دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۳۹۶
مجلس

مسکو؛ کابوس قالیباف/ چه فکر می‌کرد، چه شد!

آقایان فکر می کردند پوتین در عمل انجام شده قرار می‌گیرد و قالیباف را به حضور می پذیرد

عدم استقبال از قالیباف توسط پویتن,قالیباف در روسیه
آنگونه که از شواهد پیداست قالیباف و تیم‌اش دوست داشتند به واسطه این سفر نشان دهند که قبای ریاست جمهوری بعد از روحانی، اندازه اوست و دیگران نباید چشم‌داشتی به آن داشته باشند.

 ماجرای اولین سفر خارجی قالیباف در قامت رییس مجلس هر روز وارد فاز تازه‌ای می‌شود. قالیباف که خود را حاوی( البته قاعدتا با مکتوب بودن پیام، باید حامل باشد) پیام مقام معظم رهبری به پوتین می‌داند گفت:« «می‌خواستم زمان سفر به روسیه را به تعویق بیندازم، رهبر انقلاب فرمودند این سفر را به تاخیر نیندازید و تأکیدشان این بود که نکاتی را به صورت مکتوب به شما ارائه می‌کنم تا به روسیه ببرید.»

مشاوران و حامیان رسانه‌ای رییس مجلس، این رفتن به مسکو و رساندن پیام را با ماجرای پیام امام به گورباچف مقایسه کردند و نوشتند که «قالیباف معتمد نظام است». او را به شهید سلیمانی تشبیه کردند و اعلام کردند که «رهبرمعظم انقلاب، فردی مورد اعتمادتر از او برای رساندن پیام خود به پوتین ندارند».

این بزرگ‌نمایی‌ها در حال انجام بود که حسین شریعتمداری به میدان آمد و  در شبکه افق گفت:« سفر آقای قالیباف به روسیه سفری کاری و به دعوت مسکو است. بحث انتقال پیام هدف اصلی این سفر نبوده، بلکه به اهداف این سفر اضافه شده است.»

مصطفی میرسلیم نماینده مجلس هم درباره این سفر به طعنه گفت:«مقامات ارشد كشور موظفند قبل از سفرهاى رسمى خود تمام بررسى هاى تشريفاتى را بكنند تا نظام ما هزينه تبليغات جاه طلبانه نشود.»

این سخنان نشان داد که رییس مجلس با این سفر به دنبال اهداف خاص بوده است. اهدافی که شاید او را به ریاست جمهوری آینده ایران نزدیک کند.

مهم‌ترین هدف قالیباف از این سفر دیدار با پوتین بود. او می‌خواست با این ملاقات برای خود اعتبار مضاعف سیاسی کسب کند و نشان دهد که مهم‌ترین بازیگر فعلی صحنه سیاست ایران است. دست رد رییس جمهور روسیه به رییس مجلس ایران، تمام نقشه‌های او را نقش بر آب کرد.  

بدین ترتیب نپذیرفتن قالیباف از سوی پوتین و صحبت‌های حسین شریعتمداری تبدیل به کابوس‌های رییس مجلس در مسکو شده است.

آنگونه که از شواهد پیداست قالیباف و تیم‌اش دوست داشتند به واسطه این سفر نشان دهند که قبای ریاست جمهوری بعد از روحانی، اندازه اوست و دیگران نباید چشم‌داشتی به آن داشته باشند.

آنقدر تیم رسانه‌ای قالیباف این آش را شور کردند که خود اصو‌گرایان به صدا درآمدند که «چه خبرتونه؟» این هشدار به خاطراین بود که هم حزبی‌های قالیباف با خود گفتند  که نکند او را رستم صدا کنیم و بعد خودمان از رویارویی با او بترسیم.

ماجرای قالیباف ومسکو، نشان داد که رییس مجلس و تیم او، نه با سیاست آشنا هستند و نه از سیاست ورزی چیزی می‌دانند که اگر می‌دانستند در دو انتخابات ریاست جمهوری بازنده مطلق و در یکی مجبور به استفعا نمی‌شدند.

قالیباف وقتی لباس نظامی را از تن به درآورد و ردای سیاست پوشید، هیچگاه به یک روش و منش مشخص نرسید. گاهی تند رفت و گاهی آرام قدم برداشت. همین رفتار پرتناقض باعث شد نتواند یک جریان مشخص سیاسی برای خود داشته باشد و اگر نبود شهرداری تهران، قطعا از صحنه سیاست ایران حذف می‌شد.

سفر رییس مجلس حاوی یک پیام مهم برای همگان بود آنهم اینکه قالیباف  فاصله زیادی به سیاستمداران برجسته و کارکشته ایران دارد. چه بسا در سال آینده نه به ریاست جمهوری برسد و نه دوباره به کرسی ریاست مجلس.

*مصطفی داننده

فریدون مجلسی: سفر قالیباف به روسیه تمرین ریاست جمهوری است/ آقایان فکر می کردند پوتین در عمل انجام شده قرار می‌گیرد و قالیباف را به حضور می پذیرد

فریدون مجلسی گفت: به نظر من این سفر هم عرف در جمهوری اسلامی ایران است و دور زدن دستگاه دیپلماسی و در عین حال تمرین ریاست جمهوری توسط آقای قالیباف.

عدم استقبال از قالیباف توسط پویتن,قالیباف در روسیه

به گزارش آزادی؛ محمدباقر قالیباف و سفرش به مسکو در صدر اخبار است. به هرحال ارسال یک پیام مهم از طریق رئیس مجلس آن هم در شرایطی که همین ۱۰ روز پیش وزیرخارجه از روسیه برگشته است؛ موضوع ساده‌ای نیست و از سوی برخی دور زدن دستگاه دیپلماسی تلقی می‌شود. البته برخی نیز با توجه به مسبوق به سابقه بودن مراودات دیپلماتیک خارج از چارچوب وزارت خارجه و از طریق علی‌اکبر ولایتی یا علی لاریجانی این امر را طبیعی و ناشی از قرار داشتن دولت در ماه‌های پایانی می‌دانند.

همین دوگانگی هم سبب شد شاهد دو سری واکنش قابل توجه به مساله باشیم. مثلا روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد انجام این سفر را یک اتفاق مهم و توام با پرستیژ سیاسی برای قالیباف می‌داند و علی رغم حواشی عدم دیدار با پوتین معتقد است که «هر چه باشد حتی با عدم برگزاری این دیدار هم سفیر شدن محمد باقر قالیباف اتفاقی بسیار مهم برای او است.»

از سوی دیگر حامیان قالیباف در فضای مجازی هشت «معتمد نظام» می‌زنند و سعی دارند که حواشی ایجاد شده را به نحوی تحت الشعاع قرار دهند و از قضا این رویکردشان مورد پسند بخش دیگری از اصولگرایان نیست. مثلا سایت نزدیک به جبهه پایداری «رجانیوز» دست به کار شده و در انتقاد از قالیباف و حامیانش می‌نویسد: «سفر قالیباف به مسکو و انتقال پیام رهبرانقلاب به پوتین در حاشیه‌ این سفر و سپس لغو دیدار مستقیم وی با پوتین به دلیل پروتکل‌های بهداشتی کاخ کرملین از سوی منتقدین رئیس مجلس مورد تمسخر قرار گرفته و از سوی دیگر توسط تیم مشاوران و نزدیکان قالیباف به مانوری برای کسب اعتبار سیاسی تبدیل شده است. ... برخی اغراق‌گویی با هشتگ معتمدنظام به گونه‌ای است که گویا اگر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نبود رهبرانقلاب هیچ فردی را برای انتقال پیام به مسکو نداشته و شخص ایشان از محتوای پیام مهمتر بوده است!»

این سایت اصولگرا در ادامه انتقادهای خود آورده است: «مشخص نیست چرا نزدیکان قالیباف به خود اجازه می‌دهند برای کسب وجهه سیاسی برای رئیس مجلس اخبار مهم، راهبردی و حاوی پیام‌های بین‌المللی را به بازی سیاسی تقلیل دهند. ... به نظر میرسد رئیس مجلس باید در مقابل چنین حاشیه‌ سازی‌هایی بایستد و مانع از تکرار این اشتباهات و کسب اندوخته سیاسی از موقعیت‌های مهم بین‌المللی شود.»

جدای از ارمغان سیاسی این سفر برای قالیباف، این سوال مطرح است که در این سفر دستگاه دیپلماسی دور زده شده یا اینکه طبق عرف در نظام جمهوری اسلامی ایران عمل شده است؟

فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین به این سوال پاسخ داد و گفت: « به نظر من این سفر هم عرف در جمهوری اسلامی ایران است و دور زدن دستگاه دیپلماسی و در عین حال تمرین ریاست جمهوری توسط آقای قالیباف».

وی در پاسخ به اینکه آیا لغو دیدار با پوتین به زیان قالیباف است یا آنطور که حامیان وی تلاش می‌کنند با هشتک‌هایی مثل معتمد نظام بیان کنند، به سود اوست؟ گفت: « قبل از بررسی سود و زیان قالیباف از این حواشی باید به این نکته توجه داشت که وقتی می‌گویند دیدار لغو شد که دعوتی از سوی پوتین صورت گرفته باشد و دیدار با او در برنامه باشد. نه اینکه فکر کنند چون قالیباف به آنجا رفته، پوتین در عمل انجام شده قرار می‌گیرد و او را به حضور می‌پذیرد. او رئیس جمهور سومین قدرت نظامی دنیا است. رئیس جمهور بزرگترین کشور دنیا و ثروتمندترین کشور بالقوه جهان، رئیس جمهور یک کشور با منابع و ظرفیت‌های بالا است که او را در آینده به یک ابرقدرت اقتصادی شماره یک تبدیل خواهد شد».

مجلسی افزود: «ضمنا روابط ایران و روسیه مثل رابطه اسرائیل و آمریکا نیست که هر وقت نتانیاهو دلش می‌گیرد به آمریکا برود و این او باشد که رئیس جمهور آمریکا را دور بزند و در پارلمان سخن بگوید. ما چنین نسبتی با روسیه نداریم بنابراین طبیعی است که از نظر پروتکل و تشریفات معمول نیست که قالیباف انتظار داشته باشد مورد پذیرش در حد سران کشورها قرار بگیرد».

وی همچنین درباره آثار سیاسی این ماجرا برای قالیباف، گفت: «به نظر من این مساله اثر چندانی در موقعیت قالیباف ندارد. درست است که قالیباف یک کاندیدای انتخاباتی به نظر می‌رسد اما در این باره نیز اراده دیگری اثرگذار است. شاید مجموعه نظام به طور کلی به این نتیجه برسد که بهتر است قالیباف با این حواشی رئیس جمهور نشود اما نمی‌توان گفت که این قضیه به طور مشخص تاثیری در آینده سیاسی قالیباف دارد».

منبع: ازادی

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اینا خودشیرینی کردن واکسن از روسیه خریدن تا مردمشون موش آزمایشگاهی بشن بعد فکر کردن با این خرید واکسن و خود شیرینی کردن حالا پوتین میاد چه کاری براشون میکنه به هر دری دارن میزنن !!
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش