دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۲۵۲
فوتبال ملی

ساوت‌گیت منظور بدی نداشت/اسبقی: با سردار و طارمی به انگلیس هم می‌شود گل زد

تیم ملی ایران,اسبقی

وقتی تیم ملی در گروهی افتاد که انگلیس و امریکا هم پیش از این در آن افتاده بودند، همه لبخند رضایتی بر لب داشتند. انگلیسی‌ها، امریکایی‌ها و ایرانی‌ها. انگلیس به عنوان یکی از مدعیان اصلی فتح جام، تیمی که همین چندماه پیش به فینال جام ملت‌های اروپا رسید و ۴ سال پیش هم تا جمع ۴ تیم نهایی جام جهانی صعود کرده بود، خود را برای قهرمان شدن در جام آماده کرده.

امریکا به عنوان تیمی که در یک دهه گذشته، سرمایه‌گذاری زیادی در فوتبالش کرده بازیکنان تراز اولی همچون پولوسیچ در تیم چلسی را دارد. به غیر از این وستون مک‌کنی هافبک آنها جایگاه نسبتاً ثابتی در یوونتوس دارد. سرجیو دست هم که در سمت راست بارسلونا برای خودش جایگاه ثابتی دست و پا کرده. پس آنها هم با توجه به پتانسیل‌شان اعتقاد دارند می‌توانند بعد از انگلیس به مرحله حذفی برسند.

تیم ملی ما هم البته دقیقاً چنین هدف و رؤیایی دارد. چه برنده پلی‌آف اروپا و چه تیم امریکا به هر حال یک قدرت درجه یک فوتبال دنیا نیستند و هواداران فوتبال ایران به خود حق می‌دهند که رؤیای حضور در مرحله یک هشتم نهایی را داشته باشند.

نکته مهم در این میان واکنش‌ها به این همگروهی است. روزنامه‌های انگلیسی از این قرعه بسیار استقبال کرده‌اند. حتی روزنامه‌های زردشان مثل سان که در خود انگلیس هم خیلی جدی گرفته نمی‌شوند، تیتر زده‌اند «خدا را شکر با ایران بازی می‌کنیم». تیتری که دیروز هم توسط روزنامه‌های ایرانی پاسخ گرفت. اما شاید مهم‌تر واکنش برای مربیان باشد. واکنشی که در چند روز گذشته جنجالی هم شده است.

گرت ساوت‌گیت، مرد آرام و متین فوتبال انگلیس که بعد از آن خراب کردن پنالتی در یورو ۹۶ مدت‌ها به کنج خلوت خزیده بود، بعد از مشخص شدن قرعه‌اش در مصاحبه‌ای گفت: «از ایران شناختی ندارد و در این مدت تمرکزش روی مسابقات آسیا نبوده.»

جمله‌ای صادقانه و بدون توهین که البته برخی رسانه‌ها اصرار دارند بگویند ساوت‌گیت جنگ روانی را آغاز کرده و حتی برخی از بازیکنان و مربیان تیم ملی را هم شورانیده‌اند که چرا ساکت نشسته‌اید.

واقعیت این است که هر کسی آن مصاحبه را به زبان انگلیسی دیده باشد اصلاً نمی‌تواند برداشت بدی از این کلمات کند. ساوت‌گیت گفته تمرکزش روی مسابقات خودشان بوده و بازی از ایران ندیده. قاعدتاً در هفته‌های پیش رو تیم آنالیز او بازی‌های ایران را می‌بینند و شاید اگر چند روز دیگر این سؤال از ساوت‌گیت شود جواب دیگری بدهد.

کاش در روزهای آینده کمک کنیم همه از این جام جهانی پیش رو لذت ببرند نه اینکه برای جذب کلیک بیشتر تیترهای جنجالی از مصاحبه‌های معمولی دربیاوریم.

تیم ملی ایران,اسبقی

اسبقی: با سردار و طارمی به انگلیس هم می‌شود گل زد

 بعد از همگروهی با انگلیس در جام جهانی، سراغ وجوه مشترک دو کشور رفتیم. بازیکنان ایرانی که در انگلیس بازی می‌کنند یا مربیانی که مشغول فعالیت در فوتبال جزیره هستند. پویا اسبقی یکی از وجوه مشترک است. سرمربی ایرانی و ۳۷ ساله بارنزلی در چمپیونشیپ که شناخت بالایی از تیم ملی انگلیس دارد و البته این روزها تلاش می‌کند تیمی که اواسط فصل با شرایطی نامناسب تحویل گرفته را در سطح دوم فوتبال باشگاهی در انگلیس حفظ کند. اسبقی معتقد است اگر بازی ایران و انگلیس به جای دیدار نخست، در سومین روز مسابقات گروه B برگزار می‌شد، شاید اتفاقات بهتری رخ می‌داد. با این حال سرمربی جوان و ایرانی بارنزلی از شانس بالای ایران برای صعود به دور دوم صحبت می‌کند و امریکا و برنده پلی‌آف اروپا را حریفان مقتدری برای تیم ملی نمی‌داند.

با توجه به اینکه مدتی است در باشگاه بارنزلی و چمپیونشیپ مربیگری می‌کنید، از وجوه مشترک فوتبال ایران و انگلیس محسوب می‌شوید. ایران در گروهی قرار گرفته که انگلیس مدعی اصلی صعود است. نظرتان در این باره چیست و همگروهی با انگلیس را چطور تحلیل می‌کنید؟

 واقعیتش شانس ایران برای صعود بیشتر از جام‌های جهانی قبل است. با این حال اگر بخواهم درباره تیم‌های گروه ایران صحبت کنم، باید بگویم که انگلیس تیم فوق‌العاده‌ای است و یک بازی سخت را مقابل این تیم پیش رو خواهیم داشت. فقط حیف که در بازی نخست برابر انگلیس بازی می‌کنیم.

چطور؟ چه فرقی دارد؟

 به‌عنوان مثال اگر در سومین بازی‌مان مقابل انگلیس قرار می‌گرفتیم، این تیم شاید دو دیدار نخست خود را با پیروزی پشت سر می‌گذاشت و برای بازی با ایران تیم اصلی خود را به زمین نمی‌فرستاد و ستاره‌هایش را برای مرحله حذفی حفظ می‌کرد. انگلیس از فینال یورو که در ضربات پنالتی به ایتالیا باخت، هرگز شکستی متحمل نشده و به جرأت یکی از مدعیان جدی فتح جام جهانی ۲۰۲۲ است.

درباره نقاط ضعف و قوت تیم ملی انگلیس هم صحبت کنید. آیا نمی‌شود برای ایران شانس کوچکی برای کسب نتیجه در این دیدار قائل شویم؟

 انگلیس خط دفاع مستحکمی دارد و خیلی سخت گل می‌خورد. برای ایران بهتر بود با تیم‌هایی همگروه شود که در دفاع سختگیر نیستند و بیشتر میل به بازی تهاجمی دارند. مثلاً آرژانتین یا برزیل قرعه‌های بهتری نسبت به انگلیس بودند. خط دفاع انگلیس، حتی بهترین مهاجمان دنیا را براحتی مهار می‌کند و من تیمی مستحکم در این بخش، به استحکام تیم ساوت‌گیت سراغ ندارم.

مگر انگلیس چه روشی را در دفاع استفاده می‌کند که باز کردن دروازه‌اش اینقدر سخت است؟

 انگلیس از ۵ مدافع استفاده می‌کند که همه آنها از بهترین‌ها در سطح دنیا هستند. انگلیس هری مگوایر را دارد که در منچستریونایتد فصل خوبی را پشت سر نگذاشته اما در تیم ملی همیشه کم‌نقص ظاهر شده. همچنین بن وایت از آرسنال، کایل واکر و جان استونس از سیتی و تایرون مینگز از استون‌ویلا بازیکنانی هستند که خط دفاع مستحکم انگلیس را تشکیل داده‌اند. نکته مهم اما این است که دو هافبک میانی انگلیس هم تبحر بالایی در انجام امور دفاعی دارند و همین یکی از دلایل استحکام تیم ساوت‌گیت در این بخش است.

منظورتان این است که انگلیس با لایه‌های دفاعی متشکل از ۷ بازیکن وارد زمین می‌شود؟

 دقیقاً. جلوی مدافعان انگلیس، دو بازیکن به نام‌های کوین فیلیپس از لیدزیونایتد و دکلن رایس از وستهام بازی می‌کنند. این دو هجومی نیستند و بیشتر کارهای دفاعی را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند. وقتی یک تیم به جز آن ۵ مدافع متخصص و خوب، این دو را هم داشته باشد، مشخص است که گل زدن به آن سخت می‌شود. جالب اینکه آرنولد، مدافع راست لیورپول در ترکیب انگلیس جایی ندارد و اینجا معتقدند که او در دفاع ضعیف است.

در مورد دیگر رقبای ایران هم صحبت می‌کنید؟ مثلاً آیا بازی امریکای فعلی را دیده‌اید؟

 من بازی امریکا را دیدم و حتماً شما هم می‌دانید که این تیم هم‌امتیاز با کاستاریکا، تنها به‌دلیل تفاضل گل بالاتر موفق شد به جام جهانی صعود کند. تیم فعلی امریکا ضعیف‌تر از تیم‌های قبلی‌اش است. تیم جام جهانی ۹۸ امریکا به مراتب قویتر از تیم فعلی‌اش بود و به همین دلیل معتقدم ایران شانس زیادی برای غلبه بر حریف خود دارد.

برای تیم بعدی، اگر شما حق انتخاب داشته باشید، کدامیک را حریف ضعیف‌تری می‌دانید؟

 من بازی اوکراین مقابل سوئد را دیدم. واقعیتش اوکراین چنگی به دل نزد و خیلی خوب نبود. اگر صعود کنند، نمی‌دانم با اتفاقاتی که در کشورشان رخ داده، چطور آماده جام جهانی می‌شوند. ولز هم گرت بیل را دارد، با این حال اسکاتلند تیم بهتری است. هر کدام از این تیم‌ها که به جام جهانی برسند، نمی‌توانند مانع پیروزی ایران شوند. انگلیس شانس اول است اما ایران هم پشت انگلیس قرار دارد و به نظرم بخت دوم صعود محسوب می‌شود.

چطور تا این حد با قاطعیت از صعود ایران صحبت می‌کنید؟

 به جام‌‌های جهانی قبل نگاه کنید. ایران سال ۱۹۹۸ با یوگسلاوی و آلمان همگروه بود. جام جهانی ۲۰۱۸ هم با پرتغال و اسپانیا. یعنی دو تیم قدرتمند و مدعی در گروهش حضور داشتند اما این بار چنین خبری نیست.

فکر می‌کنید بازی ایران- انگلیس با چه نتیجه‌ای به پایان برسد و سؤال اساسی اینکه ما نمی‌توانیم به انگلیس گل بزنیم؟

 من اتفاقات را کنار می‌گذارم اما بازی ایران- انگلیس نمی‌تواند گل‌های زیادی داشته باشد. بخصوص که هر دو تیم در خط دفاع مستحکم هستند. گل زدن به انگلیس سخت است اما وقتی شما سردار آزمون و مهدی طارمی را در خط حمله دارید، هیچ اتفاقی نشدنی نیست. با این دو و علیرضا جهانبخش می‌توانیم گل بزنیم، حتی به انگلیس. با این تفاوت که شاید شانس گلزنی کمی برای آنها ایجاد شود.

روزنامه سان انگلیس بعد از قرعه‌کشی تیتر زد خدا را شکر به ایران خوردیم. این تیتر آمیخته با تمسخر نیست؟

 انگلیس تاکنون دیداری مقابل ایران برگزار نکرده و شاید این تیتر را به‌دلیل عدم شناخت از تیم ملی ما به کار برده‌اند. هر چه بیشتر به جام جهانی نزدیک شویم، شاید شناخت انگلیسی‌ها از تیم ملی باکیفیت ایران هم بالاتر برود و دیگر شاهد استفاده از چنین تیترهایی نباشیم.

می‌توانید از حالا نتایج دیدارهای ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ را پیش‌بینی کنید؟

 پیش‌بینی در فوتبال سخت است. از بازی با انگلیس بگذریم که شانس حریف بیشتر است اما ما می‌توانیم امریکا را ببریم و برای صعود مقابل حریف بعدی قرار بگیریم.

کمی هم در مورد چمپیونشیپ و شرایط بارنزلی برای‌مان بگویید. چقدر شانس دارید در جدول بمانید؟

 شرایط سختی را تجربه می‌کنیم. از وقتی تیم را تحویل گرفته‌ام، در منطقه خطر بوده و البته امتیازهای خوبی را هم به دست آورده. هواداران و کارشناس‌ها معتقدند تیم هم از نظر کسب امتیاز و هم سبک بازی پیشرفت کرده اما برای بقا باید چشم به ۷ بازی آینده داشته باشیم. اگر همین روند را ادامه بدهیم، می‌توانیم به بقا در چمپیونشیپ امیدوار باشیم.

newspaper.inn.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    پیکان - آلومینیوم اراک
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - الامارات
    ۱۷:۳۵
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - استقلال خوزستان
    ۱۸:۱۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - هوادار
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - مس رفسنجان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    فولاد - تراکتور
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - شارجه امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - ذوب آهن
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    لوکوموتیو مسکو - روستوف
    ۲۱:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - ناپولی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - منچستریونایتد
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیل - لیون
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۸ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - النصر دبی
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش