جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۴۰ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۶۴۸
دنیای خودرو

خودروهای روسی که به بازار ما می‌آیند، چه شکلی هستند؟

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

چند وقتی می‌شود که خبر حضور احتمالی محصولات شرکت UAZ در ایران به گوش می‌رسد. شرکت توان‌خودرو به زودی مسئولیت واردات و مونتاژ تعدادی از خودروهای شرکت روسی یو.ای.زد را بر عهده می‌گیرد.

در مصاحبه‌ای که خبرنگار دیجی‌کالامگ با مدیر بازاریابی شرکت توان‌خودرو داشت، به حضور مدل‌های کارگو، پیکاپ و پاتریوت اشاره شد. در این مطلب می‌خواهیم نگاهی کلی به محصولات شرکت UAZ داشته باشیم.

 

ساعت برنارد به دستان طراحان UAZ افتاد

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

هیچ وقت یادم نمی‌رود که سال ۱۳۸۳، برنامه‌ای تلویزیونی به نام ساعت برنارد از شبکه یک پخش می‌شد. این برنامه برای کودکان و نوجوانان بسیار جذاب بود؛ برنارد که شخصیت جوان و اصلی داستان بود، یک ساعت جیبی داشت و به وسیله آن، زمان را متوقف می‌کرد. حالا به نظر می‌رسد که طراحان شرکت UAZ، ساعت برنارد را در زمان جنگ جهانی دوم گیر آورده‌اند و در همان عصر متوقف شده‌اند!

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

شاید حس کردن توقف زمان در یک سریال، صحنه متفاوت  و حس جالب و البته موقتی را به مخاطب القا ‌کند اما این امر در مورد دنیای واقعیت صدق نمی‌کند. در دنیایی که ثانیه ثانیه‌ی آن ارزش بالایی برای شرکت‌های طراحی و مهندسی دارد، پایبند بودن به سبک طراحی گذشته چندان جالب نیست.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

همان‌طور که در مطلب قبلی اشاره کردیم، در سایت رسمی UAZ نام چهار دسته بندی PATRIOT، PICKUP، HUNTER و COMMERCIAL به چشم می‌خورد. کافی است بخش Commercial را کلیک کنیم تا به یک باره به عصر خودروهای جنگ‌ جهانی دوم بازگردیم و در فضایی اعجاب‌انگیز قرار بگیریم!

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

همان زمانی که خودروها طراحی فوق‌العاده ساده، جعبه‌ای با عناصر طراحی ساده مثل چراغ‌های گرد و سپرهای فلزی داشتند. خودروهای این بخش به طول کلی، طراحی جعبه‌ای چند قسمته دارند و از عناصر طراحی بدوی اتومبیل‌های کلاسیک یعنی چراغ‌های گرد و لولای درهای بزرگ و توچشم و سپرهای غیریکپارچه استفاده شده است.

 

خودروهایی هم که به ایران می‌آیند، همین شکلی‌اند؟

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

نه، خودروهای پاتریوت، پیکاپ و کارگو سبک طراحی جدیدتری نسبت به محصولات بخش Commercial دارند. با این حال، زبان طراحی این محصولات در مقایسه با خودروهای امروزی، قدیمی جلوه می‌کند. بگذارید با مثال شروع کنیم، پاتریوت که یکی از محصولات احتمالی برای ورود به بازار ایران است، زبان طراحی اواخر دهه‌ ۹۰ میلادی یا اوایل سال ۲۰۰۰ را دارد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

ظاهر جعبه‌ای و نسبتا شارپ؛ استفاده از المان‌های طراحی تند و تیز در قسمت‌هایی مثل چراغ‌ها و جلوپنجره نشان از سبک طراحی قدیمی این خودرو دارند. شاید عده‌ای باشند که با دیدن این خودرو به یاد محصولات دهه ۹۰ میلادی تویوتا بیفتند. در بازار امروزی خودرو، می‌توان خودروهایی هم قیمت با چهره‌ به‌روز پیدا کرد که به مذاق بسیاری از مشتریان خوش می‌آید. گذشته از ظاهر قدیمی پاتریوت، نگاهی به امکانات و مشخصات فنی این خودرو می‌کنیم. پاتریوت در دو مدل دیزل و بنزینی تولید می‌شود. از آن‌جایی که بازار خودرو ایران روی پیشرانه‌های بنزینی تمرکز دارد، مدل بنزینی پاترویت از یک پیشرانه ۲٫۷ لیتری با حداکثر قدرت ۱۳۴٫۶ اسب‌بخار و گشتاور ۲۱۷ نیوتون‌متر بهره می‌برد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

این اعداد با توجه به حجم پیشرانه خیلی بالا ارزیابی نمی‌شود. بر اساس اطلاعات سایت رسمی سازنده، پاتریوت دیفرانسیل عقب بوده اما توزیع نیرو به چهار چرخ امکان‌پذیر است. هم‌چنین یک جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی این شاسی‌بلند را همراه می‌کند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

قدیمی اما سرسخت‌تر از ژاپنی

بین بیشتر مردم این جمله متداول است: خودروهای آمریکایی به ابهت، خودروهای آلمانی به هوش مهندسی به‌ کار رفته و خودروهای فرانسوی به قیمت ارزان مشهور باشند. در این میان خودروهای ژاپنی به عنوان خودروهای سرسخت معروف هستند. به نظر می‌رسد که خودروهای روسی همیشه از نگاه مردم به دور بوده و از قلم می‌افتاد. احتمالا یکی از دلایل مهم آن، صادرات محدود خودروهای روسی به دیگر کشورها باشد. خودروهای روسی از دیرباز به سرسختی و قوی بودن مشهور بودند؛ قوی بودنی که به مشخصات فنی دلالت نداشته بلکه به مقاومت بالا در شرایط آب و هوایی و جاده‌ای سخت اشاره دارد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

بازار ایران هرگز میزبانی گرمی از خودروهای روسی نکرده اما افرادی که تجربه سواری با این خودرو را داشته‌اند، به قدرت و مقاومت آن در برابر شرایط سخت جاده‌ای اشاره می‌کنند. احتمالا این نقطه قوت خودروهای روسی باعث محبوبیت آن میان طرفداران آفرود و خودروهای جاده‌ای بوده است.

 

پیکاپ در بخش مستقل پیکاپ و کارگو در بخش Commercial قرار دارد. با وجود طراحی خودروهای خیلی قدیمی در لیست Commerical، ظاهر به روز تری دارد. پیکاپ و کارگو، هر دو از زبان طراحی مشابه پاتریوت بهره می‌برند و تنها تفاوت‌ آن‌ها، کلاس خودرویی آن‌هاست. مشخصات فنی این سه محصول هم یکسان است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

گویا طراحان این شرکت، حوصله و وقت زیادی برای دست به قلم شدن نداشتند و یک طراحی را برای این سه اتومبیل، کپی و پیست کرده‌اند! در لیست اطلاعات این خودرو در سایت UAZ، باز هم با اعداد یکسانی مثل حجم پیشرانه ۲۶۹۳ سی‌سی و قدرت ۱۳۴٫۶ اسب‌بخار مواجه می‌شویم. در عمل جز کلاس این سه خودرو، بیشتر ویژگی‌های طراحی و مشخصات فنی آن‌ها مشابه یک‌دیگر است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای روسی

مدیر بازاریابی شرکت توان‌خودرو به گارانتی بین‌المللی محصولات جدید این شرکت اشاره داشت. این امتیاز ویژه‌ای برای افرادی است که به کشورهای همسایه سفر می‌کنند و نگران خرابی اتومبیل خود هستند؛ البته باید درنظر داشته باشیم که برای استفاده از گارانتی بین‌المللی باید به نمایندگی‌های این شرکت مراجعه کرد. همان‌طور که گفته بودیم، خودروهای روسی به سرسختی و مقاومت بالا در شرایط دشوار جاده‌ای و آب و هوایی مشهور هستند. پس احتمالا خیال خریدار باید حالاحالاها از این بابت راحت باشد.

 

امتیازهای مثبت خودروهای روسی را گفتیم اما باید بازهم درنظر داشته باشیم که زبان طراحی این محصولات خیلی به روز نیستند. مشخصات فنی آن‌ها هم خیلی هیجان‌انگیز و تکان‌دهنده نیست. بنابراین مشتریانی که می‌خواهند چنین کلاس خودروهایی را تهیه کنند باید تصمیم خود را بگیرند؛ این که خودرویی با طراحی به‌روز و شیک و مشخصات فنی متداول می‌خواهند یا یک خودرویی با طراحی قدیمی، مشخصات فنی متوسط ولی واقعا سرسخت و مقاوم؟

 

نظر شما در این باره چیست؟

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش