مهمترین عناوین خبری
جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۱۷

معرفی تجهیزات و اماکن مناسب برای یخ نوردی

زمان مناسب برای یخ نوردی,ورزش یخ نوردی,مدرسه یخ نوردییخ نوردی به فعالیتی گفته میشود که افراد از سطوح شیبداری که از یخ ساخته شده، بالا می روند
یکی از ورزش های مهیج و پرهیجان که از زیر مجموعه های رشته کوهنوردی به شمار میرود ، یخ نوردی نام دارد. این رشته به سنگ نوردی ، بسیار مشابه است و تنها فرقشان در اینست که خبری از سرما و یخ در سنگ نوردی نیست.

یخ نوردی

یخ نوردی به فعالیتی گفته میشود که افراد از سطوح شیبداری که از یخ ساخته شده، بالا می روند. یخ نوردی در میان کوهنوردان حرفه ای به عنوان یکی از ورزش های محبوب به شمار می رود. افراد بعد از انتخاب این رشته، معمولاً درگیر یخچال ها و انواع ابشارهای یخ زده و طبیعی میشوند. رشته ی یخ نوردی متشکل از چند دسته نظیر صعود به آبشار های یخی، صعود به یخچال های مرتفع و سنگ نوردی با ابزارها و تجهیزات یخ نوردی می باشد. از اصول و اساس این رشته می توان به درگیری با آبشارها و یخچال های طبیعی یا مصنوعی و گذر از آنها اشاره کرد که شاخه ای گسترده دارد و فنونش مستقل است. صعود به یک دیواره یخی یا یخچال مثل سنگ نوردی به دانش تخصصی نیاز دارد.

انواع یخ نوردی

- یخ نوردی در یخ مسطح

- یخ نوردی در یخ کوهنوردی

- یخ نوردی در دامنه های کوتاه با زاویه و شیب کم

- یخ نوردی عمودی

مکان های مناسب برای یخ نوردی

از جمله اماکنی که برای یخ نوردی مناسب است می توان به آبشارهای منجمد، صخره ها و سنگ های پوشیده شده توسط آب یخ زده اشاره کرد. همچنین گاهی وقت ها این سطوح، ترکیبی از یخ و سنگ می باشد.

زمان مناسب برای یخ نوردی

فصل زمستان، بهترین زمان برای یخ نوردی میباشد ولی به خاطر برودت هوا در فصول بهار و اوایل تابستان در بعضی مناطق و یخچال ها امکان یخ نوردی وجود دارد.

شرایط لازم برای یخ نوردی

یکی از شرایط لازم برای یخ نوردی اینست که شخص باید بدن قوی داشته باشد تا با تکنیک های مخصوص اشنا شود و باید از آگاهی و آمادگی کافی برای یخ نوردی برخوردار باشد که به عنوان شرط اصلی یخ نوردی در نظر گرفته شده است. یخ که هر لحظه، هرروز و هر ساعت تغییر شکل می دهد، به عنوان محیطیست که در آن یخ نوردی می کنند. یخ مثل زمین فوتبال، همیشه یک شکل نیست. بهمراه داشتن ابزار مناسب و اگاهی کامل از تکنیک های مختلف صعود برای رشته یخ نوردی امری الزامیست. یخ نوردان باید مثل تمامی ورزش های دشوار و طاقت فرسای دیگر، نسبت به خطرات این رشته مطلع باشند.

انواع یخ نوردی,تجهیزات لازم برای یخ نوردی,مکان های مناسب برای یخ نوردیفصل زمستان، بهترین زمان برای یخ نوردی میباشد

لذت یخ نوردی

مواردی که بیان کننده ی لذت یخ نوردی است شامل بالا رفتن از یخ، کوبیدن تبر در ستون یخی بزرگ، نفس کشیدن در نزدیکی سرمایی که از سطح آن بلند می شود، می باشد. با وجود پرهزینه بودن ورزش یخ نوردی ، علاقه مندان به این رشته در هرسال، منتظر سرما و یخ زدن آبشارها هستند.

تجهیزات لازم برای یخ نوردی

* طناب یخ نوردی :

طناب های بکار برده شده برای یخ نوردی معمولاً یک یا دو قلو هستند و از طناب های دو قلو باتوجه به تیز و برنده بودن لبه های یخ ها استفاده کنید و با استفاده از دو طناب، ایمنیتان را افزایش دهید. پیچ قلاب دار یخ نوردی و دستگیره ای برای بستن پیچ وقلاب چندکاره ی یخ نوردی از دیگر تجهیزات کاربردی در این زمینه به شمار می رود.

* پوشش و کفش مناسب:

پوشش مناسب در یخ نوردی از اهمیت به سزایی برخوردارست یعنی افراد باید دربرابر سرما از بدنشان محافظت کنند و از سوی دیگر، وزنشان کم باشد. برای فعالیت های شدید در فضای باز، استفاده از لباس‌های پنبه ای نظیر شلوار جین و تی شرت، مناسب نیست و بجای آن بهتر است که از لباس‌های مخصوص و مدرن برای این ورزش استفاده کنید. معمولاً کفش های مورداستفاده در یخ نوردی دارای اشکال خاصی می باشند که کیفیتشان موجب کمک به یک کوهنورد می شود تا صعود کند.

* کلنگ:

وسایلی نظیر تیغه، بیلچه، بدنه، سغمه و بند حمایت انداز از مهمترین وسایل کوهنوردی در برف به شمار می رود. کلنگها باتوجه به نوع کاربری که دارند، متفاوت هستند. امروزه استفاده از کلنگهای کوتاه سبک ۶۵- ۷۵ سانتی متری در بین طرفداران از محبوبیت خاصی برخوردار است و کلنگهایی که اندکی بلند هستند در صعودهای بزرگ، کاربری دارند. وزن برخی از کلنگها بسیار سبک است و قسمت سغمه اش مورب است؛ کاربرد چنین کلنگهایی، بیشتر برای مسیرهایی با برف آلپاین می باشد.

* لنگر برف:

« لنگر برف» از دیگر لوازم یخ نوردی محسوب میشود که مثل لنگر کشتی در برف می نشیند و با استفاده از آن به خوبی میتوان حمایت کرد. طناب را می توان به سیم بُکسل کوتاه لنگر برف بست. درصورت درست نشستن لنگر برف درون برف، توانایی تحمل چند صد کیلوگرم وزن را دارد. وقتی که میخ یا پیچ یخ برای سطحهای پرشیب یخ زن کارایی نداشته باشد از لنگر برف استفاده میشود.

* تبریخ:

تبریخ متشکل از چکش و کلنگ می باشد. به نحویکه نوک آن به کلنگ و انتهای چکش شباهت دارد. وزن تبریخ ۷۰۰ گرم میباشد که کاربرد آن برای صعود از دیواره های یخی می باشد.

مکان های مناسب برای یخ نوردی,یخ نوردی,شرایط لازم برای یخ نوردیطناب های بکار برده شده برای یخ نوردی معمولاً یک یا دو قلو هستند

* کرامپن:

کرامپن به یک وسیله ی فلزی گفته میشود که تیغه های بلند آن به زیر کفش بسته می شود و برای حرکت کردن بر روی یخ، مناسب است. با استفده از کرامپن، قادر به حرکت بر روی یخ به راحتی هستید بی آن که سُر بخورید. در واقع با استفاده از تیغه ها، اصطکاک ایجاد میشود. ساخت کرامپونها در سه مدل شامل کرامپون پیاده روی و کوهنوری، کرامپون معروف به یخ شکن و کرامپون صعود بر روی آبشارهای یخی است.

تیغه های اضافی کرامپون صعود، در جلوی پا می باشند و طراحی آن به گونه ایست که در هنگام صعود در یخ به خصوص بر روی آبشارهای یخی گیر می کنند و به ثابت نگهداشتن فرد کمک میکند. کرامپونها معمولاً قابلیت تغيير شکل را دارند و بر روی کفش، رگلاژ میشوند و به کفشهایتان با استفاده از بندهایی محکم فیکس میشوند و یک کوهنورد برای انتخاب کرامپون مورد نظرش باید نوع فعالیتش را در نظر بگیرد.

لوازم فنی موردنیاز برای یخ نوردی شامل قلاب چند منظوره یخ نوردی ، دستگیره برای بستن پیچ یخ نوردی ، پیچ قلاب دار یخ نوردی و نگهدارنده ابزار یخ نوردی است.

معرفی مکان های مناسب یخ نوردی

>> یخچال یخار:

درصورت علاقه به یخ نوردی ، پیشنهاد ما یخچال یخار است. یخچال شرقی دماوند به عنوان سخت ترین مسیر صعود به این قله محسوب میشود. ۵ دهلیز بزرگ یخی در این یخچال عظیم و متغیر وجو دارد که نام مشهور ترین و بلند ترین آن ها« یخـــار» می باشد. یخار در سمت چپ این یخچال دهلیز جنوبی قرار گرفته که به ابتدای بام برفی و یال سنگی تپه گوگردی خاتمه پیدا میکند. ۳ دهلیز فرعی در سمت راست یخار موجوداست که نخستین دهلیز یخار از سمت راست، منتهی به یال تخت فریدون( شمال شرقی) میشود درحالیکه دو دهلیز فرعی دیگر یخار به قله میرسند.

فراموش نکنید که یخ دهلیز های فرعی، جنس مرغوبی ندارد، به همین خاطر برای صعود مناسب نیست. ارتفاع تقریبی یخچال اصلی یخار از ۴۱۰۰ متر شروع میشود و به قله خاتمه پیدا می کند که در سال های مختلف، بین ۱۳۰۰ تا ۱۷۰۰ متر یخچال ر ا با تغییر شرایط آب و هوایی در خودش جای داده است، در حالیکه با شیب های متفاوتی از ۵۰ تا ۸۰ درجه در نقاط مختلف مسیر، میزبان صعود کنندگان می باشد. ذوب شدن برف های همیشگی قله و انجمادشان در پشت دیواره های( برج ها) یخار از دلایل اصلی شکل گیری این یخچال بزرگ محسوب میشود ، بدین دلیل که زاویه قرارگیری دیواره های کناری یخار در معرض تابش نور آفتاب به نحویست که تنها ۲ تا ۳ ساعت از هرروز قرار دارد و از این رو این ناحیه از دماوند، سرمای طاقتفرسایی دارد.

>> آبشارهای منجمد شهرستان اوزون:

یکی از اماکنی که توسط طرفداران ورزش یخ نوردی جهان، محبوبیت خاصی پیدا کرده آبشارهای منجمد شده شهرستان اوزون دره استان ارزروم می باشد. آبشارهای شهرستان اوزون دره مشهور به" شهر آرام" میباشد که ۳۰۰ متر ارتفاع دارد. کوه نوردان برای یخ نوردی از کشورهای مختلف جهان به این منطقه می آیند. آبشارهای یخ زده شهر ارام به عنوان جایگزینی برای یخ نوردی در رشته کوه های آلپ به شمار می رود. یکی از مواردی که باعث شده تا این شهر بعنوان مهمترین تفریحگاه زمستانی ترکیه در نظر گرفته شود، سرمای سخت ارزروم می باشد.

وسایل یخ نوردی,معرفی رشته یخ نوردی,انواع یخ نوردیپوشش مناسب در یخ نوردی از اهمیت به سزایی برخوردارست

خدمات دهی پیست اسکی پلان دوکن ارزروم پیش از شهرهای دیگر ترکیه شروع میشود و بعد از تمامی آنها به پایان می رسد. در هر سال، هزاران گردشگر داخلی و خارجی، میزبان پالان دوکن هستند. این گردشگران در پیست حرفه ای پالان دوکن و برنامه های ویژه در هر شبانه روز لذت می برند.

>> آبشار آب نیک:

بسیاری از یخ نوردان، ورزش یخ نوردی را در آبشار های یخ زده بجای یخچال های طبیعی در فصل زمستان پیگیری میکنند. آبشار آب نیک یکی از این آبشار ها می باشد. آبشار در روستای آب نیک از توابع رودبار قصران شمیرانات قرار دارد. این آبشار در ۲۲ کیلومتری لواسان قرار دارد و پس از فشم و روستای زایگان و سه راهی لالان به تماشای آن بپردازید.

آینده ورزش یخ نوردی

جام جهانی یخ نوردی در زمینه سبک یخ نوردی ، پیشرفت های چشم گیری بعنوان یک ورزش جدی داشته است. یکی از بزرگ ترين تفاوت های یخ نوردی نسبت به “ورزشهای غیر جمعی” اینست که این ورزش برای تماشاگران ورسانه هایی جذابیت دارد که به صورت فعالانه درگیر این ورزش نیستند بدین دلیل که یخ فاکتورهای جذابیت وزنده بودن را با خود دارد که حتی شکل طبیعی خود را در ساختارهای مصنوعی حفظ می کند. وقتی این افراد، یخ نوردان را مشاهده می کنند که در شرایط دشوار، حرکات آکروباتیک را انجام می‌دهند و یا از یک دیوار یخی عمودی با سرعت زیادی بالا میر وند و خودشان را درگیر می بینند و برای این ورزش، کمک بزرگی محسوب میشود و همچنین کمک موثری به بنیاد نهادن و بین المللی کردن یخ نوردی می کند

زمان مناسب برای یخ نوردی,ورزش یخ نوردی,مدرسه یخ نوردییخ نوردی در میان کوهنوردان حرفه ای بعنوان یکی از ورزشهای محبوب به شمار میرود

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲۸ اردیبهشت
    لیگ حرفه‌ای عربستان
    ضمک - الفیحا
    ۱۸:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    آنتالیااسپور - آدانا دمیراسپور
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتفاق - الاخدود
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - ناپولی
    ۲۲:۱۵
  • چمپیونشیپ انگلیس
    ساوتهمپتون - وست برومویچ
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۲۹ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ایندیانا پیسرز - نیویورک نیکس
    ۰۲:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - آگزبورگ
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - دارمشتات
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    هوفنهایم - بایرن مونیخ
    ۱۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    لچه - آتالانتا
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کایسری اسپور - قونیه اسپور
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    اسپورتینگ - چاوز
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    تورینو - آث میلان
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر پرتغال
    براگا - پورتو
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش