چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۷۹۸
مجلس

واکنش ها به تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار؛ تعریف قالیباف و انتقاد یک وکیل دادگستری

طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار,انتقاد از طرح طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکا
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس، با تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، به دوران تاریک مجوزهای رانتی، حلقه‌های بستۀ صنفی، انحصارهای شغلی و امضاهای طلایی پایان داد.

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در آغاز جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: در هفته گذشته ملت ایران با شرکت در راهپیمایی های باشکوه در عراق و شهرهای مختلف کشورمان آیین پیاده روی اربعین حسینی و مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان را برپا نمودند، از تمامی عزیزانی که در برگزاری این آیین مقدس مشارکت داشتند قدردانی و تشکر می نمایم.

رئیس مجلس در ادامه گفت: یکی از مهم‌ترین مصوباتِ اثربخشِ مجلس در چند دهۀ اخیر، سرانجام به بار نشست. نمایندگانِ محترم طرح «تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» را با رأی قاطع خود به تصویب رساندند. این طرح موانع پیشِ‌روی مردم را برای راه‌اندازیِ کسب‌وکار و خلق ثروت برمی‌دارد و در این زمینه انقلابی ایجاد می‌کند. همۀ کسانی که فقط یک‌بار، برای کسب‌وکاری کوچک، مراحل پرپیچ‌وخمِ اخذ مجوز را طی کرده باشند، خوب می‌دانند که شروع هر کسب‌وکاری به ده‌ها مجوز نیاز داشت.

قالیباف تصریح کرد: مجلس، با تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، به دوران تاریک مجوزهای رانتی، حلقه‌های بستۀ صنفی، انحصارهای شغلی، امضاهای طلایی پایان داد. این تصمیمِ شجاعانه و تاریخ‌سازِ مجلس یازدهم، بی‌گمان، در سپهر قانون‌گذاری کشور، ستاره‌ای درخشان و ماندگار خواهد شد و مسیرِ گرفتنِ ‌چنین تصمیماتی را در عرصۀ حکمرانی باز خواهد کرد.

انتقاد یک وکیل دادگستری از طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار

یک وکیل دادگستری از طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار انتقاد کرد.

طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار,انتقاد از طرح طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکا

 به گزارش ایسنا، سیدمهدی حجتی در این باره اظهار کرد: اصولاً قرار گرفتن موضوع مهمی مانند نحوه برگزاری آزمون ورودی کارآموزی وکالت در این طرح با اشکال مواجه است و کمیسیون جهش و رونق تولید به لحاظ فقدان اشراف حقوقی و نگاه اقتصادی صرف به مؤلفه مهمی مانند حق دفاع شهروندان، نباید متولی بررسی و تصویب این طرح در آن کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی می شد.

این وکیل دادگستری گفت: قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و یا قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار همگی رویکردی اقتصادی و بازاری دارند و نمی توان در مقام اصلاح این قوانین، وارد حوزه های شد که قوانین موضوع اصلاح، شمولی بر آنها ندارند.

حجتی با بیان اینکه پروانه وکالت نه در زمره مجوزهای ثبت محور و نه در زمره مجوزهای تأیید محور قرار دارد افزود: وقتی که طرحی صرفا رویکرد اقتصادی داشته باشد بدیهی است که گنجاندن امور غیر اقتصادی در آن، باعث ایجاد تناقض می گردد و به همین دلیل در حالی که ماده ۷ مکرر الحاقی در این طرح، مجوزهای کسب و کار را به دو دسته ثبت محور و تأیید محور تقسیم کرده است اما تبصره ۱ ماده ۶ آن حکایت از خروج موضوعی پروانه وکالت از زیرمجموعه هر یک از دو نوع مجوز مورد اشاره دارد و مجلس باید در مورد این تناقض توضیح قانع کننده ای داشته باشد. 

این عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار به شعار نادرست اشتغال زایی برای دانش آموختگان حقوق نوشته شده در حالی که همگان می دانند که پروانه وکالت، فی حد داشته باعث ایجاد اشتغال نمی شود و مادامی که زمینه برای فعالیت دارندگان پروانه وکالت در کشور وجود نداشته باشد، افراد صرفا  پروانه وکالتی در دست دارند که از قبل آن چیزی عاید ایشان نمی شود.

حجتی اضافه کرد:  کشور ما فاصله زیادی با بسیاری از کشورهای جهان از حیث استفاده از خدمات وکلای دادگستری دارد و بسیاری از خدمات حقوقی که در سایر کشورها منحصرا توسط وکلا ارائه می گردد در ایران توسط افراد غیر وکیل ارائه و یا اصولاً نیازی به استفاده از این خدمات دیده نمی شود و در دعاوی نیز، حضور وکلای دادگستری الزامی نیست ولز همین حیث تیز نمی توان ایران را با بسیاری از کشورها مقایسه کرد.

این وکیل دادگستری با انتقاد از قرار دادن نصاب شناور به عنوان معیار علمی برای ورود به حرفه وکالت گفت: از نظر انساب اربعه در منطق، به هیچ وجه نمی توان بین نصاب شناور و معیار علمی، رابطه تساوی برقرار کرد و به نظر می رسد بین این دو، رابطه نباید وجود دارد زیرا هر مقدار که داوطلبان ورود به حرفه وکالت از بنیه علمی ضعیف آری برخوردار باشند، با اعمال نصاب شناور تعداد بیشتری از آنها در آزمون وکالت پذیرفته خواهند شد و این امر به معنای فاجعه ای جبران ناپذیر در نظام حقوقی ما خواهد بود که خروجی آن وکلایی با دانش حقوقی اندک است که امنیت قضایی شهروندان و حق دفاع ایشان را به شدت به چالش خواهد کشید.

حجتی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به" توجه مجلس به تذکرات و انتقادات دلسوزانه جامعه حقوقی کشور" در خصوص موضوع گفت: قوانین مربوط به حوزه وکالت نیاز دارد که به روز شود ولی نه از مجرای طرح های اقتصادی و با نگاه تجاری سازی و بازاری. بی تردید وقتی که سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، وکالت را زیرمجموعه امور قضایی می داند، طبعا مجلس نیز باید به تأسی از رهبری، نگاه اقتصادی خویش از حرفه وکالت را بر مبنای اصل ۱۱۰ قانون اساسی بردارد و به این موضوع که وکالت در زیرمجموعه فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت آمده توجه ویژه داشته باشد نه آنکه بر خلاف قانون اساسی، وکالت را زیر مجموعه فصل چهارم و اصل ۴۴ قانون اساسی که ناظر بر امور اقتصادی است قرار دهد.

  • 14
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اشتباه قانونگذادی
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش