پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۶ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۴۳۳
سیاست خارجی

رضا نصری تشریح کرد

ایران می‌تواند روی نتیجه انتخابات سال آینده آمریکا به‌صورت جدی تاثیرگذار باشد

حسن روحانی و دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
یک کارشناس مسائل سیاست خارجی، با بیان این‌که دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا به دلایل شخصی و انتخاباتی  همواره خواستار مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران بوده است، معتقد است: ایجاد یک کانال ارتباطی مستقیم با ترامپ به‌مثابه یک اهرم جدید برای «مدیریت بحران» عمل خواهد کرد و مزاحمت‌هایی را برای گروه B در ارتباط یا پیشبرد خواسته‌های‌شان علیه ایران ایجاد خواهد کرد.

رضا نصری در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که دونالد ترامپ روز پنچ‌شنبه در اظهاراتی گفت «مایلم شاهد این باشم که ایرانی‌ها با من تماس بگیرند و ما فقط می‌خواهیم که آنها سلاح هسته‌ای نداشته باشند» و آیا این سخنان به این معنا است که دولت آمریکا از شروط ۱۲ گانه خود برای مذاکره با ایران فاصله گرفته است؟ خاطرنشان کرد: از وقتی آقای پومپئو ۱۲ «گزاره‌اش» را مطرح کرده، مقامات آمریکایی - بسته به جریانی که به آن تعلق دارند - تفاسیر مختلفی از آن ارائه داده‌اند.

 

برخی از آن‌ها این ۱۲ گزاره را «پیش‌شرط» مذاکره خوانده‌اند، برخی دیگر آن را «مطالبات» آمریکا از ایران خوانده‌اند؛ برخی هم، مانند «برایان هوک»، از ارائه یک پاسخ روشن در مورد ماهیت و جایگاه این گزاره‌های دوازده‌گانه همواره طفره رفته‌اند.

 

مقامات آمریکایی نمی‌توانند به روشنی بگویند این ۱۲ گزاره «شرط» هستند یا «هدف» چرا که آقای ترامپ همواره از مذاکره بدون پیش‌شرط صحبت کرده است و موضع او با رویکرد افرادی مانند جان بولتون زاویه دارد. در واقع، دونالد ترامپ - به دلایل شخصی و انتخاباتی - همواره خواستار مذاکره بدون پیش‌شرط بوده و اظهارات اخیر او هم نشان می‌دهد موضع او تغییر نکرده است.

 

این حقوقدان بین المللی در جواب به این پرسش که صحبت‌های ترامپ برای آمادگی جهت مذاکره با ایران در حالی مطرح شده که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند برای مقابله با اقدامات احتمالی ایران آتش‌بار ضد موشکی و ناو جدید به خلیج فارس اعزام می‌کنند و این موضوع چه معنایی می‌دهد؟ تصریح کرد: در واشنگتن، اعزام ناو جنگی هم - مانند گزاره‌های دوازده‌گانه - دست‌خوش تفاسیر مختلف و دست‌مایه اهداف متضاد است! آقای بولتون اعزام این ناو را هشدار به ایران می‌خواند و تمایل دارد از آن برای تحریک ایران و زمینه‌چینی برای برخورد نظامی استفاده کند.

 

آقای ترامپ اعزام ناو را اقدامی جهت تشدید فشار به ایران می‌داند تا ایران زودتر بر سر میز مذاکره بنشیند! اما همانطور که کارشناسان امور امنیتی و نظامی آمریکا - مانند «ایلان گولدنبرگ» - تاکید کرده‌اند، حقیقت چیز دیگری است! اعزام این ناو یک اقدام روتین و از پیش برنامه‌ریزی‌شده بوده است و به هیچ عنوان نمی‌شود آن را یک اقدام اضطراری یا استثنایی تعبیر کرد. آن‌ها می‌گویند آمریکا اخیراً چهار آتش‌بار «پاتریوت» را از منطقه خارج کرده است و رسانه‌ها صحبتی از آن نکرده‌اند. حال که یک آتش‌بار را اعزام کرده، از این خبر برای ایجاد التهاب و جنگ روانی استفاده می‌کنند.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی در ادامه در واکنش به این موضوع که به نظر او ایران در برابر درخواست ترامپ جهت تماس با وی باید چه رفتاری داشته باشد ؟ گفت: معتقدم ایجاد یک کانال ارتباطی مستقیم با ترامپ فواید زیادی دارد؛ چرا که اولاً باعث می‌شود یک سازوکار «تنش‌زدایی» ایجاد شود. این سازوکار - در صورت لزوم و در شرایط اضطراری - به مثابه یک اهرم جدید برای «مدیریت بحران» عمل خواهد کرد. ثانیاً، ارتباط مستقیم با ترامپ برای جریان تندرو و جنگ‌طلب - یا تیم B - مزاحمت ایجاد خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: آن‌ها (تیم B) برای ایران یک برنامه مشخص دارند که مبتنی بر تشدید تنش به صورت فزاینده و تصاعدی است. آن‌ها سال‌هاست تلاش می‌کنند تمام گزینه‌های «غیر نظامی» میان ایران و آمریکا را به تدریج حذف کنند تا راهی جز برخورد فیزیکی میان دو کشور باقی نماند. ایجاد یک کانال مستقیم با ترامپ، مولفهٔ جدیدی در رابطه میان تهران و واشنگتن خواهد بود که برنامهٔ آن‌ها را به شدت مختل خواهد کرد. ثالثاً، ایجاد ارتباط مستقیم، برای ایران زمان می‌خرد و هرچه به انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده آمریکا نزدیک‌تر شویم، موضع مذاکراتی ایران و قدرت مانور آن در قبال ترامپ بیشتر و قوی‌تر خواهد شد. در واقع، ایران می‌تواند از طریق ارتباط با ترامپ روی نتیجه انتخابات سال آینده آمریکا به صورت جدی تأثیرگذار باشد. رابعاً، معتقدم دستگاه دیپلماسی ایران باید از تمام ظرفیت‌های خود استفاده کند. «شخصیت‌شناسی» و «روان‌شناسی» رهبران جهان هم یکی از این ظرفیت‌هاست که نباید از آن غافل شد.

 

نصری افزود: طبق برخی گزارشات، آقای ترامپ از وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی خود دلخور است چرا که معتقد است آن‌ها او را در قضیهٔ ونزوئلا گمراه کرده‌اند و تحلیل‌ها و اطلاعات اشتباهی به او داده‌اند. این یعنی او فردی است که مطالعه و دانشی نسبت به کشورها و تاریخ و روابط بین‌الملل ندارد و صرفاً مصرف‌کننده اطلاعاتی است که اطرافیان به او می‌دهند. این برای ایران یک ظرفیت است! یک کانال ارتباطی با ترامپ می‌تواند نگاه و رویکرد او نسبت به ایران را تغییر دهد. تغییر نگاه او هم می‌تواند نگاه پایگاه اجتماعی او و بخش عمده‌ای از افکار عمومی آمریکا را نسبت به ایران متحول کند. در هر حال، این‌ها ملاحظاتی است که لازم است پیش از رد هرگونه ارتباط با ترامپ به صورت جدی در نظر گرفت.

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش