یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۲۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۴۷۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تلاش احمدی نژادی ها برای ممانعت از کاندیداتوری لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰

لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
گره زدن نام علی لاریجانی با انتخابات ۱۴۰۰ آن هم از سوی احمدی نژاد و یارانش در نوع خود جالب توجه است، تا جایی که برخی این نمایش سیاسی مردان دولت سابق را تلاش مذبوحانه‌ای برای زنده ماندن در عرصه سیاست می دانند.

به گزارش نامه نیوز،زنگ‌ها زودتر از موعد برای انتخابات ۱۴۰۰ به صدا درآمده است.هر تحرک و سخنی با خود نامی برای دوران پساروحانی به همراه می آورد. 

 

روزی سخن از گزینه تمام قد اصلاح طلبان است و روز دیگر هم حرف از تحرک اصولگرایان در قالب جمنا به میان می آید. در کنار تمام این گمانه زنی، علی لاریجانی گزینه‌ای است که خواسته و ناخواسته بیش از همه بر سر زبان موافقان و مخالفانش افتاده است.

 

لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

از اصلاح طلبان و جریان اعتدالی و حتی اصولگرایان که بگذریم، گره زدن نام علی لاریجانی با انتخابات ۱۴۰۰ آن هم از سوی احمدی نژاد و یارانش در نوع خود جالب توجه است، تا جایی که برخی این نمایش سیاسی مردان دولت سابق را تلاش مذبوحانه‌ای برای زنده ماندن در عرصه سیاست می دانند.

 

برای تحلیل این رفتار احمدی‌نژادی ها و شناختن جایگاه علی لاریجانی به عنوان اصولگرای معتدل، در میان احزاب سیاسی، کافی است تا گریزی به واکنش‌های چندگانه نسبت به حضور علی لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ داشته باشیم.

 

صف آرایی صفر و صدی اصولگرایان در مقابل لاریجانی

«ایشان سابقه جدی و روشنی در اصولگرایی دارد، زمانی که رئیس رسانه ملی بود به یاد دارم چقدر فعال بود و مواضع قاطعی در مقابل تندروی‌های مجلس ششم و دولت موسوم به اصلاحات داشت.البته چندسالی است که تفاوت رویکرد در مواضع ایشان ملاحظه می‌شود و از مواضع قاطع وی در برابر اصلاح‌طلبان خبری نیست.» این روایت سیدمحمد حسینی عضو شورای مرکزی جمنا از روند تغییر مشی سیاسی علی لاریجانی است، تغییری که چند سالی است با گره خوردن به موضوع برجام و حمایت او از روحانی در انتخابات بیش از پیش زمینه دوری لاریجانی از اردوگاه راست را فراهم کرده است.

 

اصولگرایان نیز در رابطه با احتمال حضور لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ براساس همین تغییر رفتار سیاسی، موضع گیری می کنند. در یک سوی میدان چهره های تندروی اصولگرایی و جمنا نشینان نشان دادند که همچون انتخابات مجلس دهم و ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم، چندان دلخوشی از لاریجانی ندارند و نگاه شان متفاوت است.

 

لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

کریمی قدوسی یکی از سردمداران تندروهای مجلس، در رابطه با احتمال حضور لاریجانی در ۱۴۰۰ در گفتگو با سایت فردا گفته است:« ایشان که الان این رفت و آمد‌ها را دارد و همین رفت و آمد ها لاریجانی باعث شده در استان‌ها سوال هم خیلی در مورد ایشان و تفکراتش مطرح شود ایشان این دفعه هم خیلی بی میل نبود و مشورت خواهی می کرد که بیایم یا نه!اینکه چه عاملی باعث نزدیکی او به اصلاح طلبان شده است بنظرم همان رفتاری که روحانی از خودش نشان می‌دهد او قبل از انتخابات موضع  مخالفت با جریان انقلابی گرفت  و بعد از انتخابات تغییر موضع داد. لاریجانی هم  می خواهد رفتار روحانی را انجام بدهد فکر کرده این رفتار موثر است و رای آور است و دنبال جذب رای کاگزاران و اصلاح طلبان هست اما او  منتقدان قوی هم دارد و نگران هست که ریزش رای داشته باشد  و می خواهد با یارگیری از جریان رقیب آن را جبران کند.»

 

اما در مقابل این دیدگاه، اصولگرایان معتدل در انتخابات اخیر نشان دادند که هنوز چشم امیدشان به علی لاریجانی است و شانه به شانه لاریجانی معتدل در مسیر سیاست گام برمیدارند.

 

اختلاف سلیقه اصلاح طلبان بر سر لاریجانی

چپ نشینان ارودگاه سیاست نیز از اما و اگرهای حضور لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ مستثنی نیستند.

هر چند چهره ای در قد و قامت محمدرضا عارف با گفتن این جملات که « قطعاً ما کاندیدای اصلاح‌طلب خواهیم داشت. ما در شرایطی که رقیب حذف کامل ما را امضاء کرده بود، مشخصاً در سال ۹۲ حدود ۴ تا ۵ کاندیدا داشتیم. بنابر این درشرایطی که در گام‌های دهه ۹۰ موفق بودیم، آیا می‌توانیم در ۱۴۰۰ کاندیدا نداشته باشیم؟!‌ این امکان ندارد!» تلاش می‌کند تا میدان انتخابات را برای  اصلاح طلبان بدون حضور افرادی همچون لاریجانی بچیند اما در مقابل برخی نظر دیگری دارند.

 

لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

در واقع کارگزارانی‌ها که شیرینی همراه شدن با حسن روحانی چهره ای اصولگرا در انتخابات ۹۲ و ۹۶ را چشیده‌اند، به تکرار این داستان در انتخابات ۱۴۰۰ چندان بی تمایل نیستند. علی صوفی  چهره ای اصلاح طلب در این رابطه گفته بود:«کارگزاران نماینده اصلاح‌طلبان نیست.اگر تصمیم با یک حزب باشد و یا تصمیم با شخص آقای کرباسچی باشد می‌توان پیش‌بینی کرد که در انتخابات ۱۴۰۰ گزینه اصلاح‌طلبان آقای لاریجانی است.»

 

اما در کنار تمام دیدگاه‌ها دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا، نگاه سومی نیز نسبت حضور علی لاریجانی وجود دارد، دریچه ای که در میان جار و جنجال های سیاسی احمدی‌نژاد پدید آمده است، تا جایی که محمدرضا ترقی عضو شورای مرکزی موتلفه در گفتگو با ایلنا نیز در این رابطه گفته است«این تلاش احمدی‌نژاد عمدتا به دنبال جلوگیری از مطرح شدن آقای لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده است.»

 

لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

در واقع احمدی‌نژاد این روزها تلاش دارد تا با مطرح ساختن انتقادهای خودساخته علیه لاریجانی، او را در مقابل خود قرار دهد. شاید او امیدوار است- در صورت امکان حضور در عرصه سیاست- برای دست یافتن به پیروزی،دوگانه سازی احمدی‌نژاد-هاشمی رفسنجانی سال ۸۴ را این بار در سال ۱۴۰۰ با استراتژی رو در رویی احمدی‌نژاد-لاریجانی، تکرار کند.

 

او چندی پیش در گفتگویی تصویری با رویکرد انتقاد از صادق لاریجانی، برادر او را نیز مورد التفات قرار داده بود:« جناب آقای علی لاریجانی رییس محترم مجلس شورای اسلامی قصد کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری آینده را دارند و مهم‌ترین مانع در این راه را بنده و همکاران بنده تلقی می‌نمایند.»

 

لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

به عبارت دیگر هر چند احمدی‌نژاد این روزها به خارج از گود سیاست پرت شده است اما در تلاش است تا با گره زدن نام لاریجانی و  انتخابات ۱۴۰۰ با نام خودش، کورسوی امیدی برای آینده سیاسی خود به پا کند.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش