شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۱۰۰۰۱۳

باورهای نادرست درباره شیر

باورهای نادرست درباره شیر,محصولات لبنی,خواص شیر
محصولات لبنی یکی از بزرگترین بخش های صنایع غذایی را تشکیل می دهند. دیر زمانی است که مصرف شیر برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن و پیشگیری از پوکی استخوان و کاهش خطر شکستگی استخوان توصیه می شود. اما آیا به واقع این گونه است؟

به گزارش عصر ایران به نقل از "ریدرز دایجست"، مطالعات جدید نشان داده اند که برای جذب کلسیم در بدن باید به میزان کافی منیزیم و ویتامین C نیز در دسترس باشد. همچنین، شیر محصولی اسیدی در نظر گرفته می شود و بدن برای خنثی کردن اثر اسید و ایجاد تعادل در pH خون از ذخیره کلسیم موجود در استخوان ها برداشت می کند. از این رو، مصرف شیر ممکن است حتی اثری معکوس در زمینه تامین کلسیم مورد نیاز بدن داشته باشد. در ادامه با برخی باورهای نادرست درباره شیر بیشتر آشنا می شویم.

 

افسانه: شیر بدون چربی سالم‌ترین انتخاب است

حقیقت: در زمینه فواید سلامت لبنیات بدون چربی ممکن است اغراق شده باشد. پژوهش های جدید نشان داده اند افرادی که لبنیات پر چرب مصرف می کنند نسبت به افرادی که محصولات کم چرب مصرف می کنند در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به بیماری قلبی یا دیابت قرار ندارند. برخی پژوهش های دیگر رابطه بین مصرف لبنیات پر چرب با کاهش احتمال چاقی را نشان داده اند. این به دلیل آن است که برخی اسیدهای چرب در لبنیات ممکن است با احساس سیری مرتبط باشند. زمانی که انواع بدون چربی شیر، ماست، و پنیر را مصرف می کنید ممکن است احساس سیری به خوبی در شما شکل نگیرد و در ادامه غذای بیشتری نیز مصرف کنید. شیر کم چرب به جذب مواد مغذی از شیر مانند ویتامین های A و D و همچنین اسیدهای چرب مهم کمک می کند.

 

افسانه: شیر موجب گرفتگی بینی می شود

حقیقت: مصرف لبنیات شرایط سرماخوردگی شما را وخیم‌تر نمی کند. افزایش گرفتگی بینی که پس از نوشیدن شیر احساس می شود، احتمالا واقعی نیست. نتایج پژوهشی در سوئیس نشان داد افراد مبتلا به سرماخوردگی که شیر می نوشیدند در مقایسه با افرادی که شیر مصرف نمی کردند، سرفه یا آبریزش بینی بیشتری نداشتند. افرادی که افزایش مشکلات تنفسی پس از نوشیدن شیر را گزارش کرده بودند، آنهایی بودند که باور داشتند محصولات لبنی موجب تولید مخاط بیشتر می شود.

 

افسانه: مصرف شیر بیشتر به معنای بهره‌مندی از استخوان های قوی‌تر است

حقیقت: زمانی که موضوع فواید کلسیم در زمینه تقویت استخوان مطرح می شود، نتایج مطالعات یکدست نیستند.مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ در نشریه BMJ منتشر شد، نشان داد احتمال شکستگی استخوان در افراد میانسال که مکمل کلسیم مصرف کرده یا سطوح بالای این ماده معدنی را از رژیم غذایی خود دریافت می کردند، تفاوت خاصی با افرادی که کلسیم کمتری مصرف می کردند ندارد. به گفته پژوهشگران، شواهد درباره این که مکمل های کلسیم از شکستگی های استخوان پیشگیری می کنند، ضعیف و متناقض هستند. در همین راستا، پژوهش های بیشتری باید برای تشخیص بهترین روش های حفظ سلامت و استحکام استخوان ها و پیشگیری از شکستگی در سنین بالا انجام شوند. تمریناتی که بر تحمل وزن متمرکز هستند، مانند پیاده‌روی و دویدن و تمریناتی که بر تعادل تاکید دارد، مانند یوگا و تای چی، به نظر می رسد از اهمیت ویژه ای در این زمینه برخوردار هستند.

 

افسانه: بیشتر مردم نمی توانند لاکتوز را به خوبی گوارش کنند

حقیقت: به گفته دنیس ساویانو، استاد علوم تغذیه در دانشگاه پوردو که بیش از ۳۰ گوارش لاکتوز را مورد مطالعه قرار داده است، بدن انسان می تواند برای تحمل شیر بیشتر سازگار شود. حتی افرادی که در گوارش لاکتوز با دشواری مواجه هستند، در صورت مصرف وعده های کوچک، به ویژه زمانی که مصرف لبنیات با یک وعده غذایی همراه باشد، به ندرت علائمی از خود بروز می دهند. هر سم یا غذایی دارای یک دوز است. در مورد لاکتوز یا شیر، دوزی وجود دارد که موجب بروز علائم می شود و به طور معمول بیشتر از یک فنجان است. مصرف منظم شیر می تواند بدن را هرچه بیشتر به گوارش لاکتوز عادت دهد، حتی اگر نشانه های عدم تحمل را پیش از این نشان داده باشید.

 

افسانه: شیر بهترین نوشیدنی برای تامین کلسیم است

حقیقت: نوشیدنی های دیگری نیز وجود دارند که می توانند محتوای کلسیم مشابه با شیر را ارائه کنند. یک فنجان شیر می تواند ۳۰ درصد از نیاز روزانه شما به کلسیم را تامین کند و از این نظر منبعی خوب برای این ماده مغذی است، اما تنها انتخاب برای تامین آن نیست. کلسیم به استخوان ها، عضلات، قلب و اعصاب کمک می کند. یک فنجان آب پرتقال غنی شده با کلسیم می تواند ۳۵ درصد و شیر سویا غنی شده با کلسیم می تواند تا ۴۵ درصد از نیاز روزانه شما به این ماده معدنی را تامین کنند.

 

افسانه: تمام محصولات لبنی دارای ویتامین ها و مواد معدنی مشابه هستند

حقیقت: شیر و ماست از نظر تراکم مواد مغذی غنی‌تر از پنیر و خامه هستند. پنییر در جایگاهی بین شیر و خامه قرار می گیرد، زیرا از مواد مغذی بیشتر نسبت به خامه بهره می برد، اما به طور معمول از محتوای ویتامین D مشابه با شیر برخوردار نیست. پنییر منبع خوبی برای کلسیم و پروتئین است، اما از محتوای ویتامین D و منیزیم کمتری برخوردار است.

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش