پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۱۸۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اشرف بروجردی:

می‌خواهند زیرآب روحانی را بزنند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,اشرف بروجردی

مردم نیازمند گفت‌وگو با دولت هستند

تبلیغات نامحسوس انتخاباتی صداوسیما برای افرادی خاص، موضوعی بود که واکنش‌ بسیاری از حامیان دولت، نمایندگان مجلس، مردم و حتی اصولگرایان مانند باهنر را به دنبال داشت. در این مدت باقیمانده از عمر دولت، روحانی باید تلاش کند که محصول تلاش‌های سه ساله‌ خود را برداشت کند و دستاوردهای دولت را در منظر مردم بگذارد، اما هرروز با مشکل‌تراشی‌های جدیدی مواجه می‌شود.

 

صداوسیما به صورت نامحسوسی دست به تبلیغات زودهنگام برای افرادی خاص کرده‌است که احتمال می‌رود در عرصه انتخابات حضور خواهند داشت و مقابل روحانی می‌ایستند. البته این موضوع آن‌قدرها هم نامحسوس نبوده و واکنش‌های متعددی را به همراه داشته است. «آرمان» برای بررسی این موضوع با اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت‌وگو کرد که متن آن را در ادامه می‌خوانید.

 

چند ماه تا پایان عمر دولت باقی مانده و این مدت می‌تواند به عنوان روزهای برداشت محصول دولت یازدهم، دستاوردهای دولت را بیش از پیش نمایان کند. آقای روحانی در این مدت باقیمانده چه برنامه‌هایی را باید در پیش بگیرد؟

مهم‌ترین دغدغه‌ای که رئیس‌جمهور در این مدت باید دنبال کند مربوط به بحث‌های رسانه‌ای است و روحانی در این ماه‌ها باید با مردم «صحبت»‌ کند. صداوسیما پتانسیل مناسبی در ارتباط میان دولت و مردم دارد که از این ظرفیت استفاده نکرده و مردم در این مدت قادر نبودند حرف‌های خود را به رئیس‌جمهور بزنند و حرف‌های رئیس دولت را بشنوند.

 

این سازمان، توان خود را در بزرگنمایی مشکلات موجود در کشور به کار گرفت و تلاش کرد که همه دشواری‌هایی را که گریبانگیر جامعه شده ‌است به پای رئیس دستگاه اجرایی بگذارد. این رویه‌‌ای که ما شاهد آن بودیم، توان زیادی را از دولت گرفت و فرسایش بسیاری به‌وجود آورد. درباره رویه غلط صداوسیما، مصداق‌های بسیاری را نیز می‌توان نام برد. امروز، شرایط کشور حکم می‌کند که آقای روحانی شخصا این خلأ را پر کند و با مردم صحبت کند. مردم هم احساس نیاز می‌کنند که رئیس‌جمهور با آنها به گفت‌وگو بپردازد.

 

از سوی دیگر، باید به این نکته هم اشاره کنم که آقای روحانی در این مدت تعامل خوبی با مراجع و حوزویان داشته است، اما به نظر می‌رسد که در این ماه‌ها، باید بیش از پیش با مراجع و علما ارتباط داشته باشد و با آنها تعامل کند. به عبارت دیگر، رئیس دولت باید گفت‌وگوی بیشتری با مراجع و بزرگان حوزه داشته باشد تا بتواند ضمن استفاده از رهنمودهای آنها پشتوانه خوبی از طرف مراجع داشته باشد. حمایت مراجع اگر بیشتر از گذشته باشد، روحانی در ادامه می‌تواند از دشواری‌های گذشته بکاهد و همچنین مردم هم با او همراه‌تر خواهند شد.

 

برخی منتقدان و البته حامیان دولت معتقدند که دولت در برخی مسائل مانند محیط زیست، فرهنگ و سیاست‌داخلی قادر نبود برنامه‌های خود را پیش ببرد. چه موانعی باعث شد که این امر رخ دهد و دولت در به وجود آمدن این چالش‌ها تا چه اندازه مقصر بوده است؟

به عقیده من، دولت در ارتباط با مباحث فرهنگی موفق شده که حرف مردم را دریابد، به این معنا که دستگاه اجرایی کشور، مطالبات و نیازهای مردم را در این زمینه می‌داند و درک کرده‌، اما نقد من به افرادی است که فرهنگ را تنها از منظر خود مطرح می‌کنند. دلواپسان و افرادی که خود را اصولگرا می‌نامند، تعریف عجیبی از فرهنگ دارند.

 

البته در این میان متذکر شوم که منظور بنده تندروها و افرادی است که نام خود را اصولگرا گذاشته‌اند، اما اصولگرا نیستند و از این عنوان استفاده ابزاری می‌کنند. ما هم به یک معنا اصولگرا هستیم و معتقدیم که یک چارچوبی داریم و آن چارچوب، حفظ نظام و منافع کشور است و از این اصول، عدول نمی‌کنیم، اما آرمان‌ها، رویکردها و دغدغه‌هایی داریم که قصد داریم این آرمان‌ها مطرح و به بحث‌ و گفت‌وگو گذاشته شود. به اصل مطلب بازگردیم. این مهم است که ما فرهنگ را چه معنا کنیم و چه چیزی را «فرهنگ» می‌نامیم.

 

این موضوع به چه دلیلی حائز اهمیت است؟

اگر فکر کنیم که فرهنگ همان چیزی است که تنها من درک می‌کنم و دیگران هرچه می‌گویند غلط است، این موضوع ما را دچار چالش خواهد کرد. دلواپسانی که تحت عناوین مختلف اظهار نظر می‌کنند، رویکردی اتهامی به مسائل دارند و به مجموعه‌هایی که غیر از خودشان هستند، تهمت‌هایی می‌زنند. این افراد بر این باورند که تنها خودشان درست می‌گویند و دیگران هرچه بگویند اشتباه است.

 

این گروه تلاش می‌کند که تنها خودش تصمیم‌گیری کند و برسر کار باشد. از نظر آنها دیگران حق بیان مساله و اظهار نظر ندارند. این مهم‌ترین آسیبی است که ممکن است در حوزه فرهنگ به کشور صدمه برساند. آقای روحانی در این مورد عملکرد بسیار خوبی داشته و طوری عمل کرده است که هر دو وادی و همه جناح‌ها اجازه دارند که اظهار نظر کنند. جناح‌ها و دیدگاه‌های مختلف کشور می‌توانند بخشی از خواسته‌ها و مطالبات خود را با دولت همپوشانی کنند و این نقطه بسیار مثبتی در دولت روحانی است.

 

صداوسیما در این مدت رویکرد عجیبی را اتخاذ کرده است. صداوسیما علاوه بر تخریب‌ها و هجمه‌هایی که در دولت یازدهم علیه دستگاه اجرایی کشور داشت، امروز به طور نامحسوسی دست به تبلیغات انتخاباتی برای رقبای روحانی زده است که واکنش‌های بسیاری را نیز به دنبال داشته است.

تصمیم‌گیری در سازمان صداوسیما وابسته به یک شخص نیست و بدنه‌ای که این رسانه را مدیریت می‌کند، باعث شده که رویکرد این سازمان به این سمت‌وسو برود.وقتی بررسی کنید متوجه می‌شویدافرادی که در دولت‌های نهم و دهم مشغول بودند، پس از پایان عمر دولت احمدی‌نژاد به بدنه سازمان صداوسیما وارد شدند و این نشان دهنده این است که این وضعیت، ظاهرا ناشی از اراده یک فرد مدیر نیست.

 

صداوسیما مجموعه‌ای است که احساس می‌کند موفق نشده در دولت یازدهم، پایگاه مردمی خود را حفظ کند و امروز تلاش می‌کند که دولت روحانی را زیر تیغ نقد ببرد و اصطلاحا «زیرآب» روحانی را می‌زند. مساله این است که ما در کشور، رسانه‌های خصوصی و مستقل نداریم. به جز شبکه‌های مجازی، اگر ما یک تلویزیون مستقل هم داشتیم یا اینکه دولت شبکه‌ای مختص به خود داشت، شرایط بسیار با امروز تفاوت می‌کرد.

 

حمید نظری

 

 

armandaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش