دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۰۴ - ۱۰ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۹۵۳
مدیریت ورزش

۱۰ تیم لیگ برتری در معرض انحلال/ تاج: برخی ورزشگاه‌های ما قابلیت ورود بانوان را ندارند

قنبرزاده,نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال
نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال تأکید کرد کلیه باشگاه‌های لیگ برتری مصوبه مربوط به تعیین سقف بودجه را تأیید کرده‌اند.

به گزارش تسنیم، منصور قنبرزاده در نشست خبری که با موضوع تدوین و شفاف‌سازی درباره دستورالعمل ناظر بر سقف بودجه و تشریح قوانین نقل‌وانتقالاتی تشکیل شده بود، در مورد سقف قراردادها که خیلی از باشگاه‌‌ها را با چالش مواجه کرده است، اظهار داشت: درباره این موضوع ما یک شعاری داریم و آنهم این است که برای اجرای قانون ناظر بر قراردادها و سقف بودجه‌ها، فدراسیون را امتحان نکنید، به دلیل اینکه تمام مسائل سنجیده و برای اجرای این پروژه بیش از پنج ماه کار شده است. همچنین اطلاعات جامعی اخذ شده و اینطور نبوده است که بگوییم یک شبه اتفاقی افتاده. ما برای این موضوع با عنایت به چند موضوع مهم که عمده آن مسائل بالادستی است، کار کردیم.

وی ادامه داد: به طور مثال درباره سهام عدالت مکاتباتی را از نهادهای بالادستی و ارشد کشور داشتیم مبنی بر اینکه فضای اقتصادی کشور و نظارت بر میزان مبلغ قرارداد تیم‌های باشگاهی که سهام عدالت دارند و شرکت‌های دولتی و صنعتی در واقع از نهادهای بالادستی از فدراسیون فوتبال توضیح خواستند که مکاتبات آن برای باشگاه ذیربط که حدود ۱۳ باشگاه لیگ برتری ماست، ارسال خواهد شد. با این توضیح که سهام عدالت و صندوق‌های بازنشستگی که حق و حقوق بازنشستگان و دهک‌های پایین جامعه است در بسیاری از این شرکت‌ها دارای سهام هستند و نهادهای بالادستی خواستار این شدند که در بحث قراردادهای تیم‌های باشگاهی نظارت جامعی باشد و از ما گزارش و حتی مبلغ قراردادها را خواستند، چون آنها با این شرکت‌ها مشارکت داشته و حق ورود به این مسائل را دارند. همچنین باید بگویم از نهادهای بالادستی خیلی این قضیه را پیگیری کردند و نهادهای نظارتی ما که به‌عنوان قانون می‌توانند در بحث قراردادها آنهایی که به هر میزان از سهام عدالت و سهام‌هایی که دولت سهام دارد نظارت کنند یک نظارت بسیار جامعی را انجام دادند و ریاست سازمان بازرسی کل کشور در این مورد توضیحاتی را ارائه کرد.

نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال افزود: کارگروهی که ما داشتیم براساس دستور ریاست محترم فدراسیون فوتبال متشکل از آقای خطیر به‌عنوان مشاور عالی رئیس فدراسیون فوتبال، آقای نصیرزاده در جایگاه حقوقی‌اش که رئیس کمیته تدوین مقررات است، مصطفی زارعی مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال، آقای نورشرق که در کمیته تعیین وضعیت بازیکنان حضور دارد و آقای کشوری به‌عنوان سرپرست سازمان لیگ است و از آقای حسن‌زاده رئیس کمیته انضباطی نیز به‌عنوان مشاور در این کارگروه استفاده می‌کنیم.

قنبرزاده در پاسخ به این سؤال که «نحوه قانون‌گذاری کارگروه براساس کدام مقیاس انجام شده و آیا این یک مقیاس جهانی بوده یا تصمیم فکری همین کارگروه بوده است؟»، گفت: ما یکسری الزامات داریم که همه مطلع هستند. باشگاه‌هایی که در لیگ برتر هستند به لحاظ قوانین AFC باید مجوز حرفه‌ای یا ملی بگیرند. از ۱۶ تیم لیگ برتری ما فقط شش تیم توانستند مجوز حرفه‌ای بگیرند. ۱۰ تیم نه مجوز حرفه‌ای گرفتند و نه مجوز ملی. چنانچه در سه دوره متوالی باشگاهی موفق به کسب مجوز حرفه‌ای و ملی نشود طبق الزامات AFC حق حضور در لیگ برتر را نیز ندارد. از این ۱۰ تیم هم تعداد قابل توجهی از آنها حتی مجوز ملی را ندارند. به دلیل اینکه نخواستیم در جامعه التهاباتی به وجود بیاید کمیته صدور مجوز حرفه‌ای اخطارهایی را به این تیم‌ها داد و این تیم‌ها چنانچه در سال آتی نتوانند استانداردهای خود که عمدتاً مالی هست را به‌روز کنند، چون این باشگاه‌ها زیان‌ده هستند، طبق ماده ۱۴۱ قانون تجارت، چنانچه یک شرکت طی سه سال مالی زیان‌ده باشد یا باید نیمی از سهامش را کاهش دهد یا هیئت مدیره از سهامداران تقاضای انحلال کند.

وی افزود: بنابراین ما اگر نتوانیم قانون تجارت و الزامات AFC را رعایت کنیم، ممکن است ۱۰ تیم ما در معرض انحلال قرار بگیرند. یکی از دلایلی که این فرایند انجام شده به دلیل کمک به فوتبال ماست که به سمت انحلال نرود. از شش باشگاهی هم که مجوز گرفتند چهار تیم سهمیه آسیا بودند و دو تیم دیگر مشمول ماده ۱۴۱، یعنی درآمدهای‌شان با هزینه‌های‌شان مطابقت نداشت و طی سال‌های گذشته زیان‌ده بودند و مالکان آنها تعهد دادند که بدهی‌های سنوات قبل را در فصل آتی جبران کنند. فلسفه وجودی کارگروه ما این بود که ما به سمتی برویم که باشگاه‌های ما به ورشکستگی نروند و مهم‌تر از همه باشگاه‌ها باید درآمد داشته باشند که هزینه کنند. هیچ باشگاهی چه صنعتی و چه معدنی بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد نداشته است و طبق مدارکی که وجود دارد، بنابراین هر وقت سقف بودجه برای حقوق و دستمزد برای تیم‌های آسیایی و تیم‌های رتبه اول تا چهارم مبلغ ۳۲۵ میلیارد تعریف می‌شود در واقع بیش از آن درآمد سال گذشته‌شان است و تعدادی از این باشگاه‌ها که در رتبه‌های اول تا چهارم بودند زیان‌ده بودند. هم منطق می‌گوید و هم قوانین اقتصادی و قانون تجارت و همین‌طور الزامات AFC که باشگاه‌ها باید براساس درآمدشان هزینه کنند. اگر این نظارت‌ها صورت نگیرد طبیعتاً فدراسیون فوتبال فردا باید پاسخگو باشد و بنابراین با توجه به دلایلی که عرض شد کاملاً این سقف مرجع قانونی داشته و براساس الزامات AFC و قانون تجارت بوده و باشگاه‌‌ها ملزم به رعایت آن هستند.

نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال در واکنش به این موضوع که صحبت‌هایی مطرح شده که برخی از باشگاه‌ها برای نقل‌وانتقالات‌شان از رمزارزها استفاده می‌کنند، گفت: ما برای این موضوع  یک مکانیزم بسیار قوی را در نظر گرفتیم که یکی از مکانیزم‌ها خود آن شرکت است. باشگاه‌های ما زیرمجموعه‌ای از شرکت‌های‌شان هستند. شرکت‌ها هستند که به باشگاه‌ها بودجه می‌دهند. در فرم بودجه‌ای که به باشگاه‌ها ابلاغ شده این‌طور نیست که فقط مدیرعامل تعهد بدهد بلکه علاوه بر مدیرعامل باشگاه، مدیرمالی و مدیر خزانه‌داری و همینطور اعضای هیئت مدیره و رئیس مجمع آن باشگاه هم باید فرم را امضا کند. رئیس مجمع، رئیس کارخانه و شرکت بالادستی هست که منابع مالی را می‌دهد، بنابراین یک مکانیزم داخل آن شرکتی است که تعهدات مالی را انجام می‌دهد. قطعاً زمانی که تمام داده‌ها در صورت‌های مالی ذکر می‌شود، برای مثال رئیس مجمع دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دو تا از وزرای محترم ما هستند و آنها اختیار را به کمیته مصارف دادند. در نتیجه این قراردادها و بودجه‌ای را که به ما ابلاغ می‌کنند، کمیته مصارف باید تأیید کند. شرکت‌های صنعتی که سهام‌های دولتی و عدالت در آن مشارکت دارند، باید رئیس مجمع‌شان تأیید کند و پاسخگو باشد.

وی افزود: مکانیزم دیگر ما در سازمان لیگ است. سازمان لیگ براساس سقف بودجه‌ای که تعریف کرده دقیقاً بر همان مبنا قراردادها را به ثبت می‌رساند. ما یک برنامه‌ای را تدوین کردیم، به این شکل که باشگاه‌ها به میزانی که از سال گذشته قراردادهای فعال دارند و بعد از اینکه فرم بودجه‌شان را آوردند تا سقفی که تعیین شده می‌توانند قرارداد امضا کنند و اگر بیش از آن سقف بود سازمان لیگ عودت می‌دهد. مکانیزم بعدی نهادهای نظارتی ملی ما هستند. این نهادهای نظارتی به نیابت از دولت و با توجه به اینکه ۱۳ باشگاه به نوعی از سهام‌های دولتی استفاده می‌کنند ناظران آنها حتماً روی قراردادها و موارد خارج از مسائل ورزشی نظارت می‌کنند. ما چون قانون پولشویی را در کشور داریم و اگر یک شرکت و یک فرد حقوقی و حقیقی یک موضوعی را در کدال افشا کند و بعد از آن ثابت شود اطلاعاتی که گذاشته است خلاف بوده است، مشمول جرایم پولشویی می‌شود. تمام قراردادها را سازمان امور مالیاتی از سازمان لیگ خواسته است و ما ملزم هستیم طبق قانون این قراردادها را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنیم و آنها هم تطبیق خواهند داد.

قنبرزاده در ادامه یادآور شد: آخرین مورد بحث کمیته انضباطی است. یکی از مواد آیین‌نامه انضباطی ما بندی است که چنانچه بازیکنی خارج از ضوابط قراردادی را به ثبت برساند مشمول تنبیهات انضباطی خواهد شد. برای مثال یک فردی قراردادی با یک باشگاه بسته و بعداً متوجه شدند که به هر دلیلی قرارداد غیرقانونی بوده است و اگر ثابت شود بازیکن با باشگاهی قرارداد بسته دو نوع قرارداد است و آن اثبات شود کمیته انضباطی به‌عنوان بازیکن غیرمجاز تشخیص می‌دهد و اگر باشگاه مقابل ظرف مدت ۲۴ ساعت اعتراض کند کمیته انضباطی طبق مقررات بررسی می‌کند و فقط همان بازی ۳ بر صفر اعلام می‌شود. مکانیزم دیگری که کمیته انضباطی در نظر گرفته است علاوه بر آن چنانچه مقامات باشگاهی که امضای مجاز را داشتند مشمول تنبیهات انضباطی خواهند شد و بستگی به نوع تخلف کمیته انضباطی می‌تواند رأیی را صادر و امتیازاتی را از آن باشگاه کسر کند.

نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: یکی از مکانیزم‌های دیگری که تعریف کردیم، نقش رسانه‌هاست و در این کارگروه به نوعی مشارکت رسانه‌ها را مدنظر قرار دادیم و خواهش ما این است که رسانه‌ها هر جایی که شواهدی به دست می‌آورند کمک و افشای اطلاعات کنند. امروز با دهه قبل فرق می‌کند و رسانه‌ها نقش بسیار زیادی دارند. فعالیت این کارگروه استمرار خواهد داشت و این‌طور نیست که کار تمام شده باشد. شاید تا پایان لیگ و حتی دو سال استمرار فعالیت داشته باشد و مکرر همه مسائل را بررسی کند.

«باشگاه‌های ما هیچ راه درآمدی از پخش تلویزیونی و بلیت‌فروشی ندارند و حتی اگر باشگاه‌های اروپایی هم به فوتبال ما بیایند زیان‌ده خواهند شد. آیا فدراسیون فوتبال دغدغه‌ای برای رفع این مشکل دارد؟»، گفت: این سؤال کاملاً درست است. ما باید ببینیم دنیا و کشورهای همجوار ما چه کار کردند. بخش عمده‌ای از درآمد باشگاه از محل پخش تلویزیونی است یعنی تولید یک باشگاه ارائه مسابقه فوتبال است که در تلویزیون برای بیننده پخش می‌شود. یکی از مطالبات باشگاه‌ها همین است. رئیس فدراسیون فوتبال مکاتبه‌ای را با مجلس شورای اسلامی داشته است که در قانون برنامه هفتم این موضوع را لحاظ کنند. نکته‌ای که خیلی حائز اهمیت است و ان‌شاءالله نمایندگان ما این مطلب را جدی بگیرند و بشنوند، این است که باشگاه‌های ما در فصل آتی لیگ قهرمانان آسیا باید مدارکی را ارائه کنند که یک قراردادی با سیما دارند و براساس آن قرارداد درآمدی از پخش تلویزیونی خواهند داشت. ما به مقامات بالادستی این موضوع را گوشزد کردیم که یکی از خطراتی که فوتبال ملی ما را تحت‌الشعاع قرار داده همین پخش تلویزیونی است و مجلس شورای اسلامی باید یک قانون صریح، روشن و عادلانه وضع کند که باشگاه‌ها بتوانند از آن استفاده کنند.

قنبرزاده در ادامه افزود: جا دارد از مدیران عامل باشگاه‌ها تشکر کنیم. در طرح تعیین سقف بودجه، بعضی‌ها عنوان کردند که باشگاه‌ها مشارکت ندارند، در صورتی که زمانی که پیش‌نویس این طرح آماده شد ما یک اجلاسی با مدیران باشگاه‌ها داشتیم و تقریباً اکثریت افراد و مدیران و نمایندگان آنها صورتجلسه را تأیید و امضا کردند. ما علاوه بر مواردی که در جلسه قرائت کردیم، نکاتی را هم این عزیزان اضافه کردند و در انتهای جلسه هم کتباً و هم شفاهی برخی از مدیران تقاضای سقف بودجه داشتند. بند چهار طرح که به امضای مدیران باشگاه‌ها رسیده است، این دوستان گفته‌اند که با مشخص‌سازی سقف بودجه موافقت دارند و به مدیران این کارگروه اختیار دادند که این سقف بودجه را تا پایان روز ۷ خرداد ۱۴۰۲ مشخص کنند. غیر از باشگاه سپاهان که مدیرعاملش به دلیل این که پرواز داشت و قبل از اینکه صورتجلسه تدوین شود، جلسه را ترک کرده بود، همه مدیران باشگاه‌ها صورتجلسه را امضا کردند. جا دارد از مدیران باشگاه‌ها که همراهی می‌کنند تشکر کنم. ما تماس‌های متعددی از باشگاه‌ها داشتیم که تشکر کردند و باید بگویم که ما مشارکت باشگاه‌ها را هم داشتیم.

وی درباره بند جدیدی که در قراردادها آمده است مبنی بر اینکه بازیکنانی که قرارداد یک ساله می‌بندند، باشگاه‌ها در صورت رضایت از عملکرد آنها می‌توانند برای فصل آینده با افزایش ۲۵ درصدی، قرارداد جدیدی با آنها تنظیم کنند، گفت: خیلی‌ها می‌گویند که چرا این عدد ۲۵ است و چرا ۲۰ یا ۳۰ نیست؟ ما در کشورمان یک معیار داریم. در قوانین ما ملاک تورم، بانک مرکزی است. بندی هم که ما آوردیم بر مبنای تورم بانک مرزی است و در پایان سال اگر بانک مرکزی تورم را بیش از ۲۵ درصد اعلام کند این کارگروه بررسی می‌کند و قابلیت تغییر وجود دارد.

نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال در واکنش به این موضوع که ممکن است باشگاهی با تنظیم قرارداد با چند بازیکن از سقف بودجه بالا بزند، خاطر نشان کرد: سامانه‌ای تنظیم شده که قراردادی بالاتر از سقف بودجه تنظیم نمی‌شود. ما اطلاعات ۱۶ تیم لیگ برتر را داریم و تقریباً همه باشگاه‌ها بالاتر از ۱۵، ۱۶ بازیکن قرارداد فعال دارند و ممکن است باشگاهی برای عقد قرارداد جدید نیاید و مبنای ما این است که باشگاهی نمی‌خواهد نقل‌وانتقالات داشته باشد. توصیه ما این است که باشگاه‌ها این کار را به روزهای آخر را نکشانند، چون اگر لیگ را هفته آینده هم بخواهیم شروع کنیم، تقریباً همه باشگاه‌ها می‌توانند با همان بازیکنان قبلی خود لیگ را شروع کنند و تا زمانی که فرم بودجه نیامده است ما به میزان فسخی که انجام می‌دهند یعنی اگر ۵۰ میلیارد فسخ دارند به همان میزان هم می‌توانند قرارداد جدید تنظیم کنند.

قنبرزاده در مورد اعتراض باشگاه‌ها راجع به اینکه بخشی از قرارداد بازیکنان با باشگاه‌ها در اختیار سازمان لیگ قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: سازمان لیگ مسئول اجرای مسابقات است و هیچگونه دخل و تصرفی در این موضوع ندارد. از سنوات قبل یکسری مقررات وجود داشت، بالاخره هزینه‌های اجرایی وجود دارد. داور مسابقه، کادر اجرایی مسابقه، هتل، هواپیما و حقوق و دستمزد داوران و هزینه‌های پرسنل که باید کارهای اجرایی انجام دهند از فدراسیون‌های قبل یک مبلغی را از قرارداد تحت عنوان حق عضویت می‌گیرند. برای باشگاه‌هایی که در بخش بانوان فعالیت ندارند ۲.۵ درصد هست و برای باشگاه‌هایی که در بخش بانوان فعال هستند ۲ درصد است و موضوع جدیدی نیست و از قبل وجود داشته است و فکر نمی‌کنم این دو درصد هم رقم بالایی باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه طرحی برای بازیکنانی که نمی‌خواهند قرارداد غیردلاری‌ ببندند وجود دارد، تصریح کرد: این مسائل باید روشنگری شود. در این دستورالعمل که انتشار پیدا کرده، ما هیچگاه بندی تحت عنوان ممنوعیت قراردادهای دلاری و یوری برای باشگاه‌ها که بازیکن خارجی می‌گیرند، نداشتیم اما ظاهراً معاون اول ریاست جمهوری یک بخش‌نامه‌ای را داده که برای همه ورزش‌هاست و گفتند با توجه به اینکه معامله دلاری و یوری در سیستم بانکی به دلیل تحریمی که هستیم مشکل‌ساز شده است، از معامله با این ارزها پرهیز و از ارزهای رایج منطقه استفاده کنیم. ما هیچ دخل و تصرفی نداشتیم و این یک بخش‌نامه ملی است و دولت تصمیم‌گیرنده بوده. باشگاه‌ها می‌توانند از ارزهای دیگر منطقه استفاده کنند.

نایب‌رئیس دوم فدراسیون فوتبال ادامه داد: در هیئت رئیسه، این بحث کارگروه مطرح شد و در آن جلسه با توجه به الزامات AFC مقرر شد که دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای روی این موضوع کار کند. زمانی که کارگروه و دپارتمان این کار را انجام دادند، تمام مراحل قانونی و فراتر از آن، اجرا شده است. از منظر حقوقی تدوین مقررات طبق ماده ۴۴ اساسنامه تدوین هرگونه دستورالعمل و آیین‌نامه قبل از طرح موضوع باید در هیئت رئیسه به تصویب برسد که حرف درستی است و حتماً مصوبه هیئت رئیسه را نیاز داشته. باز هم در ماده ۴۴ قید شده که کمیته تدوین و تطبیق مقررات باید از منظر عدم مغایرت این آیین‌نامه و دستورالعمل‌ها با قوانین ملی و بین‌المللی نظر بدهد. این دستورالعمل هم امضای سرپرست کمیته تدوین و تطبیق مقررات را دارد و همچنین با توجه به اینکه الزامات AFC را داریم آقای زارعی به‌عنوان مدیر دپارتمان مجوز صدور حرفه‌ایی تأیید کرده است و با توجه به اینکه سازمان لیگ کار راهبری مسائل باشگاه‌ها را انجام می‌دهد به تصویب قاطع رسانده است. کلیه‌ها باشگاه‌های لیگ برتری هم صورتجلسه‌ای را امضا و تصویب سقف بودجه را تأیید کردند و در نهایت در جلسه قبلی هیئت رئیسه طرح موضوع شد و هیئت رئیسه این دستورالعمل‌های ناظر بر قراردادها و سقف بودجه را تصویب کرد و به امضای اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال هم رسید.

قنبرزاده در واکنش به این موضوع که جواد نکونام سرمربی استقلال گفته که است سقف قرارداد را قبول نداریم و رعایت نمی‌کنیم، گفت: نکونام یک سرمربی است و در سیاست‌گذاری‌ها و در تبعیت از قوانین در قرارداد با یک باشگاه. او مسئول انعقاد قرارداد نیست که بخواهد اظهارنظر کند. رئیس مجمع باشگاه استقلال وزیر ورزش است و وزارت ورزش باید بودجه این باشگاه را امضا کند، یعنی در آن مسیر باید تعهد ایجاد کنند. ما به همه افراد احترام می‌گذاریم، ولی این دستورالعمل به تأیید هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال رسیده و مالکان باشگاه‌ها متعهد به اجرای آن هستند.

وی درباره اینکه گفته شده که قرار است قراردادها دیگر یک ساله بسته نشود، اما امروز قرارداد شهاب زاهدی با پرسپولیس یک ساله بسته شد، گفت: ما هیچ قراردادی را تا این لحظه ثبت نکردیم. بنده براساس مسئولیتی که دارم خیلی صریح بگویم که این دستورالعمل مصوبه هیئت رئیسه دارد و به قانون تبدیل شده است و عزیزان سعی نکنند که در لحظات آخر سازمان لیگ را تحت فشار قرار دهند، چون سازمان لیگ نمی‌تواند از چیزی که مصوبه هیئت رئیسه را دارد عدول کند. اگر بازیکنی که با پرسپولیس قرارداد بسته یا هر فرد دیگری که مشکلی داشته باشد در سازمان لیگ قراردادش به ثبت نخواهد رسید و مسئولیتش با فردی است که در باشگاه تعهد ایجاد کرده است و در مجمع آن باشگاه هم باید پاسخگو باشد. ما ناظرانی داریم و هر آنچه در دستورالعمل هست را بررسی می‌کنند. قبل از اینکه مهلت قرارداد یک ساله بازیکن تمام شود باشگاه در صورت توافق به بازیکن اعلام می‌کند که با افزایش ۲۵ درصدی، قرارداد آن بازیکن تمدید می‌شود. دستورالعمل ما شاید چند نقص داشته باشد و دوستان به ما کمک می‌کنند و ما آن را اصلاح می‌کنیم. ما یکسری واسطه‌هایی را داریم که شما رسانه‌ها باید آن رصد کنید. ما واسطه‌ای داریم که بیش از ۳۰ بازیکن را تحت قرارداد دارد. بعضی از واسطه‌ها ۶۰، ۷۰ میلیارد تومان در یک فصل درآمد دارند، بدون اینکه مالیات بدهند و دفتری داشته باشند. یک کارمند قبل از اینکه حقوقش را بگیرد مالیات می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: ما هم اعتقاد داریم این دستورالعمل خالی از اشکال نیست، ولی اجرا می‌شود، با این وجود در جهت اصلاح راه بسته نیست. فوتبال ایران را با عربستان مقایسه نکنید. آیا باشگاه‌های عربستانی نمی‌توانند پول‌شان را از AFC بگیرند؟ ولی استقلال و پرسپولیس و باشگاه‌های آسیایی ما کلی مطالبه دارند که اگر اینها دریافت شود هزینه‌ها با درآمدها همخوانی دارد. در این صورت وقتی این درآمدها تحقق نیافته است باید سیاست پیشگیرانه داشته باشیم. اینها مواردی است که باید در نظر گرفته شود. البته یکسری درآمد تعریف شده برای فوتبال ما وجود دارد. من نمی‌خواهم بگویم صداوسیما چون آنها هم بودجه تعریف شده دارند. صداوسیما هم براساس آن بودجه باید درآمدهایی بیرون از آنجا داشته باشد تا درآمد و هزینه‌هایش یکسان شود، اما ما از مجلس شورای اسلامی خواستاریم تا بودجه را براساس واقعیت در سر جمع بودجه صداوسیما ببیند. در واقع نه از بودجه خودش بلکه از درآمد فوتبال بتواند حق باشگاه‌ها را بدهد. من فکر می‌کنم اگر این یک قلم تحقق پیدا کند شاید ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد باشگاه‌ها با هزینه‌های‌شان تهاتر شود.

قنبرزاده در پایان تصریح کرد: از همه عزیزانی که نقد کردند و این دستورالعمل را مورد بررسی قرار دادند تشکر می‌کنم. خواستار این هستیم که همه کمک کنند. من دیدم منتقدی روی کلیات نداشتیم و همه قبول داشتند، ولی موضوعاتی درباره ضمانت اجرایی و مقایسه با کشورهای دیگر بود. من هم توضیح دادم که در شرایط تحریم هستیم. یا اینکه می‌گفتند می‌تواند بهتر باشد؛ ما هم می‌گوییم می‌تواند بهتر باشد. این ابتدای کار است و راه بسته نیست. هر جا لازم باشد ما اصلاح خواهیم کرد. قطعاً در نیم‌فصل اگر شرایطی بود که نیاز شد قطعاً اصلاح خواهیم کرد. این پروژه راهبردی است. در فرم‌های که ما می‌گیریم بودجه باشگاه و حقوق و دستمزد را هم می‌گیریم. آیا همه قبول دارید که یک باشگاه نباید بیش از ۵۰ درصد از بودجه را برای دستمزد در نظر بگیرد؟ اینجا در موارد بعد در بحث آکادمی، زیرساخت و زمین تمرین ورود می‌کنیم. اگر باشگاهی زمین تمرین ندارد اولویت دارد که بخشی از بودجه را روی زمین تمرین بگذارد. شما نگاه کنید اگر همین بازیکن میلیاردی زمین تمرین مناسبی نباشد و پایش آسیب ببیند یک خسارت است. ما باز هم در جلسات بعد درباره این ابهامات توضیح می‌دهیم. رسانه‌ها عضو کارگروه هستند و زبان و افکار جامعه به شمار می‌آیند. همه ما یک مسیر را می‌رویم و رسانه‌ها به‌عنوان نماینده مردم این مسائل را بیشتر باز کنند تا این مسیر که برای اصلاح فوتبال کشور است به سرانجام برسد.

***

رئیس فدراسیون فوتبال: برخی ورزشگاه‌های ما قابلیت ورود بانوان را ندارند

رئیس فدراسیون فوتبال تأکید کرد هر کسی در موضوع سقف قرارداد‌های باشگاه‌ها پیشنهاداتی دارد، فدراسیون فوتبال را کمک کند.

قنبرزاده,نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال

مهدی تاج در نشست کارگروه نظارت بر قرارداد‌ها و سقف بودجه باشگاه‌ها، اظهار داشت: اصل موضوع امروز ناظر بر قرارداد‌ها و سقف بودجه باشگاه‌هاست و همکاران توضیح لازم را دادند. باید وقتی می‌گذاشتیم تا همه سؤالاتی را که در ذهن عزیزان بود، پاسخ می‌دادیم. فدراسیون خلاصه در چند کلمه به این جمع‌بندی رسید که بهترین کاری که در شرایط فعلی می‌توانست انجام دهد، سقف قرارداد بود. اگر کسی طرح بهتری برای کمک به این موضوع دارد می‌تواند با پیشنهاداتش فدراسیون را کمک کند.

در حال حاضر با باشگاه‌های زیان‌ده روبه‌رو هستیم

وی افزود: در حال حاضر با باشگاه‌های زیان‌ده روبه‌رو هستیم و گرفتاری‌هایی نیز وجود دارد که دستگا‌ه‌های اجرایی نظرشان این است که گرفتاری‌ها ممکن است در آینده دست و پا گیر شوند.

روحیه زن‌ستیزی که برخی افراد به ما القا می‌کنند، واقعیت ندارد

رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به بحث حضور بانوان در ورزشگاه‌ها خاطرنشان کرد: در مورد حل هوشمندانه ورود بانوان به ورزشگاه‌ها باید گفت الزامی از سوی AFC و فیفا بود که باید انجام شود. کشور عزیز ما هم برای حفظ عزت بانوان تلاش می‌کند و روحیه زن‌ستیزی که برخی افراد به فدراسیون و مجموعه کشور القا می‌کنند، واقعیت ندارد. همه مجموعه‌ها در تلاش هستند به نحوی از وجود بانوان استفاده کنند. شما همه ورزشگاه‌های ایران را رفته‌اید و اگر کسی بخواهد حرف‌های من را تأیید کند، شما (اشاره به خبرنگاران) خواهید بود. برخی از ورزشگاه‌های ما قابلیت ورود بانوان را ندارند. بانوان، خواهر من و شما هستند و باید از یک ورودی وارد و از خروجی دیگر خارج شوند. بحث دستشویی مشترک هم وجود دارد و در کل مشکلات سخت‌افزاری برخی ورزشگاه‌ها اجازه حضور بانوان را نمی‌دهد.

در صورت اتمام مرمت ورزشگاه آزادی بانوان می‌توانند در آن حضور پیدا کنند

تاج ادامه داد: شورای امنیت کشور و بخش رسیدگی به مسائل ورزشی آن مصوبه‌ای دارد که دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط مثل وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال، وزارت اطلاعات، سپاه، فرماندهی نیروی انتظامی به همراهی وزارت کشور پیش‌نویس دستورالعمل جامع حضور بانوان در ورزشگاه‌ها را با کلیه ابعاد و ملاحظات امنیتی، اجتماعی، سیاسی، فنی، محتوایی و همچنین مسئول‌سازی بین نهاد‌ها تدوین کنند. خوشبختانه این کار انجام و جلساتی برگزار شده است. ان‌شاء‌الله برای فصل آینده، در ورزشگاه‌هایی مثل نقش جهان اصفهان، گل‌گهر سیرجان، کرمان و غدیر اهواز حضور بانوان می‌تواند اتفاق بیفتد. ورزشگاه آزادی به لحاظ مرمت مشکل دارد و اگر مرمت تمام شود حضور بانوان در این ورزشگاه می‌تواند اتفاق بیفتد. در فوتسال نیز همین شرایط را داریم و پس از اینجا راهی جلسه هیئت رئیسه فوتسال خواهم شد.

بیرانوند گفت بهترین تیم ملی را از نظر همبستگی و رفاقت داریم

وی در مورد اینکه چرا قرارداد مربیان تیم‌های ملی از جمله تیم امید بسته نمی‌شود، تصریح کرد: اولاً از مربیان داخلی تشکر می‌کنم. همین الان تیم نوجوانان آمده بود که به پیشواز آن‌ها رفته بودم. صعودشان را به جام جهانی تبریک می‌گویم. تیم ملی بزرگسالان قهرمان مسابقات کافا شد و شرایط تیم امید نیز در مسابقات زیر ۲۳ سال غرب آسیا خوب بود. ما موانعی زمانی داشتیم که رفع شده است و ان‌شاء‌الله در هفته جاری حل خواهد شد. شرایط تیم ملی بزرگسالان بسیار خوب است. وقتی برای عیادت از علیرضا بیرانوند به منزل او رفتم گفت بهترین تیم ملی را از نظر همبستگی و رفاقت در اختیار داریم و امیدوارم این شرایط ادامه داشته باشد.

هتل‌مان را رزرو کردیم تا تیتر رسانه‌ها نشویم

رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به اظهارات مهیار عسگریان، سرپرست شرکت تجهیز و توسعه امکان ورزشی که اعلام کرد به‌دلیل تحریم امکان کار کردن با شرکت‌های خارجی برای استفاده از VAR وجود ندارد، گفت: آقای عسگریان درست گفته است و موانعی بابت تحریم‌ها داریم. فدراسیون ارتباطات خوبی دارد و همین الان بد نیست بدانید ۲۰۰ هزار دلار باید برای هتل‌مان در قطر برای حضور تیم ملی در جام ملت‌های آسیا می‌دادیم. هتل مذکور زمانی به ما داده بود که در حال سپری شدن بود و گفتند اگر پول را ندهید به کشور دیگری می‌دهیم. کشور ثالث دیگری که از کشور‌های خوب آسیاست دنبال این هتل بود. این همان هتلی است که برای جام جهانی گرفته بودیم. ما پول نداشتیم و اگر هم داشتیم نمی‌توانستیم منتقل کنیم. از AFC خواهش کردیم که به فدراسیون قطر ضمانتی بدهد که پول هتل را بدهند. اگر این کار را نمی‌کردیم تیتر رسانه‌ها بودیم که همه کشور‌ها هتل‌شان را رزرو کردند به غیر از ایران. الحمدالله این کار انجام شد. سیستم VAR از این قاعده مستثنی نیست و دنبال این هستیم که به شکلی آن را وارد کنیم. ما دو سال از پروژه فوروارد به لحاظ مشکلاتی که در فدراسیون داشتیم، استفاده نکردیم. پروژه فوروارد اهدایی یا سهمیه‌ای نیست و باید پروژه‌ای را تعریف کنیم تا فیفا پول مان را بدهد. دنبال این هستیم که پول دو سال گذشته را زنده کنیم. الحمدالله یکی را زنده کرده‌ایم و دیگری پروژه فوروارد سه است که انجام خواهیم داد. در همین راستا در تلاش هستیم با فیفا مقدماتی فراهم کنیم و VAR را از یک جا بگیریم، کاری که کشور‌های آفریقایی نیز انجام دادند. ما می‌خواهیم قول‌مان را عملی کنیم، اما موانع ما ساده نیست و خاص است. به ما نباید به بقیه کشور‌ها نگاه کنیم که راحت بتوانیم پول واریز کنیم یا فیفا به ما بدهد.

اگر تحریم‌ها نبود هیچ کمکی از هیچ دستگاهی نمی‌گرفتیم

تاج خاطرنشان کرد: امیدوارم دولت نگاه خاصی به ما داشته باشد، به خصوص اینکه امسال پر از مسابقه هستیم. به عراق سفر کرده بودم که گفتند دولت به فدراسیون عراق ۶۰ میلیون دلار کمک کرده است تا برای توسعه فوتبال عراق هزینه شود. این مبلغ به پول ما سه هزار میلیارد تومان می‌شود. ما الان امیدواریم دولت مثل گذشته نگاه مثبتی به ما داشته باشد. همین دولت در دوره‌های قبلی کمک کرده است. ما بازی‌های آسیایی، جام جهانی نوجوانان، دور مقدماتی برای امید و تیم ملی، بانوان و ... را داریم و پر از مسابقه خواهیم بود. در گذشته اعزام‌ها راحت بود، اما در حال حاضر ۲۶۰ میلیون تومان فقط هزینه بلیت یک لژیونر می‌شود. تیم ملی بزرگسالان، نوجوانان و ... را با پرواز اختصاصی فرستادیم که همه هزینه دارد. امیدوارم دولت به کمک فدراسیون فوتبال بیاید. اگر پول‌مان را می‌توانستیم از فیفا و AFC بگیریم خود فوتبال می‌توانست مشکلاتش را حل کند. یک زمانی هزینه‌های فوتبال کم بود، اما الان سنگین است. اگر تحریم‌ها نبود هیچ کمکی از هیچ دستگاهی نمی‌گرفتیم. جلسه امروز برای بحث نقل‌وانتقالات بود، ولی به سمت تیم ملی و دیگر مسائل رفتیم.

رئیس فدراسیون فوتبال تصریح کرد: ما برای نوجوانان به نحوی شایسته کارمان را انجام دادیم. برای تیم امید هم با وجود اینکه پنج روز بود کارمان را آغاز کرده بودیم، در مسابقات غرب آسیا شرکت کردیم. با وجود اینکه ما در کافا هستیم، ولی ارتباط خوبی برقرار شد و ما را به غرب آسیا معرفی کردند. بحث تیم ملی بزرگسالان هم بازی‌های کافا خوب بود. ما ۱۶ سال بود قهرمان نشده بودیم و امسال قهرمان کافا شدیم. مطمئن باشید در شهریور ماه هم دو بازی جاندار و خوب که مورد تأیید سرمربی هم باشد، انجام خواهد شد.

تاج درباره اینکه آیا برای VAR جایگاه مشخصی در استادیوم‌ها تعبیه شده است، گفت: برای VAR یک کارگروه مشخص شده که من هم جزو آن هستم. یک جلسات هم بسیار خوبی که به دلایلی نمی‌خواهم آن را ذکر کنم با فیفا داشتیم. فیفا الان در جریان همه مسائل ما است. با یک شرکت طرف قرارداد هم بودیم که یک شرکت واسطه بود که احتمال دارد آن واسطه حذف شود؛ به دلیل اینکه نوشته‌اند هر شرکتی بیش از ۱۲ درصد محصولات آمریکایی در آن باشد مشمول تحریم می‌شود. شرکت VAR هم نامه زده بود که من نمی‌توانم بدهم. منتهی ما با فیفا صحبت‌هایی داشتیم و الان فیفا خودش وارد کار شده است. امیدوارم از طریق فیفا این مسئله را حل کنیم. اگر دستگاه بیاید مانعی برای این کار نیست. الان مانع اصلی آموزش داوران است، چون آموزش آن‌ها زمانبر است. در حال صحبت با کشور‌های دیگر هستیم. اگر بتوانیم داخل کشور آموزش می‌دهیم و در غیر اینصور با کشور‌های دیگر صحبت می‌کنیم تا داوران ما آموزش را ببینند. اگر این اتفاق بیفتد وارد کردن دستگاه‌ها و تجهیز آن خیلی زمانبر نیست.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۹ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تاجیکستان - ازبکستان
    ۱۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - تورینو
    ۱۴:۰۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - ایران
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - آرسنال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - برایتون
    ۱۶:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    بولونیا - اودینزه
    ۱۶:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    پندیک اسپور - کایسری اسپور
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - منچسترسیتی
    ۱۹:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ماینتس - کلن
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۱۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - امپولی
    ۱۹:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیون - موناکو
    ۲۰:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فیلادلفیا سیکسرز - نیویورک نیکس
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - ساسولو
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    رئال بتیس - سویا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    پورتو - اسپورتینگ
    ۲۳:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دالاس ماوریکس - لس آنجلس کلیپرز
    ۲۳:۰۰
  • دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ایندیانا پیسرز - میلواکی باکس
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فینیکس سانز - مینه سوتا تیمبرولوز
    ۰۵:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - زغال سنگ طبس
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان - پلیمر خرم آباد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان نوین - گیتی پسند
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - اورنبورگ
    ۲۰:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    پرستون - لسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۲۳:۳۰
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - پیکان
    ۱۸:۲۰
  • جام حذفی عربستان
    الاتحاد - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کاونتری - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش