جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۰۶۱
حوزه بهداشت و رفاه

فروش اینترنتی دارو جرم است/ داروفروشی پزشکان ممنوع است

دارو,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به آمار بازرسی‌ها و میزان کشفیات این سازمان در حوزه کالاهای سلامت در سال ۹۶، در عین حال از شدت نظارت‌های سازمان تعزیرات حکومتی بر انبارهای شرکت‌های دارویی خبر داد.

دکتر شهریار اسلامی‌تبار در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه نظارت بر تخلفات حوزه غذا و دارو، گفت: در کشور یک نهاد نظارتی مستقل مانند بازرسی کل کشور، یک نهاد قضایی مانند دادسراها  و دادسرای ویژه جرائم پزشکی و یک نهاد شبه‌قضایی مانند سازمان تعزیرات حکومتی وجود دارد. در مجموع در تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه حوزه‌ای مستقل برای رسیدگی جرائم پزشکی قرار دارد. با این تفاوت که  در تعزیرات حکومتی به شبه‌جرم‌ها رسیدگی می‌شود، اما در مجموعه‌های قضایی به جرم رسیدگی می‌کنند. در عین حال در مجموعه‌هایی چون سازمان نظام پزشکی به تخلف رسیدگی می‌شود. بنابراین بین قوانین و مقررات تفاوت وجود دارد و کار این حوزه‌ها با یکدیگر هیچ تداخلی ندارد.

 

نظارت‌هایی برای جلوگیری از احتکار و گران‌فروشی دارو

وی با اشاره به نظارت‌هایی که در حوزه داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و شرکت‌های پخش دارو جهت جلوگیری از احتکار یا گران‌فروشی انجام می‌شود، افزود: باید توجه کرد که دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور بازوهای اجرایی سازمان غذا و دارو هستند. در این دانشگاه‌ها حوزه معاونت غذا و دارو و حوزه بازرسی داریم که هر دو حوزه طبق وظیفه قانونی به داروخانه‌های تحت پوشش‌شان سر زده، بازرسی می‌کنند و گزارش‌های موردی و ادواری را برای ما ارسال می‌کنند؛  به‌طوریکه می‌توان گفت داروخانه‌ای نیست که نظارت‌های لازم در آن انجام نشود.

 

ورود تعزیرات حکومتی برای نظارت بر انبارهای دارو

اسلامی‌تبار ادامه داد: در عین حال روی شرکت‌های پخش دارو هم بویژه از سوی سازمان تعزیرات حکومتی نظارت وجود دارد. سازمان تعزیرات حکومتی هم به شدت در بحث انبارهای شرکت‌های پخش دارو ورود می‌کند و در کنار نیروهای تعزیرات، نیروهای بازرسی سازمان غذا و دارو هم حضور دارد.

 

کشف ۶۰۰۰ کالای قاچاق در غذا، ‌دارو، مکمل، آرایشی-بهداشتی و تجهیزات پزشکی

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به بازرسی‌های سازمان غذا و دارو در راستای پیشگیری از تخلفات احتمالی در حوزه‌های غذا، ‌ دارو، آرایشی-بهداشتی و ...، گفت: در سال ۹۶ در حوزه دارو و مکمل‌ها نزدیک به ۲۷۰۰۰ مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد ۲۲۰۰ موردش به کشف محموله و کالای قاچاق منجر شده است. همچنین حدود ۱۲۹۹۶ بازرسی هم در حوزه غذا انجام شده و ۶۵۰ مورد کشف تخلف قاچاق داشته‌ایم.

 

اسلامی‌تبار ادامه داد: در عین حال از ۲۲۰۲۰ بازرسی در حوزه محصولات آرایشی-بهداشتی، ۳۰۴۶ مورد کشف قاچاق و از ۵۵۰۸ مورد بازرسی در حوزه تجهیزات پزشکی ۹۸ مورد کشف قاچاق انجام شده است. در مجموع در سال ۹۶، حدود  ۶۸ هزار مورد بازرسی در حوزه غذا، دارو، مکمل‌ها، محصولات آرایشی-بهداشتی و تجهیزات پزشکی انجام شده که از این تعداد کمتر از ۶۰۰۰ مورد، یعنی حدود یک درصد به کشف کالای قاچاق منجر شده است.

 

برخورد با ۴۰ داروخانه متخلف در سالی که گذشت

وی با بیان اینکه شدت برخورد سازمان غذا و دارو با متخلفین این حوزه، بر اساس نوع تخلف است، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر تخلف مربوط به قاچاق کالا باشد، حوزه قضایی باید آن را مورد بررسی قرار دهد. در حوزه‌هایی چون گران‌فروشی نیز تعزیرات حکومتی وارد می‌شود. بر همین اساس در سال ۹۶ با بالغ بر ۴۰ داروخانه برخورد قضایی اتفاق افتاد که احکام مربوط به آنها به تناسب تخلف از تذکر، اعمال جریمه و تعطیلی متفاوت بوده است.

 

اسلامی‌تبار در ادامه صحبت‌هایش درباره نحوه پیگیری محل عرضه و قیمت داروها، گفت: اولا مردم باید حتما دارو را از داروخانه تهیه کنند. حال اگر دارویی را پیدا نکردند، می‌توانند آن را از طریق سامانه ۱۹۰ پیگیری کنند. این سامانه می‌تواند آدرس و تلفن محل عرضه دارو را اعلام کند. تاکنون موردی نداشتیم که کسی نتواند از طریق سامانه ۱۹۰ به داروی مورد نیازش دسترسی داشته باشد.

 

فروش اینترنتی دارو جرم است

وی درباره فروش اینترنتی دارو یا اقدام برخی پزشکان نسبت به فروش دارو، تاکید کرد: نگهداری و عرضه دارو به جز در مراکز مجازی چون داروخانه‌ها ممنوع است و هر کسی چنین اقدامی انجام دهد، جرم مرتکب شده است.

 

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو در عین حال گفت: تنها روش و محل فروش دارو و مکمل فقط در داروخانه‌ها است و تبلیغ آن در هر جایی اعم از سایت، شبکه‌های مجازی و... ممنوع است. مردم بدانند که حتی ممکن است چنین دارویی تقلبی هم باشد.

 

داروخانه آنلاین نداریم

اسلامی‌تبار همچنین تاکید کرد که چیزی به عنوان داروخانه آنلاین یا فروش آنلاین دارو هم نداریم. البته مواد بهداشتی، آرایشی و داروهای طب سنتی و ... به این صورت عرضه می‌شوند، اما داروخانه‌ای که به صورت آنلاین دارو بفروشد، وجود ندارد و این کار ممنوع است.

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش