چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۷ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۳۰۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

دیدگاه برخی چهره‌های اصلاح طلب در مورد مواضع این روزهای احمدی‌نژاد

محمود احمدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

احمدی‌نژاد و دوستانش مدتی است شخصیت جدیدی از خود نشان داده‌اند. نوک پیکان حمله آن‌ها ریاست قوه قضائیه است. آن‌ها خواهان برگزاری دادگاه علنی برای رسیدگی به اتهاماتشان هستند. مسئله‌ای که قوه قضائیه از انجام آن به دلایلی سرباز می زند. سوال این است که اصلاح‌طلبان چه موضعی در این‌باره گرفته‌اند؟

 

رسول منتجب‌نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی از جمله کسانی است که در این‌باره اظهارنظر کرده است. او در اظهاراتی در دانشگاه صنعتی همدان می گوید: «گروهی که پرونده اختلاس و سوءاستفاده دارند و خط و نشان و ضرب‌العجل برای نظام و قوه قضائیه می‌کشند، قوه قضائیه باید با آنان برخورد کند.

 

این حضرات با بگم‌بگم‌ها قصد دارند در تاریخ بمانند بنابراین نباید قوه قضائیه از ضرب‌العجل آنان بترسد چرا که مردم طرفدار آنها هستند و منتظرند قوه قضائیه با قدرت و قوت با این افراد برخورد کند.» به گزارش ایسنا، او خطاب به قوه قضائیه می گوید: «برخورد با این متهم‌ها را مردم به شما دست مریزاد خواهند گفت، چرا که دیگر این متهم‌ها در بین مردم طرفداری ندارند و شخصیت آنان را شناخته‌اند.»

 

محمد عطریانفر، عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با انتخاب موضعی متفاوت با منتجب‌نیا دارد. می گوید: «اگرچه اقدامات وی علیه اصولگرایان و دوستان خود اوست، اما ما آن را تایید نمی‌کنیم.» عطریانفر در این مصاحبه به گونه‌ای سخن می گوید که گویی نباید احمدی‌نژاد را جدی گرفت. می گوید: «احمدی‌نژاد شخصیت برجسته‌ای در فضای سیاسی کشور به حساب نمی آید. او بنا به یک اتفاق غیرمترقبه در یک مقطعی رییس جمهور شد. از این رو، امر بر او مشتبه شده و در مقطع فعلی اظهارنظرهایی می کند که نه از دوستان سابقش، نه منتقدان و رقبایش آن را تایید نمی کنند.»

 

عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح‌طلب از زاویه دیگری به موضوع احمدی‌نژاد نگاه کرده است. عبدی در یادداشتی که پس از بست‌نشینی احمدی‌نژادی‌ها نوشته شده، معتقد است رفتار سیاسی احمدی‌نژاد به نفع اصلاح‌طلبان است و از این می گوید که رفتار احمدی‌نژاد به پرسش‌هایی منجر شده است که باید اصولگرایان پاسخ گویند.

 

عبدی معتقد است «رفتار احمدی‌نژاد و اطرافیان او در زمان ریاست‌جمهوری نیز کمابیش به همین شکل بود» و از این زاویه می پرسد: «چرا در زمان ریاست وی بر دولت در برابر چنین کارهای مشابه آن دولت، سکوت یا حتی تایید کردند؟ آیا نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که نحوه داوری اکثر اصولگرایان درباره امور جاری کشور مبتنی بر انتساب عاملان رفتار به گروه آنان یا مخالف اصولگرایان است؟

 

اگر عامل آن سیاست جزو آنان است که دربست تایید می‌کنند و اگر از مخالفان و منتقدان آنان است، آنان را دربست تخطئه می‌کنند؟» عبدی پرسش دومی هم دارد: «موضوع دوم این است که اصولگرایان تاکنون به این پرسش پاسخ نداده‌اند که چرا احمدی‌نژاد و یارانش که از دل اصولگرایان بیرون آمدند در فاصله اندکی از اوج رفاقت، به یک ضدیت حاد با آنان رسیدند؟ آیا از ابتدا آنان را اشتباهی جزو خود می‌دانستند؟ یا آنکه این افراد دچار تحول پیش‌بینی نشده شده‌اند و چنین رفتاری از خود نشان می‌دهند؟»

 

نفی، تایید، سکوت

در کل، رصد اظهارنظرهای اصلاح‌طلبان نشان می دهد که موضع آن‌ها در قبال رفتار سیاسی احمدی‌نژاد، ملغمه‌ای از نفی، تایید یا سکوت است. دسته‌ای از اصلاح‌طلبان معتقدند کسی که در هشت سال زمامداری خود به متهم مفاسد اقتصادی است و از حقوق شهروندی در یکی از مهمترین برهه‌های زمامداری‌اش(سال ۸۸) دفاع نکرده است، نمی تواند علم دفاع از حقوق شهروندی در دست گیرد.

 

این دسته معتقدند که این اقدامات احمدی‌نژاد برای این است که همچنان در فضای سیاسی زنده بماند. در مقابل اما کسانی هستند که معتقدند رفتار سیاسی احمدی‌نژاد موجب تضعیف رقبای اصلاح‌طلبان است و از این زاویه است که باید از رفتار او استقبال کرد.

 

در همین گروه البته برخی از موضع حقوق بشری معتقدند احمدی‌نژاد هرکه بوده و هر کاری که کرده است و اکنون برای هر هدفی که به چنین رفتارهایی دست زده است، از آن سبب که برگزاری دادگاه علنی یک حق شهروندی است، باید چنین حقی را به رسمیت شناخت و صدای او را بلند کرد. این دسته معتقدند در بلندمدت چنین کاری به رویه‌شدن برگزاری دادگاه‌های علنی منجر خواهد شد و از این زاویه یکی از آرزوهای فعالان حقوق بشر برآورده خواهد شد.

 

در مقابل این دو گروه از اصلاح‌طلبان، دسته سومی هستند که معتقدند لزومی ندارد اصلاح‌طلبان نسبت به مواضع و عملکرد این روزهای احمدی‌نژادی نفیا یا اثباتا موضعی اتخاذ کنند. استدلال این گروه آن است که موضع منفی نسبت به اظهارات احمدی‌نژاد موجب به حاشیه رانده شدن بخش دیگری از اظهارات اوست که به گونه‌ای حقوق شهروندی تلقی می شود و چنین تلقی، به معنای پشت کردن اصلاح‌طلبان به شعارهای خودشان است.

 

این گروه استدلال می کنند که موضع اثباتی در مقابل احمدی‌نژاد نیز سبب می شود که اقدامات منفی او به حاشیه رانده شود و احمدی‌نژاد به نحوی پرچمدار «حق‌طلبی» تلقی گردد. این گروه پیشنهاد می کنند که اصلاح‌طلبان کناری بایستند و تماشگر نبردی باشند که سال‌ها پیش رهبرانشان انذار می دادند.

 

 

hamdelidaily.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش