شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۰۰۰۰۶

فشار در فوتبال به چه معناست؟

فشار در فوتبالفشار در فوتبال
در فوتبال، پرسینگ به استراتژی تاکتیکی اعمال فشار شدید بر تیمی که توپ را در اختیار دارد، اطلاق می شود. این کار با هدف به دست آوردن سریع توپ، مختل کردن روند بازی سازی حریف و وادار کردن آنها به اشتباه انجام می شود. در این مطلب از سرپوش به طور کامل درباره فشار در فوتبال و انواع آن توضیح داده شده است.

فشار در فوتبال چیست؟

فشار در فوتبال زمانی است که بر بازیکن یا تیمی که در اختیار دارد فشار وارد شود، این مهارتی است که در تمام قسمت‌های زمین برای پس گرفتن توپ، دیکته کردن بازی یا به تاخیر انداختن حریف استفاده می‌شود. فشار فوتبال در همه سطوح نیز اتفاق می افتد، چه بازی در پارک محلی باشد چه در زیر طاق نمادین یا بین المللی.فشار دادن به طرق مختلف ظاهر می شود و در طول سنین و مراحل پیشرفت کاملاً متفاوت به نظر می رسد.

پرس را می توان به روش های مختلفی اجرا کرد، اما به طور کلی شامل چندین عنصر کلیدی است:

تهاجمی: بازیکنان پرسینگ باید فعال باشند و حریفان خود را به سرعت ببندند و زمان و فضای آنها را روی توپ کاهش دهند.

هماهنگی: پرسینگ موثر مستلزم کار تیمی و ارتباط خوب است، بازیکنانی که به صورت هماهنگ حرکت می کنند تا خطوط عبور را مسدود کرده و راه های های پاس را رد کنند.

تناسب اندام: پرسینگ یک تاکتیک سخت بدنی است، بنابراین بازیکنان باید به خوبی آماده باشند تا قدرت خود را در طول بازی حفظ کنند.

اثربخشی پرسینگ به عوامل مختلفی از جمله آمادگی و مهارت بازیکنان درگیر، تاکتیک های حریف و شرایط زمین بستگی دارد. با این حال، هنگامی که به خوبی انجام شود، پرسینگ می تواند سلاح قدرتمندی باشد که به یک تیم برتری قابل توجهی در زمین بدهد.

فشار در فوتبال در بازی های بین المللیدرباره فشار در فوتبال

انواع فشار در فوتبال

فشار در فوتبال از سه جهت قابل بررسی است که شامل موارد زیر می باشند:

۱) پرس که از لحاظ اجرا تقسیم بندی شود:

- پرس توپ

- پرس بازیکن

- پرس فضا

همانطور که اشاره شد فشار از لحاظ اجرا سه بخش دارد، در این ادامه قصد داریم فشار را از نظر مورد اجرا بررسی کنیم:

پرس توپ:

فشار توپ به معنای این است که بدون درنظر گرفتن اینکه در کدام منطقه از زمین قرار داریم، با استراتژی فوتبال باید هرکدام از بازکینان صاحب توپ در تیم حریف را مورد فشار قرار دهیم به طوریکه او مجبور باشد اشتباه انجام دهد تا توپ به مالکیت ما برسد، یا به عبارتی مانع از این شویم که بازیکن صاحب توپ راه درستی را انتخاب کرده و ادامه مسیر را طی کند. هدف اصلی از پرس توپ این است که صاحب توپ قدرت انتخاب صحیح و تفکر را از دست دهد، به عبارتی دیگر او مجبور به اشتباه شود. 

زمانی که حریف در یک سوم دفاعی خود قرار دارد، تیم نیز به گل نیاز داشته باشد، بهترین موقعیت برای اجرای این شیوه است.در پرس توپ مهمترین عملکرد مربوط به بازیکن صاحب توپ و نزدیکترین بازیکن تیم دفاع است.

پرس بازیکن یا پرس مهره:

درصورتی که پرس توپ موفقی داشته باشید، قطعا بالا رفتن ضریب اشتباهات بازیکنان حریف را به دنبال خواهید داشت به اصطلاح تیم حریف شکننده خواهد شد و اینجا موقعیت بسیار مناسبی است که بتوانید بازیکنان صاحب توپ را بیش از پیش تحت فشار قرار دهید، همچنین شما باید راه های پاس وی را با یارگیری درست و اصولی از بین ببرید. 

در فشار باید بازیکنانی را در اولویت قرار دهید که درصورت به تملگ گرفتن توپ قدرت داشته باشند تا با پاس دادن یا شوت زدن خطری را از روی دروازه ما بردارند یا به راحتی بتوانند فشار یا حصاری را که برایشان ایجاد شده از بین ببرند. پرس بازیکن در ادامه راه پرس توپ سنگ بنای تمامی پرس ها است و زمانی که این دو کنارهم باشند، موفقیت نیز ایجاد می شود.

باید اشاره کرد که فشار فوتبال بیشترین انرژی را از بازیکنان می گیرد، در سطح بالا ترین فوتبالها نداریم که بیش از ۵ دقیقه در هر نیمه شدت پرسینگ در کل بازی بالای ۸۰ درصد باشد.(البته پرسینگ می تواند در دقایق زیادی از بازی ولی با شدت بسیار پایینتر مثلا ۱۵ درصد حاکم باشد).

پرس فضا:

در یک بازی فوتبال اگر پرس توپ و مهره به خوبی انجام شوند، حریف سعی می کند تا با فضاسازی و راه های دیگری مانند اورلپ، اینترلپ، تیک آور، پاس های ضربدری، پاس تودر، پاس عمقی، به عرض کشیدن بازی، فریب و... راهی را برای فرار از این فشار وارد کند، پس برای مقابله با این فرار باید یک آرایش دفاعی به صورت منطقی و اصولی داشته باشید تا فضاهای خالی و خطرناک حریف را پر کرده و به هدف اصلی پرس که به اشتباه انداختن حریف است برسید. 

۲) پرس از لحاظ مکان اجرا به سه بخش تقسیم می شود:

- پرس درمنطقه دفاعی

- پرس در منطقه میانی

- پرس در منطقه هجومی

مشابه سایر روش های تاکتیکی، پرس چند نوع مختلف دارد که در ادامه به تفسیر پرس در مکان های مختلف می پردازیم:

پرس در منطقه دفاعی:

محافظه کارترین آنها پرس عمیق (پرسینگ دفاعی) است. تیم حریف زمان و فضا دارد تا اولین پاس‌های تدارکاتی را انجام دهد و توپ را به بالای زمین منتقل کند. با این حال، تیم مدافع سعی می‌کند تا ترکیب را به یک سمت هدایت کند و وقتی توپ به یک سوم آخر رسید، مدافعان قصد دارند با فشار دادن به حامل توپ، توپ را قطع کنند، زیرا هر ده بازیکن به‌طور فشرده در موقعیت خود ایستاده‌اند. یک نمونه معروف برای استفاده از پرس عمیق، بوروسیا مونشن گلادباخ زیر نظر لوسین فاور بود.

پرس در منطقه میانی:

نوع دیگری از پرس، پرس میانی (پرسینگ میانی) نام دارد که معمولاً در حوالی خط میانی اعمال می شود. باز هم تیم حریف اجازه دارد چند پاس اول را بازی کند و به جلو حرکت کند. اما سپس مدافعان شروع به هدایت تیم در جهت خاصی می کنند، بازیکنان را مسدود کرده و خطوط عبور را زیر نظر می گیرند.

برخلاف پرس عمیق، تیم مدافع به دروازه حریف نزدیک‌تر است و یک خط عقب می‌تواند از بازیکنانی که نزدیک توپ فشار می‌آورند محافظت کند. بوروسیا دورتموند تحت هدایت یورگن کلوپ یکی از کارآمدترین تیم هایی بود که از پرس میانی استفاده می کرد.

پرس در منطقه تهاجمی:

سومین و شدیدترین نوع به نام پرس بالا (پرسینگ تهاجمی) است. تیم مدافع به صورت افراطی بر اساس توپ حرکت می کند. مدافعان حریف و بیشتر دروازه بان تحت فشار هستند. این حرکت باعث ایجاد سوراخ هایی در مناطق دور از توپ می شود. بنابراین لازم است که خط عقب به صورت تهاجمی پیشروی کند تا فضای باز بسته شود.

به طور کلی، مهمترین جنبه پرس تهاجمی، فشار مستقیم بر روی حامل توپ است، که زمانی برای بررسی کلی زمین ندارد و باید توپ را در برابر چالش ها بپوشاند. در بهترین حالت، تیم پرس می تواند با خلع دست یا با قطع کردن پاس های نامنظم توپ را به دست آورد. این نوع پرسینگ به بدنی عالی و هوشیاری دائمی همه بازیکنان درگیر نیاز دارد. راجر اشمیت با تیم های ردبول سالزبورگ و بایر لورکوزن، پرس های تهاجمی را به شیوه ای چشمگیر اجرا کرد.

۳) پرس که از لحاظ مالکیت تقسیم بندی شود:

- پرس درزمان حمله

- پرس در زمان دفاع

فشار تهاجمی در فوتبالانواع فشار در فوتبال

تقویت مهارت فشار در فوتبال

تمرین در اینجا سه ​​ایده وجود دارد که می توانید از آنها برای کمک به بازیکنان خود برای توسعه مهارت های پرسینگ خود استفاده کنید:

بازیکنان را به آنالیز محیط تشویق کنید:

برای پرس موثر، بازیکنان باید بدانند چه زمانی باید فشار وارد کنند. این بدان معنی است که آنها باید بتوانند محرک های مربوطه را شناسایی کنند. بنابراین، برای کمک به تیم خود در شناسایی مواردی مانند پاس نادرست، آنها را تشویق کنید تا زمین را اسکن کنند.

این موضوع به آن‌ها اجازه می‌دهد تا دید بهتری داشته باشند و ببینند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. اگر با بازیکنان سنین ابتدایی کار می کنید، از آنها بخواهید که مانند میرکات بازی کنند. در این صورت ممکن است آنها را ببینید که عادت کرده اند سر خود را بالا نگه دارند و به اطراف نگاه کنند.

به چالش کشیدن برای پس گرفتن توپ:

اینکه بتوانید توپ را به سرعت از حریف پس بگیرید، مزیت بزرگی به شما می دهد. به زبان ساده، تبدیل سریع دفاع به حمله به تیم شما فرصت زیادی برای استفاده از فضا و به ثمر رساندن گل می دهد.

برای تشویق به فشار فوری، سعی کنید بازیکنان خود را به چالش بکشید تا در عرض پنج ثانیه پس از از دست دادن توپ، آن را پس بگیرند. در جلسات تمرینی، اگر آنها این کار را با موفقیت انجام دادند و تیمشان از ضد حمله زیر گل زد، به جای یک گل، سه گل به آنها پاداش دهید. این یک انگیزه برای به دست آوردن سریع مالکیت است.

ایجاد ارتباط و تفاهم:

در حالی که یک بازیکن می‌تواند برود و حریف را تحت فشار قرار دهد، زمانی که هم تیمی‌ها سیگنال‌های مشابهی جهت تحت فشار قرار دادن بفرستند و بازیکن واکنش نشان دهند بسیار مؤثرتر است. بنابراین، برای تیم شما ضروری است که نقش همه را بفهمند و با هم کار کند.

به عنوان مثال اولین بازیکنی که فشار را اعمال می کند ممکن است توپ را پس نگیرد، به خصوص اگر در مقابل بازیکنان بسیار تکنیکی قرار بگیرید. بنابراین، نحوه حمایت هم تیمی های آنها در پشت صحنه مهم است. اگر آنها به خوبی ترکیب شوند، می تواند به این معنی باشد که پس از چند بار فشار فردی توپ را برده یا پس بگیرند.

برای حمایت از یک فشار فوتبالی، بازیکنان باید نحوه پوشش و تعادل را بدانند. همچنین برای آنها حیاتی است که بدانند نقش آنها چگونه ممکن است در سه نقش فشار، پوشش و تعادل تغییر کند. داشتن قدرت ارتباط گیری خوب می تواند به حل این چالش کمک کند.

برای کمک به تیم خود در این زمینه، آنها را در بازی های کوچک مانند یک بازی ۳v3 شرکت دهید. این یک محیط راحت‌تر را برای صحبت کردن بازیکنان فراهم می‌کند و می‌تواند به تشویق حس ارتباط کمک کند. با تعداد بازیکنان کمتری در زمین، فضای بیشتری برای استفاده تیم در توپ وجود خواهد داشت. این امر باعث می شود که تیم دیگر با هم کار کنند و فشار سازمان یافته ایجاد شود.

تصویر شماتیک فشار در فوتبالتقویت مهارت فشار در فوتبال

مزایا و معایب فشار در فوتبال

در اینجا برخی از مزایای فشار در فوتبال آورده شده است:

به سرعت توپ را به عقب برگردانید:

پرس زدن می تواند به شما کمک کند توپ را در بالای زمین به عقب برگردانید، که درنهایت می تواند منجر به ضد حملات سریع و موقعیت های گلزنی شود.

مختل کردن حریف:

پرس زدن می تواند بازی خود را برای حریف دشوار کند و آنها را مجبور به اشتباه کرده و ریتم آنها را به هم بزند.

کنترل سرعت بازی:

هنگامی که به طور موثر پرس می کنید، می توانید سرعت بازی را دیکته کنید و مانع از بازی حریف با سرعت خود شوید.

تقویت روحیه تیم:

پرسینگ می تواند یک تاکتیک بسیار انگیزشی باشد، زیرا به همه بازیکنان نیاز دارد که با هم کار کنند و در تلاش تیم مشارکت داشته باشند.

نمونه فشار در فوتبالمزایا و معایب فشار در فوتبال

با این حال، برخی از خطرات مرتبط با فشار در فوتبال وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره شده است:

شکاف در دفاع:

گر فشار زیادی روی زمین ایجاد کنید، شکاف هایی در دفاع خود خواهید داشت که حریف می تواند از آن ها استفاده کند.

خستگی بازیکنان:

فشار در فوتبال یک تاکتیک بسیار سخت است، بنابراین اگر بازیکنان به آن عادت نداشته باشند ممکن است خسته شوند.

آسیب پذیری در برابر حملات:

اگر پس از پرس توپ را از دست بدهید، می توانید در برابر ضد حملات حریف آسیب پذیر باشید.

گردآوری: بخش ورزشی سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ویتنام - قرقیزستان
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - تاجیکستان
    ۱۴:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ازبکستان - ایران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    مس کرمان - چادرملو اردکان
    ۱۷:۴۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کوئینز پارک - لیدز
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۸ اردیبهشت
    لیگ برتر انگلیس
    وستهم - لیورپول
    ۱۵:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    لاس پالماس - خیرونا
    ۱۵:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آینتراخت فرانکفورت
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    لایپزیش - دورتموند
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - کریستال پالاس
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    یوونتوس - آث میلان
    ۱۹:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - اشتوتگارت
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - براگا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلیج - النصر
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - چلسی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - اتلتیک بیلبائو
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - لو آور
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش