پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۳۱۰۹
مجلس

با موضوع فيلترينگ تلگرام برگزار شد

جلسه فراکسيون ولايی و اطلاعات سپاه

فراکسیون ولایی مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

فيلترينگ تلگرام اين روزها به بحث اول کاربران شبکه‌هاي اجتماعي تبديل شده؛ يک نماينده از تعيين تاريخ براي آغاز فيلترينگ صحبت مي‌کند و ساعتي بعد نماينده‌اي ديگر سخنان او را رد مي‌کند. شايد همين مباحث باعث شد تا صبح ديروز تعدادي از مسئولان سازمان اطلاعات سپاه در حوزه فضاي مجازي ميهمان فراکسيون نمايندگان ولايي مجلس باشند تا در مورد حوزه مسئوليتشان گزارشي به نمايندگان ارائه دهند.

 

«سيدحسين نقوي‌حسيني» سخنگوي فراکسيون ولايي درباره اين جلسه که پيش از آغاز جلسه علني مجلس برگزار شد، گفت: «مسئولان اطلاعات سپاه در حوزه فضاي مجازي گزارش مفصلي از وضعيت، شرايط، اهداف و برنامه‌هاي فضاي مجازي ارائه کردند. از جمله اينکه پيام‌رسان‌هاي خارجي فقط نقش ارتباطي را ايفا نمي‌کنند بلکه با استفاده از کانا‌ل‌ها نقش رسانه‌اي دارند».

 

قوي‌حسيني با بيان اينکه «تلگرام و فضاي مجازي در هيچ کشوري به اندازه کشور ما رها نيست»، ادامه داد: «طبق مطالب مطرح‌شده در اين جلسه نظام سلطه براي کشور ما برنامه دارد و هدفمند پيش مي‌رود چون فضاي مجازي در کشور ما مثل ساير کشورها نيست».

 

همچنين «سيدجواد ابطحي» نماينده خميني‌شهر هم در رابطه با اين جلسه گفت: «در اين جلسه درباره بحث فيلترينگ، ضرورت، چرايي و چگونگي آن توضيحات مفصلي ارائه شد. همچنين درباره دستور رئيس‌جمهوري به وزير ارتباطات در تاريخ ٢٥ دي ماه ١٣٩٦ مبني بر تقويت شبکه‌هاي داخلي و کنترل و فيلترينگ شبکه‌هاي خارجي بحث شد». اين نماينده فراکسيون ولايي در ادامه با بيان اينکه يکي از مباحث اين بود که چه پيشرفتي در شبکه‌هاي داخلي داشته‌ايم، افزود: «شبکه‌هايي مانند ويسپي، گپ، آي‌گپ، سروش و... هستند. بعد از اينکه تلگرام رفع فيلتر شد، چون حجم زيادي از کاربران دوباره وارد تلگرام شدند، حدودا دو روز هنگ بود و همين مسئله هم ممکن است بعد از فيلتر تلگرام با رفتن مردم به اين شبکه‌ها براي آنها هم پيش بيايد».

 

فضاي مجازي در خدمت آمريکا و رژيم صهيونيستي است؛ بايد مردم را از چنگ آنها نجات داد

نقوي‌حسيني در ادامه با بيان اينکه «۵۰ درصد کاربران تلگرام ايراني هستند»، گفت: «بنابراين از آنجا که اغلب کشورها کاملا مسلط بر تلگرام هستند، انتظار مي‌رود مراجع ذي‌ربط در حوزه فضاي مجازي کشور به وظيفه انقلابي، شرعي و ملي خود عمل کنند. فضاي مجازي در خدمت آمريکا و رژيم صهيونيستي است و مردم را بايد از چنگ آنها نجات داد».

 

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينکه ايجاد شبکه ملي فضاي مجازي و حمايت و تقويت پيام‌رسان‌هاي داخلي در رأس فعاليت‌هاي دولت قرار گرفته، وزارت ارتباطات را در اين زمينه مسئول اجراي موارد ابلاغ‌شده دانست که به صورت جدي ورود کرده است.

 

نقوي‌حسيني با اشاره به موارد مطرح‌شده ديگر در اين جلسه گفت: «در اين جلسه بيان شد پيام‌رسان‌هاي داخلي در حال تغيير و تحولات خوبي هستند و به‌زودي سامان پيدا مي‌کنند بنابراين با رفع مشکلات و موانع مي‌توانند پاسخ‌گوي همه نيازهاي داخلي باشند. پنج پيام‌رسان داخلي تا آخر فروردين به حدي خواهند رسيد که در صورت حذف پيام‌رسان‌هاي خارجي هيچ مشکلي در فضاي کسب‌وکار، اشتغال در فضاي مجازي و فعاليت‌هاي ارتباطي ايجاد نخواهد شد».

 

روسيه، اندونزي، مالزي و پاکستان برخورد قاطع با تلگرام داشتند

او افزود: «براساس مطالب بيان‌شده در اين جلسه دستگاه‌ها و نهادها نيز در حال انتقال همه خدمات و فعاليت‌هاي خود به پيام‌رسان‌هاي داخلي هستند. همچنين اغلب کشورها مانند روسيه، اندونزي، مالزي و پاکستان برخورد قاطع و جدي با تلگرام داشتند چون تلگرام در آن کشورها رها بوده است».

 

ابطحي در همين زمينه گفت: «در مورد مشوق‌ براي اينکه مردم به اين شبکه‌ها بيايند هم صحبت شد که دستگاه‌هاي دولتي بايد موظف کنند چيزي که مردم مي‌خواهند دسترسي داشته باشند و پيش از اين از طريق تلگرام در دسترس بوده، از طريق شبکه‌هاي داخلي انجام دهند. از سوي ديگر هزينه اينترنت براي آن شبکه‌ها پايين بيايد و پهناي باند بيشتري به آنها تعلق بگيرد».

 

مسئله امنيتي هم مطرح شد

او درباره اينکه کارشناسان اطلاعات سپاه چه نظري درباره موضوع داشتند، گفت: «مسئله امنيتي هم مطرح شد ولي بيشتر مسائل کارشناسي بود؛ مثلا اينکه چه مقدار اشتغال‌زايي داريم که رقم بالايي هم هست و ضربات اقتصادي که از طريق تلگرام دامن‌گيرمان مي‌شود؛ به‌خصوص در بحث «گرام». از اين منظرها صحبت و قرار شد که جلسات ادامه پيدا کند».

 

نقوي‌حسيني سخنگوي فراکسيون نمايندگان ولايي هم در ادامه تأکيد کرد: «يکي از وجوه مهم و نگران‌کننده تهديدات اقتصادي و خسارات احتمالي آن در فضاي مجازي و پيام‌رسان‌هاي خارجي است. اگر روند فعاليت‌هاي اقتصادي در پيام‌رسان‌هاي خارجي به اين شيوه ادامه پيدا کند، اتفاق مؤسسات مالي-پولي در حوزه فعاليت‌هاي اقتصادي در فضاي مجازي رخ خواهد داد. سؤال اين است که در آن صورت چه کسي پاسخ‌گو خواهد بود؟».

 

شبکه‌هاي داخلي امنيت دارند

نقوي‌حسيني ادامه داد: «اينکه گفته مي‌شود پيام‌رسان‌هاي داخلي داراي امنيت نيستند، کذب محض است و واقعيت ندارد. امروز انتقال از پيام‌رسان‌هاي خارجي به پيام‌رسان‌هاي داخلي مطالبه عمومي است».

 

ابطحي درباره اينکه نظر کارشناسان اطلاعات سپاه درباره امنيت تلگرام چه بود، گفت: «گفتند که تلگرام چنان امنيتي ندارد. بحث فيلترشکن‌ها هم مطرح شد که آيا از نظر فني امکان دارد يا خير. همچنين شبکه ملي اطلاعات که گفته شد تازه در حال شروع‌شدن است. 

 

بعد از اين همه فشار که آورديم هيچ کار درخورتحسيني انجام نشده». او درباره اينکه نظر کارشناسان درباره امنيت شبکه‌هاي داخلي چه بود، گفت: «مي‌گفتند اگر امنيت نباشد مردم اعتماد نمي‌کنند و معتقد بودند که شبکه‌هاي داخلي امنيت دارند».

 

تا پایان فروردین تلگرام فیلتر می‌شود اما با ظرفیت‌های خاص

جواد کریمی‌قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس، در سایت خود نوشت: تا چند روز آینده اطلاع‌رسانی‌های لازم به مردم صورت می‌گیرد تا بتوانند اطلاعاتی را که در تلگرام دارند، جابه‌جا کنند. در جلسه مشترکی که با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد، نمایندگان اعتراض کردند که چرا به تلگرام اجازه داده شده در ایران این تعداد وسیع کاربر جذب کند؟ می‌توانستیم از سال‌های قبل فضای رقابتی را بین پیام‌رسان‌های داخلی و تلگرام ایجاد کنیم. تا پایان فروردین تلگرام فیلتر می‌شود اما با ظرفیت‌های خاصی که بعدا اعلام خواهد شد.

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش