پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۲ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۷۲۱
مجلس

حاشیه قبل از متن

شورای نگهبان احتمال جعلی‌بودن مدرک تحصیلی یکی از منتخبان مجلس یازدهم را بررسی می‌کند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

حاشیه‌های مجلس یازدهم قبل از آغاز به کارش از راه رسید. آن هم با احتمال جعلی بودن مدرک یکی از منتخبان جوان این مجلس اصولگرا. درحالی‌که یک هفته پیش سخنگوی شورای نگهبان از تأیید نتایج انتخابات در ۲۰۸ حوزه خبر داده بود، حالا باید در انتظار بررسی صحت‌و‌سقم مدرک منتخب تفرش در مجلس یازدهم از سوی این شورا بود. به گفته رئيس دفتر نظارت بر انتخابات استان مرکزی ماجرای احتمال جعلی‌بودن مدرک سینا کمالخانی از نامه‌‌ای منتسب به اداره امور فارغ‌التحصیلان وزارت علوم به فرمانداری تفرش ارسال شده است؛ نامه‌‌ای مبنی بر جعلی‌بودن مدرک منتخب تفرش که البته او آن را «شیطنت سیاسی و رسانه‌‌ای فرمانداری» دانسته است.

 در انتظار حکم شورای نگهبان

حجت‌الاسلام امیدرضا مبارک‌آبادی، رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی گفته مدرک منتخب تفرش زمان ثبت‌نام «کاملا معتبر، دارای هولوگرام و امضای معتبر از سوی وزارت علوم بوده و حتی هنگام اسکن هولوگرام کپی مدرک، نرم‌افزار اصل‌بودن مدرک را تأیید کرد».

اما پس از رسیدن نامه از سوی امور دانش‌آموختگان وزارت علوم نامه‌ای به فرمانداری تفرش مبنی بر نامعتبربودن مدرک کمالخانی اوضاع تغییر کرد. این نامه به شورای نگهبان ارسال شده و به گفته مبارک‌آبادی قرار است شورای نگهبان کشور نظر نهایی را در هفته‌های آتی اعلام کند. اما نکته دیگر احتمال جعلی‌بودن این نامه نیز وجود دارد؛ چراکه مبارک‌آبادی گفته صحت این نامه باید مورد بررسی قرار بگیرد و در «آن تناقضاتی وجود دارد».

همه اینها در حالی است که معاون سیاسی استاندار مرکزی از این ماجرا روایت دیگری دارد. بهروز اکرمی گفته است «بنده از صحت ‌جعلی‌بودن مدرک هیچ اطلاعی نداشته ولی شورای نگهبان کشور به نقصی در پرونده منتخب مردم شهرستان‌های آشتیان، فراهان و تفرش در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پی برده است». به گفته رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی «این نقص در پرونده، هیچ نقدی را بر فعالیت و نظارت ستاد انتخابات استان وارد نمی‌کند، زیرا این ستاد تمامی سعی و تلاش خود را برای بررسی تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس انجام داده و تمامی استعلامات لازم را از مراجع چهارگانه گرفته است». اکرمی اواسط اسفند ۹۸ از تأیید صحت انتخابات در هر شش حوزه استان مرکزی خبر داده بود. حالا اما گفته که بار دیگر باید «منتظر بررسی و نظر نهایی شورای نگهبان و وزارت کشور نسبت به پرونده منتخب مردم حوزه انتخابیه فراهان و تفرش در مجلس یازدهم» بود.

 از فلسفه غرب تا مجلس یازدهم

بعد از این اظهارنظرها سینا کمالخانی به موضوع احتمال جعلی‌بودن مدرک تحصیلی‌اش واکنش نشان داده است. او به «خبرآنلاین» گفته که جعلی‌بودن مدرکش صحت ندارد: «هیئت نظارت استان ابهاماتی را وارد کرده ولی معاون سیاسی استان در گفت‌وگویی این موضوع را رد کرده است. مشکلی به مدرک تحصیلی من وارد نیست، حتی خودم هم نمی‌دانم علت این ابهام چیست. در حال نامه‌نگاری با شورای نگهبان هستم ولی تا جایی که مطلعم، شورای نگهبان هم این ادعا را تأیید نکرده است». او در سایت شخصی‌اش درباره تحصیلاتش توضیحاتی داده است.

طبق این توضیحات منتخب ۳۲ساله تفرش در مجلس یازدهم در دانشگاه تهران «فلسفه غرب» و سپس در مقطع کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی خوانده است. مدارکی که شورای نگهبان باید صحت آنها را بررسی کند. دیروز با بالاگرفتن اظهارنظرها درباره این پرونده استانداری مرکزی نیز اطلاعیه صادر کرد. در این اطلاعیه به نقل از معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اعلام شد: «هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی‌ای از سوی وزارت کشور یا شورای نگهبان درخصوص جعلی‌بودن مدرک تحصیلی یکی از منتخبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی این استان به استانداری واصل نشده است». در این اطلاعیه تأکید شده که هنوز «هیچ اطلاعاتی در این خصوص به دست ما نرسیده است». در صورت نامعتبر‌بودن مدرک تحصیلی منتخب تفرش انتخابات در دور دوم در این حوزه برگزار می‌شود.

درحالی‌که سرنوشت ۱۱ حوزه دیگر نیز در دور دوم مشخص خواهد شد. انتخابات دور دوم مجلس یازدهم قرار بود فروردین ۹۸ برگزار شود اما شیوع ویروس کرونا آن را به اواخر شهریور موکول کرد. اما به گفته معاون سیاسی استاندار مرکزی «چنانچه وزارت کشور به دلیل پیشگیری از بیماری کرونا به این نتیجه رسید که برگزاری دور دوم انتخابات مجلس امکان شیوع این بیماری را افزایش می‌دهد، دور دوم انتخابات با شرط اینکه شورای نگهبان بپذیرد، برگزار نخواهد شد و به انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در سال ۱۴۰۰ موکول خواهد شد».

موضوع جعل مدرک در میان مسئولان جدید نیست. جنجالی‌ترین آن هم به دولت محمود احمدی‌نژاد بازمی‌گردد. رئیس دولت نهم پس از برکناری مصطفی پورمحمدی، علی کردان را به‌عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی کرد. مجلس نیز به کردان رأی اعتماد داد اما زمزمه‌های جعلی‌بودن مدرک او در همان جلسه از سوی علی مطهری، نماینده مجلس هشتم مطرح شد. کردان ادعا کرده بود که مدرک دکترای افتخاری حقوق اساسی از دانشگاه آکسفورد داشته است. اما وقتی سایت خبری «الف» از دانشگاه آکسفورد دراین‌باره استعلام کرد، این دانشگاه تأکید کرده بود که کردان هیچ مدرکی از این دانشگاه اخذ نکرده است.

چندی بعد رئیس وقت دانشگاه آزاد نیز اعلام کرد که کردان از این دانشگاه لیسانس و فوق‌لیسانس نگرفته است. آن هم درحالی‌که او سال‌ها به‌عنوان استاد در دانشکده حقوق مشغول تدریس بود. پس از این با وجود تلاش‌های دولت احمدی‌نژاد و متهم‌کردن رسانه‌ها به اتهام و شایعه‌پراکنی، کردان تنها سه ماه وزیر کشور ماند و مجلس رأی اعتمادش را از او پس گرفت. این اتفاق در ایران بازتاب بین‌المللی زیادی هم داشت. علی کردان یک سال بعد از برکناری در آذر‌ماه ۸۸ در ۵۱ سالگی درگذشت. 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش