شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۲۰ - ۲۶ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۶۴۴
مشاوره پزشکی

آلودگی هوا بر سلامت روان تاثیر می‌گذارد/ پرخاشگری و رفتارهای هیجانی در کودکان

آلودگی هوا,پرخاشگری و رفتارهای هیجانی بر اثر آلودگی هوا
روان درمانگر و مدرس دانشگاه با بیان این که آلودگی هوا بر سلامت جسمی، روحی- روانی و شخصیتی اثرگذار است، گفت: آلودگی هوا با کاهش سطح اکسیژن مغز سبب تصمیم گیری های آنی (فوري) و رفتارهای تکانشی شده و ناسازگاری با محیط را افزایش می دهد.

به گزارش ایرنا، مهدی عسکری پور روز جمعه در مورد اثرات آلودگی هوا بر سلامت روان گفت: آلودگی هوا بر سلامت جسمی، روحی- روانی و شخصیتی اثرگذار است.

او اظهار کرد: براساس نتایج پژوهش های پزشکی، آلودگی هوا (Air pollution) میتواند موجب افزایش استرس، اضطراب، خشونت و پرخاشگری، کاهش توان فکری، یادگیری و تمرکز، افسردگی و برخی اختلالات روان تنی و ذهنی شود.

عسکری پور افزود: این آلودگی همچنین آسیب های جسمی ناشی از روان تنی را افزایش داده و بطور مستقیم سبب آسیب های مغزی و کاهش عملکرد مغز خواهد شد.

این روان درمانگر گفت: بعضی از آسیب های روحی نظیر خشونت و پرخاشگری همچنین سازگاری با محیط اجتماعی را کاهش داده و سبب واکنش های آنی (فوری) در برابر محرک های محیطی خواهد شد.

او با بیان این که تربیت خانوادگی و ژنتیک نیز در این رابطه موثر است، افزود: آلودگی هوا تاب آوری اجتماعی در برابر فشارهای محیطی را کاهش داده و بنابراین پرخاشگری را رواج می دهد. یکی از مهمترین چالش های جوامع صنعتی نیز مصائب ناشی از آلودگی هواست که خانه نشینی و... را به دنبال خواهد داشت.

وی اضافه کرد: افزایش زودرنجی هم به عنوان یکی دیگر از تبعات مخرب آلودگی هوا که گاه سبب «خودبیماری انگاری» می شود، بروز رفتارهای وسواس گونه را به دنبال خواهد داشت.

او در مورد «خودبیماری انگاری» توضیح داد: در حقیقت این اختلال به ترس روانی بیمار که باعث بروز رفتارهای وسواس گونه می شود، تعبیر شده و شخص دایماً احساس می کند که بیمار است. مدام به پزشک مراجعه کرده و در صدد ارزیابی و آزمایش سلامت بدنی بوده و این مساله خود آسیب های روحی و روانی را تشدید می کند.

(خودبیمارانگاری یا هیپوکندریا (Hypochondriasis) در اصطلاح روان شناسی و روان پزشکی برای شخصی به کار می رود که علیرغم برخورداری از سلامت بدنی خود را بیمار می داند.)

این روانشناس یادآور شد: براساس برخی تحقیقات، آلودگی هوا اختلالات عصبی شنوایی همچون کاهش شنوایی حسی حرکتی، اختلال یادگیری و حتی علائم اوتیسم و بیش فعالی (در کودکان) را هم به دنبال داشته است.

عسکری پور گفت: این آلودگی همچنین با تاثیر مستقیم بر سیستم عصبی مرکزی کاهش اعتماد به نفس، رفتارهای غیرسازگارانه، زوال عقل و فراموشی، آلزایمر و بیماری پارکینسون (Parkinson's Disease) را سبب شده و هر یک از این آسیب ها می تواند خلق وخوی افسرده را افزایش دهد.

آلودگی هوا,پرخاشگری و رفتارهای هیجانی بر اثر آلودگی هوا

این استاد دانشگاه ادامه داد: تنفس ذرات آلوده در هوا و مشاهده آسمان آبی تیره نیز سبب خلق افسرده و تشدید احساس غم و اندوه می شود. ارتباطات اجتماعی کاهش و حضور در اجتماعات کمرنگ می شود. تنش، بی قراری ، نگرانی افزایش و سطح کیفی زندگی و احساس رضایت نیز تضعیف شده و هر یک از این مؤلفه ها سلامت روان را تحت‌تأثیر قرار می دهد.

به گفته او، تشدید خستگی ذهنی و فکری، کاهش سطح اکسیژن به مغز و بدن، تصمیم گیری های آنی و رفتارهای تکانشی نیز از دیگر تبعات این آلودگی هوا محسوب می شود.

او افزود: استرس ناشی از آلودگی هوا هم بیماری های جسمی و روانی را سرعت می بخشد. احساس درماندگی و ناکامی را تقویت کرده و با تشدید اضطراب، بعنوان پایه گذار اختلالات روانی، رضایت از زندگی را تضعیف می کند.

آلودگی هوا و اختلال رشد مغز کودکان

عسکری پور یادآور شد: رشد مغز کودکان نیز در اثر تنفس این ذرات آلوده (در صورت تداوم) با اختلال مواجه شده و این اختلال میتواند بهره هوشی کودکان را کاهش دهد. همچنین برخی از اختلالات روحی- روانی نظیر ضعف عصبی، بیش فعالی، رفتارهای پرخاشگرانه و ضعف در برقراری ارتباطات در کودکان هم ناشی از این آلودگی هواست.

این مدرس تأکید کرد: بعضی از عوارض جسمانی آلودگی هوا همچون حملات تنفسی، مشکلات ریوی، آسم (asthma)، تنگی نفس نیز سلامت روان را تحت‌تأثیر قرار می دهد. در حقیقت هر یک از عوارض جسمانی خلق بیمار را تنگ و روحیه افسرده را سبب می شود.

براساس منابع رسمی، آلودگی هوا سالیانه جان هفت میلیون نفر را در دنیا می گیرد که بطور خاص مربوط به آسم، برونشیت، نفس تنگی، سکته قلبی، و آلرژی های مختلف تنفسی است.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش