یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۹ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۳۱۳۳
مجلس

نماینده مجلس: وزیر کشور و فرماندهی انتظامی، پاسخگوی رفتار لباس‌شخصی‌ها باشند

خشونت علیه معترضان در پاییز 1401, برخوردهای قهری با معترضان
رحیمی جهان‌آبادی گفت: هم وزیر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت کشور و هم فرماندهی انتظامی کشور باید پاسخگو باشند که این افراد چه کسانی هستند و چرا این رفتارها را انجام می‌دهند. اگر نیروی پلیس هستند چرا این کارها را می‌کنند و اگر نیستند متعلق به کجا هستند و چرا پلیس با این‌ها برخورد نمی‌کند. این‌ها نکاتی است که مردم هم پیرامون آن سوال دارند.

به گزارش ایلنا، جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در خصوص «لزوم مدیریت چرخه خشونت در کشور و همچنین نظارت بر مسأله لباس شخصی‌ها که می‌تواند زمینه‌ساز سواستفاده از جانب سودجویان به نام نیروهای امنیتی شود»، گفت: واقعیت امر این است که کشور در شرایط خاص و حساسی قرار دارد، به‌نظر من در شرایط فعلی کشور ما نیاز داریم که هم از سوی حاکمیت هم از سوی مردمی که معترض هستند و هم مردمی که حامی نظام هستند؛ بیان، کردار و رفتارهای خودمان را یک مقدار با عقلانیت بیشتری با نگاه به منافع و امنیت کشور انتخاب کنیم.

وی ادامه داد: اصلاح امور برای هر نظام سیاسی، اجتماعی، اداری و فرهنگی به نظر من یک ضرورت است، الان شما می‌بینید هر نرم‌افزاری که تولید می‌شود، بعد از مدت زمانی (که در گذشته چند سال بود و الان به چند ماه رسیده)، نیاز به بروزرسانی دارد.

نماینده مردم تربت جام و تایباد تصریح کرد: از سوی دیگر سیاست‌ها، برنامه‌ها و ساختارهای نظام‌های سیاسی بر اساس نیاز مردم شکل می‌گیرند و همین مردم اگر احساس نیاز برای تغییر داشته باشند، نظام‌ها باید خودشان را با نیازهای مردم هماهنگ کنند؛ اگر بخواهند دوام و بقا داشته باشند. در این پروسه که از یک طرف نیاز به اصلاح است و از یک طرف ساختارهای سیاسی، اداری و اجتماعی در برابر این اصلاحات مقاومت می‌کنند، معمولا چالش‌ها شروع می‌شود.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان همچنین خاطرنشان کرد: خشونت در بیان و طرح مطالبات و درخواست اصلاح در امور می‌تواند یکی از عوامل انحراف از مسیر اصلی باشد، چنانچه شما خشونت را در جامعه ترویج کنید، نه‌تنها امور اصلاح نمی‌شود بلکه بدتر به سمت تنگ نظری، بسته‌شدن فضا و تعصبات بیشتر سوق پیدا می‌کند. از سوی دیگر اگر حکومت هم در مقابل هر اعتراض و خواسته‌ای خشونت به خرج دهد نه‌تنها فضا را آرام نخواهد کرد، بلکه زمینه اعتراض بیشتر را فراهم می‌کند. در پاسخ به هر خواسته مردم، در پاسخ به تقاضای رفع مشکلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی نمی‌شود با خشونت رفتار کرد.

وی ادامه داد: معضل اجتماعی را باید به شیوه خاص خودش پاسخ داد، یک بیمار وقتی به دکتر مراجعه می‌کند و مثلا دچار دل‌درد شده، اگر دکتر به‌جای درمان و دارو با چوب و چماق و باتوم به سر و تن مریض بزند، آن مریض بهتر که نمی‌شود هیچ، احتمالا دست و پایش هم خواهد شکست.

رحیمی جهان آبادی با تاکید بر اهمیت و لزوم رفتار اصلاح‌طلبانه، عنوان کرد: جامعه ما آسیب‌هایی دارد، این آسیب‌ها در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند و دشمن هم دارد از وجود این آسیب‌ها در کنار مدیریت ضعیف سوءاستفاده کرده و اوضاع را بدتر می‌کند. از سوی دیگر ما نیاز داریم به اینکه هم گفتمان مردم را به سمت گفتمان اصلاح‌طلبانه در چارچوب قوانین سوق دهیم و هم نظام را تشویق و ترغیب کنیم که پاسخی که به مردم می‌دهد پاسخ درخور و در شأنی باشد.

وی ادامه داد: الان این خشونتی که دارد ترویج می‌شود از یک طرف به ماموران امنیت و به کسانی که حافظ امنیت کشور هستند آسیب می‌زند و جان آن‌ها را به خطر می‌اندازد، آن‌ها فرزند این آب و خاک هستند، از سوی دیگر خشونت‌هایی که ما شاهدیم علیه مردم اتفاق می‌افتد از سوی بعضی از نیروهای حافظ امنیت چه انتظامی چه قوای دیگر آن هم قابل پذیرش نیست.

نماینده تربت جام و تایباد افزود: به هر حال این آسیبی که به مردم می‌رسد، چه مردم معترض باشند، چه مردم منتقد باشند آسیب زدن به این‌ها و رفتارهای خشونت‌آمیز با این‌ها سیکل خشونت را تشدید می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: باور من بر این است که نخبگان کشور، افراد ذی‌نفود و مسئولان باید کمک کنند که فضا را آرام کنیم، هم حرف مردم شنیده شود، هم نظام خواسته‌ها و مطالبات مرم را تعقیب کند و هم اینکه حافظان امنیت و مردم را از مقابله با هم دور کنیم؛ حتی مخالفان و موافقان را چون در برخی از تجمعات و حوادث در بعضی از دانشگاه‌ها برخورد میان دانشجویانی که موافق و مخالف بودند، رخ می‌داد. من فکر می‌کنم فضای کشور و جامعه را باید به سمت آرامش بیشتر سوق دهیم تا اینکه از این مرحله عبور کنیم.

رحیمی جهان‌آبادی در رابطه با مسأله لباس شخصی‌ها و اینکه برخی سودجویان چنین فضایی سواستفاده می‌کنند، ابراز داشت: این ضعف سیستم امنیتی و انتظامی کشور است که افرادی بدون اینکه منتسب به جایی باشند و از نظر قانونی مشخص باشد که اختیار دارند یا ندارند در این مسائل و مداخلات حضور داشته باشند. من فکر می‌کنم هم وزیر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت کشور و هم فرماندهی انتظامی کشور باید پاسخگو باشند که این افراد چه کسانی هستند و چرا این رفتارها را انجام می‌دهند. اگر نیروی پلیس هستند چرا این کارها را می‌کنند و اگر نیستند متعلق به کجا هستند و چرا پلیس با این‌ها برخورد نمی‌کند. این‌ها نکاتی است که مردم هم پیرامون آن سوال دارند.

وی همچنین با تاکید بر آگاهی مردم برای جلوگیری از سوءاستفاده‌ها و سودجویان تصریح کرد: مردم هم باید واقعیت امر را بپذیرند که وقتی کشور دچار بی‌نظمی، اغتشاش و آشوب می‌شود هرکسی ممکن است از این وضعیت سوءاستفاده کند. مردم هم باید به آرام شدن فضا کمک کنند و جلوی سوءاستفاده دشمن و گروه‌های خشن نظامی و کسانی که دنبال این شرایط هستند تا به امنیت کشور آسیب بزنند را بگیرند و سعی کنند اعتراضات خود را در چارچوب آرام‌تر، اصلاح‌خواهانه‌تر و در چارچوب دوری از تنش و چالش دنبال کنند. من فکر می‌کنم ترویج خشونت از هر دو طرف کار درستی نیست و قابل پذیرش هم نیست.

  • 9
  • 13
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش