چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۰۳

رشته اسکیت سرعت چیست؟ (+ تجهیزات)

اسکیت سرعت,رشته اسکیت سرعت,عکس اسکیت سرعترشته اسکیت سرعت مادر همه ی انواع رشته های اسکیت میباشد
یکی از رشته های ورزشی رقابتی به نام رشته اسکیت سرعت میباشد که اسکیت سواران، توانایی های خود را در زمینه سرعت و استقامت با پوشیدن کفش اسکیت های اینلاین بر روی پیست های مخصوصی محک می زنند. در این مطلب از سرپوش با رشته اسکیت سرعتی آشنا خواهید شد.

رشته اسکیت سرعت

مادر تمامی رشته های اسکیت، رشته اسکیت سرعت است که ورزشکاران در آن کفش اسکیت مخصوص این رشته را می پوشند و به محک زدن سرعت و استقامت خود در آن زمان می پردازند. هدف از اسکیت سرعت اینست که بر روی کنترل اسکیت، مهارت پیدا کنید و برای رسیدن به بالاترین سرعت از تمام توانتان استفاده کنید که چنین کاری نیازمند توان و استقامت بدنی است.

تاریخچه اسکیت سرعت

مردمان اسکاتلند در سال ۱۵۹۲، اسکیت های جدیدی را با استفاده از تیغه های آهنی متصل به کفه کفش اختراع کردند. از سال ۱۳۸۰ رشته اسکیت سرعت به ایران، وارد شد و در حال حاضر ، مسابقات مختلفی در شاخه های مختلف آن در کشور برگزار می شود.

آموزش دوره پایه اسکیت سرعت

شما با استفاده از اسکیت های معمولی می توانید اموزش دوره پایه اسکیت سرعت را بگذرانید که اغلب مربیان حرفه ای نیز همین توصیه را می کنند که ابتدا افراد برای ورود به این رشته از کفش های معمولی استفاده کنند و وقتی که اموزش های اولیه و دوره ی پایه را گذراندند باید کفش اسکیت تخصصی سرعت بخرند. افراد در این دوره با مواردی اشنا میشوند که از آن ها می توان به استایل اولیه اسکیت سواری به سبک رشته سرعت و شکل وضعیت بدن روی اسکیت، همچنین نحوه حرکات دست و پا اشاره کرد.

در رشته اسکیت سرعت،  استایل و وضعیت بدن شما باید بطور کامل، خم شود؛ یعنی پاهایتان باید موازی هم باشد، سپس با قرار دادن کف دست ها بر روی ران پا، از قسمت کمر به سمت پائین خم شوید بگونه ای که کف دست هایتان به زانوها برسند و سه نقطه شانه ها، زانو ها و جلوی کفش اسکیت در یک راستا باشند. شما در این حالت باید در وضعیت پایه اسکیت سرعت باشید. دقت کنید که کمرتان در این حالت باید بطور کامل، صاف و بدون هیچ قوسی باشد.

اموزش اولیه اسکیت سرعت و حرکات پایه آن براساس استعداد و مهارت افراد، بمدت ۶ ماه تا ۱ سال طول می کشد و درصورت تلاش و تمرینات بیشتر شما بطور مستمر می توانید در مدت زمان کمتری یاد بگیرید. میزان علاقه و عطش فرد برای یادگیری، تأثير به سزایی در موفقیت او دارد.

عکس اسکیت سرعت,مقاله اسکیت سرعت,اسکیت سرعتی چیستاسکیت سرعت اینلاین به دو دسته ی کلی داخل و خارج سالن تقسیم می‌شود

آموزش دوره تخصصی اسکیت سرعت

دوره تخصصی رشته اسکیت سرعت، بعد از تکمیل دوره پایه اسکیت سرعت، مورد استفاده قرار می گیرد. افراد مبتدی در ابتدا به سختی میتوانستند اسکیت سرعت را به دلیل داشتن چرخ های بزرگ و همچنین نداشتن ساق، کنترل کنند که کسب مهارت های حرکتی و تعادلی روی اسکیت تخصصی سرعت از اهداف تمرینات در این دوره محسوب میشد. در دوره ی تخصصی، علاوه بر این که شخص باید حرکات قبل را تمرین کند؛ باید به انجام کارهای دیگری همچون تمرکز تمرینات روی بالا بردن استقامت خودد، بالابردن سطح کیفی تکنیک ها و اماده سازی خود جهت حضور در مسابقات بپردازد.

در ابتدا برای آشنایی افراد با شرایط مسابقات باید از مسابقات بین باشگاهی شروع کنیم و درصورت افزایش میزان آمادگی فرد، مجوز شرکت در مسابقات با سطح بالاتر را دارد. مدت زمان شروع اولین مسابقه تا شروع مسابقات حرفه ای، حدود ۱ سال میباشد و فرد در این دوره می تواند تسلط خوب و قابل قبولی را بر روی تمام تکنیک ها داشته باشد و در نتیجه به قدرت بدنی با سطح بالاتر برسد. البته چنانچه شخص، انگیزه بالا و تمرینات مستمر داشته باشد؛ میتواند در مدت زمان کمتری به این مهارت دست یابد.

 تجهیزات اسکیت سرعت

* کفش اسکیت سرعت:

یک جفت کفش اسکیت مناسب، اولین و مهمترین وسیله موردنیاز برای تجهیزات رشته اسکیت سرعت می باشد. دقت کنید که برای این که اسکیت سرعت را یاد بگیرید؛ ضرورتی به استفاده از کفشهای چهار چرخ و ساق بلند نیست بلکه توصیه می شود که از این مدل کفش، بخرید اما وقتی که این رشته را یاد گرفتید؛ باید اقدام به تمرین با کفشهای پنج چرخ و ساق کوتاه بنمایید تا برایتان عادی شود زیرا این کفشها موجب پیشرفت و موفقیت شما در مسابقات میشود. بهتر است که نزد باشگاههای معتبر و افراد دارای عنوان این رشته بروید تا بتوانید این نوع کفشها را بخرید و در انتخاب نوع کفش دلخواه و مناسب از آن ها کمک بگیرید.

* کلاه ایمنی:

کلاه ایمنی به عنوان یکی از تجهیزات شخصی و ایمنی اسکیت بازان برای شرکت در مسابقات می باشد. ساخت این کلاه ها از نکات قابل توجه به شمار میرود و مالک باید از نوع کلاه ایمنی خود، آگاهی کاملی داشته باشد.

شرط حضور مسابقه دهندگان اسکیت سرعت اینست که دارای یک کلاه ایمنی باشند و در طول مسابقه برای ایمنی بیشتر، آن را به سر کنند.

نحوه ی گذاشتن کلاه بر روی سر بطور ایمنی، اجباری است. دقت کنید که نباید کلاه ایمنی را پشت سر بگذارید بلکه باید جلوی سر و بالای ابرو بگذارید. مسابقه دهندگان بایستی در تمام مدت مسابقه، بند کلاهشان را ببندند و نباید هیچ مویی، زیر کلاه مشخص باشد به گونه ای که مشکلی برای کارایی کلاه ایمنی بر روی سر بوجود نیاید و با لیز خوردن آن بر روی سر در طول مدت مسابقه یا تمرین، در دید اسکیت باز، مشکلی ایجاد نکند.

* لباس اسکیت سرعت:

شرایط و قوانین خاصی برای لباس یا یونیفورم اسکیت باز تعيين شده است اما باید باتوجه به شئونات اسلامی حاکم در کشور ما از آن استفاده کرد.

* عینک آفتابی :

یکی دیگر از تجهیزات اسکیت سرعتی، عینک آفتابی مناسب میباشد که قابلیت دید بهتر را برای شما فراهم می کند و باعث محافظت از چشمتان در برابر انعکاس نور های محیطی میشود.

شاخه های مختلف اسکیت سرعتی

اسکیت سرعتی را از جهات مختلفی میتوان دسته بندی کرد که یکی از دسته بندی ها به داخل سالن و یا خارج سالن بودن آن مربوط میباشد و هر کدام از این دو بخش، دسته بندی های متفاوتی را تشکیل می دهند.

> مسابقات اسپیرینت:

در مسافت های کوتاه صد تا سیصد متری، مسابقات اسپیرینت که یکی از زیرمجموعه های اسکیت به شمار می رود؛ برگزار می شود و تمرکزش بر روی مقوله سرعت است. شما می توانید به صورت تک نفره در این مسابقات، شرکت کنید و رکورد شرکت کنندگان بر اساس مدت زمان ثبت می شود.

کفش اسکیت سرعت,رشته اسکیت سرعت,عکس اسکیت سرعتاکثر اسکیت های سرعت دارای ۴ چرخ هستند

> مسابقات امتیازی:

مسابقات اسکیت به صورت امتیازی، از دیگر زیرمجموعه های اسکیت محسوب میشود که برگزاری آن در مسافت های کوتاه، صورت می گیرد. اسکیت سواران در این مسابقه با هم رقابت می کنند و نهایتا امتیاز هایشان محاسبه می شود. در این مسابقات، افراد اول تا سومی امتیاز می گیرند که در هر دور توانسته اند از خط، عبور کرده اند. این امتیازات، پس از پایان دورها جمع میشود و درنهایت به اعلام برنده می پردازند. بهتر است بدانید که گاهی اوقات، برنده الزاما نسبت به بقیه، زودتر از خط عبور نکرده است.

> مسابقات حذفی:

مسابقات حذفی، از دیگر بخش های هیجان انگیز اسکیت سرعتی می باشد. آخرین نفر از لیست مسابقه دهندگان، در هر دور این مسابقه حذف می شود و روند مسابقه تا جایی ادامه دارد که چهار یا پنج اسکیت باز، باقی بمانند و اولین نفری برنده میشوند که بتواند دور آخر را نسبت به بقیه زودتر طی کند.

> مسابقات امدادی:

نحوه ی برگزاری مسابقات امدادی به صورت تیمی است و افراد تیم، جای خود را با یکدیگر در طول مسیر، عوض می کنند.

> مسابقات تایم تریلز:

مسابقات تایم تریلز در اسکیت سرعتی، یک بخش بسیار سخت و مشکل میباشد که نیازمند قدرت بدنی و آمادگی جسمانی و هیجان بالا است.

با توجه به انواع مختلف این مسابقات، انتخاب برنده بر اساس اولین فردیست که بتواند مسابقه را در کم ترین زمان به اتمام برساند.

> مسابقات مسافتی و ماراتن:

مسابقات مسافتی و ماراتن که در زیر گروه اسکیت سرعتی قرار دارند؛ وارد بخش مسافت های بالا میشوند که اسکیت سرعتی در بخش ماراتن به مسافت چهل و دو کیلومتر میرسد و شرکت کنندگان بیشتری در این مسابقات، نسبت به سایر رشته ها حضور دارند.

تجهیزات اسکیت سرعت,اسکیت سرعت,اسکیت سرعتی چیستاسکیت سرعت در ایران از مهر ماه سال ۱۳۸۰ شکل گرفت

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۲۵ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - حتا
    ۱۷:۴۰
  • لیگ برتر امارات
    عجمان - الجزیره امارات
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اوساسونا - مایورکا
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - آلاوس
    ۲۳:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - ویارئال
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت
    لالیگا اسپانیا
    سویا - کادیز
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - چلسی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - نیوکسل
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    نیس - پاری سن ژرمن
    ۲۲:۳۰
  • جام حذفی ایتالیا
    آتالانتا - یوونتوس
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش