سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۱ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۹۱۹
مسکن، راه، عمران

معرفی انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد

همان‌‌گونه که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره شد، برای ساخت یک بنا اعم از مسکونی، تجاری، فرهنگی، اداری، تفریحی، ورزشی و غیره، از یکسری لوازم و محصولات استفاده می‌‌شود که هر کدام از آن‌‌ها کاربردهای مخصوص خود را دارند و در یک قسمت از ساختمان، بکار گرفته می‌‌شوند. در این زمینه، برخی از مهم‌‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی را در ادامه مطلب معرفی نموده‌‌ایم:

معرفی انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد

۱. سیمان

سیمان را می‌‌توان یکی از عناصر مهم و اساسی در ساخت هر سازه عنوان کرد که با قرار گرفتن در میان آجرها، تیرآهن، میلگرد و دیگر اقلام، سبب به‌‌وجود آمدن یک ساختار مقاوم در سازه می‌‌شود. در واقع‌‌ می‌‌توان گفت که سیمان همچون یک چسب قوی و اثرگذار عمل می‌‌کند و تمامی اجزای مختلف ساختمان را به یکدیگر متصل می‌‌سازد. در همین راستا، دو نوع سیمان به‌‌صورت فله‌‌ای و کیسه‌‌ای در بازار وجود دارد که مصرف‌‌کنندگان می‌‌توانند بر حسب نیاز، نوع سازه و قیمت سیمان در بازار، اقدام به تهیه و خرید سیمان مورد نیاز خود نمایند.

۲. میلگرد

یکی دیگر از پرکاربردترین مصالح ساختمانی، میلگرد به‌شمار می‌رود. این محصول آهنی-فولادی، نقش مهمی در ساخت فوندانسیون، ستون‌‌ها، سقف و دیوارهای ساختمان برعهده دارد. با تهیه میلگرد و بکارگیری آن در سازه مورد نظر، افزایش استحکام، یکپارچگی و مقاومت بی‌‌نظری ساختمان را شاهد خواهید بود. چراکه میلگرد در مقابل رطوبت، حرارت و ساییدگی از مقاومت بسیار زیادی برخوردار است که این امر، سبب افزایش ماندگاری و مقاومت سازه‌‌های مختلف می‌‌گردد. بدین ترتیب، برای سفارش و خرید میلگرد می‌‌توانید بخ وب‌سایت خانه سیمان مراجعه کنید و بر اساس نوع سازه و بودجه خود، میلگرد خریداری نمایید.

پرکاربردترین مصالح ساختمانی

۳. تیرآهن

تیرآهن از جمله مقاطع فولادی و بسیار پرکاربرد به‌‌شمار می‌‌رود که در صنعت ساختمان‌‌سازی، استفاده گسترده‌‌ای را از آن شاهد هستیم. این محصول، با هدف افزایش استحکام و مقاومت سازه در برابر حوادث غیرمترقبه همچون زلزله مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. گفتنی است که میزان استفاده از تیرآهن در سازه، به تعداد طبقات، نوع سازه مورد نظر و مساحت آن بستگی دارد و هرچه تعداد طبقات و مساحت ساختمان بیشتر شود، نیاز به تیرآهن بیشتری دارید. لذا در هنگام خرید تیرآهن به این نکته مهم توجه داشته باشید و براساس آن اقدام به تهیه و خرید فرمایید.

۴. آجر

آجر از قدیم‌‌الایام برای چیدن دیوار و جداسازی قسمت‌‌های محتلف ساختمان از یکدیگر مورد استفاده قرار می‌‌گرفته است. به‌‌عنوان مثال، دیوارهای اصلی یک ساختمان در همان ابتدا توسط آجر از یکدیگر جدا می‌‌شوند. پس از آن نیز برای تعیین محل قرارگیری اتاق خواب، آشپزخانه، سالن، سرویس بهداشتی و... از آجر استفاده می‌‌شود. به همین سبب، میزان آجر مورد نیاز برای ساخت یک بنا، به اندازه، مساحت و همچنین تعداد طبقات آن بستگی دارد که برای برآورد این میزان، مهندسان و معماران بایستی دست به کار شوند. خاطر نشان می‌‌شود که آجر مصرفی در ساختمان‌‌ها دارای انواع متعددی هستند که از میان آن‌‌ها می‌‌توان به آجر معمولی، سفالی، نسوز، سنگ فرش و جوش اشاره نمود.

۵. بتن

در دهه‌‌های اخیر، شاهد تحولات و پیشرفت‌‌های چشمگیری در صنعت ساختمان‌‌سازی هستیم. به‌‌طوری که معماران و مهندسان از بتن برای افزایش استحکام و مقاومت سازه‌‌ها استفاده می‌‌کنند. در این راستا می‌‌توان گفت که بتن، یکی دیگر از پرکاربردترین مصالح ساختمانی شناخته می‌‌شود که بدون آن سازه و بنای احداث شده مقاومت و استحکام چندان زیادی نخواهد داشت.

مهم‌‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی

۶. سنگ

استفاده از سنگ در ساخت بنا، صرفا برای ایجاد نمای بیرون و داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. استفاده از سنگ در ساختمان‌‌سازی، بیشتر جنبه زیبایی و تزئیینی دارد. در حال حاضر، مدل‌‌های مختلفی از سنگ‌‌های ساختمانی در بازار وجود دارد که شما می‌‌توانید برحسب نوع ساختمان، کاربری، سلیقه و بودجه مالی، سنگ دلخواه خود را در ساختمان استفاده کنید.

۷. سرامیک

یکی دیگر از پرکاربردترین مصالح ساختمانی سرامیک عنوان می‌شود که همانند سنگ برای نمای ساختمان چه در داخل و چه بیرون از آن استفاده می‌‌شود. البته قیمت سرامیک نسبت به سنگ کمتر است. بدین ترتیب، تهیه و خیرد آن سبب صرفه‌‌جویی در هزینه‌‌های ساخت و ساز خواهد شد.

۸. گچ

از گذشته‌‌های دور تا به امروز، از گچ به‌‌منظور سفیدکاری فضاهای داخل ساختمان استفاده می‌‌گردد. البته باید بدانید که در سال‌‌های اخیر، روش‌‌های نوین گچ‌‌بری و گچ پیش‌‌ساخته به صنعت ساختمان‌‌سازی وارد شده‌‌اند و شاهد افزایش ظرافت و زیبایی چشمگیری در سازه‌‌ها هستیم.

پرکاربردترین مصالح ساختمانی

امروزه به‌‌منظور ساخت هرگونه بنا اعم از بتنی، چوبی، فلزی و...، نیاز به یکسری مصالح داریم. در صنعت ساختمان‌‌سازی نیز همواره مصالح متعددی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند که در بسیاری از موارد، این مصالح با هدف افزایش مقاومت و استحکام بناها استفاده می‌‌شوند. اما در این بین، برخی از مصالح هستند که بیشتر از سایر اقلام کارایی دارند و می‌‌توان از آن‌‌ها به‌‌عنوان پرکاربردترین مصالح ساختمانی یاد کرد. به نظر شما کدام یک از مصالح بیشترین کاربرد را در ساخت و ساز دارد؟ هدف استفاده از مصالح و لوازم متعدد در ساخت ساختمان‌‌های مختلف چیست؟

این سوالات، تنها بخشی از هزازان پرسش گوناگون در حوزه ساختمان‌‌سازی است. به‌‌نحوی که معماران و مهندسان روزانه با آن سروکار دارند و با استفاده از ارزیابی‌‌های دقیق و اصولی در تلاشند تا کاربردی‌‌ترین مصالح را در ساخت و ساز بناها به‌‌کار ببرند. البته نباید از این نکته مهم چشم پوشی کرد که اشنایی با پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان‌‌سازی می‌‌تواند مسیر تهیه و استفاده از آن‌‌ها را هموارتر نماید. بدین ترییب، ما در این مطلب از وبسایت خانه سیمان قصد داریم تا شما را با پرکاربردترین مصالح در صنعت ساخت و ساز اشنا کنیم.

مواد و مصالح پرکاربرد در ساختمان

مواد و مصالح پرکاربرد در ساختمان شامل چه مواردی است؟

در حالت کلی برای ساخت هر بنا و سازه‌‌ای نیاز به مصالح و لوازم مختلفی داریم. بسیاری از این مصالح تحت عنوان مصالح ساختمانی تولید می‌‌شوند و به دست مصرف‌‌کنندگان می‌‌رسند. این مصالح بسته به نحوه ساخت و نوع کاربردی که دارند، به دو شکل مایع و جامد هستند. شایان ذکر است که هر کدام از مصالح کاربردهای مخصوص به خود را دارند و سازندگان انواع سازه نسبت به این موضوع آگاهی کامل دارند. آن‌‌ها با بررسی نوع کاربری، تعداد طبقات ساختمان، تعداد درب‌‌ها و پنجره‌‌ها و غیره، سعی می‌‌کنند تا از بهترین و باکیفیت‌‌ترین مصالح موجود در بازار استفاده کنند.

در این رابطه، از میان بهترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی، می‌‌توان به تیرآهن، سیمان، خاک، بتن، میلگرد، چسب و غیره اشاره نمود. بدین ترتیب، پس از تهیه نقشه اولیه سازه و همچنین مهیا کردن محیط، نیاز است تا یک برآورد کلی نسبت به تهیه اقلام و لوازم ضروری برای احداث بنای مورد نظر صورت گیرد و سپس بر اساس آن، اقدام به تهیه و سفارش محصول مورد نظر از فروشگاه‌‌ها و مراکز معتبر نمایید. برای تهیه هر یک از مصالح ساختمانی مورد نیاز خود، باید به فروشگاه‌‌های مختلف مراجعه فرمایید. در این خصوص، فروشگاه اینترنتی خانه سیمان با برخورداری از تیمی متخصص، مجرب و کاربلد، انواع مختلف فرآورده‌‌های فلزی مورد نیاز شما عزیزان را برای ساخت و ساز انواع ساختمان را با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار می‌‌دهد.

خرید پرکاربردترین مصالح ساختمانی از خانه سیمان

در این مطلب با پرکاربردترین مصالح ساختمانی آشنا شدید. حال که با این ۸ نوع مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمان‌‌سازی آشنا شدید، می‌‌توانید متناسب با نوع سازه و کاربری آن، بهترین و باکیفیت‌‌ترین مصالح را تهیه کنید و در ساخت سازه خود مورد استفاده قرار دهید. در این راستا مجموعه مجرب، فعال و متبحر خانه سیمان، انواع تیرآهن، میلگرد، مفتول، سیمان و غیره را تهیه کرده و با قیمتی مناسب در اختیار شما مصرف‌‌کنندگان گرامی قرار می‌‌دهد. برای تهیه و خرید انواع مصالح ساختمانی مورد نیاز خود می‌‌توانید به وب‌سایت این مجموعه مراجعه کنید.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش