دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۱۴ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۶۰۲۱
سیاست خارجی

جشن تولد ملکه انگلستان با ارز دولتی/ هزینه مراسم پارسال را یک شرکت وارد کننده خودرو داده است

حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
جشن تولد ملکه انگلستان در روزهای آینده در سفارت این کشور در ایران برگزار می‌شود. سفارت بریتانیا دعوتنامه‌هایی برای اعضای اتاق بازرگانی ارسال کرده و از آنها خواسته هزینه برگزاری جشن را پرداخت کنند. سال گذشته یک شرکت واردکننده عمده خودرو که مبلغ زیادی بابت ارز دولتی دریافت کرده بود، هزینه‌های برگزاری این جشن تولد سلطنتی را بر عهده گرفت.

حاشیه‌های سفارت انگلیس در ایران گویا تمام شدنی نیست. هنوز چند هفته از جنجال‌ها برگزاری افطاری سفارت انگلیس در تهران نگذشته که خبر تازه‌ای از مراسم جشن تولد ملکه الیزابت به گوش می‌رسد.

ماجرای افطار سفارت انگلیس از توئیت راب مارکر سفیر انگلیس در تهران در خصوص برگزاری این ضیافت آغاز شد. راب ماکر سفیر انگلیس در تهران، با انتشار پستی در توئیترش خبر از برگزاری یک مراسم افطاری داد و نوشت: «باعث افتخار بود که میزبان تعدادی از همکاران دولت، بخش خصوصی و دیگر دیپلمات‌ها برای صرف افطار در سفارت بودیم. بیش از ۳ میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی می‌کنند و بسیاری از سفارت‌های بریتانیا در دنیا مراسم افطار در طی ماه رمضان برپا می‌دارند.»

حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

روزنامه کیهان در تحلیل خود از این مراسم، آن را دارای ریشه تاریخی خواند و نوشت: سابقه سفارت انگلیس در این زمینه خراب است، چنان‌که در بحبوحه نهضت عدالت‌خواهی و انحراف آن به مشروطه‌خواهی، سفارت انگلیس دیگ‌های غذای بسیاری را بار گذاشته بود و ضمن انحراف در راهبرد نهضت، از حضار در سفارت پذیرایی می‌کرد.

اشاره روزنامه کیهان به ماجرای بسط نشینی در سفارت انگلستان بود که بازرگانان آن زمان به سرکردگی محمد تقی بنکدار به سفارت بریتانیا پناهنده شده بودند و بعد از مدتی چادرهای اصناف در حیاط برپا شد و دیگ‌های پلو بار گذاشتند و قند و چای توزیع کردند!

واکنش علیرضا سلیمی نماینده به این افطاری نیز سر و صدای زیادی داشت. او گفته بود: «روزگاری مردم در ایام افطار می‌کوشیدند از لقمه حلال فردی پارسا، عالم، اهل دل و عارف استفاده کنند، اما متأسفانه روزگار گویا برای برخی مدیران دولتی تغییر پیدا کرده و می‌کوشند سفره روباه پیر را برای خود انتخاب کنند.»

جنجال جدید سفارت انگلستان با انتشار متن ایمیل سفارت با هدف دعوت برای شرکت در مراسم تولد ملکه الیزابت آغاز شد. انگلیسی‌ها، هر ساله تولد ملکه یا پادشاه خود را به عنوان روز ملی جشن می‌گیرند. طی ۶۷ سال گذشته، این رویداد به نکوداشت تولد ملکه الیزابت دوم اختصاص داشته و از تولد ۲۵ سالگی او تا کنون، فرد دیگری شانس برگزاری این جشن به نام خود را نیافته است.

سفارت انگلیس در تهران نیز در ادوار مختلف این رویداد را جشن گرفته و هر سال شخصیت‌هایی به دعوت سفارت در این مراسم شرکت کرده‌اند؛ اما دعوتنامه جشن تولد امسال ملکه به موضوعی جنجالی تبدیل شده است.

امیرهوشنگ امینی دبیر کل اتاق بازرگانی ایران و انگلیس درباره این موضوع با رویداد۲۴ گفت‌وگو کرده است. او خبر داده که به تعدادی از روسای اتاق و همچنین کسانی که با بخش بازرگانی سفارت انگلیس در ایران ارتباط دارند این ایمیل و دعوتنامه شرکت در مراسم ارسال شده است.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی ایرانی بخشی از این دعوتنامه‌ها به وزارت خارجه ایران ارسال شده و قرار است از طریق وزارت خارجه ایران به دست مدعوین برسد زیرا زمانی که از کسی دعوت به عمل می‌آید، خصوصا اگر دولتی باشند از طریق وزارت خارجه این دعوت انجام شود. یعنی مثلا برای ما در اتاق بازرگانی ایران هم این دعوت نامه‌ها از طریق وزارت خارجه ارسال می‌شود.

دبیرکل اتاق مشترک ایران و انگلیس با بیان اینکه برای یک تعدادی از افراد هیات مدیره اتاق بازرگانی که با انگلیس سر و کار دارند این دعوت نامه‌ها به طور مستقیم ارسال شده، گفت: برای یک عده را خودشان مستقیم می‌فرستند و یک عده از طریق وزارت خارجه؛ اتاق ایران و انگلیس هم که کارش ارتباط با بخش تجاری سفارت است مسلما دعوت شده است.

امینی می‌گوید: این‌ها هر سال مراسم تولد ملکه الیزابت را در سفارت می‌گرفتند. این مراسم معمولا دو ساعت در بعد از ظهر در باغ برگزار می‌شود. ۶-۷ سال پیش در مراسم جشن تولد جنجال به پا شد و بعد هم که سفارت بسته شد. 

در این دعوتنامه از مدعوین خواسته شده هزینه‌های مالی این مراسم را به صورت اسپانسرشیپ (حامی مالی) تقبل کنند. تصویری که از ایمیل سفارت انگلیس به مدعوین منتشر شده، نشان می‌دهد از آن‌ها خواسته شده حداقل ۲۵۰۰ پوند بپردازند و در عوض این امکان را خواهند داشت تا ۱) «با سیاستگذاران در رده‌های بالا ملاقات کرده» و ۲) «آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهند»، ۳) «استند برند خود را در این مراسم نصب کنند» و ۴) «یک وقت ملاقات در سفارت نیز برای آن‌ها ترتیب داده» و ۵) «یک نهار با سفیر نیز برای آن‌ها تدارک دیده خواهد شد.»

آنگونه که محتوای دعوت‌نامه نشان می‌دهد سفارت بریتانیا آنچنان خود را برتر دیده که چنین پیشنهادی را سرمایه‌داران ایرانی داده است! نکته جالب اینکه برخی از اعضای اتاق بازرگانی این پیشنهاد را پذیرفته‌اند.

حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

از امینی درباره متن دعوتنامه سفارت انگلستان و درخواست حمایت مالی ایرانی‌ها برای تامین مالی این مراسم گفت: ظاهرا این‌ها گفته‌اند امسال به دلیل مشکل تحریم نمی‌توانند پول حواله کنند. بعضی اعضای اتاق بازرگانی می‌خواستند معروف شوند و برای شرکتشان تبلیغ کنند. این‌ها پیش از این نیز برای این مراسم کمک کرده‌اند. پارسال شرکت آقای گرامی که اتومبیل‌های لندروور را وارد می‌کند در این مراسم پول خرج کرده بود؛ امسال فکر نمی‌کنم با این شرایط کسی جرات کند، اسپانسر شود.

گرامی کیست؟

«خاندان گرامی» سلطان واردات خودرو کشور هستند که کار خود را از کارخانه چای و مواد غذایی «گلستان» آغاز کردند اما تا زمان آزاد بودن واردات خودرو، انحصار واردات «هیوندایی موتورز» و «کیاموتورز کره»، «میتسوبیشی»، «کوماتسو» و«جیلی» از آن این خاندان بود. «آسان موتور» و «اطلس خودرو» دو شرکت بزرگ تحت مدیریت خاندان «گرامی» است که واردات «هیوندایی» و «کیا» را انجام می‌دادند.

۹۰ درصد خودرو‌های وارداتی به کشور را شرکت‌های «آسان موتور» و «اطلس خودرو» انجام می‌داده‌اند.

rouydad24.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش