جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۵ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۱۱۴
اخبار بازار خودرو

اختلاف ۱۳ میلیون تومانی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار

احتکار خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

بازار خودرو به جای آنکه بهبود پیدا کند، هر روز با شرایط سخت‌تری روبه‌رو می‌شود. نمایشگاه‌داران و نمایندگی‌ها از نبود خودرو صحبت می‌کنند اما در عین حال فروش حواله برخی از خودروها که حاشیه بازارشان به بیش از ۱۳ میلیون تومان رسیده است براحتی پیدا می‌شود.طی دو سال اخیر بازار خودرو آرام بود و مردم برای خرید خودروهای داخلی و خارجی هیچ مشکلی نداشتند ولی از ۱۴ فروردین ۹۷ بازار خودروهای داخلی بهم ریخت و به قول نمایشگاه‌داران معلوم نیست بازار خودرو با چه معضلی روبه‌رو شده است که شرایط آن هر روز وخیم‌تر می‌شود.

 

در این میان موضوع احتکار خودرو توسط خودروسازان در بین برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس قوت گرفته است. بخصوص اینکه روز گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد طی مدت فروردین ماه تولید انواع خودرو در خودروسازان داخلی با رشد ۱۷.۵ درصدی همراه بوده و از ۶۸ هزار و ۱۸۰ دستگاه در فروردین ماه ۱۳۹۶ به ۸۰ هزار و ۱۴۰ دستگاه رسیده است.با این تفاسیر خودروهای تولید شده کجا عرضه می‌شود که اکنون بازار تشنه خودرو شده است.

 

یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت اتفاق اخیر بازار خودرو را اینگونه روایت می‌کند: خودروهایی که در پارکینگ‌ها است نقص قطعه دارند و از آنجا که قطعه‌سازان نتوانستند، قطعه مورد نیاز را تولید کنند خودروسازان مجبور شدند، خودروها را در پارکینگ‌های خود نگهداری کنند.

 

نادر قاضی‌پور عضو کمیسیون صنایع مجلس چنین اظهار نظری را قبول ندارد و معضل را در سیاست کاهش عرضه خودرو توسط خودروسازان می‌داند.وی می‌گوید:طبق اطلاعاتی که به دست آورده‌ام ۹۰ هزار خودرو توسط دو شرکت ایران خودرو و سایپا احتکار شده است. خودروسازان منتظر هستند خودروها را با قیمت دلار روز به مردم بفروشند.

 

وی تأکید کرد: خودروسازان در آذر ۹۶ با دلار ۳۲۰۰ تومانی خودروهای جدید تولید کردند اما هیچ کدام از این خودروها را پیش فروش نکرده یا به روز و به صورت نقدی نفروختند. سایپا حدود ۶۰ هزار و ایران خودرو ۳۰ هزار خودرو احتکار کرده‌اند.به گفته قاضی‌پور، خودروهای داخلی به صورت میانگین ۱۰ تا ۳۰ میلیون و برخی از این خودروها هم ۴۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشتند که این موضوع نارضایتی‌های اجتماعی ایجاد کرده است.

 

علی انصاری عضو دیگر کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در توضیح چرایی وضعیت بازار خودرو، گفت: ابهام زیادی در مورد وضعیت بازار خودرو وجود دارد و هنوز معلوم نیست که چرا وضعیت بازار خودرو، آشفته شده است.کمیسیون صنعت با ارسال نامه به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار توضیح در مورد وضعیت بازار شده است. همچنین در مورد پیش‌فروش‌های صورت گرفته توسط شرکت‌های خودروسازی وزارت صنعت به‌عنوان نهاد نظارتی باید پاسخگو باشد.از نظر مجلس هر نوع افزایش قیمت خودرو باید مبنای منطقی داشته باشد. وی اظهار داشت: وقتی خودروسازان مدعی‌اند که بخشی زیادی از تولید خودرو را بومی‌سازی کرده‌اند، معلوم نیست که دلیل این افزایش قیمت‌ها چیست؟

 

سعید مؤتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در مورد وضعیت بازار خودرو حرف‌های تازه‌ای دارد.نکته اول او این بود که این روزها ۵ شرکت خودروهای کارتکس را وارد بازار می‌کنند.شرکت‌های گمنام خودروها را با قیمت بازار عرضه می‌کنند و خبری از فروش با نرخ کارخانه وجود ندارد.وقتی عرضه به این شکل باشد، افزایش قیمت خودرو دور از ذهن نیست و همواره شاهد گرانی خودرو هستیم.وی از مراجع ذیصلاح خواست که عرضه خودرو توسط خودروسازان در بازار پیگیری شود.این در شرایطی است که وی بارها تأکید کرد نمایشگاه‌داران نمی‌توانند بازار خودرو را بهم بریزند چرا که خودرویی برای عرضه ندارند.

 

وی تأکید کرد:خرید به صورت کارتکس با تخفیف ۱۰ الی ۱۵ درصد نرخ کارخانه است، حال سؤال این است که چرا شرکت‌های عرضه‌کننده خودرو با نرخ بازار خودروهای کارتکس را به فروش می‌رسانند.

 

وی ادامه داد:خودروسازان، از ۱۴ فروردین ۹۷ به سمت کاهش عرضه خودرو حرکت کردند و متأسفانه روزانه عرضه خودرو در بازار کاهش پیدا می‌کند. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار را باور نکردنی می‌داند و می‌گوید:هیچ زمان فاصله قیمت به این شکل نبوده است.در خودروهای کمتر از ۳۰ میلیون تومان اختلاف قیمت کارخانه و بازار بین ۱ تا یک و نیم میلیون تومان است.در خودروهای کمتر از ۴۵ میلیون تومان این فاصله قیمتی به ۷ میلیون تومان رسیده است و در خودروهای داخلی کمتر از ۷۰ میلیون تومان، اختلاف قیمت فراتر از ۱۳ میلیون تومان است.وی خاطرنشان کرد:تولید خودرو به اذعان خودروسازان افزایش پیدا کرده اما این افزایش تولید چگونه اتفاق افتاده است که هنوز اثر و نشانه آن در بازار دیده نمی‌شود.

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش