دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۰۸۰
سرپوش فوتبالی

علت حذف وریا غفوری کایپیتان تیم استقلال چیست؟/ فوتبال با طعم سیاست

وریا غفوری,علت حذف وریا غفوری
وریا غفوری فعلا محبوب‌ترین فوتبالیست ایرانی است که همچنان در حال بازی است. او بیش از آنکه به خاطر بازی فوتبالش برای هواداران و مردم اهمیت داشته باشد، به خاطر اظهارنظرهایش در دفاع از مردم به محبوبیت رسیده است. البته همین مسئله باعث شده تمدید قرارداد او در فصل جدید با مشکل مواجه شود.

رویداد۲۴ نوشت: اگر اخبار این هفته را دنبال کرده باشید، یک نام بیش از همه شنیده شد؛ وریا غفوری. کاپیتان تیم استقلال تهران که بیش از آنکه او را به فوتبال بشناسند، مدت‌هاست به خاطر اظهارنظرهایش درباره مسائل اجتماعی شناخته می‌شود. خودش می‌گوید «وقتی موضوع مسائل اجتماعی در میان باشد، فوتبال برایم دیگر اولویت ندارد.»

بیشتر بخوانید:

همین دیدگاه وریا غفوری باعث شده که فعلا مغضوب گروهی باشد که قدرت در اختیارشان است؛ چه آنکه زمانی تصویر او حتی در برنامه فوتبال برتر سانسور شد؛ اتفاقی که فرهاد مجیدی کاپیتان وقت تیم استقلال تهران بسیار از آن گلایه داشت و از وقاحت صداوسیما در سانسور کاپیتان تیمش سخن گفت.

تا سال ۱۳۹۷ از وریا غفوری کمتر شنیده می‌شد که اظهار نظری سیاسی یا اجتماعی بگوید؛ اگر هم می‌گفت چون آنچنان بازیکن شناخته‌شده‌ای بین عموم مردم نبود، این سخنان کمتر شنیده می‌شد. سال ۱۳۹۷ وقتی محمدجواد ظریف در یک برنامه تلویزیونی گفت «به خاطر حمایت از فلسطین تحت فشار هستیم و به این مسئله افتخار می‌کنیم»، وریا غفوری پاسخ داد که ««آقای ظریف شما که می‌گویید افتخار می‌کنید به خاطر فلسطین، لبنان، یمن و سوریه تحت فشارید، این را بدانید که این شما نیستید که تحت فشارید. در واقع این مردم معمولی هستند که تحت فشارند.»

این اظهار نظر در همان سال آغاز فعالیت‌های غیرفوتبالی وریا غفوری بود. در حقیقت از آن تاریخ به بعد، وریا غفوری در موضوعات دیگری که لزوما به فوتبال ارتباطی نداشت، موضع‌گیری می‌کرد و علاوه بر یک فوتبالیست، نقش شهروندی را هم بازی می‌کرد که مسائل کشورش برایش اهمیت دارد. در واقع وریا از شهرت خود استفاده می‌کرد تا به زعم خود آنچه صدای اکثر مردم است را بیان کند.

مواردی همچون زنده نگاه داشتن یاد سحر خدایاری معروف به «دختر آبی»، یادبود کولبران و بیان مشکلات آنها، مشکلات مردم خوزستان و حمایت از اعتراضات آنها، انتقاد از گرانی‌ها و فشارهای اقتصادی و مواردی از این دست از جمله اظهارنظرهایی بود که توسط وریا مطرح شد.

انتقادات وریا غفوری آنقدر ادامه داشت که حتی ورزش سه در خبری نوشت که حراست فدراسیون فوتبال از ورزشکاران خواسته در مورد مسائل سیاسی، اظهارنظر احساسی نکنند. خبرگزاری مهر هم در خبری نوشت وریا غفوری بعد از پایان تمرین آبی‌پوشان در محل وزارت ورزش دیده شد و حضور او در وزارت ورزش بی‌ارتباط با این پست‌های او نبوده است.

البته ظاهرا این احضار تاثیری در عملکرد وریا غفوری نداشت؛ چنانچه خودش می‌گفت: «به بیان دغدغه‌های اجتماعی خود ادامه خواهد داد» و «چون حرف حق می‌زند، نگرانی از ناراحت شدن مسئولان ندارد.»

حالا در سال خداحافظی وریا غفوری، بزرگترین مشکل برای او ایجاد شده است؛ ظاهرا فشارهایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد قرارداد او با استقلال تمدید شود و بازی خداحافظی او هم در این تیم انجام شود. به همین دلیل عده‌ای از هواردان مقابل باشگاه استقلال تهران تجمع کردند تا انتقاد تند خود را نسبت به آنچه بی‌احترامی به کاپیتان استقلال می‌خواندند، نشان دهند.

صداوسیما در گزارشی که درباره وریا غفوری منتشر کرده، عدم تمدید قرارداد را سن وریا غفوری خوانده است. این اظهارنظر در حالی مطرح شده که وریا غفوری متولد ۱۳۶۶ است و عمر فوتبالی او تمام‌شده خوانده شده است، اما در سوی مقابل سیدجلال حسینی که متولد ۱۳۶۰ است تا سال گذشته در پرسپولیس تهران قرارداد داشت و کسی از سن او سخن نمی‌گفت!

وریا غفوری,علت حذف وریا غفوری

اوج ماجرا زمانی بود که وریا غفوری در حالی که در سنندج بود، توییتی منتشر کرد که در آن «کردستان» با رسم‌الخط کردی «کوردستان» نوشته شده بود. در آن توییت هم از پرچم ایران استفاده شده بود و هم از هشتگ ایران.

غفوری شعری از فریدون مشیری را اینگونه تغییر داده بود «من اینجا ریشه در خاکم، من اینجا عاشق این خاک اگر آلوده یا پاکم، من اینجا تا نفس باقی‌ست می‌مانم...» خبری شد اما لحظاتی بعد رستم قاسمی وزیر راه در توییتی عجیب حمله تندی به وریا غفوری کرد و نوشت: «برای هر سانت خاک پاک وطن خون دادیم تا نقشه شیرِ غران ایران به اندازه یک وجب هم تغییر نکند! سیلیِ مردم غیور ایران هم سهم کسانی است که پایِ زبانشان از گلیم شعورشان بیشتر دراز شده و حرف از تجزیه می‌زنند! و فکر می‌کنند همه‌چیز مثل فوتبال یک بازی است!»

رستم قاسمی در اقدامی عجیب وریا غفوری را به تجزیه‌طلبی متهم کرد. با این حال وریا پاسخ داد که گفت «متأسفانه در روزهای گذشته یکسری حواشی پیش آمده بود که من کردستان را با «واو» نوشته بودم، فقط می‌خواهم این را به آنهایی بگویم که سوءاستفاده می‌کنند. می‌خواهم بگویم که من وطن‌فروش و تجزیه‌طلب نیستم، من یک جان دارم که هزاران بار فدای ایران می‌کنم. من قلب سه رنگ ایران عزیز را زده بودم، باز هم می‌گویم که یک جان دارم که هزاران بار فدای ایران می‌کنم».

البته وریا غفوری نخستین ورزشکاری نبود که تلاش می‌کرد از نفوذ کلامش در موضوعات اجتماعی و مدنی بهره ببرد. پیش از او نخستین بار این اتفاق در دهه چهل ایران رخ داده بود؛ زمانی که گسترش ورزش حرفه‌ای در کشور به همراه گسترش نهاد‌های بوروکراتیک، باعث رشد کشور شده بود و وجوه سیاسی به ورزش ایران داده بود.

در آن دوران با وجود پیشرفت اقتصادی و فرهنگی کشور، خفقان سیاسی وجود داشت و ورزش نیز سیاسی می‌شد و در واقع کنش‌گران سیاسی در هر کجا که ممکن بود دست به کنش سیاسی می‌زدند. غلامرضا تختی که در حقیقت معروف‌ترین چهره تاریخ ورزش ایران است، به علت اختلافات سیاسی با حاکمیت دچار محدودیت شده بود و نخستین ورزشکار مدنی و سیاسی شناخته‌شده در ایران بود.

بعد از تختی، پرویز قلیچ‌خانی فعالیت سیاسی بیشتری داشت. او حتی زمانی به دلیل فعالیت‌های سیاسی و گرایش به احزاب چپ‌گرا توسط ساواک دستگیر شده بود و اتفاقا گرایشش به سوی سیاست، متاثر از تختی بود.

پس از انقلاب چهره‌هایی همچون ناصر حجازی برای مردم این وجهه مدنی و اجتماعی را داشت. او حتی زمانی در انتقاد به حضور سیاسیون در ورزش، برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد تا انتقادش به این مسئله را نشان دهد.

تمام این ورزشکاران از غلامرضا تختی گرفته تا پرویز قلیچ‌خانی و ناصر حجازی همگی به خاطر انتقادهایی که از برخی تصمیمات دولتی و حاکمیتی داشتند، مغضوب بودند. وریا غفوری هم فعلا گزینه جدیدی است که مغضوب شده است. آنها علاقمندند او به فولاد خوزستان یا تیم دیگری برود تا از محبوبیتش کاسته شود. شاید خروج از استقلال و بازی در تیمی مثل فولاد یا هر تیم دیگر، بدترین تصمیم برای او باشد. چه آنکه این همان سناریویی است که برای او چیده شده است.

رایان حسینی

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۴۸
غیر قابل انتشار: ۴۸
جدیدترین
قدیمی ترین
درود بر مرد کرد آقا وریا ، ای کاش مثل آقا وریا در ایران زیاد بودن
درود بروریا کاش وریا های زیاد به وجود بیان
آفرین به افرادی که این شخص را حذف کردند،وقتی علیه ارزش‌های کشور و به نفع دشمن حرف میزنه
آفرین به افرادی که ا...
یکی مثل تو و امثال تو باید همینجوری تو سری خور و جیره خور تا آخر عمر خفت بار زندگی کنند و وقتی که یک شیرمردی مثل وریا ازشون دفاع میکنه بایدم مغزتون تعجب کنه. چرا؟ چون عادت دارید تو سری خور باشید
آفرین به افرادی که ا...
بله درسته..دقت کنین دوستان... کلمات بعضی افراد در ظاهر شیرینه اما در واقع با پنبه سر می برد..
آفرین به افرادی که ا...
دشمن تویی
آفرین به افرادی که ا...
منظورت از دشمن افراد ضعیف جامعه است ، کدام دشمن آخه احمق. درود به شرف کسانی که از مردم حمایت می کنن
آفرین به افرادی که ا...
کولبری کردها ارزشه،فساد،فحشا،رانت،گرین کارت ،خام فروشی،مهاجرت و فرار مغزها،فروش ناموس ایرانی به ترکها،عربها،شما چی گرفتین که از دزدها حمایت می کنی
آفرین به افرادی که ا...
همین چاپلوسا مثل تو باعث میشن وضعیت کشور از بدتر پیش بره
اینجاست که قلب پرسپولیس هم واسه وریا میتپه
عجب دمکراسی بی همتایی داریم ما اگر به شرط خنده بگوییم دمکراسی قابل قبول است
درود بروریا
درود
درود برو وریا.لعنت به بدخواهانش...من پرسپولیسیم بخدا
حرف حق زمین زدن داره مگه؟؟ اینجا ایران است بجایه حق باطل را پرستش میکنند
مرحبا
یک ادم خیلی بایدانسان باشه که دلسوز همنوع خودش باشه نه مثل خیلی ها که بنده پول هستند وتظاهر به انسان بودن میکنند شیرمادر حلالت پسر ایرانی
واقعا متاسفم
عده‌ای بابلندکردن وریاغفوری زمینش زدن وریاجان ورزشت راادامه بده
دمت گرم وریا جان
وریا جان درود به شرفت .ما مردم ایران با تو هستیم به عنوان یک ایرانی و پرسپولیسی بسیار قدیمی به تو افتخار می کنم درود بر تو و افکار بلندت.پاینده باد ایران و ایرانی
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    پیکان - آلومینیوم اراک
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - الامارات
    ۱۷:۳۵
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - استقلال خوزستان
    ۱۸:۱۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - هوادار
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - مس رفسنجان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    فولاد - تراکتور
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - شارجه امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - ذوب آهن
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    لوکوموتیو مسکو - روستوف
    ۲۱:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - ناپولی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - منچستریونایتد
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیل - لیون
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۸ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - النصر دبی
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش