چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۸ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۰۱۱
لیگ برتر و جام حذفی

ابر قهرمان؛ استقلال به‌دنبال فردایی بهتــــر

استقلال,قهرمان لیگ برتر

استقلال صفر

نفت مسجد سلیمان صفر

داور: امیرسامان سلطانی

کمک‌ها: پوریا رحمتی و هیوا بهمنی

اخطار: رافائل سیلوا و ابوالفضل جلالی (استقلال)، میثم نقی‌زاده و مجتبی مقتدایی (نفت مسجدسلیمان)

استقلال: سیدحسین حسینی، مهدی مهدی‌پور، جعفر سلمانی، عارف غلامی، صالح حردانی (۶۱- وریا غفوری)، ابوالفضل جلالی، رافائل سیلوا، امیرحسین حسین‌زاده (۷۱- ارسلان مطهری)، زبیر نیک‌نفس (۸۰- عزیزبک آمانوف)، کوین یامگا (۴۶- سبحان خاقانی) و آرمان رمضانی (۶۱- رودی ژستد)

سرمربی: فرهاد مجیدی

نفت مسجدسلیمان: علی محسن‌زاده، علیرضا دغاغله، امیر روستایی (۷۴- احمد الجبوری)، امین اسدی (۶۵- پیمان میری)، میثم نقی‌زاده، حسن مرادی‌فر، مجید عیدی، مجتبی مقتدایی (۸۱- مصطفی ناییج‌پور)، مسلم مجدمی، میلاد باقری و سیدمحمد خرم‌الحسینی (۴۶- مهران امیری)

سرمربی: رضا مهاجری

در پس شور و هیجان وصف‌ناپذیر هواداران استقلال که از نیمه‌های روز دوشنبه مقابل در ورزشگاه آزادی تجمع کرده بودند تا در ساعات پایانی شب جشن قهرمانی تیم‌شان را نظاره کنند، عشق به باشگاهی نهفته است که هشت سال ناکامی در لیگ برتر را به تلخی پشت سر گذاشته است؛ هوادارانی که همچنان باور دارند اگر ابزار کافی در اختیار استقلال سال‌های گذشته قرار می‌گرفت، بی‌تردید هشت فصل ناکامی را تجربه نمی‌کردند و در سال‌هایی که پرسپولیس جام‌ها را یکی بعد از دیگری درو می‌کرد، جام‌هایی را به چنگ می‌آورد.

حقیقت این است که در سال‌هایی که به ناکامی استقلال گذشت سهواً و عمداً اتفاقاتی رخ داد تا آبی‌ها یکی بعد از دیگری جام‌های لیگ برتر را از کف بدهند‌ و یکی از تلخ‌ترین دوران را بجا بگذارند.

دوشنبه شب اما پایانی بود بر هشت فصل نشستن و نظاره کردن قهرمانی دیگر رقبا و حسرت و غصه خوردن هوادارانی که با چشم‌های اشک‌آلود قهرمانی‌های رقیب سنتی را نظاره می‌کردند.

 نهم خرداد ماه سال ۱۴۰۱ خورشیدی اما برای همیشه در تاریخ باشگاه استقلال به یادگار خواهد ماند که مجموعه مربیان، بازیکنان و مدیران فصل بیست و یکم با ولعی دامنه‌دار و تلاشی فراگیر جام را بعد از فصول متمادی به ویترین افتخارات این باشگاه بازگرداندند تا استقلال چهارمین قهرمانی خود در لیگ برتر را جشن بگیرد.

شبی که گذشت برای استقلال فارغ از اینکه با چه تیمی مصاف داد، بهانه‌ای بود تا در ورزشگاه خانگی مقابل دیدگان هزاران تماشاگر جام قهرمانی را روی دستان بازیکنان به رقص درآورد و بر سال‌ها ناکامی پایان دهد؛ هرچند که جدال با نفت مسجدسلیمان از لحاظ اعداد و ارقام برای فرهاد مجیدی و شاگردان چندان هم بی‌اهمیت نبود و پیروزی با یک گل می‌توانست رند‌ترین قهرمانی تاریخ لیگ برتر را نصیب استقلال کند که آبی‌ها نسبت به این مأموریت بی‌تفاوت نبودند.

برخلاف خبرهایی که پیش از بازی منتشر شد، همه ملی‌پوشان در اختیار مجیدی قرار گرفتند تا دستیابی به پیروزی در آخرین نبرد فصل سهل‌تر شود و استقلال قهرمانی خود را در برابر دیدگان انبوهی از تماشاگرانش شیرین‌تر کند.

تلاش آبی‌ها اما در نیمه نخست ثمری نداشت و موقعیت‌هایی که نصیب حردانی و سلمانی شد ره به جایی نبرد.

نیمه دوم این بازی نیز با چربش استقلال همراه بود و رمضانی و مهدی‌پور تهدیدهایی جدی را ایجاد کردند که بی‌ثمر بود. حسین‌زاده هم موقعیت بزرگی را هدر داد و آمانوف نیز تیرک دروازه حریف را در وقت‌های اضافه لرزاند اما این موقعیت‌ها هیچ‌یک به بار ننشست تا استقلال بازی پایانی را با تساوی تمام کند و به امتیاز ۷۰ نرسد.

استقلال به واسطه کسب قهرمانی، چندان خود را به آب و آتش نمی‌زد و بیشتر حال و هوای این بازی متأثر از تشویق ۱۰۰ هزار هوادار آبی بود که با حرکات خود آخرین بازی فصل دوازدهم را در ذهن‌ها تداعی می‌کردند؛ همان روز که استقلال با امیر قلعه‌نویی و تیمی پرستاره فاتح جام شد.

این بار اما استقلال با تیمی جوان‌تر و یک مربی نوظهور جام قهرمانی را دشت کرد و لیگ بیست و یکم را با حلاوتی عمیق به پایان برد.

به واقع قهرمانی این فصل به استقلال می‌آمد. به تیمی که بدون باخت لیگ را تمام کرد تا اولین تیم بدون باخت تاریخ لیگ برتر لقب بگیرد.

استقلال به‌دنبال فردایی بهتــــر

باشگاه استقلال قصد دارد فردای بهتری را برای خود پدید آورد. تیمی مطلوب‌تر که قابلیت رسیدن به جام‌های بیشتر در لیگ برتر را داشته و علاوه بر آن در لیگ قهرمانان آسیا نیز توفیقات بزرگی را به دست آورد.

از آن زمانی که کشورهای متمول حاشیه خلیج فارس و کشورهای صنعتی شرق آسیا با هزینه‌های چشمگیر قدم به لیگ قهرمانان آسیا گذاشتند هیچ‌گاه فوتبال ایران رنگ جام قهرمانی آسیا را به خود ندیده تا آخرین بار که یک تیم ایرانی موفق به دستیابی به قهرمانی آسیا شد، به همان قهرمانی تیم پاس ختم شود.

در دوران برگزاری لیگ قهرمانان آسیا با سیاق کنونی فوتبال ایران با‌وجود آنکه چهار بار با نماینده‌های خود راهی فینال آسیا شد، اما هرگز به جام قهرمانی نرسید که بخشی از این ناکامی ریشه در توانمندی بازیکنانی دارد که در خدمت رقبا درآمده بودند. شاید اگر باشگاه‌های ایران نیز از بازیکنان گران‌قیمت اروپایی و امریکای جنوبی سود می‌بردند، جام قهرمانی به ایران هم می‌آمد اما با وجود تمام شایستگی‌هایی که نماینده‌های فوتبال ایران داشتند، از رسیدن به جام بازماندند.

استقلال خود طعم تلخ نابرابر در لیگ قهرمانان آسیا را بارها چشیده و حتی یک بار که تا مرحله نیمه‌نهایی پیش رفت اسیر تیم‌هایی شد که با به خدمت‌گیری بازیکنان بزرگ دنیای فوتبال عملاً هیچ شانسی برای آبی‌ها باقی نگذاشتند تا استقلال نتواند به مانند گذشته‌های دور بار دیگر جام قهرمانی لیگ را صاحب شود.

تردیدی نیست اگر باشگاه استقلال نیز به لحاظ مالی بنیه‌ای قوی داشته باشد در این عرصه حرف‌های بیشتری برای بیان خواهد داشت و چه بسا بتواند در جام باشگاه‌های جهان نیز عرض اندام کند. استقلال از داشتن استعدادهای داخلی همواره غنی بوده اما هیچ گاه مجموعه‌ای از بازیکنان خارجی شاخص را در اختیار نداشته تا در جنگی برابر با رقبای متمول خود قرار بگیرد.

آنچه امروز سبب شده مدیران باشگاه استقلال طی نامه‌ای تهدید‌آمیز به سازمان صداوسیما خواستار عدم پخش جشن قهرمانی خود باشند ریشه در همین ماجرا دارد. باشگاه استقلال به‌دنبال حقوق واقعی خود است و بنا دارد مبالغی که سال‌ها به‌دلیل خلأهای قانونی در اختیارش قرار نگرفته را پس بگیرد. هرچند که باشگاه استقلال به احترام هواداران خود ساعاتی بعد از ارسال نامه به سازمان صداوسیما اعلام کرد که اجازه خواهد داد همچون سنوات گذشته جشن قهرمانی از طریق سیما پخش شود اما این استراتژی نشان می‌دهد که مدیران باشگاه استقلال از روند مالی که طی این سال‌ها با سازمان صداوسیما داشته‌اند راضی نیستند و می‌خواهند مطالبات خود را همان گونه که هست در اختیار داشته باشند تا شاید در رقابت‌های بین‌المللی در جنگی برابر با دیگر رقبا قرار بگیرند.

نه فقط باشگاه استقلال بلکه فوتبال ایران در مسیری است که باید احقاق حق کرده و به این سمت و سو برود و همه باشگاه‌ها بخصوص آنها که طرفداران قابل توجهی در ایران دارند، به حقوق واقعی خود دست یابند.

 

توضیحات فتاحی درباره ارسال نامه به سیما

سعید فتاحی، یکی از معاونان باشگاه استقلال درخصوص ارسال نامه به سازمان صداوسیما می‌گوید: «این تصمیم یک روز قبل از بازی گرفته شد. موضوع حق پخش برای همه باشگاه‌ها و حتی تیم ملی است.

 متأسفانه این اتفاق نمی‌افتد. بخش اعظم درآمدزایی باشگاه‌ها نادیده گرفته می‌شود و فشار این مسأله روی مدیریت ایجاد می‌شود. در حال رایزنی هستیم و به احترام هواداران اگر نیاز باشد تعامل می‌کنیم. اما توقعمان از مسئولان صداوسیما این است که حق فوتبال را ببینند. این کار را برای هواداران می‌کنیم که بتوانیم سال آینده تیم بهتری ببندیم. این مسأله به همه باشگاه‌ها و پیشرفت فوتبالمان کمک می‌کند. در حال رایزنی هستیم و هواداران نگران نباشند.»

اظهارات فتاحی گویای این واقعیت است که باشگاه استقلال نیز در بیان این خواسته فقط به‌دنبال حقوق خود نیست.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۲۵ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - حتا
    ۱۷:۴۰
  • لیگ برتر امارات
    عجمان - الجزیره امارات
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اوساسونا - مایورکا
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - آلاوس
    ۲۳:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - ویارئال
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت
    لالیگا اسپانیا
    سویا - کادیز
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - چلسی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - نیوکسل
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    نیس - پاری سن ژرمن
    ۲۲:۳۰
  • جام حذفی ایتالیا
    آتالانتا - یوونتوس
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش