شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۸۷۷
بین الملل

تعویق انتخابات ریاست جمهوری لهستان

مرکل: فاز نخست اپیدمی کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم/پایان وضع اضطراری در صربستان

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
صدراعظم آلمان در سخنانی اعلام کرد: فاز نخست اپیدمی کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان امروز چهارشنبه در سخنانی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که این کشور فاز نخست اپیدمی کرونا را پشت سر گذاشته است.

صدراعظم آلمان در این باره گفت: در مقطعی قرار داریم که هدف ما در زمینه کُند کردن شیوع این ویروس و حراست از نظام سلامت حاصل شده است؛ لذا این امر ممکن شده است تا در خصوص اقدامات بیشتری پیرامون کاهش محدودیت ها بحث کرده و با آن موافقت کنیم.

این در حالیست که خبرگزاری رویترز ساعاتی پیش اعلام کرده بود که دولت آلمان امروز به همراه ۱۶ ایالت فدرال این کشور در نشستی تصمیم گرفت تا طرح فاصله گذاری اجتماعی را به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا تا ماه آینده میلادی تمدید کند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، طرح فاصله گذاری اجتماعی تا ۵ ژوئن (۱۶ خرداد) در این کشور تمدید شده است.

با تصویب مجلس؛وضع اضطراری ناشی از شیوع کرونا در صربستان پایان یافت

مجلس جمهوری صربستان حالت فوق‌العاده در این کشور را که به خاطر پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از اواسط اسفندماه سال گذشته برقرار شده بود، شامگاه چهارشنبه رسماً لغو کرد.

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

«آنا برنابیچ» نخست وزیر صربستان در نشست چهارشنبه مجلس نمایندگان این کشور با اشاره به اینکه دلیلی برای ادامه وضع اضطراری در کشور وجود ندارد، گفت که بنا به توصیه اپیدمیولوژیست ها تمامی شرایط برای لغو وضع اضطراری فراهم شده است.

لغو وضع اضطراری ناشی از شیوع کرونا در کشور با آرای موافق ۱۵۵ نماینده و بدون رای مخالف و یک رای ممتنع تصویب شد. مجلس صربستان ۲۵۰ نماینده دارد.

برنابیچ تاکید کرد که با وجود آنکه دو شرط مورد نیاز برای پایان دادن به وضع اضطراری ناشی از ویروس کرونا در کشور فراهم شده، نمایندگان پارلمان را به لغو آن فرا خواند.

یادآور می شود که «آلکساندر ووچیچ» رئیبس جمهوری صربستان پیش‌تر پایین بودن پنج درصد مبتلایان به ویروس از تعداد آزمایش شدگان و کاهش تعداد افرادی که از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند را دو شرط ضروری برای لغو وضع اضطراری اعلام کرده بود.

پیشنهاد لغو وضع اضطراری در صربستان ناشی از شیوع بیماری همه گیر کرونا ابتدا از طرف «آلکساندر وولین» وزیر دفاع پیشنهاد شد که توسط دولت تصویب و سپس این پیشنهاد با امضای نخست وزیر و رئیس جمهوری صربستان به مجلس این کشور برای تصویب ارسال شد.

«بوشکو اوبرادوویچ» رئیس جنبش «دور» (Dever) از احزاب مخالف دولت صربستان در ابتدای شروع کار مجلس برای تصویب لایجه لغو وضع اضطراری با سوت زدن، مخالفت برخی احزاب مخالف دولت و ائتلاف حاکم را نشان داد.

«مایا گویکوویچ» رئیس پارلمان صربستان پس از دو اخطار به نماینده مخالفان، وی را بخاطر مانع تراشی در کار مجلس، توسط ماموران انتظامی از پارلمان اخراج کرد.

برخی احزاب مخالف با دولت و ریاست جمهوری بر این باورند که احزاب ائتلاف حاکم از شیوع کرونا برای منافع خود استفاده می کنند. همچنین برخی احزاب مخالف، ائتلاف حاکم در کشور را از جمله به نبودن آزادی رسانه ها در کشور متهم کرده اند که این اتهامات از طرف ائتلاف حاکم، دولت و ریاست جمهوری رد شد.

همچنین یادآور می شود که احزاب مخالف در شب های ممنوعیت خروج از منازل، با زدن بر قابلمه و دیگر ظروف، مخالفت خود با ائتلاف حاکم در کشور را ابراز داشتند.

به گفته اپیدمیولوژیست ها در صربستان؛ پس از پایان وضع اضطراری، اقدامات فوق العاده جایگزین خواهد شد که تا پایان اعلام بیماری همه گیر کرونا در کشور ادامه خواهد یافت.

استفاده از ماسک و دستکش در وسایل نقلیه عمومی، رستوران ها و قهوه خانه ها، رعایت فاصله اجتماعی، ممنوعیت برپایی اجتماعات عمومی از جمله اقدامات اضطراری در صربستان شمرده شده اند.

مدارس و دانشگاه ها، سالن سینما و تئاتر تا اواخر ماه جاری بسته خواهند ماند. پیاده روی و گردش به صورت انفرادی مجاز است، اما برگزاری جشن ها از جمله عروسی و جشن تولد پس از ۱۵ ماه ژوئن (۲۶ خرداد) مجاز خواهد بود.

فعالیت برخی کسب وکارهای عمومی در صربستان مانند آرایشگاه ها، تعمیرگاه، بازارهای سرپوشیده و سالن های ورزشی که بخاطر وضع اضطراری در کشور و پیشگیری از شیوع کرونا به طور موقت تعطیل شده بودند، مجدداً از هفته گذشته با شرایط کاری ویژه ای آغاز به کار و اتوبوس های شهری نیز از اواخر هفته جاری شروع به کار می کنند.

مهد کودک ها نیز برای فرزندانی که والدین آنان شاغل هستند از روز دوشنبه ۱۱ ماه می ( ۲۲ اردیبهشت) فعالیت خود را آغاز می کنند.

خطوط هواپیمایی مسافربری صربستان از ۱۸ ماه «می» (۲۹ اردیبهشت) فعالیت عادی خود را با شرایطی ویژه از سر خواهند گرفت.

آخرین داده های وزارت بهداشت و درمان صربستان حاکی است که تاکنون در صربستان ۹ هزار و ۷۹۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۲۰۳  نفر جان خود را از دست دادند. همچنین یک هزار و ۹۷۱ نفر از این بیماری بهبود یافتند.

اپیدمیولوژیست ها نیز با حضور در برنامه رادیو و تلویزیون دولتی صربستان با اشاره به بازگشت تدریجی فعالیت ها به حالت عادی، خاطرنشان کردند که ویروس کرونا همچنان در حال گردش در جمعیت است.

وضع اضطراری در صربستان به منظور پیشگیری از شیوع کرونا در ۱۵ مارس سال جاری میلادی (۲۵ اسفند ۹۸)؛ توسط «آلکساندر ووچیچ» رییس جمهوری این کشور در سراسر کشور اعلام شد.

ویروس کرونا برای نخستین بار ششم ماه مارس/۱۶ اسفند ۹۸ در صربستان شیوع یافت.

تعویق انتخابات ریاست جمهوری لهستان در بحبوحه شیوع کرونا

احزاب دولت ائتلاف لهستان توافق کردند تا در بحبوحه شیوع کرونا انتخابات ریاست جمهوری این کشور را به زمان دیگری موکول کنند.

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

به گزارش پنجشنبه رویترز، حزب حاکم «قانون و عدالت» تاکید کرده بود که انتخابات یکشنبه برگزار خواهد شد اما احزاب مخالف این حزب را اولویت دادن منافع حزبی بر سلامت عمومی متهم کردند.

شرکای حزب قانون و عدالت در دولت ائتلافی تهدید کرده بودند در صورتی این حزب طرح برگزاری انتخابات از طریق رای‌گیری پستی را به اجرا بگذارد، با آن مخالفت خواهند کرد.  

این تهدید دوام دولت ائتلافی را تهدید کرده و کشور را در آستانه بحران سیاسی قرار داد.

هرچند توافق احزاب دولت ائتلافی برای تعویق انتخابات از تنش‌های سیاسی کاسته است اما هنوز مشخص نیست که انتخابات چه زمانی و چگونه برگزار خواهد شد.

دوره قانونی ریاست جمهوری «آندری دودا» در ماه اوت به پایان می‌رسد. وی در زمان حاضر از محبوبیت کافی برای پیروزی دوباره در انتخابات برخوردار است.

تحلیلگران می‌گویند که با آشکارتر شدن تاثیرات کرونا و قرنطینه بر اقتصاد این کشور، محبوبیت دودا و شانس وی برای پیروزی دوباره در انتخابات کاهش خواهد یافت.

آمار رسمی وزارت بهداشت لهستان نشان می‌دهد که ۱۴ هزار و ۷۴۰ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۷۳۳ نفر آنها جان خود را از دست داده‌اند.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش