی تهدیدآمیز در مرزهای شمالی ایران تبدیل شده و برای نخستین بار در شاهچراغ شیراز رخنمون پیدا کرد.

این پیروزی به قدری برای «علی‌اف»‌اهمیت داشت که ۸ نوامبر را در تقویم باکو، روز پیروزی اعلام کرد. او روز سه‌شنبه، ۱۷ آبان‌ماه و در سالروز تصرف شوشی، با لحنی طعنه‌آمیز علیه ایران گفت: «ما اینجا قدرت اصلی را داریم. همه این را می دانند و کسانی که در مرز ما برای حمایت از ارمنستان رزمایش نظامی برگزار می کنند نیز باید این را بدانند. هیچ کس نمی تواند ما را بترساند.» این سخنان در حالی گفته شد که کمتر از ۲۰ روز از رزمایش سپاه در منطقه ارس می‌گذرد. از طرفی مقام معظم رهبری نیز بارها با هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی به طور صریح مخالفت‌کرده‌اند. کری‌خوانی رییس جمهوری باکو در سالروز تصرف شوشی در حالی اتفاق افتاد که تبریک حساب توییتری سفارت ایران در باکو در تضاد با مواضع مقام رهبری و بیانیه اخیر وزارت اطلاعات است. آقای موسوی سفیر ایران است یا سفیر علی‌اف؟!

جمهوری باکو یکی از همسایگان استراتژیک ایران است و از همین رو، سفارت ایران در باکو نیز از جهت حفظ منافع ملی و حراست از شئون استراتژیک ایران در منطقه قفقاز از اهمیت بالایی برخوردار است. همکاری نزدیک مقامات دولت باکو با رژیم اسراییل نیز مسیر تازه‌ای را برای اعمال سیاست‌های اسراییلی در همسایگی شمالی ایران هموار کرده است. به همین دلیل، موقعیت باکو برای سیاست‌گذاران صهیونیسم نیز از اهمیت ویژه‌ای برخودار است. همین‌ها است که سفیر ایران در باکو را از جهت دفاع از مواضع ایران در قفقاز به بازیگری حساس تبدیل می‌کند. مواضع «عباس موسوی»، سفیر فعلی ایران در باکو اما، پرسش‌هایی را در ذهن خلق می‌کند.

آیا سفیر ایران در جمهوری باکو، تخصص کافی در تحلیل مناسبات دیپلماتیک ندارد؟ آیا آقای موسوی، از جنگ رسانه‌ای باکو در شهرهای مرزی ایران بی‌خبر است؟ آیا تبریک استقرار تکفیری‌ها در مرز ایران که به گفته وزارت اطلاعات از عوامل اصلی ترور شاهچراغ بودند صرفا یک اشتباه لفظی است؟ آیا سفیر ایران، وکالت علی‌اف را در دفاع از مواضعش علیه منافع ایران پذیرفته؟!

سینا جهانی

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
آقای موسوی سفیر مناسبی نیست چون همیشه موضع ضعف داره و انگار سفیر اذربایجانه نه سفیر ایران .بود و نبودش هیچ فرقی نداره .باید وزیر امور خارجه ایران ایشون رو احضار کنه و لیاقت سفیر ایران رو نداره .
آقای سفیرکارخوبی کرده احسنت حسن همجواری عالیه جمهوری اسلامی با کسی دعواندارد
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش