پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۹۲۶
دولت

آقای رئیسی از کدام دیپلماسی عزتمندانه صحبت می‌کنید؟!

ابراهیم رئیسی,رئیس جمهور
رییس دولت انقلابی روز گذشته تاکیدکرده که نباید دستاوردهای مرتبط با امنیت و منافع ملی را به تحلیل‌های جناحی تقلیل داد!

روزنامه جهان صنعت نوشت: ابراهیم رییسی که صبح روز چهارشنبه در جریان برگزاری نشست هفتگی هیات دولت، سعی داشت توافق اخیر با ایالات‌متحده را که پس از ۲ سال و ۲ ماه بلاتکلیفی، بالاخره در انتهای هفته گذشته حاصل شد، نتیجه راهبرد خاص دولتش در حوزه دیپلماسی توصیف کند و درعین‌حال بگوید که آنچه در این مسیر حاصل شد، برخلاف رفتار و عملکرد دولت پیشین، ناشی از عقب‌نشینی از مواضع جمهوری اسلامی در مذاکرات نبوده، در این رابطه گفت: «امروز موضوع مهم درباره این منابع، نحوه هزینه‌کرد آنهاست که دولت عطف به تاکید رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید، تلاش خواهد کرد همه این منابع در راستای پشتیبانی از تولید و طرح‌های دارای توجیه اقتصادی در زمینه رشد تولید هزینه شود.» ابراهیم رییسی که تاکید می‌کرد نباید با رویکرد جناحی و تحلیل‌های سطحی به این توافق نگریست و لازم است با نگاهی مبتنی‌بر منافع ملی به آن توجه کرد، درعین‌حال گفته است: «آزادسازی بخشی از منابع ارزی بلوکه‌شده، جلوه‌ای از دستاوردهای دیپلماسی عزتمندانه در مقابل دیپلماسی ملتمسانه بوده است!» کنایه‌ای آشکار ازسوی ابراهیم رییسی نسبت به عملکرد دولت پیشین که ازقضا با نگاه و رویکردی جناحی مطرح شد و رییس دولت انقلابی در عین حال تاکید کرد که توافق انجام شده میان جمهوری اسلامی و ایالات‌متحده، «اقدامی ارزشمند»، «مایه افتخار» و «در راستای تامین منافع ملی» بوده است.

رییس دولت انقلابی که بار دیگر تاکید کرد نباید دستاوردهای مرتبط با امنیت و منافع ملی را به تحلیل‌های حزبی و جناحی تقلیل داد، در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جایگاه و اقتضای بخش حقوقی در دولت و دستگاه‌های دیگر تطبیق دقیق تصمیمات، مصوبات و عملکردها با قانون است، اظهار کرد: «بخش‌های حقوقی دستگاه‌های اجرایی و در راس آنها معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری موظف هستند که تصمیمات و مصوبات را به دقت با قوانین مربوط تطبیق دهند تا هیچ تناقضی با قانون نداشته باشد.» این در حالی بود که در روزهای گذشته انتشار نامه‌ای ازسوی رییس مجلس انقلابی به دولت انقلابی که در آن تاکید شده بود مصوبه دولت درمورد تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، «مغایر قانون» بوده، حاشیه‌هایی را در بحث روابط دولت و مجلس به همراه داشت. حاشیه‌هایی که در حالی بار دیگر اختلافات و منازعات دولت و مجلس به‌ظاهر همسو را آشکار کرد که روز گذشته نیز شاهد تداوم این اختلافات این‌بار در بحث استیضاح وزیر کشور و برکناری معاون سیاسی این وزارتخانه درپی اعمال فشار نمایندگان و رییس مجلس انقلابی بودیم.

فارغ از این اختلافات مجلس و دولت به ظاهر همسو، رییس دولت انقلابی دیروز همچنین در بخشی دیگر از سخنانش در جریان برگزاری نشست هفتگی هیات دولت، با اشاره به نگاه و انتظار مردم از دولت انقلابی در زمینه سلامت اداری، «مبارزه با فساد» را «اصلی اساسی در دولت» توصیف کرد و از مسوولان و مدیران دولت خواست که نسبت به وقوع فساد و شکل‌گیری روابط ناسالم، پارتی‌بازی و ارتشا درون دستگاه‌های دولتی حساس باشند و اجازه رخداد هیچ‌گونه مفسده‌ای را ندهند!

این تنها رییس دولت انقلابی نبود که روز گذشته از «دیپلماسی عزتمندانه» دولت انقلابی در تقابل با آنچه «دیپلماسی ملتمسانه» دولت پیشین می‌خوانند، سخن گفت. همزمان وزیر امور خارجه دولت انقلابی نیز با انتشار متنی در حساب کاربری خود در توئیتر، تاکید کرد که «آزادسازی دارایی‌های ایران در کره‌جنوبی»، مصداق «تحقق دیپلماسی عزتمندانه» در دولت انقلابی بوده است. حسین امیرعبداللهیان که حدود یک هفته پس از توافق جمهوری اسلامی و ایالات‌متحده، در حالی که هنوز اموال بلوکه‌شده ایران، در عمل آزاد نشده و صرفا مقدمات آزادسازی این اموال آغاز شده، در توئیتی به تمجید از عملکرد خود و همکارانش در دستگاه دیپلماسی دولت انقلابی پرداخت و در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «آزادسازی و انتقال دارایی‌های کشورمان از کره‌جنوبی، بخشی از تحقق دیپلماسی عزتمندانه مورد تاکید مقام معظم رهبری است.» وزیر امور خارجه دولت انقلابی همچنین در ادامه تاکید کرد: «البته این مرحله از توافق، آزمون مجدد آمریکا نیز هست.» امیرعبداللهیان همچنین نوشت: «در جهت درست دیپلماسی، تلاش‌ها برای رفع تحریم و بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات بین‌المللی در قبال ایران ادامه دارد.» این توئیت وزیر امور خارجه دولت انقلابی در حالی منتشر شد که روزنامه نیویورک‌تایمز پنجشنبه گذشته در گزارشی اعلام کرده بود که مطابق با توافق حاصل‌شده میان تهران و واشنگتن، ۵ زندانی دوتابعیتی محبوس در زندان‌های ایران در ازای آزادی چند زندانی ایرانی و دسترسی تهران به ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده‌اش در کره‌جنوبی برای مصارف بشردوستانه، اجازه ترک ایران را پیدا خواهند کرد. خبری که در ادامه با تایید مقام‌های ایرانی نیز روبه‌رو شد و از جمله نمایندگی ایران در سازمان ملل در رابطه با این اخبار منتشرشده، به شبکه سی‌بی‌اس گفت: «به عنوان بخشی از توافق همکاری بشردوستانه که با میانجیگری یک دولت ثالث حاصل شده است، ایران و آمریکا پذیرفته‌اند که متقابلا ۵ زندانی را آزاد و آنها را عفو کنند. جابه‌جایی آنها گام ابتدایی حائزاهمیتی در جهت اجرای توافق است.» همچنین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در مورد آزادسازی منابع توقیف‌شده ایرانی و آزادی شماری از زندانیانی که توسط آمریکا بازداشت شده‌اند، بیانیه‌ای صادر و در آن تصریح کرد: «فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران که برای چند سال به‌طور غیرقانونی در کره‌جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شد.» وزارت امور خارجه همچنین در حالی در این بیانیه، از اعلام عدد دقیق دارایی‌های مسدودشده ایران خودداری و صرفا از تعبیر «چند میلیارد دلار» استفاده کرد که پیش از این، در بازه زمانی حدودا ۲ سال گذشته که بحث مسدود شدن پول‌های ایران در بانک‌های کره‌جنوبی مطرح بود، همواره از عدد ۷ میلیارد دلار به این عنوان صحبت می‌شد. حال آنکه وقتی هفته گذشته بالاخره آنچه دولت انقلابی «دیپلماسی عزتمندانه» می‌خواند، نتیجه داد و زمینه آزادسازی این اموال بلوکه‌شده فراهم شد، عملا یک میلیارد دلار از این دارایی‌ها کاهش یافت و عدد ۷ میلیارد دلار، به ۶ میلیارد دلار تبدیل شد.

آن هم در حالی که حتی همین ۶ میلیارد دلار نیز به‌طور مستقیم و بلافاصله در اختیار ایران قرار نمی‌گیرد، بلکه طبق توافقی که دولت انقلابی پای آن را امضا کرده، در حالی کاخ سفید اجازه استفاده از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت ایران را به دولت رییسی می‌دهد که این اموال در حساب بانک‌های کشور ثالث می‌ماند و جمهوری اسلامی تنها قادر خواهد بود، تحت نظارت دولت آمریکا، از این دارایی‌ها، جهت خریداری دارو و غذا استفاده کند؛ توافقی که حالا پس از ۲ سال و ۲ ماه، بالاخره دولت انقلابی به آن دست یافته و آن را نتیجه «دیپلماسی عزتمندانه» خود می‌داند، راهبردی در سیاست خارجی دولت انقلابی که دولتمردان در حالی آن را به عنوان «دستاوردی عظیم» تبلیغ می‌کنند که همزمان، اقدامات دولت پیشین در جریان مذاکرات برجام و دیگر مذاکرات را «دیپلماسی ملتمسانه» تعبیر می‌کنند.

طبیعتا افکار عمومی بهتر از هر ناظر و داوری، قادر است به این پرسش پاسخ دهد که دستاوردها و راهبرد دیپلماسی دولت انقلابی مصداق «دیپلماسی عزتمندانه» است و اقدامات دولت پیشین، مصداق «دیپلماسی ملتمسانه» یا برعکس!

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
این رو منعکس نکنید. دارم به شما عرض میکنم چون به شما به عنوان خبرنگار و ارباب جراید اعتماد دارم . یه گروه تلگرامی هست که داره ثبت نام میکنه واسه خودکشی . به اینصورت که توی یه ساعت مشخص همه با هم میرن میدون ۲۴ اسفند نفت میریزند روی خودشون و فندک میگیرند و تمام. مث خودسوزی محمد بو عزیزی در تونس . فارغ از اینکه اینکار رو انجام میدند یا خیر. نکته مهم اینجاست که در عرض دو ماه نزدیک ۵۰۰۰۰ نفر حاضر به اینکار شدند اکثرا هم طیف سنی ۲۵ تا ۴۰ ساله! سوالم اینجاست که اگه حتا یک درصد از این جمع در اون میدون حاضر بشه ایا نیروهای زن بزن رنگ غیرتشون میزنه بیرون تا جلوشون رو بگیرند. کسانی که با یال و کوپال و انواع و اقسام پاگن های نظامی جلو دوربین سیما خانوم میان و با چشمهای نشسته بخون مردمی رو تهدید میکنند که مثلا قراره نگاهبانشون باشن.بنظر من که نه تنها مانعشون نمیشند موبایل هارو هم تنظیم میکنند تا از این اتفاق فیلم بگیرند و با همکارانشون ببینند و کیف کنند!راستی تفاوت این سردارهای دختر بزن و زن بزن با امثال اویسی و ازهاری و نصیری و ازموده و تیمور بختیار چیه!؟ بنظرتون فاجعه نبست که دختر ۲۵ ساله یا پسر ۳۰ ساله بفکر بدترین نوع خودکشی افتاده. حالا اقایون تا دلشون میخاد شعار مبارزه بافساد رو بدن و به ریش ما ۸۵ درصد بخندند. تا دلشون میخاد لایحه و طرح مبارزه با بیحجابی ببرن مجلس. تا اونجایی که توان دارند به ناموس مملکتشون گیر بدند و اونچنان کتکشون یزنن تا سرشون به جدول خیابون بخوره!ببخشید فقط درد دل بود عزیزان. دریغ است ایران بیش از این ویران شود.یا علی!
مگر نظر من و امثال من اهمیت داره . ما شهروند درجه دو این کشوریم .ژن خوبها باید نظر دن. آنان که خاک رو با پول مملکت طلا میکنن میزارن توی حسابهای رمزدارشون در بانکهای سوییس باید نظر بدن.فقط از قول ما ۸۵ درصد شهروند درجه دو یه اون ۱۵ درصد
عزتمندانه؟! چه جوريه شتابزده به دست بوسى بن سلمان مى رويد اما نمى خواهيد با امريکا کنار بيائيد که اختيار دارائى و اقتصاد ايران در دست اونه؟
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش