دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۳۰۰۰۱۰

خواستگاری دختر از پسر خوب یا بد، و اینکه باید چگونه باشد؟

خواستگاری دختر از پسر,پیشنهاد ازدواج دختر به پسر,رسم و رسوم خواستگاریخواستگاری دختر از پسر
اگرچه در شرع مسئله خواستگاری دختر از پسر، حرام نیست ولی مناسبات جهان هستی و نیروهای غریزی این مسئله را به صلاح خانواده ها نمی داند. زن با حفظ شرایطی میتواند از پسر خواستگاری کند تا از آسیب های مذکور مصون باشد.

خواستگاری دختر از پسر

خواستگاری دختر از پسر اشکالی ندارد، همان گونه که حضرت خدیجه (س) زمانی که به خصوصیات ایمانی و اخلاقی رسول اکرم (ص)  واقف شدند، به آن بزرگوار پیشنهاد ازدواج دادند ولی این نکته باید حتماً مورد توجه قرار گیرد که طرف مقابل باید فردی با شخصیت و برخوردار از اخلاق حسنه و منشی نیکو باشد در غیر اینصورت ممکن است طرف مقابل طرح پیشنهاد ازدواج از طرف زن را به حساب نقاط ضعفی در زن بگذارد و بعد از ازدواج همواره آنرا بهانه خود قرار دهد و به زن سرکوفت بزند و او را تحقیر نماید. چند تن از کارشناسان در خصوص خواستگاری دختر خانم ها موافقت خود را اعلام نموده اند و برای جا افتادن و فرهنگ شدن این رسم سعی می کنند.

خواستگاری دختر از پسر اتفاقیست که در خیلی از اوقات باعث مجرد ماندن قطعی دختر شکست خورده می شود که دختر میتواند با رعایت چارچوب هایی که سبب حفظ شأن خودش و خانواده اش باشد از طریق واسطه قابل اطمینانی دغدغه اش را پیگیری کند. البته حساب خواستگاری دختر خانم ها از سلبریتی ها کاملاً جداست، اینکه یک دختر به کسی که هم شان او نیست و به هیچ وجه او را نمی شناسد با یک دسته گل پیشنهاد ازدواج بدهد با اینکه یک دختر خانم به همکار یا همکلاسی یا فامیلش احساس علاقه کند و از مسیر درستش پیگیر ماجرا باشد اصولا فرق دارد.

خواستگاری,خواستگاری دختر از پسر,حکم شرعی خواستگاری دختر از پسر خواستگاری دختر از پسر در کشور مراکش مرسوم است

رسم در خواستگاری

از دوران گذشته و در خیلی از اقوام و ملل مختلف خواستگاری مردان رسم بوده که از بزرگ ترين عوامل حفظ آبرو و احترام زن بوده است. خواستگاری مرد از زن بر اساس  میزان ناموس خلقت میباشد و عکس آن بر خلاف قانون آفرینش است؛ چون مرد بعنوان جنس مذکر همیشه خواهان است و زن خواسته؛ از مرد طلب و عشق مطلوب است و از زن حیا، عفت، ناز و کرشمه.

به عقیده ویلیام جیمز، فیلسوف معروف: حیا و خودداری ظریفانه زن غریزه نیست بلکه دختران، در طول تاریخ متوجه شدند که عزت و احترامشان به این است که دنبال مردان نروند و خود را مبتذل نکنند و از دسترس مرد خود را دور نگه دارند، زنان این درس ها را در طول تاریخ دریافتند و به دختران خویش یاد دادند.

خواستگاری دختر از پسر در اسلام,حکم شرعی خواستگاری دختر از پسر,خواستگاری دختر از پسر خواستگاری دختر از پسر باید در کشور فرهنگ سازی شود

استاد شهید مطهری در این باره سخن جامع و کاملی دارند: طبیعت، مرد را مظهر طلب و عشق و تقاضا آفریده است و زن را مظهر مطلوب بودن و معشوق بودن، طبیعت زن را گل و مرد را بلبل، زن را شمع و مرد را پروانه قرار داده است.

 به قول ویل دورانت «زن صرفا زنده است که معشوق باشد و توجّه کردن به او مایه حیات اوست؟» این رسم منحصر به جامعه اسلامی و یا ایران نمی باشد. اکثر علمای بزرگ خودشان دخترشان را به عقد برترین شاگردشان در آورده اند و پیشنهاد دهنده خودشان بوده اند. مانند میرداماد، شیخ بهایی. همین طور تجار بزرگ زمانی که می دیدند شاگردشان دست پاک و چشم پاک است به پیشنهاد خودشان شاگرد را به دامادی می گرفتند.

چرا باید ازدواج کنیم؟

ازدواج پیوند دو انسان با یکدیگر است و با ازدواج است که از نظر روحی و عاطفی یک شخص کامل می شود و نیمه دیگر خود را پیدا می کند. هنگامی که کسی ازدواج نمی کند در روند تکاملی زندگی اجتماعی قرار نمی گیرد و پیوسته خلأیی در زندگی خود حس می کند و همین خلاء شخص را به انواع آسیب های اجتماعی و رفتاری سوق می دهد. ازدواج در طول تاریخ مراحل و بحران های متعددی را پشت سر گذاشته است؛ در قدیم ممکن بود یک مرد در آن واحد با چند زن ازدواج کند ولی با گذشت زمان انسان به این نتیجه رسید که بهترین و منطقی ترین نوع ازدواج، همان ازدواج یک مرد با یک زن است که تمام ادیان آسمانی آنرا تائید می کند. اقدام به خواستگاری دختر از پسر در واقع اظهار علاقه و آمادگی برای ازدواج است نه بیشتر از آن، به این معنی که دختران باکره نمی توانند بدون اجازه و اذن ولی خود (پدر و جد پدری) به ازدواج تن دهند و مستقلاً در این زمینه تصمیم بگیرند.

خواستگاری دختر از پسر,پیشنهاد ازدواج دختر به پسر,بهترین روش خواستگاری دختر از پسرمزیت خواستگاری دختر از پسر، از بین رفتن سنت های اشرافی است

اسلام در مورد ازدواج و انتخاب همسر آن قدر قانون و مطلب و تأکید دارد که انسان در شگفتى فرو مى رود: چنانچه اندیشه ازدواج با کسى در سر مى پرورانید، پیش از هر تصمیمی، در مورد معیارهاى ازدواج و شرایط  همسر ایده آل آشنایی کافى پیدا کنید. سعى کنید، طبق اطلاعات دقیق، به شناخت کافى و صحیحى از فردِ مورد نظر دست یابید و دقّت را فراموش نکنید. علاقه طرف مقابل به شما هم مهم است. در صورتى که او نیز واقعا به ازدواج با شما رغبت دارد، درصدد برگزاری مراسم خواستگاری برآیید تا اِن شاء اللّه هر چه سریعتر با توافق شما و وى و خانواده هاى محترمتان مقدمات ازدواج آماده شود. ولی در صورتی‌که با بررسى هاى به عمل آمده شخص مورد نظرتان را مناسب تشخیص ندادید یا مشخص شد احساس شخصى تان در مورد علاقه او به شما توهم و خیالبافى است، احساسات خود را کنترل و از ابراز محبت خوددارى کنید؛ چون علاقه یک سویه راه به جایى نمى برد.

چه کنیم که از پسر موردنظر پاسخ منفی نشنویم؟

در صورتیکه دختر ها پس از خواستگاری از پسر از این مسئله ناراحتند که امکان دارد از سوی آن پسر جواب منفی بشنوند، باید اندکی صبور باشند تا این فرهنگ جا بیفتد. همانطور که این مسئله اکنون برای پسرها جا افتاده است و شنیدن جواب منفی احتمالا خیلی هم برایشان سخت نباشد، این فرهنگ هم میتواند برای دختر خانم ها جا بیفتد. باید از خودمان شروع کنیم نباید چشم به راه باشیم تا دیگری این کار را انجام دهد و درصورتی که خوب بود ما انجام دهیم، باید هر کدام برای ساخته شدن این فرهنگ تلاش کنیم. 

خواستگاری از نظر شرعی

اقدام به خواستگاری از طرف دختر هیچ منع شرعی ندارد ولی به شرطی که با اذن پدر باشد و رضایت او جلب شده باشد. لازم به ذکر است که در صیغه عقد، درخواست خواستگاری دختر از پسر و پذیرش آن از سوی مرد است و از نظر حکم اسلامی خواستگاری زن حرام نمی باشد و این (خواستگاری مرد) از سنت و عرف جامعه است. هر چند سنتی خوب و پسندیده است و با تحلیل و بررسی آن بدرستی و هماهنگی آن با روحیات دختر و پسر پی می بریم.

این كه شما چطور از شخص مورد نظرتان درخواست كنید كاملا بستگی به خانواده و فرهنگی دارد كه در آن بزرگ شده اید؛ این كه كاملا سنتی است یا نه و این واقعا مهم است زمانی که شما تفكری سنتی دارید و ترجیح می دهید كه همه چیز ابتدا از فیلتر خانواده عبور كند بدین ترتیب بهتر است اول به خانواده تان بگویید تا از طریق آنها به عنوان مثال پدر یا برادر یا مادر درخواست تان را مطرح كنید. اما اگر به این قائل هستید كه خودتان رابطه برقرار كنید اول باید در ذهن تان فرد را سبك و سنگین كنید و ببینید آیا او با معیارهای شما مطابقت دارد بعد اقدام کنید.

دیدگاه اسلام در مورد ازدواج,حکم خواستگاری دختر از پسر در اسلام,خواستگاری دختر از پسرخواستگاری دختر از پسر، از نظر شرعی حرام نیست

عکس العمل دختران بعد از ازدواج از پسران

سفارش می شود که دختران اگر چند وقتی بعد از خواستگاری از پسر صبر کردند و پیشنهادی از جانب پسر دریافت نکردند، دیگر به انتظار آن فرد نباشند و خودشان تکلیف خود را معلوم کنند و اگر طرف مقابل او را برای ازدواج نخواست، رابطه با او را برای همیشه قطع کنند.

هنگامی که میخواهید مردی را به سوی خود جذب کنید چند نکنه مهم را باید به خاطر داشته باشید:

> رغبت نشان دادن به کسی با آویزان او شدن فرق دارد. در عشقتان درماندگی نشان ندهید. مردان از زنان وابسته و شخصیت های آویزان شدیداً می ترسند و احساس خفگی می کنند و خیلی زود از رابطه استعفا می دهند.

> طوری رفتار کنید که همه زیر و بم زندگیتان، شخصیتتان و درونیات شما کف دست او نباشد. او باید بداند شما قله های فتح نشده متعددی در شخصیتتان دارید و بهتر است همه صمیمت ها را با او تجربه نکنید تا بداند احتیاج دارد شما را بیشتر بشناسد و برای این کار، باید بیشتر و جدی تر به شما نزدیک شود و این تنها از راه ازدواج ممکن است.

نتیجه گیری

- خواستگاری مرد از زن مطابق با راز خلقت انسان و هماهنگ با روحیات و نقش زن و مرد در زندگی است.

- اجبار شرعی در خواستگاری مرد نبوده و خواستگاری دختر از پسر حرام نمی باشد.

دیدگاه اسلام در مورد ازدواج,خواستگاری دختر از پسر,پیشنهاد ازدواج دختر به پسرخواستگاری دختر از پسر باید بر مبنای دیدگاه های فرهنگی، اعتقادی و چارچوب های اجتماعی باشد

- زن با حفظ شرایطی میتواند از پسر خواستگاری کند تا از آسیب های مذکور مصون باشد (غیر مستقیم ـ فرد مقابل دارای سجایای والای انسانی باشد ـ کمک از واسطه امین، کار آمد و رازنگهدار و...)

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش