جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۲۱ - ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۱۹۷
اشتغال و تعاون

کلیات لایحه خبرساز اصلاح قانون کار رد شد

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,قانون کار
سرانجام پس از انتقاد جامعه کارگری به دولت مبنی بر عدم رعایت سه جانبه گرایی در تنظیم لایحه اصلاح قانون کار، کمیسیون اجتماعی مجلس کلیات این لایحه را رد کرد.

به گزارش مهر، قانون کار کشور در آبان ماه ۱۳۶۹ به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شود؛ قانونی که پس از حدود ۲۰ سال در دولت قبل تصمیم به اصلاح آن گرفته شد.

 

هر چند جامعه کارگری از اصلاح این قانون استقبال کردند اما عدم تامین نظر آنها در تنظیم لایحه اصلاح قانون کار موجی از انتقادات را علیه دولت به راه انداخت به طوریکه گروه‌های کارگری عنوان لایحه «ضد کارگری» قانون کار را به آن نسبت دادند.

 

با این حال لایحه اصلاح قانون کار توسط دولت قبل به رغم انتقادات به مجلس رفت اما پس از تداوم این انتقادات، این لایحه برای بررسی مجدد اما مشروط بر مشارکت کارگران در تنظیم آن به دولت بازگشت داده شد.

 

پس از بازگشت لایحه اصلاح قانون کار در دولت قبل،   دولت یازدهم میراث بررسی لایحه اصلاح قانون کار شد. امید جامعه کارگری برای اصلاح «موجه» قانون کار با رعایت اصل سه جانبه گرایی زنده شد اما طولی نکشید که این لایحه باز هم گروه های کارگری را نگران کرد چراکه این لایحه مجدد از سوی همین دولت به مجلس ارائه شد و گروه‌های کارگری معتقد بودند دولت یازدهم هم عینا لایحه دولت قبل را بدون تغییر و مشارکت گروه‌های کارگری و کارفرمایی به مجلس ارسال کرده است.

 

در حالی که به استناد ماده ۷۳ قانون برنامه پنجم توسعه، دولت مکلف بود تا پایان سال اول برنامه پنجم توسعه، نسبت به اصلاح قانون کار با «رعایت اصل سه جانبه گرایی» و «همسو شدن منافع کارفرمایان و کارگران» اقدام کند اما عدم تامین نظر گروه‌های کارگری در تنظیم این لایحه در دو دولت دهم و یازدهم، این بخش از جامعه را با نگرانی مواجه کرد.

 

سرانجا نیمه‌های سال گذشته بود که لایحه اصلاح قانون کار توسط هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و رسما در دستور کار کمیسیون اجتماعی قوه مقننه قرار گرفت. اعلام وصول این لایحه نگرانی جامعه کارگری را بیشتر کرد، تا اینکه با تشکیل چند جلسه از کمیسیون اجتماعی برای بررسی لایحه اصلاح قانون کار به نگرانی گروه‌های کارگری دامن زد.

 

انتقادادت تشکل‌های رسمی کارگری به اصلاح قانون کار، به روش‌های مختلف از جمله بیانیه‌های رسانه‌ای، نامه به رئیس جمهور و رئیس مجلس ادامه داشت تا اینکه اواخر سال گذشته با مطرح شدن موضوع تعیین دستمزد، موضوع لایحه اصلاح قانون کار طبیعتا به فراموشی سپرده شد.

 

هر چند اواخر سال گذشته و حتی در سال جاری هم اخباری مبنی بر درخواست ربیعی از دولت برای بازگشت لایحه اصلاح قانون کار منتشر شد اما ادامه بررسی این لایحه در دستور کار روز یکشنبه کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفت.

 

در همین زمینه سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره جزئیات بررسی لایحه اصلاح قانون کار جلسه روز گذشته کمیسیون از رد کلیات این لایحه خبر داد و گفت: با توجه به نارضایتی و عدم رعایت سه جانبه گرایی رد شد.

 

خدادادی با بیان اینکه انتظار داشتیم لایحه‌ای با مشارکت هر سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولت برای اصلاح قانون کار تنظیم شود گفت: اما در ۷ ماده از لایحه‌ای که به مجلس ارائه شده بود، بین کارگران و کارفرمایان اختلاف نظر وجود داشت.

 

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:پس از اعلام وصول لایحه اصلاح قانون کار، این لایحه در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گرفت و در جریان بررسی کلیات از نمایندگان کارگری و کارفرمایی دعوت شد.

 

وی افزود: علاوه بر این، کارگروهی در کمیسیون اجتماعی مجلس تشکیل شد که دیروز گزارشی را در کمیسیون ارائه دادند و با توجه به اینکه ماحصل نتایج و بررسی ها این بود که لایحه ارسالی دولت یک لایحه جامع  با هدف تامین منافع شرکای اجتماعی نبود، کمیسیون بر رد کلیات لایحه رای داد.

 

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: مصوبه رد کلیات به صحن علنی مجلس ارسال می شود که این موضوع در صحن هم به تصویب می رسد؛ در عین حال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اگر درخواستی مبنی بر بازگشت دهد پیش از طرح رد کلیات در صحن، این لایحه به دولت بازگشت داده می شود.

 

بر اساس این گزارش، پیش از این در شورای عالی کار قرار شده بود تا پس از بازگشت لایحه به دولت، در شورایی مشترک این لایحه با حضور نمایندگان دولت، تشکل‌های رسمی کارگری و کارفرمایی مورد بررسی قرار گیرد و پس از همسو شدن نظرات هر سه گروه، لایحه جدید به مجلس ارسال شود.

 

با این حال سه راهکار برای اصلاح قانون کار وجود دارد؛ نخست اینکه لایحه فعلی مورد ارزیابی قرار گیرد که ظاهرا گروه‌های کارگری مخالف این موضوع هستند چرا که معتقدند این لایحه حقوق های بنیادین روابط کار، امنیت شغلی و حمایت از گروه‌های کارگری را هدف قرار داده است. روش دیگر تهیه لایحه جدید از سوی دولت با رعایت سه جانبه گرایی و در نهایت راهکار سوم، تهیه طرحی از سوی نمایندگان مجلس تحت عنوان «طرح اصلاح قانون کار» است.

 

با این حال باید منتظر ماند و دید که دولت چه راهی را برای اصلاح قانون کار در پیش می گیرد. به هر روی «امنیت شغلی»، «معیشت» و «تشکل‌یابی» ستون‌های حقوق بنیادین کار و سه ضلع مثلث حیاتی جامعه کارگری هستند که انتظار می رود در فرایند اصلاح قانون کار، مورد توجه قرار گیرند.

 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش