یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۴۰ - ۰۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۰۸۹
جام جهانی

 فروش بلیت‌های جام‌جهانی ٢٠١٨ روسیه باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد؟

ماشای فوتبال در استادیوم,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,جام جهانی

به دلیل نزدیک بودن ایران به روسیه و حذف روادید برای توریست های ایرانی پیش بینی می شود ایرانیان زیادی برای تماشای مسابقات فوتبال راهی این کشور شوند.

 

تقاضای تماشاچیان فوتبال برای دیدن مسابقات در ورزشگاه که حتی برای تماشای فوتبال در استادیوم حاضرند بلیت‌شان را از بازار سیاه به مبالغی گزاف تهیه کنند، برگزارکنندگان را ملزم می‌کند تا نبض بازار را در دست بگیرند. همین هم شد که در جام‌جهانی ٢٠١٤ فدراسیون فوتبال با یک آژانس مسافرتی به توافق رسید تا عرضه و تقاضای بلیت را سروسامان دهد، اما آن چیزی که از نتیجه این اتفاقات ماند مشتی شکایت و شایعه بود که بعد از بازگشت از برزیل تیتر خبر‌ها شد. از شکایت هنرمندان و بازیگران اعزامی گرفته تا شایعه دستگیری یکی از اعضای فدراسیون فوتبال در برزیل.

 

درواقع بخشی از این شکایات به مسافران بخت برگشته‌ای برمی‌گشت که وقتی پای‌شان به برزیل رسید، فهمیدند بلیت مسابقه‌ای در کار نیست و سفر چند ١٠میلیونی‌شان بدون بازی‌های فوتبال جام‌جهانی با خاطری‌ای تلخ تمام شد. کمتر کسی فکر می‌کرد برای ایرانی‌ها حواشی جام‌جهانی برزیل از نتیجه مسابقات مهمتر باشد. همان ایرانی‌هایی که برای دیدن مسابقات فوتبال هزینه زیادی پای این سفر پرداختند، اما ناراضی به خانه‌های‌شان برگشتند؛ چراکه هرگز پای‌شان هم برای دیدن مسابقات به ورزشگاه‌ها نرسید.

 

همه این حواشی بر سر فروختن بلیت نصیب مسافران ایرانی شد و بعد از ساعت‌ها پرواز و شوق دیدن فوتبال در استادیوم‌ها آن هم درحد جهانی، فهمیدند بلیتی در کار نیست. این اتفاق اگرچه شامل حال تمام مسافران تورهای جام‌جهانی نشد، اما پس از بازگشت مسافران گلایه‌ها و شکایت مسافران حواشی زیادی را رقم زد. تا جایی که کار به بازخواست مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی و برخی از مسئولان فدراسیون فوتبال کشید و پای رانت و رانت بازی به میان آمد. سر آخر اما ماجرا روشن شده و نشده در گنجینه افتخارات ناکارآمدی دست‌اندرکاران برگزاری تورهای ویژه جام‌جهانی ثبت شد و بازی در وقت اضافه به پایان رسید. حالا اما بیش از ٣‌سال از این ماجرا گذشته و یک‌سال دیگر جام‌جهانی دیگری در راه است. جام‌جهانی که دوباره تیم‌ملی فوتبال کشورمان افتخار حضور در آن را پیدا کرده، ولی صعود مسافران و تماشاچیان به‌راحتی صعود تیم کی‌روش به جام‌جهانی ٢٠١٨ روسیه نیست. با این حال قرار است کمیته‌ای ویژه همه آن حرف و حدیث‌هایی که ٤‌سال قبل برای جام‌جهانی برزیل به راه افتاد را جبران کند. حالا که نزدیک به یک‌سال دیگر به برگزاری مسابقات جام‌جهانی ٢٠١٨ زمان باقی مانده قرار است برای بلیت‌های مسابقات راهکاری پیدا شود که دیگر نه از بازار سیاه خبری باشد، نه از رانت‌های بلیت‌فروشی.

 

این پرونده به دنبال این است تا روشن کند که آیا برای جلوگیری از به وجود آمدن رانت در بلیت‌فروشی ‌باید صفر تا صد این کار را به دست همه آژانس‌های مسافرتی سپرد یا با تشکیل ستادی نظارتی بر عملکرد تورهای جام‌جهانی نظارت کرد؟

 

یک‌سال زمان داریم

از همین حالا نه‌تنها بحث‌های فنی و آمادگی جسمی بازیکنان تیم‌ملی فوتبال برای یک‌سال دیگر برنامه‌ریزی می‌شود، بلکه امسال موضوع مسافران و اعزام علاقه‌مندان به بازی‌های فوتبال در جام‌جهانی نیز در دستورکار کمیته‌ای فرهنگی قرار گرفته است. اما چند روز پیش خبرهایی مبنی‌بر دخالت دولتی‌ها در حیطه کاری بخش خصوصی دوباره یاد اتفاقات ٤‌سال گذشته مسابقات جام‌جهانی برزیل را زنده کرد. اساس این بحث‌ها هم واگذاری تمام و کمال بلیت‌فروشی و تورهای جام‌جهانی به بخش خصوصی و اتحادیه آژانس‌های مسافرتی بود. درواقع موافقان این اتفاق معتقدند در سال‌های گذشته فدراسیون فوتبال به‌عنوان بخش دولتی نباید در امور مسافرتی و برگزاری تورها دخالت کند و به‌عنوان حامی آژانس‌های مسافرتی به جای زدوبند با یک آژانس مسافرتی این امتیاز و بلیت‌های مسابقات را در اختیار همه دفاتر خدمات مسافرتی که تجربه سفرهای خارجی را دارند، قرار دهد. از طرف دیگر مخالفان عقیده دارند علاوه بر فروش آزاد بلیت در سایت فیفا، فدراسیون نیز سهمیه‌ای برای بلیت مسابقات دارد و به این دلیل که ‌باید مهمانان ویژه و هیأت‌های مختلفی را به مسابقات جام‌جهانی اعزام کند، حق دارد و نمی‌تواند چنین امتیازی را در اختیار همه آژانس‌های مسافرتی قرار دهد. درواقع شلوغی کار فدراسیون فوتبال در گرماگرم بازی‌های جام‌جهانی نیز یکی از دلایلی است که باعث می‌شود مسئولیت رسیدگی به کار همه تورهای مسافرتی ویژه جام‌جهانی رابرعهده نگیرد.

 

پیش‌بینی آینده

رانت اتفاقی است که هر بار سر از جایی درمی‌آورد، یک‌بار از ساختمان‌های چند طبقه ادارات دولتی، یک‌بار از مغازه‌های تمام شیشه‌ای بانک‌ها و یک‌بار هم از باجه بلیت‌فروشی در گوشه مستطیل سبز. اگرچه این باجه بلیت‌فروشی دقیقا همان باجه‌های کوچک جلوی ورزشگاه‌ها نیست که پول را از مشتری بگیرند و همان لحظه در قبالش بلیت مسابقه را تحویل دهند، اما روال کلی کار همان است. روالی که مسافران جام‌جهانی باید با اعتماد به تورهای مسافرتی که در زمینه تورهای ویژه جام‌جهانی و بلیت تماشای مسابقات فعالیت می‌کنند، به امید داشتن جایگاهی در ورزشگاه، هزینه یک پکیج گرانقیمت را بپردازند. حالا که تا چند ماه دیگر سایت فروش بلیت مسابقات جام‌جهانی روسیه بازمی‌شود و از همان لحظه می‌توانیم جای‌مان را رزرو کنیم، باید به فکر راه‌حل و جبران تخلفات سال‌های گذشته بود. بدون‌شک جام‌جهانی ٢٠١٨ روسیه، کشور نزدیک به ایران که حالا روادید ایرانیان را هم رویت نمی‌کند، شلوغ‌ترین جام‌جهانی از حیث مسافران ایرانی خواهد بود. امروز در صفحه «یک پرسش چند پاسخ» در رابطه با برگزاری تورهای ویژه جام‌جهانی و واگذاری آن به بخش خصوصی با کارشناسان گفت‌وگو کردیم که

در ادامه می‌خوانید.

 

حواشی مسافران جام‌های جهانی

آژانس‌های مسافرتی، بازار سیاه و رانت در دنیا عمر طولانی دارد، اما شاید پای رانت و بازار سیاه در فروش بلیت‌های مسابقات ورزشی از زمانی به میان آمد که رسانه‌ها هم نقش پررنگی در انتشار این اخبار پیدا کردند. با این حساب شاید در ٢ دهه اخیر که نقش رسانه‌ها در انتشار اخباری از حواشی رویدادها زیاد شده، تیم‌ملی فوتبال از دوره‌های ٤ساله برگزاری جام‌جهانی تنها به ٣دوره راه یافته است. جام‌جهانی ١٩٩٨ فرانسه، جام‌جهانی ٢٠٠٦ آلمان و جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل. مسابقاتی که علاوه بر حواشی بازی‌های فوتبال حواشی دیگری را هم به مسافران و تماشاچیانش اختصاص داد. در جام‌جهانی ١٩٩٨ اگرچه دومین‌بار بود که پای ایران به مسابقات جام‌جهانی فوتبال باز می‌شد، اما این دوره نخستین بار پس از انقلاب اسلامی بود. دوره‌ای که دیگر همه مردم در خانه‌هایشان تلویزیون داشتند و کمتر کسی بود که ورزش فوتبال را نشناسد. با همه اینها سفر به کشوری همچون فرانسه و از نزدیک تماشاکردن بازی ایران در مقابل حریفانش اتفاقی نبود که نصیب همه ایرانی‌ها شود. شاید طرفداران چند آتیشه فوتبال و افراد متمول نخستین کسانی بودند که از تورهای ویژه مسابقات جام‌جهانی فرانسه استقبال کردند و سهم مابقی ایرانی‌ها تماشای فوتبال در همان قاب تلویزیون‌های خانگی‌شان شد.

 

 با همه اینها در آن دوران هنوز انتشار اخبار به سرعت امروزی نرسیده بود و هنوز سایت‌ها و شبکه‌های اینترنتی به شکل امروزی جایگاهی به دست نیاورده بودند، بنابراین اگر بخواهیم نقش رسانه‌ها را در چنین رخداد‌هایی بی‌تاثیر ندانیم، باید گفت که اخبار دقیقی از جام جهانی ١٩٩٨ وجود ندارد. اما آن چیزی که مسلم است تورها و آژانس‌هایی بودند که در این دوره عملکرد خوبی داشتند و این تجربه موفق آنها را برای تورهای بعدی‌شان نیز ترغیب کرد. همین هم شد که وقتی تیم‌ملی ایران به جام‌جهانی ٢٠٠٦ راه یافت، بازار تورهای مسافرتی ویژه جام‌جهانی داغ‌تر از دوره‌های قبل شد. اما جام‌جهانی ٢٠٠٦ آلمان که ایران برای دومین‌بار در ٢٠‌سال اخیر به مسابقات جام‌جهانی راه یافت، حواشی زیادی داشت. درواقع چند ماه قبل از برگزاری مسابقات جام‌جهانی آلمان، فدراسیون فوتبال طی مزایده‌ای آژانس مسافرتی را برای اعزام مسافران انتخاب کرد.

 

این تور ورزشی از بیش از ٥٠٠نفر از علاقه‌مندان سفر به آلمان ویژه جام‌جهانی ثبت‌نام کرد. در آن زمان اکبر غمخوار به‌عنوان مدیرگروه تورهای ورزشی ایران تصمیم گرفت برای افزایش مسافران تسهیلاتی را در اختیار آنها قرار دهد و دراین‌باره به خبرگزاری مهر گفت: «در راستای نظر رئیس سازمان تربیت‌بدنی و رئیس فدراسیون فوتبال و به منظور حمایت از علاقه‌مندان به فوتبال، هزینه اعزام تماشاگران را از ٤میلیون‌و٨٥٠هزار تومان به مبلغ ٤‌میلیون‌و١٠٠هزار تومان کاهش دادیم تا علاقه‌مندان و تماشاگران بیشتری بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. » وزارت امور خارجه نیز برای رفع مشکل ویزای برخی از مسافران آلمان وارد عمل شد و توانست شرایط گرفتن ویزا برای ایرانیان را تسهیل کند؛ اتفاقی که درنهایت پس از بازی‌های جام‌جهانی باعث شد تعدادی از مسافران بعد از پایان مسابقات به کشور بازنگردند!

 

٨‌سال بعد که ایران دوباره به جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل راه یافت اوضاع اعزام مسافران، فروش بلیت و نارضایتی از برگزارکنندگان برخی از تورهای مسافرتی حواشی زیادی را رقم‌زد. اگرچه فدراسیون فوتبال تنها با یکی از شرکت‌های مسافرتی قرارداد تورهای ویژه جام‌جهانی را بسته بود، اما کم‌کم آژانس‌های دیگر از طریق خرید تعدادی بلیت مسابقات از سایت فیفا، تورهای ویژه جام‌جهانی را راه انداختند. با همه اینها اگرچه در آن زمان سازمان‌ها و مسئولان در رابطه با نظارت بر کار آژانس‌های مسافرتی و تورهای ورزشی اطمینان داده بودند، اما پس از اعزام مسافران به برزیل و شروع مسابقات جام‌جهانی ورق ماجرا برگشت. از شایعه دستگیری یکی از اعضای فدراسیون فوتبال به‌دلیل فروش بلیت در بازار سیاه تا تعلیق آژانس مسافرتی برگزار‌کننده این تورها. از طرف دیگر برخی از مسافران نیز پس از بازگشت با شکایت از آژانس‌های مسافرتی اعلام کردند که بعد از سفر متوجه شدند بلیت مسابقه‌ای در کار نیست و احتمالا بلیت آنها طی رانت‌ها و سهمیه‌های دولتی به افراد دیگری فروخته شده است. با همه این اتفاقات و فرازونشیب‌ها در برگزاری جام‌جهانی امیدواریم در‌ سال آینده و جام‌جهانی ٢٠١٨ روسیه شاهد این اتفاقات و حواشی نباشیم.

 

نظر موافق:فدراسیون فوتبال از بخش خصوصی استقبال می‌کند

غلامحسین زمان‌آبادی - مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال | دنیای فوتبال در ایران سهم بزرگی از ورزش را دارد که البته تنها به خود ورزش فوتبال ختم نمی‌شود، بلکه گاهی حواشی بازی‌ها از خود مسابقات بزرگتر می‌شوند. ماجرای فروش بلیت هم بخشی از حواشی‌های دنیای ورزش و به‌خصوص فوتبال است. همین هم شده که هر ٤سال با برگزاری جام‌جهانی موضوع بلیت‌فروشی سیبل توجه مسئولان بخش دولتی و خصوصی دست‌اندرکار برگزاری و اجرای تورهای گردشگری قرار می‌گیرد. با همه اینها تاکنون هیچ نهاد یا سازمانی مسئولیت رسیدگی به این موضوع را برعهده نداشته است، اما امسال قضیه کمی متفاوت‌تر است و قرار شده از هم‌اکنون برای یک‌سال آینده برنامه‌ریزی شود. غلامحسین زمان‌آبادی، مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «در این دوره برای این‌که چنین مشکلاتی پیش نیاید یک شورای فرهنگی زیر نظر آقای حمیدرضا آصفی، مشاور بین‌الملل فدراسیون فوتبال تشکیل شده است.

 

این شورا که با حضور مسئولان کشوری برگزار می‌شود، پیرامون مسائل و مشکلات احتمالی برگزاری مسابقات در جام‌جهانی تصمیم‌گیری می‌کند. به همین خاطر با توجه به اهمیت موضوع فروش بلیت‌های مسابقات و قرارداد بین فدراسیون و برخی از تورها در دومین جلسه این شورا بحث اعزام مطرح شد و قرار است در جلسه بعد شاخص‌های آژانس‌های مسافرتی را اعلام کنیم. درواقع هر آژانسی که شاخص‌های مشخص‌شده را داشته باشد، این شورا بلیت و تسهیلات فدراسیون را در اختیار آنها قرار خواهد داد.»

 

با توجه به این‌که در سال‌های گذشته برخی از منتقدان دخالت فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش را عامل به وجود آمدن رانت در بلیت تورهای مسابقات عنوان کردند، زمان‌آبادی معتقد است که در این دوره ‌باید بخش فروش بلیت‌های جام‌جهانی را به دست بخش خصوصی سپرد و دراین‌باره می‌افزاید: «در این شورای فرهنگی یکی از اعضای سازمان جهانگردی و ایرانگردی حضور دارد و لیست ٦‌هزارو٢٠٠ آژانسی را که فعالیت می‌کنند، در اختیار اعضا قرار داده است. بر همین اساس سوابق و فعالیت همه آژانس‌ها بررسی می‌شود تا درنهایت شاخص‌هایی برای سازوکار فروش بلیت و تورهای مسافرتی جام‌جهانی ٢٠١٨ تعریف شود. آژانسی که شاخص‌ها را داشته باشد می‌تواند در اعزام مسافران فعالیت کند. با این تعریف این شیوه راه‌حل خوبی برای دادن اختیارات بیشتر به بخش خصوصی است. اگر قرار باشد که این امور به‌طور کامل به بخش خصوصی واگذار شود، ‌باید در شورای فرهنگی مطرح شود و این شورا دراین‌باره تصمیم بگیرد. به‌هرحال سازوکار فدراسیون فوتبال فنی است و بدون‌شک به‌طور مستقیم کار اعزام‌ها در حیطه وظایفش نیست. به تبع ما از بخش خصوصی استقبال می‌کنیم، چراکه ماهیت این کار متعلق به بخش خصوصی است، اما همه اینها بستگی به تصمیمات شورا دارد.»

 

مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال با بیان این‌که در دوره‌های گذشته چنین سازوکار و شورایی برای برنامه‌ریزی مسابقات جهانی وجود نداشت، بیان می‌کند: «در جام‌جهانی برزیل یکی از آژانس‌هایی که برای این کار انتخاب شده بود، بیشتر فعالیتش در زمینه مسافرت‌های داخلی بود و چون تجربه اعزام‌های خارجی را نداشت، در نتیجه مشکلات زیادی برای مسافران و فدراسیون فوتبال ایجاد شد. امسال به دلیل این‌که هم از اعضای وزارت امور خارجه و هم از سازمان ایرانگردی و جهانگردی و وزارت ارشاد در این شورای فرهنگی حضور دارند، طبیعتا با دید بازتری این مسائل و مشکلات بررسی و برنامه‌ریزی خواهد شد. بنابراین برای فدراسیون هم فرقی ندارد، هر آژانس مسافرتی که شاخص‌های لازم را داشته باشد و تسهیلات بهتری به مسافران جام‌جهانی روسیه ارایه دهد، امتیاز اعزام مسافران و فروش بلیت را در اختیار خواهد گرفت.»

 

نظر مخالف:جام‌جهانی فوتبال مسأله ملی است

عباس ترابیان-  رئیس کمیته فنی و توسعه فوتسال و فوتبال ساحلی| برای اعزام مسافران و علاقه‌مندان به بازی‌های فوتبال در جام‌جهانی باید همه جوانب در نظر گرفته شود، چراکه این اعزام‌ها تنها شامل مردم و مسافران عادی نمی‌شود و هیأت‌های مختلف ورزشی نیز سهم نسبتا زیادی را از تماشاچیان این بازی‌ها به خود اختصاص می‌دهند. عباس ترابیان، رئیس کمیته فنی و توسعه فوتسال و فوتبال ساحلی که در جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل عضو کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال بود یکی از کسانی است که مسأله اعزام‌های هیأت‌های ورزشی، مسافران و علاقه‌مندان به فوتبال را در جام‌جهانی یک رویداد ملی می‌داند و دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «اگرچه هنوز فیفا رویه اختصاص سهمیه بلیت‌های فدراسیون‌های فوتبال را مشخص نکرده است، اما در جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل، فیفا یک سهمیه‌ای را برای ایران در نظر گرفت تا متقاضیان دیدارهای فوتبال ایران بتوانند بلیت مسابقات را از این سایت خریداری کنند.

 

از طرف دیگر، فیفا به فدراسیون فوتبال ٨‌درصد از جایگاه تماشاچیان یک استادیوم ورزشی که مسابقات ایران در آن برگزار می‌شد، داد. با این حال، به این دلیل که فدراسیون فوتبال تخصصی در اجرای تورهای ورزشی ندارد، طی اطلاعیه‌ای از آژانس‌های مسافرتی درخواست کرد که پیشنهادات خود را برای برگزاری تورهای ویژه جام‌جهانی به فدراسیون ارایه دهند تا بعد از بررسی این پیشنهادات یکی از آنها را به‌عنوان مجری اصلی برگزاری تور ویژه جام‌جهانی انتخاب کنند.»

 

ترابیان با بیان این‌که تخصص در اجرای تورهای خارجی اولویت مهمی برای آژانس‌های متقاضی برگزاری این نوع تورها بود، دراین‌باره می‌افزاید: «فدراسیون مهمانان ویژه‌ای دارد و از طرف دیگر برخی از هیأت‌های ورزشی نیز مهمانان فدراسیون فوتبال هستند، بنابراین نمی‌توان به‌طور کامل نقش فدراسیون را در برگزاری تورهای مسافرتی ویژه جام‌جهانی فوتبال نادیده بگیرم.»

 

عباس ترابیان که سابقه حضور در کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال را دارد معتقد است جام‌جهانی فوتبال یک مسأله ملی است و دراین‌باره اظهار می‌کند: «اصلی‌ترین مسأله در اجرای تورهای مسافرتی سهولت کار است. به این دلیل که روسیه در نزدیکی ایران قرار دارد و ایرانیان برای سفر به این کشور به ویزا نیاز ندارند، قطعا این جام‌جهانی متقاضیان زیادی برای سفر و تماشای دیدارهای فوتبال ایران خواهد داشت. بنابراین اولویت اصلی فدراسیون باید آژانس‌هایی باشد که هم تجربه تورهای روسیه را در کارنامه‌شان داشته باشند و هم برای سهولت کار، راهکار ارایه می‌دهند. با همه اینها به نظر می‌رسد روال کار این جام‌جهانی هم مثل سابق است و فیفا با تقسیم سهمیه به فدراسیون‌های فوتبال از آنها می‌خواهد که آژانس‌های مسافرتی معتبری را در این زمینه معرفی کنند.»

 

نظر کارشناس:دولت نباید اجازه دهد حق بخش خصوصی پایمال شود

محمد حسن کرمانی - کارشناس حوزه گردشگری| حاشیه‌های جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل آن‌قدر زیاد بود که خیلی زود رسانه‌ای شد. روال قانونی خرید بلیت مسابقات جام‌جهانی این‌طور است که فدراسیون فوتبال ایران باید رسما نام آژانس‌های گردشگری‌ای که قرار است در این زمینه فعالیت کنند، به فیفا اعلام کند. این روال اگرچه یک روال بین‌المللی و قانونی است، اما همین موضوع باعث شده بحث لابی‌گری و رانت بین بخش خصوصی( آژانس‌ها) و بخش دولتی (فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش) بالا بگیرد، چراکه درواقع شاخص مشخص یا مناقصه‌ای برای انتخاب آژانسی که بتواند این امتیاز را به دست آورد، وجود نداشت.

 

از طرف دیگر، از سال‌های گذشته بارها و بارها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر این موضوع که این کار در حیطه وظایف فدراسیون فوتبال نیست، تاکید داشته و حتی کار به اخطار نیز کشیده بود. محمدحسن کرمانی، کارشناس حوزه گردشگری که تجربه سال‌ها فعالیت در این زمینه را دارد، دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «اجرای تورهای مسابقات و فروش بلیت باید به بخش خصوصی واگذار شود. اصولا این کار بخش خصوصی در همه دنیاست و هیچ ارتباطی با وظایف بخش‌های دولتی ندارد. با همه اینها اگرچه تاکنون روال قانونی وجود داشته، اما این قانون مشکل داشته است، چراکه یا آژانس‌ها و آدم‌های خاصی برای اجرای تورها انتخاب می‌شدند یا بخش دولتی در این امور دخالتی می‌کرد. همین هم شد که در سال‌های گذشته این موضوع باعث ایجاد مشکلات شد و کار به شکایت و درگیری رسید، به‌طوری که حتی سازمان بازرسی کل کشور نیز برای رسیدگی به این امور اقدام کرد.»

 

کرمانی معتقد است اگر در این روند اشکالی وجود نداشت و مانند خیلی از مسائل دیگر روند طبیعی‌اش را طی می‌کرد، هرگز کار به شکایت و درگیری درون فدراسیون با آژانس‌های مسافرتی نمی‌کشید و دراین‌باره می‌افزاید: «چنین اتفاق‌هایی نشان‌دهنده اخلال و اختلال این سیستم است. دولت و دستگاه‌های دولتی همیشه به دنبال این هستند که بتوانند از فرصت‌ها بهره‌برداری کنند، درحالی‌که این بهره‌برداری هم به اقتصاد مردم آسیب رسانده و هم به روند کار. همه دفاتر مسافرتی ذیصلاح هستند و می‌توانند به نسبت ظرفیت‌هایی که دارند این کار را انجام دهند، به این معنی که اجرای تورهای مسافرتی ویژه برگزاری مسابقات، خارج از سازوکار تورهایی که در طول ‌سال اداره می‌کنند، نیست. این هم مثل تور آلمان، فرانسه و ایتالیاست، بنابراین لازم نیست که کل کار را به یک آژانس خاص بسپاریم! باید برحسب ظرفیت آژانس‌ها مثل همه تورهایی که در طول‌ سال برگزار می‌کنند، این امتیاز به آنها داده شود. اما دخالت مستقیم و غیرمستقیم بخش‌های دولتی باعث شده در این کار اختلال به وجود بیاید. وقتی دولت به آژانس‌های مسافرتی مجوز فعالیت می‌دهد موظف است در شغل آنها دخالت نکند و از همه آنها به‌طور یکسان حمایت کند. چرا باید از بین این همه تعداد آژانس مسافرتی تنها چند آژانس خاص این کار را انجام دهند؟ این اتفاق حاکی از رابطه و رانت است، کما این‌که تاریخ این کار هم نشان می‌دهد این رابطه وجود داشته است.»

 

این کارشناس حوزه گردشگری با بیان این‌که حقوق اکثریت جامعه آژانس‌های مسافرتی پایمال شده است، اظهار می‌کند: «با توجه به این‌که یکی از وعده‌ها و برنامه‌های دولت آقای روحانی واگذاری فعالیت‌های اقتصادی به بخش خصوصی است، دولت باید صداقت این گفتار خودش را اثبات کند. با توجه به این‌که از همین الان باید درخصوص اجرای سفرهای مسافرتی ویژه جام‌جهانی برنامه‌ریزی کنیم، بهتر است دولت به وعده‌هایش عمل کند، به این معنی که وظیفه اجرای این تورهای مسافرتی و فروش بلیت باید به‌طور کامل به بخش خصوصی واگذار شود.»

 

 

بازار سیاه بلیت در جهان

اصلی‌ترین منبع درآمد فیفا، جام‌جهانی است. فیفا در برگزاری جام‌های جهانی سهمیه‌های مشخصی از بلیت را در اختیار فدراسیون‌های فوتبالی که تیم‌ملی کشورشان به آن جام راه پیدا کرده‌اند، قرار می‌دهد. بازار سیاه بلیت‌فروشی آن هم در بزرگترین رویداد ورزشی جهان، پدیده‌ای جهانی است.

 

در جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل، پای فیفا که مسئول اصلی برگزاری جام‌های جهانی است، به ماجرای بازار سیاه فروش بلیت باز شد. درواقع در تحقیقات پلیسی مشخص شد یکی از مسئولان فیفا درحال فروش بلیت‌های فینال جام‌جهانی در بازار سیاه است. این اتفاق زمانی پس از افتتاحیه جام‌جهانی برزیل برملا شد که در تحقیقات پلیس «ریو دو ژانیرو» ٣٩ نفر به دلیل دست داشتن در فروش غیرقانونی بلیت بازی فینال دستگیر شدند. این درحالی بود که از چند ماه قبل از برگزاری مسابقات فيفا برای هر کشوري که به فينال برسد، تعداد ٥‌هزار بليت در نظر گرفته می‌شد، اما برزیلی‌ها که انتظار داشتند تیم‌شان یک پای فینال باشد، قبل از مشخص‌شدن فینالیست‌های جام‌جهانی ٦٠‌درصد از صندلی‌های ورزشگاه را خریداری کرده بودند. با همه اینها به این دلیل که برزیل به فینال مسابقات راه نیافت و در مرحله نیمه نهایی هفت بر یک از تیم‌ملی آلمان شکست خورد، بازار سیاه فروش بلیت‌های از قبل خریداری‌شده برزیلی‌ها در این کشور به راه افتاد.

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۲۹ اردیبهشت
    فینال پلی آف لیگ یک انگلیس
    بولتون - آکسفورد یونایتد
    ۱۸:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    لچه - آتالانتا
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کایسری اسپور - قونیه اسپور
    ۱۹:۳۰
  • نیمه نهایی امیر کاپ قطر
    الدحیل - السد
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    اسپورتینگ - چاوز
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    تورینو - آث میلان
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر پرتغال
    براگا - پورتو
    ۲۳:۰۰
  • یکشنبه ۳۰ اردیبهشت
    لیگ MLS آمریکا
    اینتر میامی - دی سی یونایتد
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دالاس ماوریکس - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۴:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ساسولو - کالیاری
    ۱۴:۰۰
  • اردیویسه هلند
    فاینورد - اکسلسیور
    ۱۶:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - امپولی
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - اورتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - وستهم
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برنتفورد - نیوکسل
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچستر یونایتد
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    چلسی - بورنموث
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - استون ویلا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    شفیلد یونایتد - تاتنهام
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - لاتزیو
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    گالاتاسرای - فنرباغچه
    ۱۹:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - رایو وایه کانو
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    ویارئال - رئال مادرید
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - سویا
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - اوساسونا
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - خیرونا
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - جنوا
    ۲۲:۱۵
  • لیگ یک فرانسه
    متز - پاری سن ژرمن
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    موناکو - نانت
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش