
استفاده از سرچ کنسول گوگل (webmaster tools) برای افرادی که سئوکار یا وبمستر هستند یا به هر روشی مسئولیت رشد و افزایش ترافیک وبسایتی را بر عهده دارند، امری واجب است که هیچ تردیدی در اهمیتدادن به آن وجود ندارد. یکی از قابلیتهای بسیار کاربردی این ابزار، گزارش Index Coverage آن است. این توانایی که بهوسیله منوی سمت راست کنسول جستوجو قابل دستیابی است، فهرستی از همه صفحاتی که موتور جستجوگر برای مرور و index کردن آنها تلاش کرده را به همراه خطاها و مشکلات احتمالی که در این راه با آنها روبهرو شده است را برای شما نمایان میکند.
برخی از این خطاها برایتان ناآشنا به نظر میآید که با مطالعه این مطلب با خطاهای سرچ کنسول گوگل و اقدامات لازم برای تصحیح و رفع آنها آشنا میشوید. یکی از اولین اقدامها برای بهبود رتبه سایتتان، رفع خطاهای سرچ کنسول گوگل است که اغلب وبمستران درگیر آن هستند.

رفع خطاهای مهم سرچ کنسول
خطای Redirect error
برای برطرفسازی این مشکل میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
۱. بازبینی تنظیمات URL وردپرس
۲. کوکی و کش مرورگر را پاک کنید.
۳. کش وردپرس با افزونههای WP Super Cache و W3 Total Cache را پاک نمایید.
۴. بررسی تنظیمات HTTPS را بازبینی کنید.
۵. تنظیمات ریدایرکت از HTTP به HTTPS را بازبینی کنید.
۶. تمام افزونهها و پلاگینها را غیرفعال سازید.
۷. پیکربندی سرویس CDNرا بازبینی کنید.
۸. پیکربندی فایل را .htaccess بازبینی نمایید.
۹. تنظیمات پیوند یکتا را بازبینی کنید.
خطای Server error (5xx)
۱. صفحه مرورگر را رفرش نمایید.
۲. کش و کوکیهای مرورگر را پاک نمایید.
۳. مرورگر را عوض کنید.
۴. اگر مدیر سایت هستید، روشهای زیر را امتحان کنید:
تغییردادن سطح دسترسی در فایلها و پوشهها (انتخاب گزینه Change Permissions از پوشه Public-html)
رفع خطا از پوشه htaccess
افزایش میزان حافظه PHP هاست
غیرفعالکردن افزونهها و پلاگینها
گرفتن نسخه پشتیبان قبل از ایجاد هرگونه تغییر
غیرفعالکردن قالب و عوضکردن پوسته سایت
Site Map یا نقشه سایت یکی از فاکتورهای ضروری در سئو است که باید به شکل کاملاً حرفهای و دقیق انجام شود، زیرا روی ایندکس شدن سایت شما بهوسیله گوگل و موتورهای جستجویش، تأثیر فراوانی دارد.
خطای Submitted URL blocked by robots.txt
اگر شما با استفاده از site map یا هر راه دیگری صفحه یا صفحاتی را برای index شدن در اختیار گوگل قرار دهید، یک خط کد در فایل robots.txt شما وجود دارد که میتواند مانع دسترسی ربات این غول جستجو به آن صفحه یا صفحات شود؛ بنابراین اگر قصد به ایندکس شدن آن دارید آن خط را بیابید و حذف نمایید.
ولی اگر قصد ایندکس شدن صفحه موردنظرتان را ندارید، به سراغ فایل sitemap.xml سایت خود بروید، آدرس آن صفحه را پیدا و حذف نمایید. گاهی برخی از افزونهها صفحاتی را برخلاف میل شما وارد site map سایتتان میکنند که باید به آنها توجه کنید.
خطای Submitted URL marked ‘no indec'
در حقیقت دلیل ایجاد این خطا، تناقضی است که شما در برابر این پیج دارید. از یک سو دستور index شدنش و از سوی دیگر دستورتان برای no index کردن آن. برای حل این مشکل هم باید یا همه دستورها را برای ایندکس کردن صفحه تغییر دهید یا بلعکس.
خطای Soft 404
برای برطرفسازی این خطا میتوانید از دو راه کمک بگیرید:
۱) صفحه موردنظر را به یک صفحه دیگر redirect بزنید،
۲) در صفحه موردنظر محتوا قرار بدهید تا به طور کل از حالت ۴۰۴ خارج شود.
خطای Submitted URL returns unauthorized request (401)
برای حل این مشکل میتوان محدودیتی که برای گوگل ایجاد شده را بر طرف کنید. بهعنوان مثال اگر روی صفحهتان رمزی گذاشتهاید، باید کلا آن را حذف نموده تا هم رباتهای گوگل و هم کاربران، بدون هیچ محدودیتی بتوانند وارد آن شوند. اگر هم قصد دارید که رمز روی صفحه بماند، پس آن را no index کنید.
خطای Submitted URL not found (404)
هنگام با چنین خطایی مواجه خواهید شد که یک صفحه را از وبسایتتان حذف کنید، ولی هنوز در site map وبسایت وجود داشته باشد. برای جلوگیری از ایجاد این خطا باید سایت مپ وبسایت را همزمان با تغییرات سایت، به طور مرتب بهروزرسانی کنید.
خطای Submitted URL has crawl issue
اگر برای بارگذاری محتوا زیاد متکی به جاوا اسکریپت هستید احتمالاً مشکل از همینجا ناشی میشود. اغلب موتورهای جستجو هنوز هم جاوا اسکریپت را نادیده میگیرند و عملکرد گوگل نیز در این زمینه کاملاً بینقص نیست. ازجمله عوامل دیگر بروز این خطا میتوان به زمان زیاد لازم برای بارگذاری صفحه و محدودیت دسترسی به برخی از مؤلفههای لازم برای بارگذاری کامل آن اشاره کرد.

ارورهای سرچ کنسول چقدر مهم هستند؟
ارورها در سرچ کنسول به میزان خطاهای سرچ کنسول مشکلساز و جدی نیستند ولی باز هم نباید آنها را دستکم گرفت و بیتوجهی کرد. بهتر است که به این هشدارها توجه کافی را داشته باشید. Index شدن فهرستی که در این قسمت میبینید به تصمیم گوگل وابسته است ولی با رفع هشدارهای ذکرشده میتوانید احتمال ایندکس شدن را افزایش دهید. در این بخش یک نوع اخطار تحت عنوان Indexed, though blocked by robots.txt دیده خواهد شد.
اگر که بخواهیم توضیح دهیم چرا این ارورها از سوی گوگل برای شما فرستاده میشود بهتر است اینطور بیان کنیم که فایل robots.txt شما چیزی شبیه به پلیس سر چهارراه است. به برخی از رباتها اجازه عبور و مرور در سایتتان را میدهد و به برخی دیگر مجوز را صدور نمیکند. به کمک این فایل میتوانید در کل برای وبسایت یا صفحات موردنظر خود محدودیت دسترسی ایجاد کنید. باید گفت این ارور، از آن هشدارهایی است که دفعات بسیاری با آن روبهرو میشویم. عموماً این اشکال هنگامی بیشتر به وجود میآید که در تلاش برای مسدودسازی دسترسی یک ربات اخلالگر، قاعدهای را در فایل robots.txt بیان میکنید که بیش از اندازه سختگیرانه به شمار میرود. به زبان دیگر، گوگل نمیتواند اطمینان به دست آورد که شما خودتان تصمیم به بلاک شدن این صفحه گرفتهاید یا این حادثه بهصورت اشتباهی رخداده است.
لیست کلی خطاهای سرچ کنسول
• خطای Server error (5xx)
• خطای Redirect error
• خطای Submitted URL blocked by robots.txt
• خطای Submitted URL marked ‘noindex’
• خطای Soft 404
• خطای Submitted URL returns unauthorized request (401)
• خطای Submitted URL not found (404)
• خطای Submitted URL has crawl issue
اگر شما بتوانید تمامی خطاهای سرچ کنسول گوگل را بهخوبی برطرفسازید، نزد گوگل از اعتبار و امتیاز خوبی برخوردار میشوید و این سبب میشود گوگل، سایت شما را بهعنوان یک سایت بهینه و مطلوب به شمار آورد.
منبع: نبض مارکتینگ
- 12
- 1
عباس
۱۴۰۱/۶/۱۵ - ۱۸:۲۳
Permalink