شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۰۰۰۳۳

تفسیر دلایل و انواع سردردهای دوران بارداری

سردردهای دوران بارداریسردردهای دوران بارداری
در این مقاله از سرپوش، به بررسی علل و راهکارهای مدیریت سردردهای دوران بارداری می‌پردازیم. این مقاله به زنان باردار کمک می‌کند تا با فهم بهتری از علل این سردردها، بهترین راهکارهای تسکین و کاهش آنها را در طول دوران بارداری انتخاب کنند.

سردردهای دوران بارداری

سردردهای دوران بارداری یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از زنان باردار آن را تجربه می کنند. این سردردها می توانند در هر زمانی از بارداری رخ دهند، اما معمولاً در سه ماهه اول و سوم بیشتر دیده می شوند.

سردرد می تواند در اوایل بارداری شایع باشد. معمولاً با ادامه بارداری بهبود می یابند. آنها به نوزادتان آسیب نمی رسانند، اما می توانند برای شما ناراحت کننده باشند. سردرد گاهی اوقات می تواند از علائم پره اکلامپسی باشد که در صورت عدم نظارت و درمان می تواند منجر به عوارض جدی می شود. پره اکلامپسی معمولا بعد از هفته ۲۰ بارداری آغاز خواهد شد.

درباره سردردهای دوران بارداریتفسیر سردردهای دوران بارداری

دلایل سردردهای دوران بارداری

سردردهای دوران بارداری می توانند دلایل مختلفی داشته باشند، از جمله:

تغییرات هورمونی:

در دوران بارداری سطح هورمون های مختلفی در بدن افزایش می یابد، از جمله هورمون پروژسترون. این هورمون می تواند باعث گشاد شدن رگ های خونی در سر شده و درنهایت سردرد ایجاد کند.

کم آبی بدن:

کم آبی بدن یکی از دلایل شایع سردرد است. در دوران بارداری، نیاز بدن به آب افزایش می یابد، بنابراین مهم است که به اندازه کافی آب بنوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری کنید.

استرس و خستگی:

استرس و خستگی می توانند باعث سردرد شوند. در دوران بارداری، ممکن است به دلیل تغییرات جسمی و هورمونی احساس استرس و خستگی بیشتری داشته باشید.

تغییرات در خواب:

در دوران بارداری ممکن است کیفیت خواب شما کاهش یابد، که می تواند باعث سردرد شود.

تغییرات در بینایی:

در دوران بارداری، ممکن است تغییراتی در بینایی شما رخ دهد، مانند نزدیک بینی یا تاری دید، که می تواند باعث سردرد شود.

فشار چشم:

این موضوع به ویژه هنگامی که عضلات چشم شما در دوران بارداری شل می شوند بسیاری از این محرک ها می توانند باعث سردرد تنشی شوند که بسیار رایج هستند. درد معمولاً خفیف و در دو طرف سر است.

برخی محرک ها:

برخی از این محرک ها می توانند باعث میگرن شوند که شدیدتر هستند و بیشتر یک طرف سر شما را درگیر می کنند. اگر میگرن دارید، ممکن است احساس بیماری یا استفراغ کنید و به نور یا صدا حساس باشید.

سایر عوامل:

سایر عواملی که ممکن است باعث سردرد در دوران بارداری شوند عبارتند از: میگرن، فشار خون بالا، کمبود ویتامین B2، بیماری سینوسی، میگرن آبسه، عفونت ها، مانند عفونت گوش یا آنفولانزا، مشکلات با دندان های شما آنوریسم یا سکته مغزی.

سردردهای شدید دوران بارداریدلایل سردردهای دوران بارداری

انواع سردردهای دوران بارداری

سردردهای دوران بارداری می توانند انواع مختلفی داشته باشند، از جمله:

سردرد تنشی یا استرسی

این نوع سردرد یکی از شایع ترین موارد در زنان باردار می باشد که با سفتی عضلات و درد خفیف تا متوسط همراه است و می تواند ساعت ها پشت گردن و سر را به صورت متدوام ادامه داشته باشد. این نوع سردرد با اختلالات عصبی یا تهوع همراه نیست و غالبا به استراحت، ماساژ، حرارت یا سرما، داروهای ضدالتهابی و آرامبخش های ضعیف جوان می دهد. باید اشاره کرد که سردردهای تنشی به ندرت به بستری شدن در بیمارستان منجر می شود. 

سردرد کلاستر یا خوشه‌ای

بارداری بر شدت این نوع سردرد تاثیری نخواهد گذاشت. درمان این نوع سردردها در مرحله حاد، شامل اکسیژن ۱۰۰ درصد و تجویز سوماتریپتان می باشد. این عارضه از سردردهای نادر اولیه است که در آن یک سمت از سر همراه با چشم و صورت درد شدید دارند و ممکن است بین ۱۵ تا ۱۸۰ دقیقه همراه با علائم بیقراری طول بکشد. 

این نوع میگرن ممکن است در دوران کودکی شروع شده باشند، سپس در دوران نوجوانی به اوج خود می رسند و با افزایش سن شدت و دفعات آن کاهش پیدا می کنند. 

شیوع سالانه این نوع سردرد در زنان ۱۷ درصد، در مردان ۶ درصد می باشد. ۵ درصد زنان دچار میگرن احتمالی هستند، یعنی همۀ معیارها را به جز یک مورد دارند. میگرن در زنان جوان شایع است و به‌خصوص در دوران حاملگی بیشتر دیده می‌شود.

سردرد میگرنی

شیوع میگرن در سه ماهه اول حاملگی ۲ درصد می باشد که بیشتر آنها در زمان بارداری بهتر می شوند. برخی مواقع میگرن همراه با اورا در اولین بارداری ایجاد می شود. اورا یک اختلال گذرای دیداری، حسی یا حرکتی است که نشانه ای از شروع سردرد است. زنان بارداری که پیش از این به علائم میگرن مبتلا بوده، ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشند، در این صورت بیمار علائم عصبی جدید دارد و باید مورد معاینه قرار بگیرد. 

در ابتدا گمان می شد که سردرد میگرنی خطری برای مادر یا جنین ندارد اما اخیرا این موضوع رد شده است، براساس تحقییقات سردرد در بارداری می تواند احتمال پره اکلامپسی، هایپرتنشن بارداری، پره ترم لیبر و سایر اختلالات قلبی عروقی شامل سکته‌های مغزی ایسکمیک را افزایش دهد. 

خطر سکته قلبی با میگرن ۱۶ برابر، آنفاکتوس میوکارد ۵ برابر، بیماری قلبی ۲ برابر، ترومبو آمبولی وریدی ۲ برابر و مسمومیت حاملگی ۲ برابر بیشتر می شود. انجمن بین المللی سردرد ۲۰۱۳ میگرن را بر اساس وجود یا عدم وجود اورا و سیر زمانی آن به دو نوع تقسیم کرده است.

سردرد در بارداری یکی از نشانه‌های خطر مسمومیت حاملگی بوده و در کسانی‌ که ورم یا فشار خون بالا دارند، اهمیت زیادی پیدا می‌کند؛ چراکه می‌تواند پیش درآمد تشنج مسمومیت حاملگی باشد.

بنابراین خانم‌های باردار باید در هنگام بروز سردرد شدید و مقاوم به درمان، حتما به پزشک متخصص زنان کرج مراجعه کرده و سابقۀ وجود میگرن را حتما به پزشک معالج اطلاع دهند.

تشخیص سردردهای دوران بارداری

پزشک شما می تواند با معاینه فیزیکی و پرسیدن سوالاتی در مورد علائم شما، سردردهای دوران بارداری شما را تشخیص دهد. در برخی موارد، ممکن است پزشک شما آزمایشاتی مانند آزمایش خون یا تصویربرداری مانند سونوگرافی را برای بررسی سایر علل احتمالی سردرد شما تجویز کند.

سردردهای دوران بارداری و زمان مراجعه به پزشکانواع سردردهای دوران بارداری و مراجعه به پزشک

درمان سردردهای دوران بارداری

در بیشتر موارد، سردردهای دوران بارداری با درمان های خانگی مانند استراحت کافی، نوشیدن آب زیاد، و استفاده از کمپرس سرد قابل درمان هستند. در برخی موارد، پزشک شما ممکن است داروهای مسکن ایمن برای دوران بارداری را تجویز کند.

برخی از مسکن ها هستند که باید در بارداری از آنها اجتناب کنید - مانند آنهایی که حاوی کدئین هستند و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن - مگر اینکه پزشک شما تجویز کند.

پیشگیری از سردردهای دوران بارداری

برای کاهش خطر ابتلا به سردردهای دوران بارداری، می توانید موارد زیر را انجام دهید:

- به اندازه کافی آب بنوشید.

- به اندازه کافی بخوابید.

- استرس خود را مدیریت کنید.

- از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید.

- از غذاهای تند و چرب خودداری کنید.

- از کمربندهای سفت خودداری کنید.

- از انجام فعالیت های شدید خودداری کنید.

مصرف مایعات برای کاهش سردردهای دوران بارداریپیشگیری از سردردهای دوران بارداری

سردرد و پره اکلامپسی

پره اکلامپسی اگر بعد از هفته ۲۰ بارداری دچار سردردهای مکرر می شوید، این می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی بارداری به نام پره اکلامپسی باشد. پره اکلامپسی زمانی است که شما فشار خون بالایی دارید که بر کلیه ها و گاهی دیگر قسمت های بدن شما تأثیر می گذارد. اگر سردرد پره اکلامپسی دارید، ممکن است متوجه شوید که داروهای مسکن ساده مانند پاراستامول کمکی نمی کند. اگر در نیمه دوم بارداری دچار سردرد می‌شوید یا سردردهایتان بسیار شدید است، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

سخن پایانی درباره سردردهای دوران بارداری

سردردهای دوران بارداری یک مشکل شایع است که می تواند باعث ناراحتی زیادی شود. خوشبختانه، در بیشتر موارد، سردردهای دوران بارداری با درمان های خانگی یا داروهای ایمن قابل درمان هستند. اگر سردردهای شما شدید یا مکرری هستند، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

گردآوری: بخش زناشویی سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش