دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۰۱ - ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۶۷۹
بین الملل

طرح انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا/ سازمان ملل: غیرقانونی است

بوریس جانسون,طرح انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا
نخست وزیر انگلیس گفت: ‏تمام پناهندگانی که با قایق یا به هر روش مشابهی به انگلیس رسیدند به رواندا در آفریقا فرستاده خواهند شد.

روزنامه خراسان نوشت: در حالی که پرونده تخلفات نخست وزیر انگلیس با انتشار گزارش‌ها درباره احتمال نقض بیشتر محدودیت‌های کرونایی سنگین‌تر شده و او را یک قدم به سقوط نزدیک تر کرده است، اعلام طرح جنجالی او درباره پناهجویان با واکنش های منفی متعددی روبه رو شده است. انگلیس روز پنج شنبه اعلام کرد که در نظر دارد آن دسته از پناهجویان را که غیرقانونی وارد خاک این کشور می‌شوند به کشور آفریقایی رواندا بفرستد.

لندن در چارچوب این طرح جنجالی همچنین قصد دارد تا نظارت بر رفت و آمد در دریای مانش را به نیروی دریایی ارتش سلطنتی بریتانیا واگذار کند. هدف از این طرح منصرف کردن پناهجویانی است که از راه دریای مانش خود را به بریتانیا می‌رسانند.

دولت محافظه‌کار بریتانیا در حالی این طرح را اعلام کرد که شمار پناهجویانی که به طور غیرقانونی وارد خاک این کشور می‌شوند رو به افزایش است.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس وعده داده بود که موج مهاجرت به این کشور را کنترل خواهد کرد. موضوع کنترل مهاجرت یکی از مسائل اصلی در جریان کارزار برگزیت (همه‌پرسی برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) نیز بود. شمار پناهجویانی که در سال ۲۰۲۱ به طور غیرقانونی و از مسیر خطرناک دریای مانش خود را به بریتانیا رساندند سه برابر شد.

این موضوع به یکی از مسائل تنش‌زا در روابط انگلیس با فرانسه نیز تبدیل شده است. لندن اغلب پاریس را متهم می‌کند که به اندازه کافی برای جلوگیری از عبور پناهجویان از دریای مانش تلاش نمی‌کند.

بوریس جانسون گفت: «از امروز این امکان وجود دارد که همه افرادی که به طور غیرقانونی وارد بریتانیا می‌شوند و همچنین کسانی که از روز اول ژانویه به طور غیرقانونی وارد کشور شده‌اند به رواندا فرستاده شوند.» به گفته نخست‌وزیر انگلیس کشور آفریقایی رواندا طی سال‌های آینده می‌تواند میزبان «ده‌ها هزار» نفر از پناهجویانی باشد که وارد بریتانیا می‌شوند.

طرح دولت جانسون برای اعزام پناهجویان به رواندا که شامل اتباع همه کشورها از جمله ایران، سوریه و اریتره خواهد شد واکنش اعتراض‌آمیز گروه‌های مدافع حقوق پناهجویان را به دنبال داشت. این گروه‌ها تصمیم دولت بوریس جانسون را  "غیرانسانی و غیراخلاقی"می‌دانند.

***

انتقادها از برنامه انگلیس برای اعزام پناهجویان به رواندا

آژانس امور پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) به ابراز "مخالفت و نگرانی شدید" خود نسبت به طرح انگلیس برای فرستادن متقاضیان پناهندگی این کشور به رواندا پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) از انگلیس، یکی از حامیان مالی کلیدی این کمیساریا خواست تا از انتقال آوارگان و پناهندگان به رواندا در زمان رسیدگی به درخواست پناهندگی آنها خودداری کند.

گیلیان تریگز، دستیار رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، گفت: این کمیساریا همچنان با سازوکارهایی که هدفشان انتقال پناهندگان و آوارگان به کشورهای ثالث در غیاب حمایت‌ها و استانداردهای کافی است، مخالف است. چنین تدابیری صرفاً منجر به از سر باز کردن مسئولیت‌ها در قبال پناهندگان و فرار از تعهدات بین‌المللی شده و با روح و متن کنوانسیون پناهندگان مغایرت دارد.

اوایل پنجشنبه، دولت انگلیس یک طرح جدید و بحث‌برانگیز را اعلام کرد که به موجب آن پناهجویانی که قصد ورود به انگلیس را دارند برای اسکان مجدد به رواندا فرستاده می‌شوند.

تریگز گفت کسانی که از جنگ، درگیری و آزار و شکنجه فرار می‌کنند، سزاوار شفقت و همدلی هستند. وی گفت: آنها نباید مانند کالا معامله شوند و برای رسیدگی به درخواستشان به خارج از کشور منتقل شوند.

آژانس امور پناهندگان سازمان ملل از انگلیس و رواندا خواست تا در این طرح تجدیدنظر کنند.

این نهاد همچنین هشدار داد که این طرح انگلیس برای اسکان پناهجویان در خارج، به جای جلوگیری از توسل پناهجویان به سفرهای خطرناک، تنها خطرات را تشدید می‌کند و باعث می‌شود که پناهندگان به دنبال مسیرهای جایگزین بروند و فشار بر کشورهای خط مقدم پذیرش این پناهجویان تشدید شود.

بوریس جانسون,طرح انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت، رواندا "سخاوتمندانه" پناهگاهی را برای پناهندگانی که برای دهه‌ها از درگیری و آزار و شکنجه گریخته‌اند، فراهم کرده است. بیشتر آنها در کمپ‌هایی با دسترسی محدود به فرصت‌های اقتصادی زندگی می‌کنند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تاکید کرد، بر این باور است که کشورهای ثروتمندتر باید در حمایت از رواندا و پناهندگانی که میزبانشان شده، همبستگی نشان دهند نه اینکه برعکس عمل کنند.

در این بیانیه آمده است: انگلیس موظف است دسترسی به پناهندگی را برای کسانی که به دنبال کسب حمایت هستند، تضمین کند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: در عوض، انگلیس در حال اتخاذ ترتیباتی است که مسئولیت را به گردن دیگران بیاندازد و در نتیجه نظام بین‌المللی حمایت از پناهندگان را تهدید کند؛ نظامی که از آزمون زمان سربلند بیرون آمده و جان میلیون‌ها نفر را در طول دهه‌ها نجات داده است.

بریتانیا پس از امضای قراردادی کلی با رواندا برای پایان دادن به قاچاق انسان از طریق کانال مانش، با انتقادات شدیدی به سبب آنچه که ایجاد معادل "زندان گوانتانامو" توصیف می‌شود، مواجه شد.

اخیرا اعضای ارشد محافظه‌کاران انگلیس از جمله دیوید دیویس، اندرو میچل و سیمون هور، از وزرای دولت‌های اسبق این کشور، این سیاست را به عنوان ایجاد "معادل انگلیسی زندان خلیج گوانتانامو" دانسته و به این توافق اعتراض کردند.

با امضای این توافقنامه مهاجرتی میان بریتانیا و رواندا در روز پنجشنبه، اکثریت قریب به اتفاق پناهجویانی که از طریق قایق یا با مخفی شدن در کامیون‌ها به بریتانیا می‌رسند، برای اسکان مجدد به رواندا فرستاده می‌شوند. بر اساس گزارش‌ها بخشی از این قرارداد به این صورت است که مردان مجرد اکثریت مهاجران فرستاده شده به یک کشور خارجی را تشکیل می‌دهند.

قرار است در چارچوب این قرارداد که بر اساس این گزارش "اولین شراکت با رواندا در جهان" به حساب می‌آید، از افرادی که از جانب انگلیس فرستاده می‌شوند به مدت پنج سال در قالب خدمات آموزشی، اقامتی و بهداشتی حمایت به عمل آید.

بر اساس این قرارداد، انگلیس متعهد شده است ۱۲۰ میلیون پوند (۱۵۶.۸ میلیون دلار) سرمایه‌گذاری در توسعه و رشد اقتصادی رواندا انجام داده و همچنین از رویه‌ها و مراحل مربوط به پناهندگی، اسکان و ادغام حمایت مالی کند.

کسانی که درخواست آنها پذیرفته نمی‌شود همچنان می‌توانند "وضعیت مهاجر" را دریافت کنند یا به کشور خود یا به کشور دیگری که در آن حق اقامت دارند، اعزام شوند.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس پس از امضای این قرارداد با رواندا، استدلال کرد که این کشور شرق آفریقا "امن" است و از بابت سابقه پذیرش و جامعه‌پذیر کردن مهاجران در سراسر جهان شناخته شده است.

با این حال، سازمان‌های حقوق بشری و سازمان‌های غیردولتی استدلال می‌کنند که سوابق حقوق بشری رواندا پاک نیست و اعزام افراد به مراکز این کشور اتفاقی "خطرناک، بی‌رحمانه و غیرانسانی" است.

رژیم صهیونیستی در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ قرارداد مشابهی را با رواندا و اوگاندا امضا کرد. با این حال، تقریباً تمام ۴۰۰۰ پناهجوی آفریقایی که از طریق این توافقنامه به رواندا رفتند، سعی کردند از طریق قاچاقچیان انسان، این کشور را به مقصد اروپا ترک کنند.

استیو والدز-سیموندز، مدیر برنامه حقوق پناهندگان و مهاجران عفو ​​بین‌الملل در انگلیس، با توصیف این اقدام به عنوان "اوج بی‌مسئولیتی" گفت: این "نشان می‌دهد که دولت انگلیس در زمینه مساله پناهندگی در حال حاضر چقدر از انسانیت و واقعیت فاصله دارد."

کر استارمر، رهبر حزب کارگر انگلیس گفت که این برنامه نخست وزیر انگلیس تلاشی ناامیدانه برای منحرف کردن حواس مردم کشور از قانون‌شکنی ارتکابی توسط اوست.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش