پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۲ - ۰۵ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۳۲۷
مجلس

فرافکنی تکراری در روز داغ ارزی

چرا اینهمه دروغ؛ در مجلس، اعتراضات مردمی دلیل دلار ۴۰ هزار تومانی معرفی شد

دلار 41 هزارتومانی,افزایش قیمت دلار
مجلس اصولگرا در حالی تلاش می‌کند راه خود را از دولت اصولگرای سیزدهم جدا کند که حالا شاخص‌های اقتصادی وضعیت نگران‌کننده‌ای را پیش روی اقتصاد قرار داده است. خبرگزاری دولت نیز در گزارشی به نمایندگان تاخته است که چرا مجلس شرایط جنگ اقتصادی را درک نکرده است. مرتبط دانستن افزایش نرخ ارز با اعتراضات اخیر البته با انتقاد تند بسیاری از نمایندگان نیز همراه شد.

روزنامه توسعه ایرانی: قیمت دلار دیروز در حالی از ۴۰ هزار تومان عبور کرد که وزیر امور اقتصادی و دارایی معتقد است که این وزارتخانه وظیفه‌ای برای مهار قیمت ارز ندارد .

 روز شلوغ مجلس دیروز به بررسی دلایل افزایش قیمت ارز و کالاهای مرتبط با آن اختصاص داشت.

 وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل بانک مرکزی نیز در صحن علنی مجلس تلاش کردند به سئوالات و تذکرات نمایندگان پاسخ دهند. ۱۶ ماه از استقرار دولت سیزدهم در پاستور گذشته است و حالا نه تنها نرخ تورم به کمتر از ۴۰ درصد نرسیده است بلکه دور جدیدی از حرکت قطار قیمت‌ها به چشم می‌خورد. نرخ دلار در مدت زمانی بسیار کوتاه از کف قیمت ۳۰ هزار تومان به بیش از ۴۰ هزار تومان افزایش یافته و همین مر سبب شده است نرخ هر قطعه سکه نیز از ۲۰ میلیون تومان عبور کند.

احسان خاندوزی که زمزمه استیضاحش این روزها به گوش می‌رسد، در صحن علنی تلاش کرد توپ را در زمین همکاران سابقش بیندازد و با تاکید بر اینکه وزارت متبوعش تکالیف قانونی ویژه‌ای در حوزه عرضه و تقاضای بازار ارز ندارد از نمایندگان خواست با تصویب طرح مالیات بر سوداگری و عایدی سرمایه؛ یک بار برای همیشه ابزار کنترلی برای ممانعت از تقاضاهای دلالی و سفته‌بازی و سوداگری در بازار ارز ایجاد کنند.

او با اعلام سیاست‌های تکراری درباره موفقیت‌های مالیاتی نیز گفت: «در مساله مشخص ارزش پول ملی و ارز هم بانک مرکزی برنامه‌هایی را در پیش گرفت به‌گونه‌ای که تا قبل از ناآرامی‌ها و آشوب‌ها در کشور، بانک مرکزی توانسته بود سیاست‌های خود را در خصوص حواله و بازار با کمترین میزان افزایش نسبت به شروع کار این دولت پیش ببرد.»

او گفت: «در حوادث اخیر و بعد از شکست دعوت به بستن اصناف، کسبه و بازارها، دشمنان به دنبال انتقال ناآرامی‌ها به بانک‌ها و بازار ارز کشور هستند که با تدابیر بانک مرکزی در هفته‌ها و یکی دو ماه پیش رو شاهد ساماندهی و بازگشت ثبات خواهیم بود.» در این نشست علی صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی نیز از سیاست ارزی دولت دفاع کرد و گفت: «آنچه که به بانک مرکزی بازمی‌گردد کنترل نقدینگی و تورم است سیاست‌های عرضه و تقاضا نیز در حال دنبال شدن است.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در صحن علنی مجلس گفت: «این روند امروز ارز نه برای مردم قابل قبول است و نه برای ما و نه وضعیت اقتصادی.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه انتقاداتی را به سیاستگذاری دولت مطرح کرد و گفت: در جلسه سران قوا بنا شد که موضوع ارز به‌طورخاص دنبال شود و بازار ارز را سر و سامان خواهیم داد.

مجلس راه خود را از دولت جدا کرد

انتقادات نمایندگان اما روز سختی را برای دولت رقم زد. مجلس اصولگرا در حالی تلاش می‌کند راه خود را از دولت اصولگرای سیزدهم جدا کند که حالا شاخص‌های اقتصادی وضعیت نگران‌کننده‌ای را پیش روی اقتصاد قرار داده است. خبرگزاری دولت نیز در گزارشی به نمایندگان تاخته است که چرا مجلس شرایط جنگ اقتصادی را درک نکرده است. مرتبط دانستن افزایش نرخ ارز با اعتراضات اخیر البته با انتقاد تند بسیاری از نمایندگان نیز همراه شد.

ارجاع افزایش نرخ ارز به اعتراضات فرار    رو    به  جلوست

روح‌الله ایزدخواه در واکنش به این مساله گفت: افزایش نرخ ارز را به اغتشاشات حواله ندهید و بگویید چرا با صرافی‌های غیرمجاز برخورد نمی‌شود؟ در عین حال محسن زنگنه ارجاع افزایش نرخ ارز به حوادث اخیر را فرار رو به جلو دانست. اکبری تالارپشتی نیز تاکید کرد: برخی وزرا و مقامات گزارش‌های غلط به دولت می‌دهند.

دلار 41 هزارتومانی,افزایش قیمت دلار

تقاضای تغییر تیم اقتصادی دولت

کمال حسینپور در تذکری شفاهی در جلسه دیروز تاکید کرد: نمی‌توان همه مسائل و مشکلات کشور را به خارج از مرزها نسبت داد. یک روز وضعیت بازار ارز متلاطم می‌شود و وزیر اقتصاد نمی‌تواند آن را مدیریت کند و روز دیگر وزیر صمت علت افزایش قیمت خودرو را متاثر از نرخ ارز می‌داند و این زنجیره غلط تکرار می‌شود. در این میان سفره مردم به فراموشی سپرده شده است. تقاضا می‌کنم که اگر تیم اقتصادی دولت نمی‌تواند به اقتصاد کشور ثبات و سامان دهد، آن را تغییر دهید.

فاطمه محمدبیگی، نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی نیز از رئیس‌جمهور و دولت خواست که در شرایط افزایش قیمتها به داد مردم برسند. این نماینده مجلس همچنین در تذکر دیگری گفت: شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار هستم؛ چرا باید گزارش بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در مجلس مغایر حقایق باشد؟ این یعنی ناهماهنگی در بدنه اقتصادی دولت وجود دارد. رئیس جمهور و دولت به داد مردم برسند. ما پاسخی برای مردم نداریم.

علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وجود نرخ‌های متعدد دلار در بازار، تاکید کرد: امروز ۷ نوع نرخ ارز در بازار است؛ در کجای دنیا شاهد این همه تنوع در قیمت دلار هستیم؟

این عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه روزانه یکصد هزار دلار ارز مسافرتی بین افراد متمول توزیع می‌شود، ادامه داد: در گزارش مطرح شده ۳ میلیارد دلار ارز به سایرین ارائه شده است؛ چرا شفاف گفته نمی‌شود که این سایرین چه کسانی هستند؟

علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی درباره تاثیر افزایش دستمزد کارگران بر افزایش نرخ ارز انتقاد کرد.

سیدغنی نظری، یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلساتی که ما نمایندگان مجلس با مردم در حوزه‌های انتخابیه داشتیم هیچکدام پاسخ قانع‌کننده‌ای در توجیه وضع کنونی بازار ارز و طلا نداشتیم و حتی دولت و شخص آقای رئیس‌جمهوری نیز در این زمینه پاسخ قانع‌کننده‌ای ندارند.

وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس را زیر سوال می‌برند اما سوال نمی‌شود که این کمیسیون تا چه حدی اختیار دارد و در کدام تصمیمات ارزی نقش داریم و اصلا آیا طی ۲ و نیم سال گذشته درباره سیاست‌های پولی و بانکی از این کمیسیون نظری خواسته شده است؟

صالح‌آبادی اختیار کافی دارد یا صرفا مجری است؟

 این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: متأسفانه هنوز برای مجلس مشخص نیست که فرمانده اقتصادی دولت کیست؟ و متاسفانه سازمان‌هایی نظیر برنامه و بودجه، معاون اول و معاون اقتصادی و افراد متعددی تصمیم‌گیری می‌کنند. باید برای مجلس مشخص شود که آیا آقای دکتر صالح آبادی بر اساس قاعده «اذن در شیء اذن در لوازم آن است» اختیار کافی در حوزه سیاست‌های ارزی دارد یا خیر؛ گاها شنیده می‌شود در جاهای دیگری نظیر کمیته مداخلات ارزی تصمیماتی گرفته می شود و ایشان صرفا مجری است.

 نظری همچنین با تاکید بر اینکه دولت باید پاسخگو باشد، گفت: می‌گفتند خدا را شکر که ما رئیس جمهور نشدیم که دلار بشود ۵ هزار تومان؛ آقای صالح‌آبادی و آقای رئیس‌جمهوری الان دلار شده ۴۰ هزار تومان و روز به روز پول مردم دود می‌شود و به هوا می‌رود؛ در این خصوص تیم اقتصادی دولت که تیمی ناهماهنگ و فاقد فرماندهی مشخص است، باید حتما به مجلس پاسخگو باشند.

 شاید بتوان صحبت‌های سید کاظم دلخوش اباتری، عضو کمیسیون قضایی و حقوق مجلس را حسن ختامی بر نشست داغ دیروز دانست. وی در تذکری ناظر بر آیین‌نامه داخلی و قانون اساسی گفت: گزارش‌های امروز مجلس و دولت هیچ نتیجه‌ای جز گرفتن وقت مردم و نمایندگان نداشت.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
زمان قديم يکى از زعماى قوم دستورى فرستاد که در باره فلان مسئله رسيدگى و صحت و سقم آن را دنبال کنند٬ جواب آمد که پيرو فرمايش شما ما در تعقيب صحت و سقم هستيم و عنقريب آنها را دستگير کرده و کت بسته به حضور عالى خواهيم آورد
با سلام جناب آقای حسین پور واقعا شما نمی دانی حتی خرید و فروش یک پیچ هم در کشور وابسته به ارز است؟پس لطفا کمی در مورد اقتصاد کشور وجهان مطالعه بفرما.دنیا دارد حقوق با ارز بین المللی میدهد وامورمالی واقتصاد هم در دنیا با همان ارز کنترل واداره می شود گرانی هم اگر در هر کشوری هست دولت ها خدمات جانبی رفاهی را متناسب با گرانی روز به مردمشان ارایه میکنند ولی متاسفانه در اقتصاد وبودجه کشور ما حقوق با ریال وامور اقتصادی باکشور با ارز .است
خوش بحال پول دارها که دارن از این مملکت میرن و مهاجرت میکنن....
یاد جمله ای افتادم که خوب شد من رییس جمهور نشدم دلار بشه ۵ هزار تومن نمی دونم منظورش این بود که ارزش ۵ هزار تومن برای دلار زیاده یا اینکه پیش بینی کرد که اگر پشت گوشتون را دیدید دلار پنج هزار تومانی را هم می بینید .... کلا همه مقصرند بجز مقامات اما عقل فرزندان مقامات خیلی زاده که وقتی والدینشون به صندلی ریاست و ... رسیدند اولین برنامه شون خروج از کشور شد چون لاقل اونها بهتر از دیگران وادینشون را می شناسند....
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش