شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۱۲

آشنایی با انواع مشاغل رشته تجربی

مشاغل رشته تجربی,پرستاری از مشاغل رشته تجربی,پزشکی از مشاغل رشته تجربی مشاغل رشته تجربی استقبال زیادی از سوی داوطلبان دارد
یکی از موارد بسیار مهم و اساسی بحث اشتغال در مشاغل رشته تجربی است که در زمان انتخاب این رشته پرطرفدار، ذهن دانش آموزان را به خود درگیر می کند. از این جهت تمامی دانش آموزان به انتخاب این رشته دانشگاهی تمایل دارند دائم به دنبال شناخت هر چه بیشتر شغل های این رشته هستند.

مشاغل رشته تجربی

رشته تجربی از بیش از ۱۵۰ شاخه تحصیلی تشکیل شده است که از مشهورترین این رشته ها می توان به، پزشکی،  دندانپزشکی ،  داروسازی ،  پرستاری ، هوشبری و سایر رشته های علوم پزشکی اشاره کرد. دغدغه بسیاری از دانش آموزان بعد از ورود به رشته تجربی در دبیرستان اینست که با انتخاب چه رشته ای در دانشگاه موفق تر خواهند بود.

استفاده از تست های سنجش شغلی یکی از راه های بسیار مؤثر و کارا جهت سنجش علاقه شما به یکی از رشته های گنجانده شده در لیست مشاغل رشته تجربی است. پردرآمدترین شغل های رشته تجربی رشته هایی هستند که در ادامه برایتان شرح میدهیم و داوطلبان بسیاری آرزوی تحصیل و پذیرش در آن را دارند. شما با یک برنامه ریزی دقیق در این رشته ها میتوانید قبول شوید و به شغل رویایی خود برسید.

> دامپزشکی:

یکی از مشاغل رشته تجربی، دامپزشکی میباشد و از وظایف این رشته می توان به پیشگیری و درمان بیماری های دامی و ریشه کنی و تامین بهداشت عمومی دام اشاره کرد. از دیگر وظایف این رشته، کنترل بهداشتی بیماری های مشترک بین انسان و دام و کنترل بهداشتی و موادغذایی که از دام به دست می آید، است. درمان حیوانات، هدف نهایی دامپزشکی نیست بلکه دقیقاً تأمین موادغذایی و بهداشت انسان می باشد. به دلیل آن که با واکسیناسیون دامها از مرگ و میر آن ها میتوان جلوگیری کرد و بر ميزان فرآورده های دامی افزود و در نتیجه برای جیره غذایی انسانی مواد پروتئینی لازم را تأمین نمود. این رشته در مقطع کاردانی و دکترای حرفه ای عرضه میگردد.

اطلاعاتی درباره مشاغل رشته تجربی,مشاغل رشته تجربی,دامپزشکی از مشاغل رشته تجربیمعرفی رشته های تجربی اولین قدم در انتخاب مشاغل رشته تجربی محسوب می شود

فارغ التحصیلان دوره کاردانی در کلینیک یا مراکز تحقیقاتی بعنوان کاردان دامپزشک و تحت نظر دکتر دامپزشک مشغول بکار می شوند. طول دوره کاردانی ۲ سال و طول دوره دکترای حرفه ای حدود ۶ سال است. یک دامپزشک باید زیست شناسی را دوست داشته باشد، به زبان انگلیسی مسلط باشد و از قدرت تجزیه و تحلیل بالایی برخوردار باشد زیرا بیمار توانایی بیان درد خود را ندارد و دامپزشک باید بتواند این بیماری را بشناسد. بی تردید دانشجوی این رشته باید از سلامت جسمانی نیز برخوردار باشد ولی در همه بخش های دامپزشکی قدرت بدنی مطرح نیست. در مشاغل رشته تجربی یک دامپزشکی میتواند در مراکز مختلفی نظیر سازمان  دامپزشکی،  مؤسسه تحقیقات و تولید واکسن،  شرکت های تولید دارو و فراورده های دامی،  شرکت های تولید موادغذایی  با فرآورده های دامی،  واحدهای دامپروری دولتی و خصوصی و آزمایشگاه های تشخیص بیماری های دامی و بیماری های انسانی مشغول بکار شود یا خودشان کلینیک دامپزشکی برای معالجه حیوانات اهلی تاسیس کنند.

> علوم ازمایشگاه:

یکی از مشاغل رشته تجربی که در گروه رشته های پیراپزشکی از نظر موقعیت شغلی قرار دارد، عاوم آزمایشگاه است. بالطبع قبولی در این رشته نیز از سایر رشته های پیراپزشکی دشوارتر است. شما بعد از این که در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شدید، می توانید در ازمایشگاه های مختلف بکار مشغول شوید یا تا مقطع دکتری ادامه تحصیل دهید و بعد از آن اقدام به تأسیس آزمایشگاه نمایید. بدیهیست اینکار به سرمایه اولیه نیاز دارد ولی بعد از ان درامدی در حد یک پزشک یا دندانپزشک متخصص( و شاید بیشتر) دارد.

بهترین مشاغل رشته تجربی,مشاغل رشته تجربی چیست,مشاغل رشته تجربیمشاغل رشته تجربی فقط به پزشکی و کارهای درمانی ختم نمی شود

> رشته ی فیزیوتراپی:

یکی دیگر از بهترین مشاغل رشته تجربی، فیزیوتراپی است که با مواد شیمایی برخلاف دیگر رشته های پزشکی سروکار ندارد. در واقع این رشته شاخه ای از پزشکی به حساب می آید که در آن از عوامل فیزیکی مثل گرما، سرما، الکتریسیته، نور و عوامل مکانیکی و ورزش برای توان بخشی بیماران استفاده می شود. دوره ی کارشناسی این رشته چهار سال به طول می انجامد که هدف آن پرورش متخصصانیست که به درمان عضلات و اعصاب اندام های بدن انسان هایی که بر اثر حوادث یا برخی بیماریها دچار اختلال و معلولیت شده و عملکرد خود را از دست داده اند با استفاده از ابزارهای موجود مانند لیزر، گرما، الکتریسیته و... بپردازند. فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در بیمارستان ها، سازمان بهزیستی، کلینیک های توان بخشی و سازمان های مربوط به توان بخشی بکار بپردازند. همچنین فارغ التحصیلان توانایی تأسیس مطب و مراکز توان بخشی خصوصی را نیز دارند.

> رشته های پزشکی:

در صورتیکه فقط کمی فارغ التحصیلان رشته پزشکی صبر داشته باشند و بتوانند مهارت و دانش خود را در دوران تحصیل  بالا ببرند در آینده میتوانند پزشکی سرشناس با درآمد بالا باشند. از طرفی این افراد با ادامه تحصیل میتوانند به انتخاب یکی از رشته های پردرآمد پزشکی بپردازند. در صورتی که آنها قصد ادامه تحصیل داشته باشندیکی از رشته های زیر را که بعنوان رشته های پردرآمد پزشکی محسوب میشوند ، برای ادامه تحصیل، باید انتخاب کنند. پر درامد ترین رشته های تجربی در گروه پزشکی شامل متخصص زیبایی،  گوش،  حلق و بینی و متخصص پوست و مو است. این رشته ها در صدر لیست پردرامد ترین مشاغل رشته تجربی گروه پزشکی قرار دارند. دلیل پولساز بودن این رشته گرایشیست که امروز مردم به زیباتر شدن و زیباتر دیده شدن در جامعه پیدا کرده اند. از دیگر مشاغل پر درامد رشته تجربی است متخصص بیمای های قلبی و عروقی،  متخصص مغز و اعصاب،  متخصص بیماری های عمومی،  متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری،  متخصص بیماری های گوارشی می باشد .

مشاغل رشته تجربی,مشاغل رشته تجربی چیست,مشاغل رشته تجربی کدامندپزشکی از معروفترین مشاغل رشته تجربی به شمار می آید

> کارشناس بینایی سنجی:

شغل بینایی سنجی از مشاغل رشته تجربی به شمار میرود که از قضا در بین داوطلبان گروه تجربی طرفداران زیادی را نیز بخود اختصاص داده است. از وظایف کلیه متصدیان این حرفه مینوان به وظایفی مانند تعیین درجه بینایی افراد من جمله کودکان و بزرگسالان به وسیله تابلوهای دید، پی بردن به وجود بیماری های چشمی در اشخاص و ارجاع آنها به چشم پزشک، تجویز انواع عدسی های مورد استفاده در داخل چشم اشاره کرد. اشخاص دانش آموخته رشته بینایی سنجی امکان فعالیت در سازمان بهزیستی، بیمارستان ها، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و مراکز بهداشتی درمانی را دارند.

> داروسازی:

در علم پزشکی برای این که یک بیمار مداوا شود روش های متعددی از جمله  دارو درمانی،  جراحی  و روان درمانی  وجود دارد که دارو درمانی در این میان بعنوان متداول ترین شیوه در تمام دنیا رایج است و رشته داروسازی، رشته ایست که با بیماران و مردم در همین زمینه مرتبط می گردد. از همین رو میتوان گفت رشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران های بیماری زا نقش ایفا می کند. به عبارت دیگر یکی از مشاغل رشته تجربی در زمینه داروسازی، شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده( تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روش های تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار است. داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل برای این رشته توانمندی در دروس فیزیک، شیمی و زیست شناسی ضروری است. همینطور بین دانشجویان رشته های دانشگاهی تجربی رشته داروسازی به سخت بودن معروف است و دانشجویان این رشته باید سختکوش و پرتلاش باشند.

> هوشبری و اتاق عمل:

از میان مشاغل رشته تجربی می توان به هوشبری و اتاق عمل اشاره کرد که نسبت به بقیه ی رشته ها از درآمد مناسب و خوبی برخوردارند و افراد زیادی تمایل دارند در این رشته ها به تحصیل بپردازند. بازار کار این رشته ها برای فارغ التحصیلان توانمند، خوب و مناسب است و درآمد مناسبی عاید افرادی میشود که توانمندی و تجربه ی کافی در این زمینه دارند.

معرفی مشاغل رشته تجربی,مشاغل رشته تجربی,درمورد مشاغل رشته تجربیمشاغل رشته تجربی مانند مشاغل رشته ریاضی متنوع هستند

> پرستاری:

یکی از اعضای بسیار مهم کادر پزشکی برای ارائه ی خدمات مراقبتی و بهداشتی، پرستاران می باشند که کنترل وضعیت بیمار، تزریقات، تعویض پانسمان و دادن داروها طبق دستور پزشک از نقوش مراقبتی آن ها به شمار میرود. دادن توضیحات به خانواده بیمار، کنترل و نظارت گروه‌های پرستاری و مشکلات آنها نیز از وظایف پرستاران محسوب میشود. پرستاران باید برای کمک به دیگران، شخصیتی منظم و دقیق و همچنین تمایل قلبی را داشته باشند. از ویژگی های ضروری آن ها می توان به صبور بودن ، داشتن روحیه همدلی و حس دلسوزی نیز در پرستاران اشاره کرد. حتماً دیده اید که تعداد پرستاران خانم در بیمارستان ها بیش از آقایان است، زیرا خانم‌ها نقش های حمایتی و مدیریتی را به خوبی انجام میدهند و در بروز احساس، همدردی و دلسوزی توانمند تر هستند. بازار کار پرستاری هم وضعیت مناسبی دارد، پرستاران می توانند در اماکنی چون بیمارستان ها، کلینیک ها و درمانگا ه ها بکار مشغول شوند. همچنین برای این رشته شرایط اشتغال در دانشگاه ها، ادارات و سازمان ها هم فراهم است. میزان پرداختی حقوق و مزایای بیمه هم برای این مشاغل رشته تجربی در حد قابل قبولی قرار دارد.

> رشته ی دندان پزشکی:

از دیگر مشاغل رشته تجربی که معروف و پردرآمد است،  میتوان به دندان پزشکی اشاره کرد. البته فراموش نکنید این رشته سختی های خودش را دارد. فردی که قصد انتخاب این رشته را دارد باید بداند کار با دندان بسیار حساس است و به کسب مهارت در این زمینه و هنر دست و ظریف کاری نیاز دارد. وظیفه ی یک دندان پزشک تشخیص و درمان بیماری های دهان و دندان میباشد و سلامت دهان و دندان را بعنوان یک علم تخصصی و عضوی مهم در بدن انسان تضمین می کند. طول مدت تحصیل در این مقطع، دو دوره ۲ و ۴ ساله است که دانشجویان در ۲ سال اول واحدهای علوم پایه را می گذرانند. پس از پایان دوره ی اول وارد دوره ی تخصصی میشوند و در نهایت میتوانند به تشخیص بیماری های دهان و دندان بپردازند و نسبت به درمان آنها در حد یک دندان پزشک عمومی اقدام کنند.

درمورد مشاغل رشته تجربی,فیزیوتراپی از مشاغل رشته تجربی,مشاغل رشته تجربیشغل دندانپزشکی یکی از پر درامد ترین مشاغل رشته تجربی است 

> رادیولوژی:

علم موردنیاز برای تصویرپردازی از نقاط مختلف بدن انسان و اجزای داخلی آن، رادیولوژی نامیده می شود. در سال های اخیر این رشته پیشرفت زیادی نموده است ، بدین دلیل که به کمک این تصاویر می توان  انواع بیماریها را سریعتر و دقیقتر تشخیص داد و به درمان آن پرداخت. این عمل توسط پرتو ایکس و دیگر امواج و پرتوها انجام می پذیرد. برای این مشاغل رشته تجربی، بعد از این که تحصیلتان پایان یافت، میتوانید در مراکزی همچون عکسبرداری به عنوان تکنسین مشغول به کار شوید اما اجازه ی تاسیس مرکز تصویربرداری فقط به متخصصین رادیولوژی( تخصصی از پزشکی) داده میشود! هدف از ایجاد این رشته پرورش افراد متخصصیست که بتوانند با انواع دستگاه های تصویر‌برداری مانند سیستم های دیجیتال CT،  MRI، تصویربرداری های اختصاصی سیستم گوارش، عروق و ادرار و... آشنا شده و در زمینه ی تشخیص پزشکی همکاری کنند. از نظر تمیزی محیط کار و کلاس کاری در رده بالایی است. بازار کار این رشته ازجایگاه مناسبی برخوردار است. فارغ التحصیلان این رشته هم در مقطع کاردانی و هم کارشناسی میتوانند در بیمارستان های دولتی و خصوصی و مراکز تصویر‌برداری کار کنند.

> مامایی:

از پرطرفدارترین مشاغل رشته تجربی برای خانم‌ها ، مامایی میباشد. وظیفه اصلی یک ماما اینست که از سلامتی مادر باردار و جنین اطمینان حاصل کند. از دیگر وظایف ماما مراقبت از کودک در دوران جنینی، خدمات زایمان و مراقبت های بهداشتی مادر و کودک پس از زایمان است. همینطور ماما در زمینه ی مشاوره های قبل و بعداز ازدواج و مشاوره های تنظیم خانواده هم خدمات عرضه می کنند.

مشاغل رشته تجربی,فیزیوتراپی از مشاغل رشته تجربی,انواع مشاغل رشته تجربیمشاغل رشته تجربی به دلیل بازار کار خوب اهمیت زیادی دارد

شخصی که در این رشته فعالیت می کند باید احساس مسئولیت بالایی داشته باشد بدین دلیل که زنان شرایط سختی را در حین بارداری و زایمان می گذرانند و به حمایت نیاز دارند. پذیرش این رشته صرفا برای خانم هاست پس برای آنها فرصت شغلی نیز در وضعیت مناسبی قرار دارد. از محلهای کار ماما می توان به بیمارستان، زایشگاه و مطب شخصی اشاره کرد ، همینطور امکان فعالیت در پست های مدیریتی و ستادی در مراکز بهداشتی درمانی نیز دارند. مزیت اشتغال در مطب خصوصی، محیط کار و ساعت کاری انعطاف پذیر است. به همین دلیل مامایی از بهترین مشاغل رشته تجربی برای خانم‌ها تلقی شود.

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش