پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۳۴۱۱
بین الملل

آیا آمریکا صاحب یک رئیس‌جمهور زن می‌شود؟

ایوانکا بخت اول ریاست جمهوری آینده

ایوانکا ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
پس از آنکه سناتور الیزابت وارن، فعالیت کارزار انتخاباتی ریاست‌جمهوری خود را به حالت تعلیق درآورد -آخرین نامزد جدی زن که امسال از دموکرات‌ها نامزد شده بود- بسیاری از زنان و بخشی از مردان ناامید شدند و با تعجب از خود می‌پرسیدند: آیا آمریکا ممکن است صاحب یک رئیس‌جمهور زن شود؟ آیا عمر ما به چنین چیزی قد خواهد داد؟ اگر بخواهیم چنین شانسی قائل شویم، درصورت تمایل این شانس به ایوانکا ترامپ یا زنی از یک سلسله سیاسی متفاوت خواهد رسید.

به گزارش سی‌ان‌ان، این خبری نیست که دموکرات‌ها دوست داشته باشند اما این سناریو محتمل‌تر است. زنان در حکومت نسبت به مردان از روابط خانوادگی بیشتری در سیاست برخوردار هستند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد، در حالی که از هر ۱۰ رهبر جهان یک نفر از خانواده سیاسی برخوردار بوده، این نسبت در زنان سه به یک بوده است. این سلسله خانوادگی تاثیر قدرتمندی دارد. آرژانتین، میانمار و تایلند از جمله کشورهایی هستند که رد پای زنانش در سیاست ناشی از حضور مردان سیاسی‌اش در خانواده بوده است. «کریستینا فرناندز دی کریچنر»، پیش از اینکه رئیس‌جمهور آرژانتین شود، بانوی اول این کشور بود. پدر آنگ‌سان‌سوچی را پدر میانمار مدرن قلمداد می‌کنند. یینگ‌لاک شیناواترا که در سال ۲۰۱۱ به اولین نخست‌وزیر تایلند تبدیل شد، خواهر نخست‌وزیر سابق این کشور به حساب می‌آید.

زنان سیاستمدار بیش از هر مردی در کانادا، فنلاند، ایسلند، نیوزیلند و البته در ایالات‌متحده از خاندان سیاسی برخوردارند. با مطالعه راهیابان به کنگره ایالات‌متحده از سال ۱۷۸۹ تا ۱۹۹۶ مشخص شد که از هر ۳ زن، یک نفر از آنها پیش‌تر از خاندان سیاسی برخوردار بودند، در حالی که این نسبت در مردان ۱۰ به یک بوده است.اگر روزی ایوانکا ترامپ رئیس‌جمهور ایالات‌متحده شود، اوج این سناریو خواهد بود. هیلاری کلینتون که به وضوح خود یک سیاستمدار ماهر بود، اما زمانی به شهرت بیشتر رسید که به بانوی اول این کشور تبدیل شد و اینگونه وارد کریدور قدرت شد. وارن که قابلیت‌هایش در حد هیلاری کلینتون است، فاقد چنین روابط خانوادگی بود و به همین جهت نتوانست به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری، همچون کلینتون توجه و پشتیبانی به خود جلب کند.

صلاحیت هیلاری کلینتون نمونه‌ای بارز برای زنان سیاستمدار است که از پله‌های ترقی پدران و همسران خود بالا رفته‌اند. براساس مطالعه‌ای که دانیل اسمیت، استاد دانشگاه هاروارد به همراه «اوله‌فولک» و «یوهان رینکن»، پژوهشگران سوئدی انجام داده است، زنانی که از خاندان سیاسی بهره‌مند هستند، واجد شرایط‌تر از زنانی با همان کیفیات سیاسی برای ورود به عالم سیاست هستند.این روابط خانوادگی می‌تواند به پوشش بخشی از شکاف جنسیتی کمک کند اما هنوز کافی نیست، برای اینکه آنها وارد عالم سیاست شوند، باید رزومه‌ای قوی‌تر از مردان خود داشته باشند. این به دلیل برخی از نگرش‌های جنسیت‌زده، پوشش‌های مغرضانه رسانه‌ای و آزار و اذیت‌های آنلاین و برخی دیگر از موانع است که شرایط برای نامزد کردن زنان و پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری سخت‌تر است. تنها در همین هفته، شاخص هنجار اجتماعی جنسیتی برنامه توسعه سازمان ملل نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از کل زنان و مردان در جهان فکر می‌کنند که مردان رهبران بهتری هستند. اتصال زنان به مردان سیاست حکم روغن برای به حرکت درآوردن روان‌تر چرخ را دارد. از همین‌رو از زنانی مانند چلسی کلینتون و مگان مک‌کین برای ورود به سیاست سوال می‌شود، چراکه از پیشینه خاندان سیاسی برخوردار هستند. به همین دلیل است که به‌عنوان مثال فردی همچون سناتور تامی داک‌ورث که سابقه شخصی و شغلی سیاسی مشابه با رئیس‌جمهور پیشین آمریکا یعنی باراک اوباما دارد، صلاحیت کمتری برای دریافت پیشنهاد نامزدی ریاست‌جمهوری نسبت به میشله اوباما دارد. به همین دلیل هم می‌توان ایوانکا ترامپ را زنی دانست که به‌زودی رئیس‌جمهور خواهد شد.  برای زنان، پیوندهای خانوادگی با سیاست، موثرتر و بهتر از پیوند با ثروت است. برای همین کسی تعجب نمی‌کند که کسی بخواهد فرزندان بیل گیتس را برای انتخابات ریاست‌جمهوری متقاعد کند. در همین راستا می‌توان از ابی‌گیل دیزنی، مستندساز، خیّر و فعال اجتماعی نام برد که به‌رغم ثروت و فعالیت‌های سیاسی‌اش هیچ‌وقت با درخواست نامزدی برای ریاست‌جمهوری مواجه نشده است.

این واقعیت که ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اگر دو دوره‌ای شود – در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰- شانس ایوانکا در صورت تمایل برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری افزایش خواهد یافت. به راحتی می‌توان تصور کرد که طرفداران ترامپ مشتاق حضور دونالد ترامپ برای هشت سال دیگر هستند و این می‌تواند شرایط را برای ورود ایوانکا ترامپ به دفتر بیضی شکل سهل و آسان کند.

در فیلیپین، پس از برداشته شدن محدودیت‌ها علیه زنان در سال ۱۹۸۷، تعداد زیادی از زنان به‌عنوان شهردار توانستند وارد دفاتر کارشان شوند. نزدیک به ۷۵ درصد این زنان از پیشینه خاندان سیاسی برخوردار بودند. همان‌طور که یک تحقیقات در مورد این پدیده نشان می‌دهد که «زمینه تبار خانوادگی» شانس حضور زنان را در عالم سیاست نسبت به زنان معمولی که با محدودیت‌های بیشتری روبه‌رو هستند، افزایش می‌دهد.خانواده ترامپ، جزو آن تبار از خاندانی به‌حساب می‌آیند که از حضور در کاخ سفید بیشترین بهره را برده‌اند. حالا این سوال مطرح است چرا باید فکر کنیم که قطار این خاندان در همان ایستگاه متوقف خواهد شد؟ یافتن رئیس‌جمهور بعدی ایالات‌متحده از این خاندان یک حدس منطقی در راستای همین تفکر است.

ایوانکا قوی‌ترین مدعی در میان فرزندان ترامپ به حساب می‌آید. ترامپ پیش‌تر او را یک دیپلمات بزرگ خوانده و گفته است: «اگر او بخواهد رئیس‌جمهور شود، به راحتی می‌تواند هر نامزدی را قلع و قمع کند.» ایوانکا ترامپ تاکنون در اجلاسی مانند گروه ۲۰ حضور فعالی داشته و سعی هم می‌شود پیشینه جمهوری‌خواهی وی از نوع ترامپی‌اش بیش از پیش مطرح و بزرگ شود، نه اینکه وی یک جمهوری‌خواه کلاسیک خوانده شود. برای همین این جمله بسیار مهم است: او یک جمهوری‌خواه (کلاسیک) نیست. او فردی آزاد با پیشینه‌ای عیان است. بیعت او با پدرش بوده و از تبار ترامپ است. با این پیش‌زمینه که جمهوری‌خواهان هم‌اینک در مرحله هرچه ترامپ بگوید یا انجام دهد، به سر می‌برند، به نظر می‌رسد ایوانکا کسی است که می‌تواند راه را برای ورود خود به کاخ سفید هموار کند. البته او آن رئیس‌جمهور خانمی که انتظار می‌رود نخواهد بود اما به هر حال یک زن رئیس‌جمهوری را به آمریکا هدیه خواهد داد.

donya-e-eqtesad.com
  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش