پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۱ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۹۳۴
سایر ورزشها

ین بار فقط فینال المپیک مرا راضی می‌کند

تفتیان: هیچ وقت نگفتم به من لامبورگینی بدهید!/نتيجه‌اي مي‌گيرم كه هيچ‌ كس فكرش را نكند

حسن تفتیان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
رکورددار دوی سرعت ایران بعد از المپیکی شدن هدف خود را دویدن در فینال المپیک توکیو عنوان می کند.

به گزارش ورزش سه، در روزهایی که مسئولان و مردم در انتظار افزایش تعداد سهمیه‌های ورزش ایران در المپیک ۲۰۲۰ هستند، حسن تفتیان توانست با یک رکورد فوق العاده در فرانسه بلیت توکیو را برای خودش رزرو کند.

سریعترین دونده ایرانی که سابقه حضور در نیمه نهایی المپیک ۲۰۱۶ را هم دارد، این بار شرکت در فینال المپیک ۲۰۲۰ را نشانه گرفته، اما امکانات بیشتری نیاز دارد.

حسن تفتیان که دومین سهمیه المپیکی دوومیدانی و سومین سهمیه المپیکی در ورزش ایران را کسب کرده، ساعاتی بعد از کسب سهمیه المپیک با رکورد ۱۰.۰۳ ثانیه با "ورزش سه" گفت‌وگو کرد.

رکورددار دوی سرعت ایران که مثل سال گذشته توانست بهترین رکورد خود را با دویدن ۱۰۰ متر در ۱۰.۰۳ ثانیه ثبت کند، درباره قهرمانی در مسابقات حاشیه ای لیگ الماس پاریس گفت: در این دوره کسب سهمیه المپیک سخت شده و دونده های زیادی به دنبال حضور در این رویداد بزرگ هستند. خدا را شکر در همان اولین مسابقه ای که برای کسب سهمیه مدنظرمان بود، توانستم سهمیه را بگیرم. در حاشیه مسابقات دایموند لیگ پاریس، رقابت ۱۰۰ متر برگزار شد و من هم توانستم با فاصله قهرمان شوم چون رکورد خوبی ثبت کردم.

وی درباره رکورد دوی سرعت ایران عنوان کرد: بهترین رکورد ایران همین ۱۰.۰۳ ثانیه بود و هست. من سال گذشته در همین استادیوم رکورد ایران را با رکورد ۱۰.۰۳ شکستم و دیشب بار دیگر رکورد قبلی را تکرار کردم.

تفتیان درباره توقعش از مسئولان بعد از المپیکی شدن گفت: راجع به این مسائل بارها صحبت کردیم. من نسبت به رقبایی که دارم، یکسری امکانات حداقلی می خواهم. اولین نیاز برای یک ورزشکار یک مربی اختصاصی است. اردوهای منظم و امکانات تمرینی دیگر مسائلی است که به آن نیاز دارم. من هیچ وقت نگفتم به من لامبورگینی بدهید یا خانه آنچنانی می خواهم. همیشه امکانات تمرینی خواسته من بوده و چیزی عجیبی درخواست نکردم.

رکورددار دوی صد متر ایران در پایان افزود: یک سال سرنوشت ساز را تا شروع المپیک در پیش داریم. در المپیک هم یک صدم ثانیه بالا و پایین می تواند جایگاه‌ها را مشخص کند. قطعا بعد از حضور در نیمه نهایی المپیک ریو، حالا هدفم شرکت در فینال المپیک ۲۰۲۰ است. همیشه حتی از چیزی که در توان داشتم، بیشتر انجام دادم.

سريع‌ترين دونده ايران :نتيجه‌اي مي‌گيرم كه هيچ‌ كس فكرش را نكند

 

حسن تفتيان، سريع‌ترين دونده تاريخ ايران، روز شنبه موفق شد با شكستن مجدد ركورد ايران در مسابقات ليگ الماس پاريس، سهميه المپيك توكيو ۲۰۲۰ را كسب كند. او در ماه‌هاي اخير مورد بي‌مهري‌هاي زيادي قرار گرفته و منتقدان تفتيان را يك دونده تمام‌ شده مي‌دانستند كه ديگر نمي‌تواند ركوردهاي خوبش را تكرار كند. موفقيت او در پاريس مجددا طرفداران دو ۱۰۰ متر ايران را خوش‌بين كرده و حالا منتظريم تا او در المپيك بدرخشد.

از مسابقات ليگ الماس پاريس، سهميه‌اي كه كسب كردي و سطح رقبا براي‌مان بگو.

دو ۱۰۰ متر در المپيك ۲۰۲۰، يكي از سخت‌ترين ورودي‌ها را نسبت به المپيك‌هاي پيشين دارد و رسيدن به حداقل ركورد لازم براي كواليفاي شدن بسيار دشوار شده. خدا را شكر كه من موفق شدم به اين مهم دست پيدا كنم و در شرايطي كه هنوز بسياري از بزرگان اين رشته جواز ورود به المپيك را كسب نكرده‌اند، به اين آوردگاه برسم. خوشحالم كه براي دومين بار به بزرگ‌ترين رويداد ورزشي مي‌رسم و بسيار خوشحال‌ترم كه در گل سر سبد المپيك، يعني دو ۱۰۰ متر شركت مي‌كنم. مسابقه در پاريس بود و آدم‌هاي زيادي اينجا مرا مي‌شناسند. با حمايت‌هاي اين افراد موفق شدم، ركورد فوق‌العاده‌اي ثبت كنم.

از روند آماده‌سازي براي اين مسابقات براي‌مان بگو. منتقدان زيادي داشتي و حتي فدراسيون هم اعلام كرد به دليل مصدوميت حاضر نيست هزينه اعزام به اين مسابقات را پرداخت كند.

متاسفانه بعد از مسابقات جاكارتا، بسيار تحت فشار بودم. بيشترين فشار هم از سوي فدراسيون بود و مدام به من مي‌گفتند: «چرا در جاكارتا نتيجه نگرفتي؟» خب، هر ورزشكاري در سطح جهان روز بد دارد و نتيجه نمي‌گيرد، اما فدراسيون من را به خاطر يك تورنمنت اين طور تحت فشار گذاشت. مي‌گفتند خودت خوب نيستي، مربي‌ات خوب نيست، ديگر ركوردت در سطح ششم آسياست. من تمام توانم را گذاشتم براي اين مسابقات و تمرين كردن. بسيار تنها بودم، با هزينه شخصي خودم به اردو مي‌رفتم و خدا را شكر كه در اين مسير به هدفم رسيدم. تشكر مي‌كنم از خانواده و مربي‌ام كه هموطن من نيست، اما بسيار به من كمك مي‌كند و هرگز من را تنها نگذاشته.

چرا حسن تفتيان كه تنها شانس ايران براي حضور در دو ۱۰۰ متر المپيك است و از ورزشكاران ارزشمند ايران است، بايد با هزينه شخصي به مسابقات برود؟

بعد از چند بار آسيب‌ديدگي و اتفاقات بدي كه برايم مي‌افتاد، خيلي انتقادات زياد شد و تحت فشار قرار گرفتم. اما باز هم خدا را شكر مي‌كنم. بهتر است اين سوال را از فدراسيون بپرسيد كه چرا با ورزشكارش اين طور برخورد مي‌كند. آنها مي‌دانند من توانايي حضور در المپيك در مهم‌ترين رشته را دارم، اما اين طور برخورد مي‌كنند. فدراسيون‌نشين‌ها به من مي‌گفتند: «تو نمي‌تواني» و نمي‌گذاشتند كار خودم را بكنم. سختي‌هاي زيادي كشيدم. اميدوارم از اين به بعد حداقل‌ها در اختيارم قرار بگيرد تا بتوانم بدون دغدغه‌هاي عجيب به كارم ادامه بدهم. مطمئنم مي‌توان در سطح جهان و المپيك در رشته‌هاي سرعت بدرخشم. همين حضور در المپيك كار كمي نيست، به دنبال رسيدن به جمع مدعيان هستم؛ به شرطي كه امكاناتي در سطح رقبا داشته باشم. نمي‌توان با پرايد به جنگ لامبورگيني رفت.

فكر مي‌كني در المپيك به چه نتيجه‌اي برسي؟ وضعيت خودت را نسبت به ريو چطور ارزيابي مي‌كني و فكر مي‌كني ۲۰۲۰ بهترين سال حرفه‌اي حسن تفتيان مي‌شود؟

من هميشه سعي كرده‌ام، حرفه‌اي تمرين كنم و حرفه‌اي فكر كنم. با برنامه‌ريزي درست حركت مي‌كنم و نتيجه‌اي در المپيك مي‌گيرم كه خيلي‌ها فكرش را هم نخواهند كرد. در مسابقات ليگ الماس پاريس هم نشان دادم كه چه اختلافي با رقبا دارم؛ اما اين پايان كار نيست و به دنبال ركوردهاي بهتر هستم. ۲۰۲۰ سال پرفشاري است و تلاش مي‌كنم بهترين نتيجه ممكن را بگيرم. ۴۰ روز ديگر هم در مسابقات جهاني بايد بدوم.

چرا تمام ورزشكاران مطرح دو و ميداني از فدراسيون شاكي هستند؟ به هر حال مگر چند شانس حضور در المپيك و چند شانس مدال داريم كه با برخي از مطرح‌ترين آنها مثل حسن تفتيان و احسان حدادي اين طور برخورد مي‌شود؟

واقعا بايد اين سوال را از فدراسيون پرسيد و اگر جوابي نداشتند، فكر مي‌كنم مسوولان بالادستي مثل وزارت ورزش و كميته ملي المپيك بايد پيگير اين موضوع بشوند و از فدراسيون دو و ميداني بپرسند در فاصله يك سال مانده به المپيك چه كار مي‌كند كه ورزشكاران مهمش اين طور سردرگم هستند؟ چرا بايد اينقدر دغدغه‌هاي پيش‌پا‌افتاده داشته باشيم؟ هيچ‌ يك از رقباي ما چنين دغدغه‌هايي ندارند.

الگوي حسن تفتيان در دو ۱۰۰ متر چه كسي است؟ و اينكه چرا اسطوره‌هاي اين ورزش اينقدر اندام شگفت‌انگيزي دارند؟ ماجرا به بدن‌سازي خاص آنها برمي‌گردد يا ژنتيك؟

من عاشق يوسين بولت هستم، او يك اسطوره تكرارنشدني است و نمي‌توان كسي را شبيه‌اش پيدا كرد و اينكه تركيبي از ژنتيك، تمرين، برنامه‌ريزي و البته علم چنين اندام‌هايي را مي‌سازد. بدني با ژنتيك مناسب و استعداد خوب را با تمرين به بالاترين سطح آمادگي مي‌رساند و زماني كه يك ركورد ثبت مي‌شود، كار زيادي انجام شده است.

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت
    لیگ آزادگان
    دریا بابل - مس شهر بابک
    ۱۷:۰۰
  • لیگ آزادگان
    سایپا - چادرملو اردکان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ آزادگان
    مس کرمان - شاهین بندر عامری
    ۱۷:۴۵
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید عراق - امید اندونزی
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    چلسی - تاتنهام
    ۲۲:۰۰
  • لیگ اروپا
    مارسی - آتالانتا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ اروپا
    آاس رم - بایرلورکوزن
    ۲۲:۳۰
  • لیگ کنفرانس اروپا
    استون ویلا - المپیاکوس
    ۲۲:۳۰
  • لیگ کنفرانس اروپا
    فیورنتینا - کلوب بروژ
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۱۴ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ایندیانا پیسرز - میلواکی باکس
    ۰۲:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فیلادلفیا سیکسرز - نیویورک نیکس
    ۰۴:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    التعاون - الهلال
    ۱۸:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید ژاپن - امید ازبکستان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ کاپ امارات
    الوحده امارات - العین امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    ابها - الاتحاد
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    هوفنهایم - لایپزیش
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    تورینو - بولونیا
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    لوتون - اورتون
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    ختافه - اتلتیک بیلبائو
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۵ اردیبهشت
    لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - بورنموث
    ۱۵:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - آگزبورگ
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    اشتوتگارت - بایرن مونیخ
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برنلی - نیوکسل
    ۱۷:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - کادیز
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - ولورهمپتون
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - بارسلونا
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    اسپورتینگ - پورتیموننزه
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - الوحده
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    ساسولو - اینتر
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    مایورکا - اتلتیکومادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش